torsdag 14 augusti 2008

Lenovo ThinkPad T400 första titt

Lenovo ThinkPad T400 första titt
av Kevin O'Brien - 2008/08/14

av Kevin O'Brien

Den nya 14-tums T400 ThinkPad är den senaste Lenovo bärbara baserad bort av Intel Montivena plattformen. Denna dator erbjuder alla nya funktioner som hybrid grafik, LED-bakgrundsbelyst display och energisparläge finesser som gör den bärbara datorn blir extra batteritid. Med alla dessa förändringar som sker, har Lenovo lyckades också hålla den bärbara datorn ser så tråkigt som alltid, hur ThinkPad ägare gillar det. I denna första titt vi kommer att täcka alla grunderna, och ge dig några tips om vad du kan förvänta dig från hela recensionen som kommer att komma på nolltid.

Vår ThinkPad T400 specifikationer:

  • Skärm: 14-tums 1440 x 900 WXGA + LED-bakgrundsbelyst (matt finish)
  • Processor: Intel Core 2 Duo T9600 (2,80 GHz, 1066MHz FSB, 6MB cache)
  • Minne: 2GB DDR3 RAM
  • Lagring: 160 GB HDD (7200rpm)
  • Optisk enhet: DVD + /-RW
  • Trådlös: 802.11a/b/g/n, Bluetooth 2,0
  • Grafik: ATI Mobility Radeon 3470 w / 256 (hybrid växling)
  • Inbyggd webbkamera
  • Batteri: 84Wh 9-cell och 56Wh 6-cells
  • Mått: 13,2 "x 9,4" x 1.47/1.12 "
  • Vikt: 5.lbs 4.8oz (w / 9 cells batteri)
  • Retail Pris: $ 2.189


(Se stor bild)

Bygg och Design

Utformningen av T400 har ändrats lite. Förändringarna är subtila för ett otränat öga, men de finns där. Den högra sidan är nu försiktigt sluttande liknar vad finns på den äldre T4X serien, där sidorna vinkeln inåt i stället för att släppa platta. Den första ledtråden om detta är den optiska enhetens panel som sport en trevlig avfasad kant. Gummifötterna har också något tweaked, nu känner mjukare, och du får en extra fjädrande knoppen. Flytta förbi de smärre ändringar fallet design är ThinkPad precis lika tråkigt som alla de före detta.


(Se stor bild)

Vi har samma färg, samma seg konsistens, och vi har fortfarande vår ThinkPad-logotypen.
Bygga kvalitet är mycket lik den föregående generationen T61, med alla dess styrkor och svagheter. Passform och finish är bra med de flesta delar, men du har fortfarande en bra mängd batterier vicka i ryggen, liksom billigare känsla plast LCD lock. De gjutna plastpaneler hela anteckningsboken känner robust med endast milda flex nära de kortplatserna. På vår speciella utformning med SD-kortläsare som ersättare för PC-Card-kortplats och vi får en billig plastämne i stället för en fjäderbelastade flik. Utan plastämnet på plats Handlovsstödets inte vill böja sig ner på den platsen under stress. En annan udda drag jag märkte var ytterligare flex på höger sida av tangentbordet, där min T60 är fast som en klippa, men T400 vill ge bara lite. Det är fortfarande mycket stark jämfört med andra bärbara datorer, men inte lika bergfast som den äldre modellen.


(Se stor bild)

Vad som fortfarande fungerar och vad som inte

De som har äldre ThinkPad tillbehör från T6x/R6x generationen kommer vara glad att veta alla de äldre dockningsstationer fortfarande fullt kompatibla med de nya bärbara datorer. Jag kan inte säga med säkerhet att den äldre utrustningen inte kommer att ersättas med nyare revisioner som erbjuder olika anslutningar, men åtminstone du inte behöver uppgradera.

De optiska bay anslutningar har ändrats från den föregående generationen, flytta mer mot en SATA-kontakt, vilket gör äldre enhet oförenliga. Strömanslutningen för användning med Ultrabay batteri förblev densamma ändå.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Visa

Displayen på vår översiktliga granskning modell är en 6-bitars LG LED-bakgrundsbelyst panel. Lenovos officiellt spec ark listar denna skärm som 300:1 kontrast, men LG specifikationen är 500:1. Totalt panelen är lätt för ögonen med jämn ljusfördelning och ett brett inställningsområde för LED-bakgrundsbelysning. Den högsta bakgrundsbelysningen är mycket ljus, lätt överglänser mina IPS FlexView panel med bred marginal. Färgerna är levande, men de vita Luta tungt på kylaren / blå sidan. Vertikala vinklar är bättre än genomsnittet, med en blygsam sweet spot före färger börjar invertera och tvätta ur. Horisontell betraktningsvinkel serien är bättre, med färger tvätta ut något, men fortfarande vistas korrekt.

Jämföra denna skärm till den äldre WXGA + skärm är ingen tävling, med den nyare LED-bakgrundsbelyst modell är bättre på många sätt. Vita ser renare, färger ser bättre ut, är bakgrundsbelysningen jämnare, och bäst av allt är ljus nog att se i solsken. Det är väl värt de extra pengar, och du skulle vara dumt att inte få den om du konfigurerar den bärbara datorn själv.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordslayouten har stannade samma, med endast mycket små förändringar i känsla av knapptryckningar. En del av detta kan tillskrivas skillnader i tangentbordet leverantörer (NMB, Alperna och Chicony) men som min T60 kom med "clickier" Chicony tangentbord, medan T400 är mycket tystare. Tangentbordet Styrkan verkar ha ändrats något, med mer flex finns på höger sida av tangentbordet, men jag vet inte om det är ett tangentbord skillnad eller en förändring i stöd. Som med äldre modeller, vätskan avlopp är fortfarande på plats, redo att få din bärbara dator ur skador sätt om en herrelös kaffe eller läsk spiller över den.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Pekplattan har vuxit jämfört med T61, expanderar till bredden av de lägre pekplattknappar. Med ThinkPad pekplattor alltid är de Runts jämfört med andra bärbara konstruktioner, var denna förändring mycket välkomna (även om de gjorde måla rullningspilarna på den). Texturen är identisk med den äldre styrplattan och känslighet är lika bra.

Prestanda

Självfallet, med Intel T9600 Core 2 Duo-processor i vår T400 konfiguration utfört detta system mycket väl oavsett vad vi kastade på den. Kombinerat med snabb 7200rpm systemenheten, laddade program onormalt snabbt. Syntetiska riktmärken backas också upp detta, med en topp drygt 6.000 i PCMark05 och få poäng runt 27 sekunder wPrime. Mild spel var möjligt med den här konfigurationen, med Half-Life 2 få FPS väl över 100 bilder per sekund under låg detaljer scener och hög 30-talet under handling.

Batterilivslängd

Jag måste säga att batteritiden på den här anteckningsboken var den största överraskningen. Även med toppskiktet Intel T9600 och ATI 3470 dedikerad grafik i viloläge effektförbrukning i denna bärbara dator är lägre än någonsin. Med trådlös aktiverat skärmens bakgrundsbelysning inställd på 60 procent, och makten profilen inställd på balanserade systemet klunkar en ynklig 10.2w makt. Enligt ytterligare belastning att göra webbsidor eller hålla internetuppkoppling aktiva hoppar upp till 12W området, vilket ger mellan 7-8 timmars batteritid med 9-cells batteri.


6-cells batteri (se stor bild)

9-cells batteri (se stor bild)

Båda batterierna sida vid sida (se stor bild)

Mer att komma

Räkna med att se mer information omfattas i vår recension som kommer att vara upp under de närmaste dagarna, liksom vår kommande Lenovo ThinkPad T500 första titt.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar