onsdag 8 oktober 2008

Lenovo W700 recension

Lenovo W700 Recension
av David Rasnake A-A 2008/10/08

Om du har varit i fotografi vid professionell eller ens allvarligt amatörnivå för någon tid, har du förmodligen redan har "uppdrag" â € "antingen direkt eller genom indoktrinering â €" i vilken typ av dator du behöver köpa när det är dags: tre stavelser, börjar med "M" Du vet, den som spelas av höften floppy-haired kille i de TV-reklam som används för att vara rolig.


Om Apple har varit en dominerande Playera ett tag nu för grafikintensiva applikationer, en med plattformsoberoende kompatibilitet inte längre den oro som det en gång var, en fotograf eller grafisk designer val att använda en Mac kontra PC-system är till stor del en personlig  € "snarare än en professionell eller teknisk â €" en i dessa dagar. Många annonser hålla sig till Mac-datorer eftersom det är vad de vet, Buta för grafik använder det finns några mer övertygande alternativ på PC-sidan som well.Â

Som fotograf (och en lång tid med dubbla plattformar användare), jag fascinerad av tillkännagivandet av Lenovos nya ThinkPad W700 . Med Lenovos rykte för att bygga extremt tillförlitliga bärbara företagsdatorer kan beslutet att dyka huvudet först in i en high-end mobil grafik system som det W700 verka som ett konstigt ett. Och om Lenovos inriktning en enda marknad med den här enheten, är det utan tvekan fotografer: säker, om du arbetar i någon form av design W700 kan vara en stor arbetsstation följeslagare, men med rikliga lagringsutrymme, en utmärkt skärm, en inbyggd digitaliserare, och en ombord färgkalibreringssystem är Lenovo tar tydligt en direkt skott på stängda relativt och öar pro foto marknad. Så vitt jag vet, finns inget annat på marknaden W700 är koncentrationen av fotograf-vänliga funktioner.

Lenovo ThinkPad W700 Specifikationer:

  • Processor: Intel Core 2 Extreme Q9300 (2,53 GHz, 1066 MHz FSB, 12 MB L2-cache)
  • Minne: 4 GB DDR3 SDRAM
  • Skärm: 17 "1920x1200 WUXGA TFT LCD
  • Lagring: 160 GB hårddisk (7200 RPM) x 2, RAID 0-konfiguration
  • Optisk enhet: DVD inspelningsbar
  • Trådlöst: Intel Wi-Fi-Link 5300 (802.11a/g/n), Bluetooth 2,0
  • Grafik: NVIDIA Quadro FX 3700M med 1 GB
  • Batteri: 9-cells litium-jon (84 Wh)
  • Mått: 16,1 "x 12,3" x 1,5 "
  • Vikt: £ 8, 10 oz (med batteri)
  • Pris som testas: $ 4,333.30
  • Starta Pris: $ 2,531.30

Designa och bygga

Vi har skämtsamt faktureras W700 "den bärbara datorn för att göra vanliga människor att känna små" och namnet passar. Med ett fotavtryck mäter en generös 16 av 12 inches, arbetar med W700 faktiskt på knät är inte riktigt rekommenderas. Och glöm försöker ta det på ett plan â € "vi är inte säker på att Lenovo skulle passa i overhead fack av en regional jet, mycket mindre på den lilla brickbord. På samma sätt kommer att finna ett fall för W700 nästan säkert behöva handla på laptop väska motsvarande "stor storlek" butiker.

Som med de flesta grafikkort-vänliga maskiner är idén om portabilitet släkting här. Tänk på det här sättet: det W700 är lättare att dra tillsammans än skrivbordet, samtidigt ger de flesta av de verktyg du behöver för seriös bildredigering eller design arbete.

Bygga kvalitet med W700 är allt Lenovo är känd för, med tät montering runt och en imponerande litet mått av panelens flex för en bärbar dator här stor. Lite tid inhalning av W700 har bekräftat första intryck: medan stora anteckningsböcker sällan konkurrera sina mindre motsvarigheter i form av robusthet, är detta en kraftigt byggd, robust bärbar dator trots sin storlek.

Naturligtvis kommer den här tunga byggkvalitet med ett pris: vikt. Strax under nio pounds, Â ThinkPad isa fetlagd, men det är verkligen inte så tung som den ser ut. Som sagt, en makt tegel som är ungefär storleken på en verklig tegel (och väger nästan lika mycket att starta) trycker ThinkPad redovisade vikt över 12 pounds. Usch.

Sammantaget kan de i den kreativa sektorn mer bekant med antingen blanka finish och flashiga färger PC baserad grafik bärbara datorer eller Apples industriella minimalism hitta W700 är lite av en udda anka, estetiskt. Det ser som regel, precis som alla andra Lenovo â € "som en svullna version av din typiska matt grå Business Notebook. Vi vet av erfarenhet Thata dessa maskiner tenderar att hålla sig väl, dock, och att deras lätt texturerade finish stå upp till en hel del övergrepp och aldrig visa det. Därför, medan W700 är utseende inte omedelbart markera dig som fotograf eller designer, som en maskin för att få dag till dag grafik arbete, gör Lenovos grundläggande exteriör mycket vettigt.

Visa

Vår granskning enhet kom packning Lenovos avancerade 17 tums skärm med 1920x1200 (WUXGA) upplösning och 400 NIT ljusstyrka. Rivaling en bra stationär display för ljusstyrka, tydlighet, och även storlek, är W700 premie LCD-skärm en av denna modell viktigaste försäljningsargument för power grafik användare.


En inbyggd färg kalibrator (se nästa avsnitt för mer info) garanterar, med några minuters profilering, att det du ser på skärmen är vad du får igenom resten av ditt arbetsflöde. En snabb sida vid sida med min stationära skärm tyder på att på en grundläggande nivå, i alla fall, det W700 färger och kontrast är plats på.

Mer allmänt är displayen smidig och fräsch med mer ljusstyrka och avsevärt bättre kontrast än vi är vana vid i en bärbar dator skärm. En lätt reflekterande beläggning skyddar skärmen, men bländning är väl kontrollerad (skärmens ursprungliga ljusstyrka verkligen hjälper i detta avseende). Bakgrundsbelysning är relativt jämn, men en noggrann inspektion avslöjar några smärre ljusstyrka bortfall mot toppen av panelen, det är en nit-picky hänsyn till säker, men i ett visningsalternativ kostar så mycket, det finns ingen anledning att inte vara särskilt.

Betraktningsvinklarna är utmärkta sida till sida, men endast godtas på den vertikala axeln. Som vissa andra bärbara skärmar vi har tittat på, har W700 display en markant sweet spot för vertikal betraktningsvinkel, med kontrast wash-out kommer snabbt om du tittar på för högt upp, och falska överdriven kontrast införs från för låg. Fönstret för exakt färgåtergivning är verkligen mindre än 10 grader bred på den vertikala axeln, Buta till den positiva är det ganska lätt att säga när du "låst in"

Den W700 är breda spektrat visas täcker en påstådd 72 procent av färgrymden Adobe RGB, en betydande förbättring över din typiska laptop LCD. Ändå är Lenovos beslut att använda en vriden nematisk (TN) panelen i W700 snarare än en in-plane switching varianten som standard i professionella skrivbordsprogram har anledning till oro, varför tillbringade jag en hel del tid att trycka på skärmen för att bestämma var dess gränser var â € "och att se hur mycket av detta verkligen kan påverka en fotografisk arbetsflöde.

Om du arbetar med 8-bitars JPEG i färgrymden sRGB med en färg-aware program som Photoshop, är det korta svaret att det inte finns någon påverkan: kasta några höga mättnad bilder sRGB-bilder på W700, har maskinen unfazed och av allt att döma (inklusive sida vid sida bild jämförelser på W700 och en X-Rite profilerad, IPS-utrustade Apple Cinema Display som används som referens i denna utvärdering) du kommer att få allt som passar för visning på webben på W700 med rätt inställningar. Med tanke på Lenovos djärva påståenden, är detta som det ska vara.

Att arbeta på högre bitdjup i Adobe RGB utrymmet lättare avslöjar W700 är tryckbara begränsningar. Vår analys av several testet images sida vid sida på W700 och vår kalibrerade bildskärmsfönster tyder på att Lenovo träffar bra i fråga om kontrast, men ger upp viss mättnad i extremlägena för Adobe skalan â € "särskilt i den gröna kanalen . De skillnader vi experienced kommer Bea försumbar för många â € "för fin att noggrant förmedlas i bilder, även â €" och Lenovos färgomfång coverage påståenden verkar mycket rimliga. Som sagt, vid mättnad extrema, du kör upp mot några märkbara Colora tillplattning och out-of-tryckbara frågor, fotografer och grafiska formgivare som prep för utskrift samt webb bör notera.

Så är W700 är uppgraderade breda färgomfång visas värt kostnaden? Ja och nej. För vad de flesta av oss gör, även vid en ganska krävande nivå är panelens färgomfång mer än tillräckligt â € "för att inte tala utmärkt kontrast och ljusstyrka som är överlägsen bara om något annat där ute. I själva verket slår W700: s 72 procent spektrat en bra balans för allmänt bruk, ger god färgåtergivning för sRGB applikationer och ett snyggt mättad utseende som inte är så omfattande som att bli svårt att hantera utanför färghanterade program.

För makt grafik användare är dock problemet Thata det W700 har några starka konkurrensen på skärmen framsidan kommer till marknaden i high-end grafikkort arbetsstationer utrymme från HP och Dell. Medan vi inte kunde göra en sida-vid-sida jämförelse av W700 med en av sina utrustade VA-variant konkurrenter för denna översyn, kommer vi att hålla ett öga (bokstavligen) på utmanare till ThinkPad display dominans: några uppenbara begränsningar ettselektivtintagsom den W700 gör det osannolikt att för allt den gör bra, skärmar här displayen Isa bland thea starkaste laptop för närvarande finns. Det är bra för en bärbar skärm, ja, och kan även vara mycket bra beroende på referensram, men det är verkligen inte perfekt.

Slutligen, medan många kommer otvivelaktigt att hitta W700 är flera inches av plast bezel runt panelen visuellt oattraktiv, vi upprepade gånger imponerad av hur robust denna display känns. Genom de normer 17 tums bildskärmar, det finns lite från sida till sida flex. Mer än så, det W700 två till synes undermåliga gångjärn är förvånansvärt kraftig, håller denna tunga panel där du placerar den trots upprepade skakningar och erbjuder upp princip ingen fri lek. Om W700 display svikit oss i några viktiga områden, byggkvalitet definitivt inte en av dem.

Färg kalibrator / Profiler

Det är rätt: du kan lämna din X-Rite och Datacolor Spectros hemma med ditt skrivbord. De W700 har en inbyggd X-Rite/Pantone Huey som omfattar en förenklad programpaket för snabb kalibrering och profilering samt spectrocolorimeter för att ta de nödvändiga mätningarna inbyggda direkt i ytan av den bärbara datorn. Via den lilla elektroniska öga, är W700 kan läsa de nödvändiga färgfält för automatisk profilering och kalibrering när locket är stängt.

Att få saker rullande, bara starta hueyPRO kalibreringen verktyget (det kommer förinstallerad som en ikon med Lenovos fabrik OS installation). Därifrån är det en enkel process att följa instruktionerna på skärmen: när det är redo att kalibrera, meddelar W700 dig att stänga locket. (Du måste se till att dina högtalare inte är avstängda på denna punkt, eftersom W700 använder en serie toner att berätta att det är klart och det är säkert att öppna locket igen.) En minut eller så senare, och det W700 har dirigeras skärmen profilen till rätt plats och är klar för användning.

I W700 X-Rite kalibrering och profilering verktyg är ganska strippas jämfört med många av de vanliga verktyg som används för detta ändamål. Du kan ange en av tre gamma alternativ (inklusive den gemensamma 2,2, naturligtvis), och välja från en mycket begränsat antal alternativ färgtemperatur. Sammantaget kan avancerade användare hittar W700 vänliga lilla kalibrering konsol lite för enkelt: till detta pris är W700 egentligen inte en maskin för vanliga användare, så varför anställa en kalibrering och profilering verktyg med så mycket hand som håller och så lite i -djupjustering? Â


Â
Som nämnts ovan, dock verkar W700 för att producera exakta färgprofiler i behov av lite tweaking. Respekt skärmen gamut begränsar beskrivs ovan, hade jag lite problem att samordna min utskrift arbetsflöde med hjälp av en storformat Epson bläckstråleskrivare med W700 är på skärmen korrektur.

Att få displayen att konsekvent ladda upp dessa profiler på start, dock är en annan historia. I de flesta fall behövs prodding det W700 (i form av starta och stänga sin hueyPRO kalibrering app) för att ta fram profilen. Det är en irriterande bugg som jag också har upplevt med tredje part kalibreringssystem, men inget allvarligare än så: ännu med denna nivå av integration, är slät, automatisk profil laddning inte för mycket begärt.

Ett annat bekymmer med den inbyggda färgkalibrering konsolen har att göra med flera bildskärmar stöd. Haka en andra skärm upp till W700 produktion och ThinkPad verkar tvinga samma profil lastas för thea laptop skärm på den externa enheten också. Förutsatt att du arbetar med en ganska neutral, högkvalitativ skrivbordet visar resultaten kan mycket väl vara tillräckligt nära. Icke desto mindre skulle jag ha velat se någon form av avancerade alternativ för anslutning av en tredje part spektro och oberoende kalibrera en extern bildskärm när en andra bildskärm är ansluten. Återigen, för en high-end grafikkort arbetsstation, är det värt att fråga om nära nog är tillräckligt bra.

Tangentbord, pekplatta, och Digitizer

Inmatningsalternativen överflöd med W700. För många diehard Lenovo fans, men börjar värld inmatningsenheter och slutar med Lenovos legendariska tangentbord. Och W700 utrustning inom detta område Isa bara Åsa vi har kommit att förvänta sig, med mjuk nyckelåtgärd och en snabb, kort slaglängd som gör skriva på W700 en trevlig upplevelse. Det finns en antydan till flex i övre högra hörnet på vår granskning enhetens styrelse â € "upp runt backstegstangenten â €" men annars tangentbord i full storlek och NUMERISK känner säkert förankrat i W700 är hjälpramen. Jämfört med andra Lenovo tangentbord vi har tittat på, kan knapptryckningar på W700 vara bara lite bullriga, men som med kalibrering gäller gör att tangentbordet själv känns trevligt i bruk denna sekundära avser en liten fråga för de flesta.

Grundläggande dedicated högtalare kontroll buttons (mute, volym upp, volym ner) pryder utrymmet ovanför tangentbordet, bredvid Lenovos varumärke "ThinkVantage" knappen â € "som kräver en sorts clearingorganisation för grundläggande dator underhåll och konfigurationsalternativ.

För en bärbar dator här stora är pekplattan området lite små: det är inte som utrymme är exakt vid en premie på W700: s övre däck. Som med den lilla tabletten området du säkert Geta van vid det, men det lämnar en att undra why Lenovo inte gick FORA något lite larger. Dynan har vertikal och horisontell axel dedikerade bläddra områden.

Dedikerad vänster / bläddra / right knappar flanken toppen av thea pekplatta område, Vissaapplikationerilennyfungerarintelängremedkärna thea standard vänster och höger klicka bara bor beneath. Båda knapp arrays har en mjuk klick känsla som är perfekt för hela dagen användning (prova att använda en dator med hård, clicky knappar för mer än tio minuter och du kommer att förstå vad vi pratar om).

Med massor utrymme söder om tangentbordet som normalt inte utnyttjas på större bärbara datorer att arbeta med, valde Lenovos designers att integrera en liten digitaliserare i W700 också. Den 3x5 tums tablett område ger en snyggt storlek arbetsområdet: användare från större tablett utrymmen kommer att finna det trånga, men upplösningen är anständigt och dessutom med en digitizer att du inte behöver packa längs separat från din arbetsstation kommer att bli en välkommen Dessutom för många användare.

Efter lite mer tid med tabletten har jag anpassat till sin storlek ganska bra. Idén om att integrera en digitaliserare i ett grafiskt fokuserad maskin är ett utmärkt att jag satsar kommer att hitta acceptans bland fotografer, grafiska formgivare, CAD-Techs och arkitekter â € "alla viktiga marknader för denna fokuserade nisch maskin. Dynan placering fungerar bra för daglig användning, hålla pennan handen fri från styrplattan och skriva områden för enkel nyckel-kontroll användning (att köa verktyg i Photoshop, till exempel) medan du arbetar på tabletten. Självklart om du är vänsterhänt, alla ergonomiska satsningar är avstängd.

Den W700 är inkluderade penna som visiret kan fällas in i en silo i den högra sidan av den bärbara datorn inte är särskilt roligt i bruk. Den är liten, och knapparna känns billigt, men kompatibilitet med de flesta Wacom-ready pennor innebär olika kontrollmöjligheter för W700 är tabletten är nästan obegränsade. Faktum är att om du inte äger en annan kompatibel penna, gå vidare och beställa en med ThinkPad köp: den medföljande pennan verkligen är en sista utväg ännu mer än den lilla tabletten själv. Plus, en examen i maskinteknik och mycket stark fingers måste dra pennan från sin silo â € "det tar en kraftig knuff på thea fjäderbelastad frigivning, som, intressant nog, gör ett inte verkar få lättare med antingen tid eller praxis.

Prestanda och Benchmarks

Som specifikationer detalj ovan antyder, levereras Lenovo oss med en hög-spec (och därmed höga kostnader) recension enhet, en maximera W700 grafik potential. Oura testa model kom speced med 2,53 GHz Intel Core 2 Extreme Q9300-processor, 4 GB DDR3-minne och den uppgraderade NVIDIA Quadro FX 3700M grafikprocessor alternativ. Fillagring är artighet av ett par 160 GB, 7200 RPM hårddiskar konfigurerade som standard i en RAID 0 arrangement att yields en 320 GB lagringsutrymme.

Köra en Windows Vista Ultimate 64-bitars operativsystem miljö utökar vårt test systemets kapacitet på den grafiska änden och ger några viktiga uppgraderingar (framför allt, bättre färghantering integration) jämfört med äldre XP-system.

I enlighet med sin höga specifikation, visar W700 stout prestanda i våra syntetiska benchmarks. En wPrime tid i 15 sekunder range är särskilt imponerande, med rå processorkraft som ligger nära vad vi har sett från vissa avancerade skrivbordsdatorer.


3DMark06 är den totala grafikprestanda i en anteckningsbok (högre nummer indikerar bättre prestanda):

Notebook

3DMark06

Betyg

Lenovo W700 (2,53 GHz Intel Q9300, NVIDIA Quadro FX 3700M 1GB)

11.214 3DMarks

Lenovo T500 (2,80 GHz Intel T9600, ATI Radeon 3650 256MB GDDR3) Â

4.371 3DMarks

Lenovo T500 (2,80 GHz Intel T9600, Intel X4500)

809 3DMarks

Gateway P-7811 FX (2,26 GHz Intel P8400, NVIDIA 9800M GTS 512MB)

9.355 3DMarks

HP Pavilion HDX18 (2,8 GHz Intel T9600, Nvidia 9600M GT 512MB)

4.127 3DMarks

Apple MacBook Pro (2.2GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 128MB)

3.321 3DMarks

Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB)

1.408 3DMarks

Samsung Q70 (2,0 GHz Core 2 Duo T7300 och nVidia 8400M G GPU)

1.069 3DMarks

Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB)

2.344 3DMarks

Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB

2.183 3DMarks


PCMark05 åtgärder övergripande bärbara prestanda (högre poäng är bättre):

Notebook

PCMark05

Betyg

Lenovo W700 (2,53 GHz Intel Q9300, NVIDIA Quadro FX 3700M 1GB)

8.207 PCMarks

Lenovo T500 (2,80 GHz Intel T9600, ATI Radeon 3650 256MB GDDR3) Â

7.050 PCMarks

Lenovo T500 (2,80 GHz Intel T9600, Intel X4500) Â

5.689 PCMarks

HP Pavilion HDX18 (2,8 GHz Intel T9600, Nvidia 9600M GT 512MB)

6.587 PCMarks

Gateway P-7811 FX (2,26 GHz Intel P8400, NVIDIA 9800M GTS 512MB)

6.815 PCMarks

Apple MacBook Pro (2.2GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 128MB)

5.864 PCMarks

Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS)

4.591 PCMarks

Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100)

4.153 PCMarks

Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB)

4.189 PCMarks

HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400)

4.234 PCMarks

Sony VAIO SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400)

3.637 PCMarks



wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, fördelen med detta program är att det är flertrådade och kan använda alla fyra processorkärnor på en gång, vilket ger mer exakta benchmarking mätningar än Super Pi.

Notebook

wPrime 32M

tid

Lenovo W700 (Intel Core 2 Extreme Q9300@2.53 GHz)

15.771s

Lenovo T500 (Intel Core 2 Duo T9600@2.80GHz)

27.471s

Gateway P-7811 FX (Core 2 Duo P8400@2.26GHz)

33.366s

HP Pavilion HDX18 (Core 2 Duo T9600@2.8GHz)

27.416s

HP Pavilion dv6500z (AMD Turion 64 X2 TL-60@2.0GHz)

40.759s

Toshiba Tecra M9 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz)

37.299s

HP Compaq 6910p (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz)

40.965s

Zepto 6024W (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz)

42.385s

Lenovo T61 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz)

37.705s

Alienware M5750 (Core 2 Duo T7600@2.33GHz)

38.327s

Hewlett Packard DV6000z (Turion X2 TL-60@2.0GHz)

38.720s


HDTune lagringsenhet bruksprov:

Lenovo ThinkPad W700

Gaming är också lätt inom W700 kapacitet, med systemet kasta upp några av de bästa FPS vi sett från en notebook. här är oneâ område where Lenovos beslut att inkludera en TN-panel Vissaapplikationerilennyfungerarintelängremedkärna dess snabbare uppdateringsfrekvens också hjälper: spel ser otroligt smidigt på ett sätt Thata vida överstiger förväntningarna inte you're kommer från en high-end spelsystem â € "och även då det är en Harda Nota att bli imponerad Vissaapplikationerilennyfungerarintelängremedkärna den W700: s capabilities. Självklart, om spel är din primära oro, kan du få resultatet nära nivån på W700 för mindre pengar.

På den grafiska utvecklingssidan, kör den senaste versionen av Adobe Lightroom helt enkelt som en dröm på våra som-testad W700, liksom de delar av Adobes Creative Suite. Med tanke på de syntetiska benchmark poäng, kommer få bli förvånad över att ThinkPad ISA en tävlingshäst när det gäller att även de mest komplexa grafiska förädling. Laddar upp Photoshop CS3, jag gjorde några snabba tester lutning skapa â € "en av Photoshops mer processorintensiva aktiviteter â €" bara för att se hur saker och ting tog för lång tid. Överliggande en vanlig svart till vitt lutning på en duk som mäter 10.000 pixlar på varje axel, svarade W700 i en stationär-liknande 1,7 sekunder. Faktum är att även att beskatta processorn i detta test, måste du arbeta på en duk tre gånger denna storlek: vid 30.000 av 30.000 bildpunkter (den största bilden stöds i äldre versioner av Photoshop) i W700 sjunker en linjär svart till vitt gradient i 2 minuter, 31 sekunder och någon förändring. Denna process är sånt som du startar innan du går ut på lunch på de flesta bärbara datorer, om du ens försöker det alls, på W700, är ​​det gjort i den tid det tar att gå in i köket och få en kopp kaffe.

För nästa trick, jag ville se hur ThinkPad skulle svara på en komplex lins Korrektionsfilter begäran på en stor (ca 3800x2500) bilden â € "snett bilden till dess ytterligheter på både vertikala och horisontella axlar, kö maximala negativa förvrängningskorrigeringen, och till råga på off, be filtret att göra längre kanter också.

Vad takes mer än en minut Ona din AVERAGEA dual-core Business Notebook är gjort på kortare tid än det tar för Photoshop att stänga förhandsgranskningsfönstret. Likaså intensiva rendering filter som Spherize ge utskrifter som är i huvudsak ögonblicklig på W700. Enkelt uttryckt, för något du kan vika upp och ta med dig på vägen, det är sickeningly snabbt.

Om absolut top-end prestanda är din primära bekymmer â € "om du är ute efter att göra bilden ora redigera bilder â €" det finns inte mycket där ute som vi har tittat på det rekord denna ThinkPad.

Multimedia

Trots att besatt av den råa kraften att tugga upp och spotta ut några bilder uppdrag sätta i sin väg, är W700 verkligen inte ett utmärkt val för vanliga multimedia uppgifter. Gott om alternativ videoutgång och en tilltalande skärm kan leda dig att tro något annat, men i slutet av dagen användarupplevelsen för att titta på film eller lyssna på musik är verkligen inte så trevligt. Först, som tidigare nämnts, har W700 en brist på dedikerade multimedia knapparna genom normerna i sin klass: Du kan justera volymen och funktion plus kortkommandon ger tillgång till start / stopp-kommandon, men det är klart att musik och filmer var inte på huvudet på Lenovos designteam när de satte denna maskin tillsammans. Liksom deras mindre företag bärbara datorer, är det här en alla affärer.

Medan helskärm DVD-uppspelning i Windows Media Player var helt slät, lider W700 också från ett par små, topp-monterade högtalare som kan beskrivas som minimalt effektiv i bästa fall. Även med en bra EQ för tweaking saknar W700 s ljuduppspelning allt men mellanregister, blir ljudkvaliteten är någonstans mellan vad du får ut av ett par överbelastad hörlurar från tio meters avstånd och en svag AM-radiosändning. Till deras kredit, var ThinkPad högtalare rent överraskande hela vägen upp till sin högsta effektinställning och lägga ut massor av volym dessutom. Det är bara inget liv â € "ingen basen eller diskant gnistan â €" till ljud alls.

En frontmonterad hörlursuttag ger ren, rik, brusfritt ljud med massor av kraft, delvis försoningen för ThinkPad högtalare-side brister. Men med tanke på att den här bärbara datorn har en display som är tillräckligt stor (och mer än skarpa nog) Â att fungera som TV i en liten lägenhet, kanske bättre ljudprestanda ha varit ett plus för de fyra personer som kommer att köpa W700 för något annat än kommersiella grafik använder.

Hamnar och funktioner

Talrika anslutningar är en annan anledning användare köper stora desktop-ersättning bärbara datorer, och i detta avseende W700 levererar. ThinkPad fem USB-portar och Firewire är verkligen inte för mycket att begära, och ut tillbaka W700 ger ett bra utbud av alternativ för att göra utgångar också.

Även om vår testenhet inte kommit så konfigureras kan användare också välja för AA inbyggd Compact Flash läsare i stället för dubbla Express kort ora ett Smart Card / Express Card combo. Att ha förmågan att dra bilder direkt från antingen SD (via den främre SD-kortplats) eller CF är en funktion som jag önskar att fler grafik maskiner erbjuds, Jag satsar de flesta fotografer kommer att välja denna konfiguration.

Fram: Wi-Fi-strömbrytare, SD-läsare, hörlurar, mikrofon i

Höger: USB 2.0a-portar (3), modem, penna silo, DVD / CD-RW

Vänster: IEEE 1394 (FireWire), USB 2.0-portar (2), Express Card 34, Smart Card

Tillbaka: Display Port, VGA-ut, DVI-ut, Gigabit Ethernet, makt

Batterilivslängd

De W700 sport en nio-cells litium-jonbatteri. Med en skärm den här storleken, vi väntade inte mycket i termer av batteriets livslängd â € "men frågan om hur ofta du ska ta den här bärbara datorn från ett skrivbord, och därmed bort från ett eluttag, är en rättvis en .

Trots låga förväntningar och en hög effekt skärm utför ThinkPad faktiskt förvånansvärt bra "från kontakten." Lite ljus surfning, ordbehandling och fotoredigering med skärmen på en fortfarande relativt ljus halv effekt gav 2 timmar, 23 minuter för användning tid innan den första batterivarning rådde mig att det var dags att återansluta till nätet. För ett företag bärbar dator, skulle vi visserligen bli besviken över denna prestation, men för en koloss som W700, är ​​två-plus timmar osammanhängande datorer inte dåligt alls.

Spela en DVD med maximal ljusstyrka sätter en allvarlig buckla i denna tid, dock. Även med Wi-Fi-inaktiverat, vi var bara kunna få drygt en timmes uppspelning (01:03) innan Vista tvingade en avstängning med dessa inställningar. Vad detta antyder är att de inställningar du väljer och de processer du kör har en allvarlig inverkan på batteritiden i detta fall, och även om det Cana presterar bättre än väntat om du konservativ, är W700 fortfarande en enorm bärbar dator med mycket strömkrävande accouterments. Och om du planerar Toa göra det bästa av vad denna mycket kapabel grafik maskin kan göra, gå in i fältet utan ett laddat reservbatteri, en laddning plan, eller en backup generator på egen risk.

Värme och buller

För en maskin med så mycket makt, att få varm nästan en självklarhet. Och det är där de W700 överraskningar: Â även under de tyngsta grafiska belastningar kunde vi kasta på den, är chansen att du hittar vikten på Lenovo i knät outhärdlig långt innan du ska kränkt av hur mycket värme det avger.

Efter kraftigt laddning processorn i nästan en timme, jag kunde inte få någon del av ärendet att registrera sig på eller över 100 grader Fahrenheit. För en stor, kraftfullt system med ett par hårddiskar, de är mycket beboelig tal att vara säker. Det är intressant att notera att av de områden på det övre däcket verkar digitaliseraren att behålla mest värme. Även här, men jag har aldrig funnit det obehagligt att vila min handled över tabletten medan du skriver, på tomgång och eller för lätt webb arbetar aktivt ventilation på W700 så bra att delar av fallet även kommer att vara sval vid beröring.

I ett tyst rum, kan W700 är ständigt vrida fläkten vara lite slipmedel, låter mer än lite som en lågfrekvent version av en tand kvalitet sug maskin. Tack och lov är det inte så högt att typiskt kontor vitt brus inte drunknar det ut nästan helt. För måttliga, lap-klara externa temps, är lite allmänt diskret fläktljud en kompromiss som de flesta av oss skulle vara villiga att göra.


Slutsats

I mya inte så distanta professionell förflutna, en arbetade jag som grafisk formgivare skapar företagets marknadsföringsmaterial. Jag var ofta på väg, arbetar ansikte mot ansikte med kunder för att lägga sista handen vid tryck och webb projekt och därför jag talar av erfarenhet när jag säger att försöka göra någon åtgärd för allvarliga designarbete på de flesta bärbara datorer â € " ännu större stationära ersättning modeller â € "är vanligtvis en övning i frustration. Tvivelaktiga displayer, begränsat lagringsutrymme, och dålig processor lyhördhet var min dagliga huvudvärk då. Det faktum att ThinkPad W700 hållet tar var och en av dessa frågor â € "och flera andra â €" kommer sannolikt att göra det arbetsstationen att många mobila grafik proffs har väntat på, även med sin tunga prislapp. När allt ökar produktiviteten ges av en maskin som denna ThinkPad kommer en bärbar dator som kan ta på allvarliga grafik produktionsuppgifter, vara ovärderlig för många företag och användare.

På andra sidan av myntet, är det bara rättvist att förvänta sig en hel del av en maskin som kostar lika mycket som en begagnad kompakt bil, och för detta ändamål inte allt är helt sorteras med W700. Tabletten yta är verkligen inte lika bra som en tredje part enhet, en fast för att vara rättvis, Â som en kompromisslösning för mobil användning är det inte en dålig â € "vilket innebär att din Wacom är en sak mindre du kommer att packa längs nästa gång. Med tanke på kostnaden för W700: s high-end skärm uppgradering, skulle vi ha velat se åtminstone en vertikal typ justering panel också. Och kalibreringssystem, men effektiv, begränsas tillräckligt funktionalitet som det kan visa sig vara mer gimmick än ämnet för denna användare uppsättning, som är för det mesta både proaktiv och påstridig om färghantering.

Vad inte kan bestridas, dock att en quad-core processor, seriös RAM potential och en high-end grafikkort gör här en av de mest kraftfulla arbetsstationer, mobil eller annat sätt, för närvarande tillgängliga från hyllan från en OEM. Om Lenovo anges att blända oss med kraft, har de lyckats verkligen på den punkten. Så är det värt priset?

Som så många saker i livet, det beror på vem du frågar.

Fördelar:

  • Quad-core prestanda erbjuder en desktop-esque erfarenhet
  • Fast Lenovo tangentbord, pekplatta
  • Inbyggd digitaliserare ett praktiskt tillägg
  • Färgkalibrering konsol kunde inte vara enklare
  • Imponerande robust bygga för en 17 tums-system

Nackdelar:

  • Display inte riktigt uppfyller höga förväntningar
  • Högtalare ljud gör allt låter som en Paul Harvey sändning
  • Levereras pennan är liten, känns billigt
  • Jag har inte en spare $ 4,333.30


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar