torsdag 16 oktober 2008

Dell Latitude E4300 Användarrecension

Dell Latitude E4300 Användarrecension
av Prince_Phoenix - 2008/10/16

Latitude E4300 är en av de två ultraportabla bärbara datorer i Dells nya E-serie release. Designad för företagskunder, bär den bärbara datorn en rejäl start pris på $ 1.834 kanadensiska även det priset kan förhandlas ner betydligt med volym.


E-serien fångade mitt öga som jag hade tidigare ägt en Latitude D820, som har tjänat mig väl under de senaste två åren. Jag har även tappat den på betong med bara en skråma. Dells kundtjänst för småföretag var superb, leverera nya tangentbord natten eller skicka en tekniker över, nästa dag med nästan inga frågor.

För en universitetsstudent med 6-7 timmars föreläsning varannan dag, batteritid och portabilitet är nyckeln. D820 kommer in på £ 6,5, så jag letade efter något lite mer portabel. Den E4300 passar räkningen på en utannonserad £ 3,3 startvikt. Jag skulle faktiskt beställt en annan bärbar dator från Dell ultraportabel line-up tidigare i sommar - XPS M1330. Men var dess tangentbord billig och svarar jämfört med Latitude D820 jag hade, så det var snabbt tillbaka.

E-serien konkurrerar med Lenovo X301 och Sony Z laptops i samma prisklass. Nästan alla interna bärbara komponenter från samma tillverkare. I teorin skulle en prissätta en bärbar dator med en liknande konfiguration för nästan $ 1.000 mindre (Lenovos X200). Att $ 1.000 premie du betalar som företagskund är för hög kvalitet bygga, användargränssnitt komponenter och snabb och pålitlig kundservice. Som du ser i denna översyn, levererar Dell verkligen med sin topp-kurs kundservice. Tyvärr är kundservice ensam bara en del av vad som gör en bra bärbar dator, och Dell E4300 användargränssnitt enheter lämnar övrigt att önska.

Konfiguration:

  • Processor: Intel Core 2 Duo SP9400 (2.40GHz, 1066MHz, 6MB cache)
  • Skärm: 13,3 tum, LED WXGA bakgrundsbelyst (matt finish)
  • Minne: 4 GB DDR3 1066MHz RAM
  • Lagring: 80 GB 7200 RPM hårddisk
  • Optisk enhet: TSSTcorp DVD + RW TS-U633A
  • Trådlöst: Intel 5300 802.11 a / b / g / n
  • Grafik: Intel X4500 HD
  • ExpressCard-kortplats
  • Webbkamera och mikrofon
  • Batteri: 56 Wh 6-cells
  • Standard E-serien 65 W-adapter
  • Windows Vista Business med XP Pro nedgradering
  • Annonserade Vikt: 3,3 £
  • Pris: $ 2,338.00 (kanadensisk inklusive moms)

Bygga Kvalitet

Den borstad metall utseende är underbara på Dells E4300. Det ser verkligen sexig och till Dells kredit, detta är också dess bästa laptop ännu när det gäller byggkvalitet. Den bärbara datorn känns otroligt fast med sin magnesiumlegering chassi. Det finns absolut ingen antydan till Flex på handledsstödet, eller på den bärbara skärmen. Försök att vrida eller produkter gav inga ringar på skärmen. Det är värt att notera hur stabilt byggd metall gångjärn är. Det var knappast någon rörelse oavsett placeringen eller vinkel på skärmen. De 6-cells batteri skjuter ut från baksidan av den bärbara datorn, och är knappt märkbar, men det är en fråga om personlig smak. Återigen har Dell har överträffat av konkurrenten Lenovo, som lyckas passa i sin egen 6-cells batteri utan att den sticker.

Tangentbord och pekplatta

De ingående enheter är utan tvekan de viktigaste komponenterna till en premie företag laptop. Företagsanvändare spendera timmar på sin bärbara dator, och förväntar de högsta och mest bekväma upplevelse som möjligt. Här är där Dell ligger under mina förväntningar. Tangentbordet på Dell E4300 är faktiskt ett steg ner från tangentbordet på Latitude D820 i min mening. Nycklarna är mer strukturerad, men känner lättare, billigare och mindre lyhörd. De är också märkbart nosier - Jag skulle subjektivt sätta ökning av buller på ca 200-300%. Också till skillnad från Latitude D-serien, finns det betydande flex speciellt i det nedre högra hörnet av tangentbordet, där Dell har placerat Page Down och Page Up tangenterna ovanför höger och vänster piltangenter respektive. Detta kan ha stört den strukturella integriteten av tangentbordet. Den lätthet av nycklarna kan också bero på Dells integration av bakgrundsbelysningen på tangentbordet, som jag inte köpte. Jag har provat detta tangentbord ut för en vecka, och fortfarande tycker att det är sämre när det gäller svarstider, och naturligtvis buller, till Latitude D820. Den E4300 tangentbordet är bara några steg över den fruktansvärda tangentbordet på XPS M1330.

Till sin kredit, har Dell inkluderat en blå TrackPoint som är mycket effektiv. Precisionen och komfort i att använda TrackPoint är en avsevärd förbättring jämfört med D-serien TrackPoint enhet. Med det, det finns ingen anledning att någonsin ta händerna från tangentbordet för att flytta ner till pekplattan.

På tal om pekplattan, fann jag det felaktiga och ibland upptäcka rörelse mina händer och orsakar min markören till irriterande hoppa runt medan du skriver. Det är också väldigt lätt att av misstag flytta in i områden av pekplatta med rullning funktioner som också är mycket irriterande. Dessa misslyckanden kan bero på förändringar i drivrutiner från Synaptics till Alperna som rapporterats tidigare. Min pekplatta på min D820 använde en Synaptics drivrutin, så som kan förklara prestanda skillnad.

Skärm

Så fort jag vände på datorn för första gången, blev jag besviken över att hitta nyanser av gult-orange fläckar på standard Latitude borstad metall bakgrund för skrivbordet. Jag försökte titta på flera tv-program som hade fungerat felfritt på mina tidigare bärbara datorer, bara för att finna gula fläckar värpande över hudens struktur av enskilda personers ansikten. Den bärbara datorn LCD kom också med två vertikala gula streck längs höger som är synliga när du visar en svart skärm. Kanske dessa incidenter och misslyckanden tillverkning isoleras endast till min laptop.

De horisontella betraktningsvinklar var ganska bra. Den bärbara skärmen var också signifikant ljusare på grund av LED-bakgrundsbelysning jämfört med min D820 med CCFL skärm. Det finns 15 nivåer av ljusstyrka som du kan justera att använda Fn + Upp eller Fn + Ner. Den fjärde och femte ljusstyrka motsvarar den maximala ljusstyrkan på min Dell D820 skärm, vilket säger en hel del om hur mycket ljusare skärmen är. Vertikala visningsvinklar var dålig, men det är osannolikt att du någonsin skulle titta något på den bärbara datorn från dessa positioner.

Jag gick faktiskt till Sony Style Store att direkt jämföra skärmarna både Sony Z och Dell E4300 med Sony Z en klar vinnare i både upplösning och kontrast. Den E4300 skärmen är helt enkelt inte så skarpa. rapporter X301 skärmens arbetar vid en lysande 300 nits visar att premium ultrabärbara kan och bör ha vackra skärmar.

Ljud

Business bärbara datorer är inte kända för sin ljud. Även i ett plan eller i en tråkig föreläsning, skulle du troligen vill hörlurar för att lyssna på musik. Jag prova högtalarna. De är betydligt tinny, med lite bas, oavsett volymen man väljer.

Medföljande programvaran

Latitude ON Reader

En av de mest omtalade funktionerna för den nya E-serien har varit Linux-baserade direktuppvärmningsteknik funktionen. När rullas ut helt i november, Latitude ON gör att du kan använda Microsoft Office, läsa e-post och använda en webbläsare. Hittills har den enda funktionen den tillåter synkronisering med Outlook och läsa e-post. Gränssnittet är tillfredsställande och jämförbara med Dell Media användargränssnittet finns på konsumenternas serien. Det är en gimmick mer än något annat på denna punkt.

Dell Control Point

Den Dell E4300 levereras med Dell Control Point programvara i samma anda som Lenovos ThinkVantage programvara. Jag hittade kraften har särskilt användbart med en mängd avancerade alternativ som gör att du kan styra stänga specifika komponenter i din bärbara dator som den optiska enheten eller på mediekortet.

Prestanda

Med en 2.40GHz Cure 2 Duo-processor och har endast ett integrerat kort, Dell E4300 förpackningar liknande prestanda som sin storebror på Dell E6400 . Som ett resultat har jag inkluderat bara några prestandatester i denna översyn. Processorn är faktiskt samma som P8600, utom i liten faktor en mindre 3MB cache uppsving.

Det var tydligt när man jämför starttider till Windows XP SP3. Min E4300 nådde fönstren inloggningssidan på 35 sekunder och lästs fönster i 61 sekunder blankt. I jämförelse med D820 tog 1:09 för att nå Windows-inloggning, och ytterligare 1:44 till fullo ladda Windows XP. Tänk att min D820 har fler program, men skillnaden är betydligt signifikant.

Observera att alla tester här utfördes under "Maximum Performance" inställningen i Dell Control Point. Jag har utelämnat de 3DMark05 resultat på grund av det faktum att genomförandet av den integrerade Intel GM45 bör likna Latitude E6400.

SuperPi:



Hårddisk

Den medföljande 80 GB 7200 RPM hårddisk är en Samsung HM081HJ. Föreställningen var signifikant bättre än Hitachi 80 GB 7200 RPM som följde med min D820. Jag tänker ta en SSD i några månader när priserna droppe, vilket bör förbättra prestanda.



Värme och Fläktljud

Värme är alltid ett bekymmer med ultraportabla bärbara datorer. För att bekämpa detta har Dell gått tillsammans med Intel SP9400 processor som har en lägre spänning 25 watt processor, vilket innebär mindre värme. Den E4300 fläkt är viskar ganska jämfört med min D820. Den metallchassi gör ett mycket bra jobb med att absorbera värmen. Fläkten gör ett mycket bra jobb i utvisa värme åt sidan. Luften är märkbart hetare än den från D820 indikerar utmärkt värmeavledning. Jämfört med min D820, som blir obehagligt varm är E4300 cool som en vind. Handlovsstödet bo alltid sval, medan temperaturen på den nedre chassit blir lite toasty när processorn är stressad.

Batterilivslängd

När du skriver denna översyn för ungefär två timmar på Microsoft Word med hjälp av denna laptop på den första nivån av ljusstyrka med trådlöst på och lite ljus Internetsökning använder Firefox, läser Dell batterimätaren att det finns 3 timmar och 25 minuter kvar med 67% av batteriet. Du kan förvänta dig mellan 5-6 timmar med Dell E4300 6-cells batteri med lite ljus kontorsarbete. Batteritiden är därför jämförbar med sina konkurrenter.

Trådlös och nätverk

Jag nådde hastigheter omkring 130MBps med Intel 5300 trådlöst kort till en D-Link Extreme 802,11 N-router.
In-och utgångar Portar

Den E4300 är utrustad med:

  • 2 USB-portar med möjlighet att dela makten
  • 1 VGA
  • 1394-port
  • 1 dockningskontakt
  • 1 RJ-45
  • 1 eSATA / USB Combo port
  • 1 hörlurar / högtalare
  • 1 Mic Port

Det är värt att notera att VGA-utgång på min 22-tums bildskärm var ganska bra.


Slutsats

Estetiskt är den sexigaste Dell företag laptop ännu. Dells kundtjänst för småföretag har visat sin fantastiska vård igen. Jag försökte mycket svårt att älska denna laptop eftersom min positiva erfarenheter med Dell D820 och Dell Business Support tidigare, men i slutändan kunde inte komma över de tekniska bristerna för $ 2.250 som jag betalat. Skärmen är bristfällig, tangentbordet flexar och är ett steg ner i form av lyhördhet och buller till min Latitude D-serien bärbara dator. När användargränssnittet erfarenhet och prestation är jämförbar med XPS M1330 eller Lenovo U330, är ​​det svårt att motivera en $ 1.000 premie över dessa bärbara datorer. Jag skrev hela denna översyn på Dell E4300. Det är inte en dålig anteckningsbok. Om Dell E4300 bodde i sitt eget universum, skulle det vara en solid anteckningsbok. Men tyvärr konkurrens råder, och dess premie prissättning är väldigt hög.

Fördelar:

  • Bra batteritid på 5-6 timmar
  • Överlägsen kundservice
  • Överlägsen byggkvalitet och hållbarhet
  • Bra, Snappy prestanda
  • Relativt svalt och tyst

Nackdelar:

  • Dålig skärm kvalitet jämfört med konkurrenterna (se Sony Z och X301)
  • Svarar, Noisy tangentbord ett steg ner från Latitude D-serien
  • Dyra
  • Dålig ljudkvalitet


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar