fredag 24 oktober 2008

HP EliteBook 2530p Recension

HP EliteBook 2530p Recension
av Jerry Jackson - 2008/10/24


av Jerry Jackson

Om du är ett företag road warrior eller en student försöker passa så mycket dator som möjligt i minsta möjliga plats, den HP EliteBook 2530p kan vara den perfekta bärbara datorn för dig. Denna 12,1 "arbetsstation med den senaste Intel lågspänning processorer och integrerad grafik för extrem batteritid, och massor av hamnar och alternativ lagring inuti en imponerande hållbar skal. Den EliteBook 2530p ser ut som en förvånande mängd dator i en robust tre kilos chassi. Är det värt lite extra pengar för att få tag på denna lilla titan? Fortsätt att läsa och ta reda på.

Den 2530p börjar på $ 1.549, men mer kraftfulla färdiga konfigurationer topp ut på $ 2.499. På grund av Intels solid state drive (SSD) vår anpassad konfiguration är prissatt till $ 3.006 ... med 3-års nästa arbetsdag på plats-garanti kostar en extra $ 129.

Vår förproduktion översyn enhet som konfigurerats:

  • Intel Core 2 Duo SL9400 låg spänning processor (1,86 GHz, 6MB L2-cache, 1066MHz FSB)
  • Microsoft Genuine Windows Vista Business
  • 12,1-tums WXGA bländskydd (1280 x 800)
  • Intel GMA 4500MHD integrerad grafik
  • 2GB DDR2 800MHz RAM
  • 80GB High Performance Intel SSD (Solid State Drive)
  • DVD + /-RW-enhet
  • WiFi, Ethernet, modem och Bluetooth
  • 6-Cell 55WHr Batteri
  • 3-års garanti på plats
  • Mått: 11,11 "x 9,18" x 0,99 "(med 6-cellsbatteri)
  • Vikt: 3,75 £ med 6-cellsbatteri

Bygg och Design

HP EliteBook 2530p är en ultraportabel bärbara företagsdatorer, och som sådan företag (och många konsumenter) förväntar sig högsta kvalitet på material och de bästa funktionerna och design för sina pengar. HP: s övriga EliteBook anteckningsböcker möta eller överträffa dessa förväntningar, men hur är det minsta medlemmen i EliteBook familj?

Svaret: Ingen sätter barnet i hörnet ... eftersom barnet kommer att sparka din röv.

Huvuddelen av EliteBook 2530p är täckt i det nya "HP DuraCase" och "HP DuraFinish" som är i grunden en hård plast och stark magnesiumlegering inre skal likt sin föregångare stärkas genom en borstad aluminium yttre skal som är så reptålig du kan inte ens skrapa den med stålull. Basen i den bärbara datorn känns mycket stark och skulle definitivt överleva många bulor och blåmärken som andra bärbara datorer kanske inte. Det finns absolut ingen flex i den otroligt fast tangentbord ... ingen. Undersidan av den bärbara datorn är också liknande styva och starka med bara en liten mängd flex i området omedelbart under den bärbara datorns optiska enhet.

Det yttre skalet av skärmen höljet är gjord av metall, men den inre skärmen ramen är plast. Till skillnad från de 15-tums EliteBook 8530w vi tidigare omdömet displayen locket gör Flex något när betydande tryck appliceras på mitten av locket, men locket är fortfarande mycket starkare än vad vi vanligtvis ser på även de bästa 12-tums bärbara företagsdatorer.

När HP säger att detta EliteBook utformades "för att möta de militära standarder (MIL-STD 810F) för höga / låga temperaturer och damm." de menar denna bärbara dator är byggd för att tåla år av bruk och missbruk.

Som nämnts i vår granskning av EliteBook 8530w, vi hittade "DuraCase" och "DuraFinish" är faktiskt ganska robust. I översynen av 8530w jag upptäckte detta när jag av misstag tappade 8530w på sin skärm och den bärbara datorn lidit någon skada.

Den här gången bestämde jag mig för att vara mer försiktig med 2530p och tog hem en kväll förlängd testning. Efter ett par timmar hemma jag lämnade den bärbara datorn på köksbordet och gick in i ett annat rum i några minuter. När jag återvände jag hittade min två-åriga dotter drar 2530p från bordet ... och släppa den på hårt trä golv med skärmen fortfarande öppna.

Lyckligtvis överlevde 2530p utan skador ... inte ens en skråma.

Dessutom har den 2530p också hårt skydd drive chock i form av den nya HP 3D DriveGuard som hjälper till att skydda din hårddisk i händelse av den bärbara datorn blir tappas eller våldsamt stötte ... eller tappats av en redaktör är två-åriga dotter.

Självklart, om du väljer solid state drive (SSD) alternativ som den i vår granskning enhet så har du aldrig oroa dig för stötskydd för hårddisken eftersom SSD har inga rörliga delar och är inte känsliga för fel på grund av plötslig rörelse eller stötar.

Med allt detta robust hållbarhet inbyggd i deisgn du har att förvänta sig en kompromiss, och handeln av i detta fall är vikten. Vissa 12-tums business class bärbara datorer tungan på vågen på 3 pounds eller mindre. Den EliteBook 2530p väger på 3,75 pounds med 6-cells batteri. Även om det är verkligen en liten ökning i vikt, gör den extra hållbarhet får du mer än upp för mycket mindre ökning i vikt.

Slutligen, på samma sätt som den grå och svarta exteriör och smidig konstruktion passar en professionell miljö, så gör interna. Den EliteBook 2530p använder tre enkla plast täcker på undersidan av den bärbara datorn (varje hålls på plats med Phillips skruvar) så att användaren eller din IT-avdelning kan enkelt komma åt hårddisken, trådlösa kort eller RAM för snabb uppgraderingar. Det finns en fjärde liten utbyggnad luckan på undersidan av den bärbara datorn, men detta används endast för den särskilda Bluetooth-kortet. Resten av den bärbara datorn interiören skyddas av Torx-skruvar som hjälper avskräcka okvalificerade arbetstagare från messing inuti deras arbete utfärdat anteckningsbok.

Skärm och ljud

Den 2530p är utrustad med en 12,1 "bländskydd widescreen med en typisk WXGA-upplösning. Vid 1280 x 800 pixlar, är denna display kan visa fina detaljer utan att göra saker för liten för att arbeta bekvämt när du är på resande fot. Naturligtvis upplösningen kan begränsa om du planerar att använda den här anteckningsboken som en mobil video och foto redigering plattform ... men de flesta människor är intresserade av en 12-tums bärbar dator som inte redigerar högupplösta bilder på vägen.

När du tittar på skärmen rakt framifrån, färgerna är rika och kontrasten är utmärkt. Helskärmsläge filmer ser ganska bra med djup svärta och bra betraktningsvinklar. Horisontella betraktningsvinklarna är särskilt imponerande så att du inte har problem visar en presentation till flera personer som sitter vid ett skrivbord. Den vertikala betraktningsvinkel från ovan börjar tvätta vid extrema vinklar och färger börjar invertera underifrån ... men den överväldigande majoriteten av användarna aldrig kommer att se skärmen från högt ovanför eller långt under.

HP imponerar allmänhet vår redaktion med kvaliteten på de högtalare som används i deras anteckningsböcker och monohögtalare i 2530p var allmänt imponerande. Den inbyggda högtalaren är över genomsnittet med ett bra utbud av toppar, mittbiten och acceptabla dalar som inte låter som "tinny" som de flesta mono högtalare. De högsta volyminställningarna är mer än tillräckligt högt för att fylla ett litet kontor med ljud för en presentation, men är fortfarande tydliga och inte fruktansvärt förvrängd. Det enda negativa om högtalaren är dess läge på nedre framkant av den bärbara datorn.


Eftersom högtalarna är placerade på undersidan framkant av den bärbara datorn ljudet inte riktas uppåt och mot användaren när EliteBook används som en bärbar dator. I själva verket hänvisar vår personal ofta till bärbara högtalare med denna typ av placering som "grenen högtalare" eftersom högtalarna leda ljud till ditt knä och midja istället öronen. Om du använder 2530p på skrivbordet är inte så mycket av ett problem, men om du är en väg krigare arbetar ständigt på ditt knä så du kanske vara irriterad av högtalarplacering.

Hörlursuttaget på 2530p fungerar bra med de två olika märken av hörlurar jag använt under provet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Prestanda och Benchmarks


Våra pre-produktion EliteBook 2530p kom med Intel SL9400 låg spänning processor, klocka in på 1.86GHz och fastnat packad med 6 MB cache. För grafik, ingår HP Intel GMA 4500MHD integrerad grafik. En snabb 80GB Intel SSD också ingick i vårt test konfiguration, som hjälpte applikationer belastning utan mycket eftersläpning, bidrar till att minska temperaturen och förlänga batteriets livslängd. Som tidigare nämnts gör SSD alternativet också den bärbara datorn mindre benägna att oförutsedda brister på grund av hårddisk effekt.

Äldre generationen lågspänning processorer utfört en mycket lägre nivåer än vanliga processorer ... en avvägning för utökad batteritid. Tack och lov, den senaste generationen av Intel lågspänning processorer utför ganska bra och nästan rivaliserande standard processorer i de flesta tester. Typiska företagsanvändare som bara sysslar med att arbeta i Microsoft Office och som kodar för occassional video för arbete kommer att ha mer makt än de vet vad de ska göra med det.

Även om vi uppskattar acceptabel prestanda och låg strömförbrukning Intel GMA 4500MHD integrerad grafik, skulle vi ha velat se HP använder samma högpresterande ATI integrerad grafik lösning finns på deras konsumenter bärbara datorer. Till skillnad från Intel lösningen rivaler den senaste ATI integrerad grafik chipset prestanda low-end dedikerade grafik ... med mindre strömförbrukning än dedikerad grafik. Som det ser ut, det är inte en del mördare eftersom varje anteckningsbok i denna klass använder Intels integrerade grafik, och dessa maskiner är inte konstruerade för att spela videospel.

Med det sagt, låt oss hoppa in i prestandatester.

wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, är fördelen med detta program att det är flertrådade och kan använda båda processorkärnor samtidigt, vilket ger mer exakta benchmarking mätningar än Super Pi.

Notebook / CPU wPrime 32M tid
HP EliteBook 2530p (Intel Core 2 Duo SL9400@1.86GHz) 41.263s
HP Compaq 2230s (Intel Core 2 Duo P8400@2.26GHz) 35.484s
Lenovo ThinkPad X200 (Intel Core 2 Duo P8600@2.40GHz) 32.119s
HP EliteBook 8530w (Intel Core 2 Duo T9400@2.53GHz) 30.919s
Lenovo T400 (Intel Core 2 Duo T9600@2.8GHz)
27.410s
Lenovo T61 (Intel Core 2 Duo T7300@2.0GHz) 42.025s
Dell Vostro 1500 (Intel Core 2 Duo T5470@1.6GHz) 53.827s
HP Pavilion dv6500z (AMD Turion 64 X2 TL-60@2.0GHz) 40.759s
Sony VAIO TZ (Core 2 Duo U7600@1.20GHz) 76.240s
Zepto 6024W (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz) 42.385s
Lenovo T61 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 37.705s
Alienware M5750 (Core 2 Duo T7600@2.33GHz) 38.327s
Hewlett Packard DV6000z (Turion X2 TL-60@2.0GHz) 38.720s



PCMark05 jämförelse resultat:

Notebook PCMark05 Score
HP EliteBook 2530p (1,86 GHz Intel Core 2 Duo SL9400, Intel 4500MHD) 5.787 PCMarks
HP Compaq 2230s (2,26 GHz Intel P8400, Intel 4500MHD) 3.945 PCMarks
Lenovo ThinkPad X200 (2.40GHz Intel Core 2 Duo P8600, Intel X4500) 4.298 PCMarks
HP EliteBook 8530w (2,53 GHz Intel T9400, Nvidia Quadro FX 770M 512MB) 6.287 PCMarks
Lenovo T400 (2,80 GHz Intel T9600, ATI Radeon 3470 256MB GDDR3) 6.589 PCMarks
Lenovo T400 (2,80 GHz Intel T9600, Intel X4500) N / A
Lenovo T61 standard skärm (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA NVS 140M 256MB) 4.839 PCMarks
Dell Vostro 1500 (1.6GHz Intel Core 2 Duo T5470, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 3.585 PCMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.925 PCMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.377 PCMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Sony VAIO SZ -110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks


3DMark06 jämförelse resultat:

Notebook 3DMark06 Score
HP EliteBook 2530p (1,86 GHz Intel Core 2 Duo SL9400, Intel 4500MHD) 898 3DMarks
HP Compaq 2230s (2,26 GHz Intel P8400, Intel 4500MHD) 712 3DMarks
Lenovo ThinkPad X200 (2.40GHz Intel Core 2 Duo P8600, Intel X4500) 927 3DMarks
HP EliteBook 8530w (2,53 GHz Intel T9400, Nvidia Quadro FX 770M 512MB) 5.230 3DMarks
Lenovo T400 (2,80 GHz Intel T9600, ATI Radeon 3470 256MB GDDR3) 2.575 3DMarks
Lenovo T400 (2,80 GHz Intel T9600, Intel X4500) 809 3DMarks
Lenovo T61 standard skärm (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA NVS 140M 256MB) 1.441 3DMarks
Dell Vostro 1500 (1.6GHz Intel Core 2 Duo T5470, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 1.269 3DMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.329 3DMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 532 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Samsung Q70 (2,0 GHz Core 2 Duo T7300 och nVidia 8400M G GPU) 1.069 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 1.831 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks
Sony VAIO SZ -110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 794 3DMarks

HDTune lagringsenhet bruksprov:



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar