onsdag 13 augusti 2008

HP Pavilion dv5t recension

HP Pavilion dv5t recension
av Charles P. Jefferies - 2008/08/13

av Charles P. Jefferies

HP Pavilion dv5t är ersättning för den ständigt populära bärbara datorer DV6000 serien. Det är en fullständig redesign som innehåller många nya funktioner. Den dv5t är baserad på den senaste Intel "Montevina" Centrino 2 mobil teknik och finns med kraftfulla dedikerade grafik.


Min HP Pavilion dv5t anteckningsblocket har följande specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo P8400-processor (2,26 GHz / 1066MHz FSB / 3MB L2)
  • 15,4-tums WSXGA + Infinity skärm
  • NVIDIA GeForce 9600M-GT w / 512MB DDR2 dedikerat grafikkort
  • 2GB DDR2-800 RAM (2x 1GB)
  • 160GB 5400RPM hårddisk (Fujitsu)
  • Broadcom 802.11b / g trådlöst + Bluetooth
  • Windows Vista Home Premium 32-bitars
  • Hög kapacitet 6-cells Li-ion batteri

Det pris jag betalat upp framför var $ 1.250. Några dagar efter att jag beställt, började HP erbjuder en $ 100 omedelbar rabatt, så jag ringde och fick skillnaden återbetalas. HP har en 21-dagars politik pris skydd, så om din konfiguration blir billigare under denna tidsperiod kan du få mellanskillnaden tillbaka. Jag känner 1.150 $ var mer än rimligt pris för min dv5t konfiguration.

Design

Utformningen av HP Pavilion dv5t är helt enkelt vacker. Det är elegant och ultramoderna, med smakfulla accenter. Hela anteckningsboken är strömlinjeformad och oavsett vilken vinkel du ser på det, ser det bra. Det här anteckningsblocket har en "mjuk" design med alla hörn avrundade. Man tittar på sidan av den bärbara datorn, är baksidan en halvcirkel, och den främre kröker upp som fören på en båt. När displayen är stängd, har på baksidan av den bärbara datorn en rakad utseende till det som är tilltalande. Displayen har bara en stor gångjärn, vilket bidrar till den eleganta utseende. Chassit är relativt tunn, vid från 1,37 till 1,65 inches tjock.



Två allmänna färger används - silver och svart. Alla synliga ytor är blanka och reflekterande, men inte i den omfattning av Toshiba bärbara datorer med Fusion finish. De tråkiga silver Handlovsstödets områden är reflekterande i en känsla av att du kan se en dimmig beskrivning av dig själv i dem. Du kan se själv tydligt i de färdiga metalliska områdena, och även i de svarta blanka områdena. HP kallar sin blank yta "flytande metall."

Hela displayen delen av den bärbara datorn är blanksvart, inklusive gångjärn. Handlovsstödets och basen för den bärbara datorn är silver och metall. Jag gillar hur HP klart åtskilda färgerna på denna maskin, som det ser ut väl matchade.

Basen för den bärbara datorn har två varianter av silver - tråkig silver och silver metallic. Den metalliska finishen är i grunden som en spegel. Den omgivande kanten, sidor, pekplatta och media kontroller band är alla metalliska klar medan resten är tråkig silver. Jag tror att designen combo är attraktiv och elegant.

Avtryck på palmrests och baksidan av skärmen är ett subtilt nätmönster, som är mycket mer reserverad än avtryck mönster på tidigare HP bärbara datorer. Den nya finishen ger dv5t en detaljerad utseende. Den nätmönster kommer bara ut när den bärbara datorn är i ett upplyst område, och kommer inte att synas om inspekteras från några meters avstånd.

Statuslamporna för kraft, batteriladdning och hårddisk aktivitet finns i framkant av den bärbara datorn, under den vänstra handledsstödet. Det är lätt att se dem när skärmen är stängd, och indikatorn etiketterna ovanför varje ljus är även tryckt på toppen av displayen. Det är en fin touch.

Lamporna för Caps Lock och Scroll Lock är placerade till vänster och ovanför dessa tangentbord knappar. Alla lampor på denna bärbara dator är lätta att se och läsa, och inte genomträngande ljus. Touch-knapparna är lyhörda och fungerar bra, även volymreglaget. Volymkontrollerna är mest praktiskt. Ytterligare en del av bärbar dator med en ljus är faktiskt på baksidan av skärmen - HP-logotypen tänds, som ser bra och är en annan trevlig touch.

Bygga Kvalitet

Den bärbara datorn är gjord av höghållfast plast och känns gedigen. Det finns absolut ingen flex i palmrests eller omgivande områden, och basen av den bärbara datorn motstår böjning som en två-för-fyra. Ingen del av den här bärbara datorn är tunn eller av tvivelaktig materialkvalitet. Plasten är ganska tjock, speciellt runt palmrests, vilket är välkommet.

Även på botten, är plasten i mätbara tjocklek. Alltför ofta ser jag anteckningsböcker som har ihåliga och tunn plast i botten, vilket gör den bärbara datorn bräcklig. I den meningen är HP dv5t mer stabilt byggd än andra bärbara datorer i sin prisklass.

Displayen flexar ett genomsnittligt belopp - det är inte den styvaste displayen har jag sett, men definitivt inte den svagaste. På baksidan av skärmen kan använda lite mer skydd, genom att trycka in på baksidan kan du se små krusningar på skärmen.

Den blanka finishen på den bärbara datorn är ganska tålig, jag har av misstag dras en grov föremål mot de Handlovsstödets flera gånger och det har inte ens visat mindre repor. Baksidan av displayen är på samma sätt. Den glänsande beläggning ser ut och känns tjock. Denna notebook är mer hållbart än det ser ut.


Molnen är bara reflektioner, inte en del
av formgivningen.

Med HP dv5t är en stand-out när det gäller byggkvalitet och speciellt design. En hel del tid och pengar gick in i fysiska utseende och byggkvalitet denna bärbara dator.

Skärm

Med införandet av HP Pavilion dv5-serien bärbara datorer är HP erbjuder äntligen högupplösta skärmar. Den dv5t erbjuds för närvarande med en WXGA eller WSXGA + upplösning. Den WXGA-skärm (1280 x 800 upplösning) är vad de flesta 15,4-tums bärbara datorer i butikerna har, och den vanligaste upplösningen på 15,4-tums bärbara datorer. Den WSXGA + skärm (1680 x 1050 upplösning) är vad min bärbara dator har. Den har 42% mer bildyta utrymme än WXGA-skärm, vilket är anledningen till att jag valde det. Högre upplösning skärmar kan du se mer och bläddra mindre. Till exempel, om jag ser en stor webbsida, kunde jag se 42% mer innehåll på WSXGA + skärm än på WXGA-skärm. Ett annat exempel, när du visar en högupplöst bild, kan jag se 42% mer i detalj på WSXGA + skärm än på WXGA. WSXGA + gör det möjligt att använda större fönster sida vid sida, skulle du vara hårt pressade att praktiskt visa två kalkylblad sida vid sida med en WXGA-skärm, men med hög upplösning WSXGA +, det är mer än möjligt (du kan göra utan krymper fönstren för mycket).


Lägg märke till hur Infinity visningsalternativ
har ingen gräns. (Se stor bild)

HP erbjuder två display slutar förutom resolutioner - standard BrightView eller BrightView Infinity. Den BrightView-skärm har den standard blank yta som nästan alla nya konsumentprodukter bärbara datorer kommer med. Infinity skärmen är ett nytt alternativ introduceras på DV5-serien bärbara datorer. Den Infinity skärmen är i grunden en stor bit av klar plast över hela skärmen. Det gör skärmen ser ut som den inte har några gränser. Jag har Infinity finish på min bärbara dator. Även det gör den bärbara datorn ser slankare och mer modern, det gör det ökar mängden reflektioner över en vanlig blank yta. Jag personligen har inget emot reflektionerna. Om du är van vid en vanlig glänsande skärm, är Infinity visas inte så annorlunda i glans. Jag skulle välja Infinity skärmen igen, eftersom det gör slankare bärbara utseende.

Den WSXGA + Infinity BrightView-skärm på min dv5t är fantastiska. Färgerna är levande och inte alltför mättad. Ljusstyrkenivåer är mer än tillräcklig och inte alltför ljusa. Kontrast är utmärkt - vita är skarp och svarta är djupa. Jag kan urskilja någon bakgrundsbelysning blödning. Den bästa delen om denna display är dess klarhet - Jag har använt dussintals olika anteckningsböcker, och detta har den tydligaste displayen jag har sett. Pixelrutnätet är extremt fin och inte ens synlig.

Visningsvinklar på displayen lämnar något att önska. Jag tror att Infinity display minskar betraktningsvinklar, eftersom Infinity täcker sitter framför själva skärmen och är inte en del av displayen som en vanlig glänsande skärm. Om du ska använda din dv5 med en massa människor, skulle det förmodligen vara bäst att välja standard BrightView-skärm.

Högtalare

HP har inkluderat märkes högtalare på sin Pavilion bärbara linje för en lång tid. HP Pavilion jag köpte i 2004 presenterade harman / kardon spearkers, den dv5-serien har två Altec Lansing stereohögtalare. Dessa högtalare är ett klart steg upp från vanliga generiska bärbara högtalare i form av ljudkvalitet. Mellanregistret (sång) är ganska bra för en bärbar dator, som är toppar. Röster kommer genom tydlig. Ljudet är mer omslutande än vanlig bärbar dator ljud. Low-end (bas) saknas, det dv5 inte har en dedikerad subwoofer. Högtalarna får rimligen högt, men inte imponerande så. Jag är på det hela nöjd med dv5 s högtalarsystem, men inte blåst bort.

Det finns mer än ett sätt att få ljud ur dv5t. Under den främre kanten av den bärbara datorn är två hörlursuttag, som är statiskt fri. Ljud kan också komma genom den inbyggda HDMI-porten - det är nyttigt för anslutning till externa HDTV.

Media Remote

HP har en liten fjärrkontroll med dv5t, som passar i ExpressCard/54. Det finns många multimedia kontroller på fjärrkontrollen. Denna fjärrkontroll är utformad för att användas i Media Center. Totalt sett en praktisk och användbar komponent.

Webbkamera

Den inbyggda webbkamera är av genomsnittliga kvalitet, men sedan igen inte mycket kan förväntas av en inbyggd webbkamera. Det visar en anständig mängd detaljer - personen i andra änden av linjen kommer lätt att kunna se dig.

Ett prov bild från webbkameran:


(Se stor bild)

Värme och buller

Det dv5t med NVIDIA GeForce 9600M-GT dedikerat grafikkort blir varm när du spelar spel. Jag såg min grafikkort nå en hög av 91 grader medan under belastning. Den nedre delen av den bärbara datorn blir inte för varmt i viloläge, men det varierar beroende på vilken typ av yta den bärbara datorn sitter på. Som sagt, HP dv5t är definitivt inte en maskin som ska användas i knät. På tomgång, stannar HP dv5t endast ljummet på tangentbordet yta, även om botten fortfarande blir varm (igen, det beror på ytan).

Min dv5t har en Core 2 Duo P8400-processor. Den högsta temperaturen jag har sett det når under full belastning är 64 grader, vilket är helt rimligt med tanke på att den maximala temperaturen för Core 2 Duo i dv5t är 105 grader. Vid normal användning (webbsurfning) sitter processorn i låg till mitten 30 grader sortiment.

Jag fann att genom att höja baksidan av den bärbara datorn med bara en halv tum, temperaturerna är betydligt lägre. Till exempel under samma riktmärke kör jag såg GPU når 91 grader Celsius, sjönk temperaturen till 81 grader - det är över en tio procent minskning. Därför, om du kommer att vara spel med dv5t, rekommenderar jag att du höjer tillbaka för att öka luftflödet i den bärbara datorn och minska temperaturen.

Det en fläkt som kyler ner dv5t ligger i det bakre vänstra hörnet. Det är nästan tyst när de utför ordinarie verksamhet, och även under CPU-belastning, inte buffra upp till märkbara nivåer. Under full CPU och GPU last, kan du höra fläkten, men det har ingen gnälla eller irriterande motorljudet. Det är mer som en snabb rush av luft. Jag är imponerad av bullernivåerna i dv5t, detta är en tystaste 15,4-tums bärbar dator bärbar dator jag har använt hittills.

Tangentbord och pekplatta

Med HP dv5t tangentbord är verkligen roligt att använda och känns av hög kvalitet. Den taktil feedback är utmärkt tack vare den nyss höger knapp resor och mjuk men inte alltför mjuk kudde. Tangenterna har en jämn, nästan-glänsande beläggning och känna trevligt. Denna klaviatur är bergfast och inte lider av någon flex även när onormalt tryck används. Det är lätt att känna din väg runt tangentbordet utan att titta ner på det.



Med HP dv5t s pekplatta funktioner förväntat. Den har separata vänster / höger och en vertikal rullningszon till höger. Dess mest unika egenskap är av / på-knapp ovanför, som är mycket bekvämt. Ytan på pekplattan är glänsande, vilket innebär att om dina fingrar är fuktiga, de kommer dra över det, torra fingrar kommer att ha några problem. Knapparna ger fast feedback och är relativt tyst. Det är lätt att säga den vänstra knappen från höger utan att titta. Det är också lätt att tala om gränser pekplattan, eftersom det är inlagd i handledsstödet området och har en läpp.

Ingång och-utgång

Det finns en stor variation av portar på dv5t. Bild turné tid (port beskrivningar från vänster till höger):

Vänster sida: VGA, dockningsstation kontakt, Ethernet, HDMI, eSATA / USB combo, USB, IEEE 1394 mini-Firewire, ExpressCard/54 (överst), media kortläsare (nedre) (läser SD, MS / Pro, MMC, XD).

Höger sida: Optisk enhet, 2x USB, fyllmedel för TV tuner/56k modem, Kensington-lås, Power Jack.

Framsida: IR-mottagare, mikrofon, 2x hörlurar.

Tillbaka: Inget att se här!

Det är viktigt att notera att dv5t omfattar inte bara USB-portar, utan även en eSATA-port. En eSATA stöd är i grunden en extern seriell ATA port för en ultra-snabb anslutning till externa hårddiskar. HP var tankeväckande nog att göra eSATA-porten dubbelt som en USB-port, vilket ökar det totala antalet USB-portar på dv5t till fyra.

Den dv5t HDMI-port är bra för anslutning till externa HDTV, eftersom det kan överföra både digital video och surroundljud.

En stand-out funktion är dedikerad dockningsstationen hamn. HP är det enda företaget som kan erbjuda en särskild dockningsstation på konsumenternas linje av bärbara datorer. En dedikerad dockningsstation är en utmärkt funktion för användare som har en setup hem skrivbord. Du kan ansluta en bildskärm, högtalare, nätverkskabel, och många USB-enheter och endast använda en kabel för att ansluta dem alla till den bärbara datorn. Till skillnad från USB dockningsstation, blir det ingen fördröjning eftersom du inte begränsas av bandbredden hos en enda USB-port.

Trådlös

HP erbjuder två trådlösa kort i dv5t - en standard 802.11b / g-kort, och den nya Intel WiFi Link 5100AGN. Intel-kortet är en uppgradering alternativ och lägger hög hastighet trådlöst N band stöd. Jag valde den standard trådlösa eftersom jag har använt många bärbara datorer innan med Intel trådlösa kort, och har aldrig märkt någon skillnad kontra icke-Intel-kort.

802.11b / g-kort i HP dv5t görs av Broadcom. Jag har haft några problem med räckvidd eller drivrutiner eller ansluta till olika nätverk. Om du inte har en N-nätverk, rekommenderar jag sparar pengar och sticker med basen trådlösa kortet. Den valfria inbyggda Bluetooth fungerar bra med min externa Bluetooth-mus.

Batteri och nätadapter

Vid skrivande stund finns det två batteri alternativen på dv5t - en vanlig 6-cell, och High-Capacity 6-cells. Jag har senare i min dv5t. Använda Vista "Energisparläge" power profil och samtidigt skapa textdokument, mätt jag två timmar och 30 minuter batteritid. Batteriet är inte imponerande men inte exakt besvikelse, med tanke på att min dv5t har en kraftfull 512 grafikkort. Icke-spelare bör välja Intel X4500 integrerad grafik som är makt-vänlig och bör öka batteriets livslängd till väl över tre timmar.

Ovan är en standard Dell 90W adapter till vänster mot HP dv5t s 90W adapter till höger var jag förvånad över den lilla storleken av HP dv5t s 90W AC adapter. Det är lätt, liten och lätt att resa med.

Operativsystem och programvara

HP erbjuder 32 - och 64-bitars versioner av Vista på dv5t. Home Premium är standard, medan Ultimate finns som en uppgradering. Jag har Home Premium 32-bit på min maskin. Jag gick med 32-bitars eftersom några av de enheter jag använder inte har 64-bitars drivrutiner.

HP tyvärr förväg laddar en hel del bloatware i fabriken hårddisk bild. Vid mottagande anteckningsboken, torkade jag genast enheten och gjorde en ren installation av Vista med orev utmärkta ren installation Guide i forumen. Detta får mig att börja med en ny installation av operativsystemet och drivrutiner bara.

Kundservice & Support

Teknisk support med vanliga dataföretag är hit alltid och missar. När jag hade min första HP-anteckningsbok i 2004/2005, använde jag teknisk support linje ett antal gånger. Ungefär hälften av tiden jag fick inhemska stödet, och den andra hälften utomlands. Medan de inhemska teknikerna var bra, jag hade svårt att förstå de utomeuropeiska teknikerna. E-postsupport däremot var snabb och oftast bra - det var ovanligt att få ett svar tillbaka mer än en timme efter att jag skickade ett mail.

Jag heter kundservice två gånger efter att jag beställde min dv5t. Båda gångerna jag var ansluten till inhemska representanter, som kunde svara på mina frågor.

Med HP dv5t levereras med ett års begränsad garanti och ett års avgiftsfri teknisk support, ett treårigt är tillgänglig. Oavsiktlig skada Protection (ADP) erbjuds också. Jag fastnat med 1-års garanti, om något är fel med den bärbara datorn, är chansen att det kommer att visa upp inom några månader. Jag har ännu inte har alla bärbara datorer misslyckas efter att den har varat ett år utan problem.

System prestandatester

Detta avsnitt av riktmärken fokuserar på totala prestanda HP Pavilion dv5t.

Windows Experience Index (WEI)


(Se stor bild)

Wei är inte den mest tillförlitliga riktmärket, men är en något användbart verktyg för att jämföra med andra Vista-system. Min HP dv5t gör en trevlig visning här - högsta poäng för varje kategori är 5,9. Den dv5t har DDR2-800 minne, som utan tvekan medverkat i 5,9 minnet poäng. Av någon anledning är dv5t hålls tillbaka av grafikkortet, även om jag måste ifrågasätta detta som jag har 9600M-GT, som är mycket kraftfull.

Systemets totala prestanda med PCMark Vantage

Futuremarks PCMark Vantage är en ny standard endast för Windows Vista. Det betonar varje komponent i en dator till sina gränser, särskilt hårddisken och CPU.

Processorprestanda med wPrime 1,55


(Se stor bild)

wPrime är en multi-trådad CPU test - det liknar SuperPi, men har några fler funktioner. Det är en mycket mer exakt måttstock för dual-core processorer. Se vår stora jämförelse tråd här .

Hårddiskens prestanda Använda HDTune 2,55

Den 160 GB 5400RPM Fujitsu hårddisk har bra prestanda för en 5400RPM enhet. Dess åtkomsttid (17,9 ms) och brast överföringshastighet släpa särskilt bakom 7200RPM och större kapacitet 5400rpm hårddiskar. Jag tycker att denna strävan att vara ett stort steg upp från min tidigare bärbara datorns 80GB 5400RPM Samsung.

Spelprestanda

Dessa riktmärken kommer att sätta strålkastarljuset på Nvidia GeForce 9600M-GT 512MB grafikkort. Den 9600M-GT är mellan 15 och 20 procent snabbare än den populära 8600M-GT, medan båda korten har samma antal processorkärnor (32), har 9600M-GT högre klockor.

3DMark06

Denna värdering är något högre än den hos en 8600M-GT (~ 3400 genomsnitt). Ett kort poäng i detta område (3500 - 4000) innebär att den kan spela moderna spel på medellång höga inställningar och medelhög upplösning (1280x800 till 1440x900).

Observera att detta riktmärke gjordes på standard 1280x1024 upplösning och inte 1280x800, ett riktmärke gjort i senare beslut kommer att leda till märkbart högre poäng (~ 4400 på denna dv5t).

3DMark Vantage



3DMark Vantage är en Vista-exklusivt DirectX 10 benchmark.

Verkliga spelprestanda

Syntetiska riktmärken är just det - syntetiskt, inte verklig. Detta avsnitt av riktmärken fokuserar på de faktiska spelprestanda av HP Pavilion dv5t med flera av dagens mest populära och krävande spel. Resultat mäts i bildrutor per sekund (fps). De lägsta FPS för ett spel som kan spelas (inte hackiga) är 30. Alla spel kördes i DirectX 9-läge (om tillämpligt).

Crysis

Crysis är den i särklass mest krävande 3D-spel som finns idag. Spelare kommer att bli glad att veta att HP Pavilion dv5t med GeForce 9600M-GT grafikkort är mer än kapabel att hantera detta spel.

Jag jämföras Crysis med Crysis Benchmark Tool 1,05 Final från Guru3D.com . Spelet version som används är 1,21. Jag använde alla höga och alla medium inställningar under två körningar. De riktmärke Resultaten är som följer:

Använda höga inställningar på 1280x720 upplösning är inte spelbara, men medium inställningar är smidig och flytande. Observera att detta spel konstigt är spelbara på 22 till 25 FPS, så något över som är slät. Spelet ser fortfarande vacker på medium inställningar. Grafiken i detta spel kan finjusteras ner till minsta detalj, så jag antar att det skulle vara möjligt att få det här spelet ser ännu bättre med en minimal påverkan på prestandan.

Call of Duty 4: Modern Warfare

Call of Duty 4 är en populär online first-person shooter. Den har en stor online-gaming community och är ganska krävande på en dators hårdvara.

Före benchmarking lappade jag spelet till version 1,7. Följande inställningar användes för benchmarking. De är en blandning av medium och hög, dessa inställningar trycker dv5t till sin gräns samtidigt som spelet visuellt tilltalande och spelbara. Jag jämföras de två första nivåerna i spelet med hjälp av FRAPS .

Den 9600M-GT är en praktisk kort för att spela detta spel, med tanke på att det kan producera bra FPS vid en relativt hög upplösning och inställningar. De som letar efter mer spelbarhet kan vända upplösningen ner till 1280x800. Jag sprang riktmärke med en högre upplösning för att visa att 9600M-GT kunde göra det.

Slutsats

Det har varit nästan tre år sedan jag köpte min sista laptop. Jag satte en hel del tid åt att utforska mitt köp av denna HP dv5t, och det betalade. Med HP dv5t uppfyller mina behov perfekt. Det är en mycket väl avrundad 15,4-tums Multimedia Notebook till ett bra pris. En vacker design, fantastiska inmatningsenheter, en stor skärm och bra spelprestanda är de viktigaste höjdpunkterna i denna maskin. Jag har inga andra tankar om att ge dv5t mitt fulla rekommendation.

Fördelar

  • Stort värde
  • Vacker, elegant design
  • Fast byggkvalitet - ingen billig plast
  • Gorgeous WSXGA + Infinity skärm
  • Utmärkt inmatningsenheter
  • Port sort - eSATA, HDMI särskilt
  • Bra spelprestanda
  • Kvalitet högtalare
  • Små nätadapter

Nackdelar

  • Körs varm medan spel
  • Hög underhåll - hålla en microfiber handduk händig
  • Förinstallerade bloatware
  • Batteritid med dedikerad 9600M-GT kanske inte tillräckligt



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar