måndag 13 oktober 2008

ASUS Eee PC 1000H Användarrecension

ASUS Eee PC 1000H Användarrecension
av Bona Fide - 2008/10/13

av Mihir Joshi

När ASUS aviserade och lanserade Eee PC raden av små notebooks förra året fångade man uppmärksamhet världen med sina billiga och lätta produkter. Dubbat "netbooks" av samhället, var den ursprungliga Eee PC är bra för lite mer än surfning och ordbehandling. Men vägde de bara £ 2., Hade en liten fotavtryck, och kanske viktigast kostar endast $ 200-300.


ASUS har fortsatt att expandera på Eee linje med större och mer kraftfulla modeller, och i juni 2008 släppte 1000-serien, baserad på en 10 "formfaktor. Många tyckte inte om en 10 "netbook, med argumentet att ASUS korsade in tröskelvärdet för vanliga små och lätta bärbara datorer. Dessutom, vid en lansering pris på $ 649, det kryper in i prisintervallet vanliga bärbara datorer också. Lyckligtvis har detta pris sjunkit betydligt, och jag bestämde mig för att köpa en.

Här är specifikationerna på Asus Eee 1000H.

  • Intel Atom N270 (1.6GHz, 512KB cache)
  • 1GB DDR2-400 SO-DIMM
  • 80GB 5400RPM 2,5 "SATA-hårddisk
  • Intel GMA950 Integrerad grafik
  • 10 "WSVGA 1024x600 LED-bakgrundsbelyst skärm, 1.3MP webbkamera
  • Windows XP Home (levereras med ASUS återställnings-DVD)
  • Atheros trådlösa 802.11b/g/n Mini PCI-Express-kort, integrerad Bluetooth 2,0
  • 3 USB 2.0-portar, 10/100 Ethernet-uttag, MMC / SD-kortläsare, mikrofon in, Hörlur ut, VGA-ut, Kensingtonlås
  • 6-cells 6600mAh batteri (Asus hävdar 7.5hr. Batteritid)
  • 1-års global garanti för maskinvara
  • Dimensioner: 10,5 "x7.5" x1.5 ", £ 3,2. med batteri
  • Retail Pris: $ 449 ($ 649 vid lanseringen)

Priset på $ 449 är en stjäla för en netbook med denna funktion. Bara några veckor sedan var 1000H sålde för $ 549, sedan ASUS meddelade en $ 100 prisfall. Den enda jämförbara netbook, MSI Wind, fortfarande säljer på $ 549 med 6-cells batteri. En viktig anmärkning - de 1000h fartyg med en kassett. Jag tycker det är ganska praktiskt att hålla netbook från repor och få damm, men det säkert inte kommer att skydda det i ett fall. Jag gillar att hålla 1000H i kassett och sedan i min ryggsäck.

Orsaker till att köpa

Runt den här tiden förra året var jag ute efter en fullfjädrad bärbar dator som inte skulle bryta banken. Tyvärr insåg jag att jag inte kunde få balansen mellan funktionalitet och bärbarhet som jag ville i alla nuvarande anteckningsbok, så jag övergav planen och köpte en ganska kraftfull dator. I år har jag fått klåda igen, men eftersom jag redan har en kraftfull stationär dator, jag egentligen inte behöver en kraftfull bärbar dator. Jag ville bara något som jag kunde flytta runt med och ta med till klassen för att göra anteckningar. Jag visste att jag behövde en netbook, och efter väntar en stund och gör forskning om möjligheterna, beslutade jag på 1000H.

Var och hur Köpta

Jag köpte denna netbook från Zipzoomfly (www.zipzoomfly.com) eftersom det vid den tidpunkt då de hade det bästa priset. Detta var några dagar efter ASUS hade meddelat att 100 $ prisfallet, så de flesta återförsäljare var i $ 440-450 sortiment. ZZF var notering den på $ 439, men jag kunde inte köpa den för ett par dagar. När jag gick tillbaka för att kontrollera, hade sjunkit till $ 409. Inte vill missa att affären drog jag omedelbart avtryckaren. Inte överraskande, gick 1000H slut inom några timmar. Min beställning gick igenom, och min sista priset var $ 409 levereras. Som det visar sig, var prisfallet för att hjälpa ASUS sälja sina återstående lager så att de kunde införa en ny 1000H modell. Den nya modellen levereras med en 160 GB hårddisk och säljs för $ 479.

Caveat emptor: Jag köpte denna netbook från ZZF på lördag (9/13/08), och från och med torsdag (9/18/08) min beställning hade fortfarande inte behandlats. Senare fick jag veta att jag var tvungen att kalla dem för att verifiera min adress, något som de gör ingen nämner under kassaprocessen. Det är mycket ovanligt och ärligt irriterande att kunden måste ringa återförsäljaren, snarare än tvärtom. Om du köper 1000H från Zipzoomfly, kom ihåg att du kan behöva kalla dem. Från och med nu jag ska bara undvika besväret helt och hållet genom att köpa från andra detaljhandlare som inte kräver att jag ska hoppa genom fälgar för att få mitt paket.

Bygg och Design

Jag tror att 1000H är extremt stabil, och det är ett bevis på dess utformning. Drygt £ 3. med batteriet, är det ganska lätt. Kombinerat med sina små yttermått (10,5 "x7.5") är det extremt portabel och jag kan lätt bära runt utan problem. Större delen av kroppen är gjord av ABS-plast, som jag tycker är ganska robust. Musknapparna, även om de sannolikt plast samt har en borstad aluminium till dem. Efter att trycka relativt hårt på baksidan av skärmen, kunde jag få lite porlande längs botten, men jag var tvungen att använda en stor mängd kraft för att få dessa ringar. Skärmen har en fat gångjärn som är extremt stabil, och dess ram motstår flex till en mycket hög grad. I själva verket kunde jag bara få lite böjning genom att trycka för hårt på de övre hörnen av locket, och även då det var minimal. Höljet verkar vara mycket tjock och robust, och all-around konstruktionen är ganska imponerande för en bärbar dator av denna storlek.

Locket och vilar palm är täckta med en glansig plast, vilket givetvis är en magnet för fingeravtryck. Lyckligtvis ASUS kastar i en trevlig mikrofiberduk som du kan använda för att torka fingeravtrycken av. Resten av kroppen är en matt plast som inte kommer att plocka upp fingeravtryck lika lätt.

Skärm

Det 1000H kommer med en 10 "skärm med en upplösning på 1024x600. Detta är faktiskt ett ovanligt förhållande, inte överensstämmer med den standard widescreen 16:10 förhållandet eller HDTV 16:9. Det är någonstans mellan de två. Skärmen i sig är matt, som jag föredrar att blankt eftersom den inte plocka upp reflexer så lätt. Färgerna är ganska levande och svarta och vita är väl definierade. Det är LED-bakgrundsbelysning, liksom de flesta netbook-skärmar är, och med matt skärm det är ljust nog att kunna läsas i direkt solljus.

Min enhet levereras med noll döda pixlar, vilket jag är tacksam för. Kommer från en 20 "stationär skärm, tänkte jag att det skulle vara svårt att acklimatisera mig till en skärm halv storlek. I verkligheten är det dock inte alltför svårt. Jag tycker själv att rulla ganska lite, men jag antar att kan förväntas på en skärm av denna storlek. Jag kommer inte att göra efterbehandling på en skärm av denna storlek, men för vad jag tänker göra med det, det är mer än tillräckligt. Horisontella betraktningsvinklarna är ganska anständigt, men vertikala vinklar är inte lika bra. Skärmen ser blekt ut uppifrån och över-kontrast underifrån.

Högtalare

Högtalarna är lika bra som kan förväntas från en bärbar dator av denna storlek. De är tillräckliga, men på högsta volym de blir tinny utan producerar en hel del ljud. Ljudkvalitet är mycket bättre med externa högtalare eller hörlurar, och jag rekommenderar att om du planerar att lyssna på en massa musik eller något som du investerar i hörlurar eller högtalare.

Processor och prestanda

Den 1000H, liksom nästan alla netbook på marknaden, kommer med en Intel Atom N270, klockad till 1.6GHz. Det har Speedstep funktionalitet för att minska klockfrekvens och öka batteriets livslängd, och kan ställas in att köras vid halv hastighet på batteri och full hastighet på nätström. Det är extremt snabb för en mini-notebook med 23-25 ​​sekunder för att komma till inloggningsskärmen från start. Hårddisken är en standard laptop modell, 2,5 "och 5400RPM.

De 1000h levereras med 1 GB RAM, men kan utökas till 2 GB. ASUS har tillåta modifiering av RAM och hårddisk garantin. Faktisk förändring sker ganska enkelt - bara ta bort den bakre panelen och du har omedelbar tillgång till DIMM-platsen samt hårddisken.

Om du kommer in med rimliga förväntningar, kommer 1000H göra vad du behöver helt snappily. Hittills är allt jag har gjort med det surfning, skriva denna översyn importera några bilder och titta på vissa TV visar online på Hulu. Det utfört alla dessa uppgifter mycket väl, och jag blev särskilt imponerad av jämnhet online TV ström. Eftersom detta endast kommer med en GMA950, spel är ganska mycket uteslutet. Du kan spela flash spel och grundläggande emulatorer, men jag skulle inte driva det med 3D-accelererade spel.

Riktmärken

Intel Atom är inte byggd för hastighet och tillsammans med en GMA950 och 1 GB RAM denna netbook säkerligen inte kommer att vara mycket i termer av makt. Det sätter fortfarande upp respektabla siffror för en bärbar dator av sin storlek och mer särskilt dess pris.

3DMark05: 264 3DMarks

SuperPi: 3m 9s att beräkna 2M

HDTune:

wPrime: 112.343s att beräkna 32M

Värme och buller

Linje med vad som verkar vara en trend bland Atom-utrustade netbooks, gör 1000H få lite varm i användning. Den vänstra handledsstödet blir varm efter långvarig användning, och den nedre området strax under hårddisken blir märkbart varm också. Ingen av dessa når den punkt att vara obekväma, men de är märkbara. Lyckligtvis 1000H kommer med gummi "fötter" som stötta upp ca 0,5-1cm från marken, vilket gör att fler under luftcirkulation.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet är alltid ett område av osäkerhet, och medan många bärbara datorer har stabilt byggda tangentbord, precis som många har genomskinliga tangentbord som du inte känner sig säkra att skriva på. Lyckligtvis är 1000H tangentbord fast i den första kategorin. Basen är fast, på grund av den relativa bristen på tomma utrymme under det, och nycklarna inte lider av någon flex eller studsa. ASUS hävdar att detta tangentbord är 95% av storleken på en normal laptop tangentbord, medan detta kan vara sant, kommer någon som kommer från en stationär tangentbord till 1000H s möter vissa svårigheter.

Alla nycklar är mindre och att maximera mängden av nycklar som de skulle kunna passa i 1000H lilla ram, de har kraftigt minska storleken på några av de extra funktionstangenterna. Den högra shift-tangenten, till exempel, är mindre än någon av bokstavsknapparna, och klumpigt placerad till höger om upp-piltangent. Detta gör det svårt att använda, och du måste vänja dess placering. Vad många användare har gjort används ett tangentbord mappning programvara för att byta upp-pilen och höger Skift-tangenten funktioner och sedan fysiskt bytte de viktigaste toppar. Om du vill, vet att alternativet är tillgängligt för dig. Längs den översta raden har du fyra extra knappar. Från vänster till höger finns en skärm på / av-knapp, en upplösning switcher, en föreställning omkopplare och Skype kortkommando.

Pekplattan är liten, men det är relativt stor för en bärbar dator av denna storlek. Den 1000H använder en Synaptics pekplatta, som till min trevlig överraskning har multi-touch funktioner inbyggda i. Du kan till exempel bläddra genom att dra ner pekplattan med två fingrar. Om du klickar två fingrar, aktiverar du "mushjulet", och kan rulla genom att dra ett finger. Högerklicka aktiveras genom att trycka med tre fingrar. Jag trodde att detta var en stor funktion, och definitivt var oväntat. De pekplatta funktioner är anmärkningsvärt liknar dem på Apple bärbara datorer, vilket får mig att tro att de också avtala Synaptics för sina pekplattor.

Ingång och-utgång

Den 1000H kommer tämligen väl utrustade i input / output avdelningen för en netbook. Den har tre USB 2.0-portar, en VGA-ut-port, en 10/100 Ethernet-uttag, mic, Hörlur ut, och en Kensingtonlås. Ingen av portarna staplas, och alla av dem är tillräckligt långt ifrån varandra att man kan ha något ansluten till var och en utan problem.

Trådlös

Det 1000H har en Atheros mini-PCI Express trådlöst kort som fungerar med 802.11b/g/n. Mottagningen själv är fast, och i mitt hus kan jag få en stark (4-5 staplar) signal från källaren när min router är på andra våningen. Den 1000H levereras också med en Bluetooth-modul, som överensstämmer med 2.0 + EDR-standarden. Dess prestanda är också bra, jag kunde enkelt synkronisera min telefon med 1000H och det överförda bilder från telefonen mycket snabbt.

Batteri

De 1000h levereras med en 6-cells 6600mAh batteri som ASUS påståenden är bra för upp till 7 timmars datoranvändning. Den dåliga nyheten är att du inte kommer att se den typen av tiden om du dämpa skärmen hela vägen, stäng av Bluetooth, slå trådlöst av och ta andra svåra optimering steg som invalidiserande hamnar och webbkamera. Den goda nyheten är dock att batteriet lätt kan gå 5 timmar vid normal användning. Med trådlös och BT på och skärmen halv ljusstyrka, kunde jag surfa på webben och även typ delar av denna översyn för 5hrs 43mins innan batteriet drabbade två procent varning.

Nyligen har tredjepartsleverantörer börjat sälja utökad kapacitet batterier för Eee-serien. För ungefär $ 70 kan du få en 8800mAh 8-cells batteri, som jag skulle projicera är bra för ca 7 timmar normal användning och potentiellt över 9 timmar i batteri-energisparläge. Det finns också en koloss 11000mAh 10-cells batteri på vägen, vilket kan netto 8,5 timmars normal användning eller nästan 12 timmar i batteri-energisparläge. Tänk på att det avvägning här är vikt och den tidiga ordet är att en 1000H med den 10-cells batteri kommer att vara i £ 4,5. intervall. Vid det laget är du kryper farligt nära den vikt mellan vanliga bärbara datorer, även om jag tvivlar på att någon av dem kan göra 12 timmars kontinuerlig drift.

Operativsystem och programvara

Den 1000H kommer förinstallerad från fabriken med Windows XP Home Edition, som en del av en överenskommelse mellan Microsoft och de olika netbook tillverkarna att kunna stilla leverera produkter med Windows XP. Det kommer också med en återhämtning DVD som har en komplett installation av Windows XP tillsammans med alla 1000h förare. Jag tyckte att det här lite märkligt med tanke på att 1000H har ingen optisk enhet. Jag skulle ha föredragit ett SD-kort eller USB-thumbdrive med förinstallerade drivrutinerna, men jag antar att det skulle ha ökat kostnaderna.

Den 1000H levereras med några grundläggande program. Microsoft Works ingår, liksom Microsoft PowerPoint Viewer 2007. ASUS har även sin egen kontorspaket, som heter StarOffice 8, som är baserad på OpenOffice programvara. Dessutom kommer 1000H med Skype och ECAP, ASUS webbkamera Capture Utility.

Det finns en gripe jag har, dock. Det 1000H levereras med 80 GB hårddisk delas upp i två lika stora partitioner. Min gissning är att Asus antagna människor vill en partition för att installera program och den andra för att lagra filer. Jag tycker inte att mycket användbart, men lyckligtvis du kan formatera netbook och ändra storlek på partitioner hur du vill.

KUNDSUPPORT

Det 1000H levereras med en 1-års garanti Tyvärr 1000H, tillsammans med alla andra Eee PC är inte berättigade till ASUS 1-års skador garanti. De har också en 24/7 support center som du kan ringa för att lösa maskinvaruproblem, eller så kan du chatta med en av sina representanter kundservice online. Jag har inte behövt kalla på garantin, men om deras garantiservice är något som sin laptop kvalitet är jag inte orolig.


Slutsats

Jag är glad av denna lilla netbook, och baserat på dess specifikationer, pris och läsa olika recensioner av andra netbooks på webben, jag skulle gå så långt som att säga att 1000H kan vara det bästa netbook på marknaden. Det erbjuder nästan alla funktioner som finns på liknande netbooks, men tar det ett steg längre med en 1 "större skärm, samt Bluetooth och Wireless-N. Den byggkvalitet är också fantastiskt, och uppgradering görs enkelt med löstagbara baksidan erbjuder enkel tillgång.

Eee PC 1000H är en utmärkt kombination av prestanda och storlek, insvept i en användbar 10 "skärm och en $ 450 prislapp. Jag rekommenderar utan förbehåll det till någon på marknaden för en netbook, som jag tror att det är den bästa möjliga.

Fördelar:

  • 10 "Skärm ger lite mer skärmyta än andra netbooks.
  • Levereras med en 80 GB hårddisk snarare än en sub-20GB SSD.
  • Har Bluetooth och 802.11n inbyggd
  • Stellar byggkvalitet, och den extra kassett är en fin touch.
  • Utmärkt batteritid och utökad livslängd batterier finns att köpa.
  • Mycket lätt att uppgradera, och stöder 2GB RAM.

Nackdelar:

  • På $ 450, lite dyrare än konkurrenternas produkter.
  • Blank yta är ett fingeravtryck magnet.
  • Hårddisk kommer redan formaterad i två 40GB partitioner.
  • Något större och tyngre än andra netbooks på grund av större ram.


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar