onsdag 20 augusti 2008

Sony VAIO FW139E / H Användarrecension

Sony VAIO FW139E / H Användarrecension
av RESmonkey - 2008/08/20

av N. Mehta

Sony VAIO FW139E / H är en 16,4 "semi-stationär dator bärbar dator konfigureras med en Intel Core 2 Duo P8400, som löper på 2,26 GHz med en Front Side Bus hastighet 1066 MHz, 3 GB DDR2-800 RAM, ett ATI Mobility Radeon HD 3470 dedikerat grafikkort och en 250GB hårddisk. Denna modell är en av de första VAIO FW modellerna att komma ut och är tänkt att säljas i butiker.

Orsaker till att köpa

Denna notebook främst köpas som en dator för att ta till college. Nu när du tror college, har du förmodligen tänker på bärbarhet. Att vara en ingenjör större, portabilitet kommer andra till makten. Denna bärbara var tänkt att ge upp till fyra års avslappnad och tung datoranvändning. GPU var det viktiga beslutsfattare, jag behövde något engagerade, och marknaden översvämmas av eventuellt defekta nVidia GPU. Jag minskat mina val ner till VAIO FW och HP dv5t. Jag slutade gå med VAIO FW på grund av den större skärm och snabbare processor på min prisklass.


(Se stor bild)

Var och hur Köpta

VAIO FW139E / H köptes vid NewEgg.com för ca $ 995. Detta var det bästa jag kunde hitta, eftersom detaljhandeln modell levereras med 3 GB RAM-minne och Radeon GPU redan ingår i priset och det fanns förr. Jag tror det var en rättvis uppgörelse eftersom en liknande Centrino 2-modellen skulle ha varit nästan 200 mer på den tiden.


(Se stor bild)

Bygg och Design

Jag är imponerad av den övergripande bygga på VAIO FW. Det är kapslade i magnesiumlegering, vilket gör att det ser halvmetall och semi-plast samtidigt. Det är en mycket robust tittar laptop, skärmen gångjärn är perfekt och står starka gummifötter under bärbara datorn hålla den från att röra sig, och jag har ännu inte kunnat göra en repa på den. Design klokt, det är trendigt ljud. Det bär den traditionella VAIO utseende, den modell jag omdömet är Titanium grå modellen med svarta färgade knapparna. Den har en mycket professionellt utseende.


(Se stor bild)

Strömbrytaren är placerad på höger sida av gångjärnet, och det lyser grönt när den slås på och orange när viloläge. Medierna knappar är placerade på höger sida, precis ovanför tangentbordet. Högtalarna är på toppen av tangentbordet, liksom. Nycklarna gör den bärbara datorn stå ut, liksom. De svarta avstånd ut knappar gör den bärbara datorn ser mycket skarpa för ögat. Den "Motion Eye" kamera ligger precis ovanför skärmen.


(Se stor bild)

Skärm

Skärmen på den här modellen av VAIO FW är en XBRITE-ECO LCD med en upplösning på 1600 x 900. Inte bara är detta en unik storlek skärm på 16,4 inches, men den har en unik bildförhållande på 16:9. Denna aspekt förhållande är den sanna widescreen bildförhållande som HDTV har. Detta gäller widescreen storlek är perfekt för att hantera fönster samtidigt multitasking. Du kan ha ungefär fyra eller fem genomsnittliga storlek program på skärmen bekvämt i den ursprungliga upplösningen. Skärmen är lite på den glansiga sidan, men det finns inga reflektioner när det den bärbara datorn är påslagen. När den är släckt fungerar den som en färgad spegel.


(Se stor bild)

Högtalare

Den inbyggda högtalarna ovanför tangentbordet är av genomsnittliga kvalitet. Du kan definitivt säga skillnaden mellan VAIO FW högtalare och de genomsnittliga externa högtalare.


(Se stor bild)

Hörlurar är ett måste om du vill njuta av en film eller spela musik. Jag skulle inte rekommendera bärbara högtalare som ersättning, ljudkvaliteten skulle vara lika stor som VAIO FW. Jag var inte förväntar sig mycket från högtalare, dock. Högtalare är inte höjdpunkterna i bärbara datorer i alla fall.

Processor och prestanda

Nu till den roliga delen! Den P8400 Core 2 Duo är anmärkningsvärt snabbt i Vista, jag har ännu inte uppleva en avmattning på grund av CPU. Den flaskhalsar del av denna laptop är hårddisken, kör på den genomsnittliga bärbara hårddisk hastighet 5400 rpm. Överföringen av en stor fil via ett 100 Mbps nätverk var ganska långsam, det var inte alla bärbara hårddiskar fel, dock. Den bärbara datorn kan 1000Mbps överföringar och filen innehöll en stor mängd underkataloger och filer och långsam överföring i Windows. Uppstart är snabb, även när flera startprogram är närvarande.

Gaming klokt kommer denna laptop vara bra för senaste generationen spel. Den spelar Halo: Combat Evolved på upplösning och allt sätts på perfekt. Den spelar också
Half-Life 2 med nästan alla inställningar på High (AA funktionshindrade) på upplösning.

Riktmärken

Super Pi @ 2M: 1m 11s (20 iterationer, ansluten ingen AC-adapter i)
Super Pi @ 2M: 0m 53s (20 iterationer, nätadapter laddning batteri)

3DMark06: 2.569 3DMarks (869 SM 2,0 / 1023 SM 3,0 / 2021 CPU Score), nätadapter laddar batteriet. Inga 3DMark06 riktmärken som utförs på batteri.

Värme och buller

Denna laptop är byggd väl för att hantera värmen. Efter spel i ca 30 minuter, var den bärbara datorn fortfarande svalt. Det blir inte mycket varmt alls, och är förmodligen en av de mycket bra saker om Sonys teknik. När du inte läsa en skiva, är denna laptop tyst, som om inte ens på. När den läser en skiva, men det blir mycket högt för en kort 3 till 5 sekunder. Fläktarna är ganska tyst när spel också. Värme och buller klokt, det är en mycket väl utformad maskin.

Tangentbord och pekplatta

De placerade knapparna på Sony VAIO FW är ganska bekväm att skriva med. Nycklarna är byggda väl och de har inte fastnar eller har några brister på dem. För den seriöse spelaren, skulle jag rekommendera att inte använda tangentbordet, dock. Efter att ha spelat första-person shooters på en riktig stationär tangentbord, spelar på VAIO FW: s tangentbord (eller möjligen någon laptop tangentbord i allmänhet) är svåra att vänja sig. Men varje seriöse spelaren inte skulle spela på en bärbar dator, i alla fall.


(Se stor bild)

Pekplattan är genomsnittliga, det känns mycket smidigare än andra pekplattor, men det är om detta. Jag kan inte säga så mycket om det som nästan alla bärbara datorer nu har liknande pekplatta teknik. Användaren kan ändra grundläggande egenskaper hos pekplattan, från knapp val till dubbelklick hastighet.

Ingång och-utgång

I / O-vis, har denna laptop en ExpressCard-kortplats, tre USB 2.0-portar, en FireWire (döpt i-Link från Sony), en VGA-utgång, en HDMI-utgång, en hörlursutgång och en mikrofoningång. Den har även en Pro MagicGate minneskortläsare. I / O-portar är ganska standard bland alla nya bärbara datorer, en sak att notera är att en HDMI-utgång är också tekniskt en DVI-utgång, liksom. Enbart HDMI till DVI-kabel kan tillåta ut till en DVI-skärm om du inte gillar att använda VGA.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Trådlös

VAIO FW kommer med ett Atheros trådlösa kort som kan komma b, g och n-typ nätverk för trådlöst. Den kommer också med trådlös Bluetooth för anslutning till kringutrustning. Trådlös kan slås på och av med den enkla användningen av en omkopplare placerad längst ner till vänster på den bärbara datorn.

Batteri

Batteriets livslängd är rättvist, jag håller den bärbara datorn på full ljusstyrka utan laddning och det vanligtvis varar cirka 2 timmar. Den bärbara datorn downclocks processorn när ingen extern strömkälla för att spara ström. Den P8400-processor ska spara cirka 10 Watt tack vare Intels Core 2 Duo-P **** modeller, som löper med 25W istället för 35W.


(Se stor bild)

Operativsystem och programvara

VAIO FW kom med Windows Vista Home Premium 32-bitars (Sony OEM). Den kom med ganska mycket bloatware, men jag lyckades avinstallera det jag behövde. Bland några av de bloatware fanns program jag funnit användbara: Sonys säkerhetskopiering återvinning programvara, Windows Live OneCare, en 60-dagars testversion av Office och VAIO Content Exporter. Program för säkerhetskopiering får mig att göra återställningsskivor enkelt och VAIO Content Exporter konverterar videofilformat.

När jag först hade fått VAIO, planerade jag att göra en ny installation av Vista. Men kunde jag inte göra det med det som levererades, och så jag var tvungen att hitta en annan väg än återställningsskivor. Använda en Anytime Upgrade Vista disk som säljs separat, försökte jag en ny installation. Allt fungerade tills det var dags för förarna, en av förarna gav berättade det kan bara installeras på Windows Vista. Jag var förvirrad när jag kör Vista, och beslutade att kalla Sony ...

KUNDSUPPORT

Inte att installera drivrutinerna korrekt, kontaktade jag Sony stöd. De informerade mig om att användaren inte kan korrekt använda VAIO utan OEM Vista, eftersom föraren endast erkänner OEM Vista-versionen. Något besviken var jag tvungen att installera om igen med återställningsskivor och återigen manuellt avinstallera bloatware.

Bortsett från OS besvikelsen var Sonys kundsupport mest kunniga jag har talat med, de visste exakt vad jag pratade om, det var inte ut på entreprenad, och var snabb att peka ut föraren förutsättningar.

Slutsats

Sony VAIO FW139E / H var ett bra köp för mig. Funktionerna, bygga och priset var rätt, och jag är nöjd med köpet. Det är mer än tillräckligt för alla tekniska CAD-program jag kommer att använda för grundutbildningen, och är bra för multitasking och mild spel.

VAIO FW CPU och FSB hastighet, 3 GB RAM och Radeon GPU är en underbar kombo för mobil makt. Bildformatet på skärmen är perfekt för underhållning. Den byggkvalitet är fantastisk, Sony inte leverera något annat än sitt bästa i hårdvara.

Nackdelen är obetydlig. För någon som letar efter den bästa batteritid, att kunna spela det senaste spelet på höga inställningar, eller god ljudåtergivning, detta är inte den bärbara datorn bör undersöka.

Denna laptop är bra för den milda avancerade användaren som fortfarande vill ha portabilitet. Naturligtvis skiljer min vision av bärbarhet troligen från någon som finner £ 6,4 tung. Det är ingenting som den stora VAIO AR, dock. VAIO FW är en FZ i storlek och halvvägs mellan en FZ och AR vid makten.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar