tisdag 31 juli 2007

HP Compaq 8510w Recension

HP Compaq 8510w Recension
av Greg Ross - 2007/07/31

av Greg Ross

The HP Compaq 8510w är den senaste 15,4 "arbetsstation erbjuder med en Santa Rosa och DX10 uppdatering. The 8510w och 8510p (icke-arbetsstation versionen) ersätta nw8440 och nc8430, respektive. Så ta en titt och se vad vi har att säga om detta kraftfulla arbetshäst!


Pris och recension Modell Specifikationer

Den 8510w börjar på $ 2.199, men mer kraftfulla konfigurationer topp ut på $ 3.399!

Vår granskning enhet konfigurerad som:

  • Intel Core 2 Duo T7500-processor (Santa Rosa, 2.2GHz, 4MB L2-cache, 800 MHz FSB)
  • Microsoft Genuine Windows Vista Business
  • 15,4 "WUXGA displayen (1920 x 1200)
  • 256MB NVIDIA Quadro FX 570M Workstation GPU
  • 2GB DDR2 667MHz RAM (1 x 2 GB konfiguration)
  • 100GB 7200RPM Seagate 2,5 "HDD
  • Blu-ray och dvd + /-RW-enhet
  • WiFi, Ethernet, modem och Bluetooth
  • 8-cells 73WHr Batteri
  • 3-års garanti på plats
  • Dimensioner: 14 "x 10,24" x 1,1 "
  • Vikt: 6,2 £

Den bärbara datorn som lämnades till oss är en förproduktion enhet och detta specifika konfiguration för vår bärbara passade inte någon av de förkonfigurerade modeller på nätet, men jag skulle uppskatta denna laptop skulle kosta ungefär $ 2899 om beställs via HP.com.

Bygg och Design

HP Compaq 8510w är ett företag bärbar dator, och som sådan konsumenter och företag förväntar sig högsta kvalitet på material och de bästa designerna för sina pengar. Levererar de?


(Se stor bild)

Huvuddelen av den bärbara datorn har ett yttre hårt plastskal och en stark magnesiumlegering inre skal mycket som sin föregångare. Basen i den bärbara datorn känns mycket fast, stark, och definitivt skulle överleva många bulor och blåmärken som andra bärbara datorer kanske inte. Det finns ingen flex i tangentbordet, eller någon annan yta på tangentbordet däck. Undersidan av den bärbara datorn är också liknande styv och stark, med undantag för området omedelbart under den bärbara datorns optiska enhet. Vid den tidpunkten kan jag trycka mot skalet och det kommer att böja i bara lite.

Det yttre skalet av skärmen höljet är gjord av metall, men den inre skärmen ramen är plast. Som några av er kanske kommer ihåg, avslöjade min recension av nc8430 att skärmen bezel denna bärbara var något "lös" och kan dras bort lite med fingret och även drivit in mot LCD-skärmen. Den 8510w förbättrades på konstruktionen så att ramen inte skulle ge när du tryckte in mot skärmen, men infattningen kan fortfarande dras bort något. Den bärbara skärmen bostäder också kan vridas lite för mycket.

Trots denna aspekt av konstruktionen, inte den bärbara datorn höljet gör ett bra jobb att skydda den från skador. Jag kunde aldrig producera några ringar på skärmen genom att trycka på baksidan av den bärbara datorn, och jag tror att huset är lite mer motståndskraftig mot skador från saker som slår mot baksidan av skärmen än föregående designen. Utifrån min erfarenhet med nc8430 verkar 8510w ha förbättrats på denna aspekt av skydd och det kommer att klara lite bättre än den tidigare generationen gjorde, men jag skulle rekommendera användarna se till att inte tillämpa långsiktiga tryck på baksidan av LCD-skärmen.

Slutligen, har 8510w också hårt skydd drive chock som kommer att hjälpa till att skydda din hårddisk i händelse av den bärbara datorn blir tappas eller våldsamt stötte. Men jag var aldrig kunnat faktiskt utlösa detta skydd så det kan fortfarande finnas vissa problem med drivrutiner med prototypen.

Slutligen utseendet på bärbara verkligen inte passar en professionell miljö. Nyanser av grått och svart dominerar tillsammans med skarpa linjer i utformningen, och vid en första glace inser den här bärbara datorn betyder affärer. Utsidan av den bärbara datorn är en tvåtons-kombinationen kolsvart och rödgods grå. När du har öppnat upp den bärbara datorn du ser samma färgschema upprepas där tangentbordet däck är grå med en svart tangentbord och pekplatta. HP förändrades också media knapplayout att inkludera en remsa av beröringskänsliga knappar istället fysiska sådana, som efterliknar utformningen av HP Pavilion bärbara datorer.

Skärm och högtalare

Den 8510w är utrustad med en 15,4 "skärm med högsta möjliga upplösning för en skärm av denna storlek. Vid 1920 x 1200 pixlar, är detta hög upplösning som kan visa de finaste detaljerna i arbetsstationsprogram som CAD, 3dsmax, Maya och mycket mer. Parat med BluRay optiska enheten i vår granskning modell är visas också kan spela hög halt definition video i 1080i och 1080p utan behov av nedskalning filmen upplösning.


Front och center (se stor bild)

När du tittar på skärmen på framsidan och center, färgerna är levande och vår högupplöst film (komplimanger av BluRay-enheten) är skarp och tydlig. Den 8510w skärm är en Samsung LCD-skärm medan min tidigare generation laptop har en LG skärm.


Undersidan (se stor bild)


Ovanifrån (se stor bild)

Som med de flesta bärbara datorer, betraktningsvinklarna är ganska dåliga. När du får betydligt utanför centrum planet, färger och klarhet spolas ut eller för mörka. Men denna laptop bättre än de flesta skärmar jag har sett. Du kan fortfarande se bra nog på 20 eller 30 grader upp och omkring tio grader nedåt.


Horisontell betraktningsvinkel. (Se stor bild)

Horisontella vinklar var något under genomsnittet. Efter att ha flyttat omkring 60 grader åt vänster eller höger, färger började tvätta ut men skärmen var fortfarande användbar hela vägen över till 90 grader från mitten.

Jag tror att en del av problemet med vinklar är själva skärmen. Ljusstyrkan är bara en effekt på 200nits, medan många andra bärbara datorer är 50% ljusare eller mer. Även om detta bidrar till viss ytterligare batteritid, kan skärmen inte ställas in på mindre än 50% ljusstyrka (100nits). Nedan 100nits skärmen är för mörk och helt värdelös.

Högtalarna är lite över genomsnittet, och inte låter tinny eller pipigt till mig. Även om jag är inte en stor domare högtalare kvalitet, lät dessa högtalare bättre för mig än de flesta bärbara datorer. Vid de högsta volyminställningarna var signifikant högt nog för att jag vill att backa undan, men de var fortfarande tydliga och inte snedvrids.

Processor och prestanda

Den T7500 är en del av Intels senaste lineupen av Core 2-processorer som har en 800MHz FSB driver en CPU på 2,2 GHz. Dessutom stöder Santa Rosa plattform upp till 667 MHz DDR2 RAM, 802,11 a / b / g / n WiFi, TurboMemory, och mer av den senaste tekniken. Så hur gör denna processor?


(Se stor bild)

Uppenbarligen ser vi hur T7500 kan dra före sina bröder här. Vid jämförelse mot Merom T7400 (poäng cirka 4650), kan vi se hur några av de nyare teknik (snabbare front side bus, vår RAM-konfiguration, etc.) bidrar till mer prestanda per klocka. Den T7500 klockan är bara 1,85% snabbare än gjorde 5,8% högre.

Dessutom är SuperPi ett användbart verktyg för att utvärdera hur enskilda gängade applikationer körs i en dual core miljö som den tvingar processorn att beräkna en hel del information men endast på en kärna. Som du kan se, kan T7500 beräkna 2 miljoner siff på en minut platt.

Hårddisken som följde med vår 8510w är en Seagate 7200RPM 100GB hårddisk som också använder Perpendicular Magnetic Recording för att påskynda överföringshastighet och prestanda.


(Se stor bild)

Sist och minst är Windows Experience Index poäng. Som vanligt, markera jag att detta riktmärke inte en branschstandard riktmärke. Det är mycket beroende av kvaliteten på dina drivrutiner och programvara som körs i bakgrunden. Denna laptop gjorde 4,7 med RAM som den begränsande faktorn. Alla de andra hoppbetygen var anmärkningsvärt imponerande.


(Se stor bild)

Under min utvärdering av 8510w, var T7500 jämfört med Seagate hårddisk och 2 GB RAM kan göra något jag frågade om det. Vista var alltid snabb och lyhörd, och Aero-gränssnittet var också liknande galleriets. Multitasking en massa saker var väldigt liksom och ingenting bromsas av någon mätbar mängd.

Gaming

Den 8510w har nVidias senaste DX10 arbetsstation grafikkort teknik. Nvidia Quadro FX 570M är en topp artist, med 256 MB dedikerat GDDR3 128bit buss minne som kan köra på en klockfrekvens av 475MHz och ett minne klockfrekvens på 700MHz. Med dessa referens specifikationer, är det tydligt detta kort är arbetsstationen motsvarighet till 8600M-GT - det högsta end kort närvarande sjöfarten i nVidias DX10 lineupen.

3DMark05 och 3DMark06 är den senaste i grafik benchmarking program som understryker GPU till max. Och detta kort verkligen inte krossa några poster för 15,4 "bärbara datorer. 3DMark05 kördes på 1024x768 och 3DMark06 på 1280x1024. För alla spel tester har den bärbara datorn inställd till "Performance" profil, ingen överklockning och inkopplad


3DMark05 (se stor bild)


3DMark06 (se stor bild)

Need For Speed: Most Wanted

Upplösning: 1280x1024

Inställningar: Nej AA, 50% texturfiltrering, nr Vsync, 100% World Detalj, 100% Väg Reflektion Detalj, 0% skuggdetaljer, Bil Geometri Detalj: Hög, Bil reflektion Detalj: Låg, 33% Bil Reflektion Update Range, regn: på, över Bright: OFF, Visual Behandling: Hög

Genomsnittligt: ​​59

Detta är definitivt en förbättring från förra generationen 15,4 "-modellen, som vi får fler FPS med en högre upplösning än tidigare.

Lost Planet


(Se stor bild)

Upplösning 1280x720

Inställningar: Nej AA, Medium HDR, Ansiotropic 4X Textur Filter, High Texture upplösning, hög modell Kvalitet, Medium Shadow Kvalitet, Standard Shadow Upplösning, låg Rörelseoskärpa kvalitet, hög effekt upplösning, låg effekt Volym, Hög ljuskvalitet, Vertikal synk Av

Genomsnitt (DX9) FPS: 20 Utomhus, 29 Inomhus

Genomsnitt (DX10) FPS: 12 Utomhus, 13 Inomhus

Spelet var definitivt spelbara i DX9-läget, men du måste vända inställningarna ner för att få DX10 ögongodis som jag inte kunde ens märker. Allvarligt, kommer DX10 överskattas tills spel avsedda enbart för DX10 komma ut och vi börjar få spel som inte är fruktansvärda portar från andra konsoler.

Star Wars: Battlefield II

Upplösning: 1920x1200

Inställningar: Allt maxade förutom AA på 4x (inte 8x).

Extra info: Maximalt antal enheter per lag att betona AI-motor.

Nivå: Dödsstjärnan (inomhus)

Genomsnittlig FPS: 28

Nivå: Yavin (Space utomhus)

Genomsnittlig FPS: 26

Ramar föll sällan under 22-23 och spelet var alltid spelbara på dessa inställningar. Hundkamper med 64 + enheter på slagfältet var definitivt underhållande på denna resolution och detaljnivå.

FEAR Combat Multiplayer

Upplösning: 1280x960

Processor inställningar: Alla maxade ut.

Video inställningar: Effekter Inställningar maxade ut, 4x AA, Maximal lätt Detalj, skuggor på w / max Detalj och mjuka skuggor aktiverat Anisotrop 16x texturfiltrering vid maximal textur Upplösning Max Shaders.

Genomsnitt (campus) FPS: 43

Genomsnitt (High Tech) FPS: 40

Genomsnitt (Docks) FPS: 42

Nästan varje inställning var maxade ut på 1280x960, och spelet var alltid spelbara med jämna bildfrekvenser.

Värme och buller

Man kan inte förneka att denna laptop kan vara högt. När du gör uppdrag att stress processorn och grafikkortet, den bärbara fläkten (läs: inte fläktar) arbetar hårt för att hålla denna laptop sval. Medan bullriga, gör det sitt jobb att hålla temperaturer ner.

HP har gjort vissa förbättringar i kyl förmåga denna laptop, t.ex. en 2: a Vent under tangentbordet för att ta itu med klagomål sin föregångare. Anmärkningsvärt, gjorde detta lilla tillägg bidra till att hålla tangentbordet och de interna komponenterna svalare.


(Se stor bild)

Inuti kan du se enda fläkt och dubbla handfat värme som kyla den bärbara datorns processor (botten i mitten) och grafikkortet (överst till höger). Det verkar som HP har också tagit bort koppar bit kylfläns som satt ovanpå fläkten i nc8430 vilket också en annan bra steg mot att hålla 8510w tangentbord svalare. Det är dock fortfarande en besvikelse att det finns en enda fläkt och att de två hetaste delarna av den bärbara datorn fortsätter att vara nästa dörr grannar. Detta var särskilt tydligt när du tittar på en Blu-Ray-film, eftersom avgaserna var varm och fläkten kördes till den punkt där jag kunde höra det från några meter bort om jag inte hade ljudet spelas. HD avkodning sker av både CPU och GPU, så det är ingen överraskning att kylsystemet måste arbeta hårt. Minst ljud och musik kan överrösta fläkten.

Även från att titta på bilden är det mycket tydligt att grafikkortet i 8510w är en modulär kort. Det är möjligt att detta är den verkliga MXM-tekniken här, men det är mer troligt att det är en HP-variant av det. Dock möjligheten att GPU i denna laptop kan vara uppgraderas i framtiden locka. 8700M någon?

Slutligen, här är en sammanfattning av alla de gjort temperaturen tester och hur varmt / kallt den bärbara datorn var. CPU och temps HDD erhölls via Notebook Hardware Control och GPU temps läsa igenom RivaTuner.


(Se stor bild)

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet på 8510w avviker från utformningen av sina föregångare som HP beslutat att använda tangentbord som liknar deras linjer Pavilion konsumentpriserna på datorer. Layouten av nycklar har ändrats, och inte till det bättre i min mening, var som flera viktiga nycklar för mig ligger i udda ställen.


(Se stor bild)

Layouten på tangentbordet är bara något annorlunda, och med praktiken en skulle förmodligen vänja den. Men jag gillar inte förändring när det gäller utformningen av tangentbordet.

Medan vi talar om förändring, måste jag nämna att flera andra aspekter av tangentbordet har förändrats också. Det reseavståndet för nycklarna har minskat, och tangentbordet i sig är tystare och inte göra så högt att klicka ljud som en typer. Nycklar plattare och har lite mindre utrymme mellan dem, men det beror på nycklarna själva verkar vara något större jämfört med den tidigare versionen av denna laptop. Sammantaget var att skriva en behaglig upplevelse, men är bara aldrig så lite sämre än sin föregångare. Ytterst är tangentbordet definitivt bättre än många av de tangentbord jag har använt, men HP har gjort bättre förr.

Ovanför tangentbordet ligger också en rad medier och knappar funktioner som många människor vill en knapptryckning tillgång till. Det finns en Info, WiFi Växla, Presentationsläge, och Mute touch på denna blanka band. Dessutom ligger bredvid Mute knappen en volymkontroll reglage som gör att användaren kan höja och sänka volymen genom att föra fingret över det området.

Pekplattan har inte ändrats sedan den senaste uppdateringen av denna serie, och är fortfarande att vara dess lysande och smidig själv. Det är mycket lyhörd för min beröring, och de tre gummi musknapparna är tysta och om rätt storlek. Det finns också en sekundär uppsättning av musknapparna över pekplattan för att arbeta med touch pinne som kommer med alla 8510w-talet. Touch Stick är också lika bekväm att använda.

In-och utgång, trådlöst och batteri

Den 8510w har ett stort antal portar på alla sidor, så låt oss ta en kort turné ...


Vänster sidan (se stor bild)

Här ser vi spåret säkerhetslås, GigE Ethernet, 400 Firewire, HDMI-utgång, två USB-portar, ett PCMCIA-kortplats, smartkortplatsen och en SD-kortplats. Det är en besvikelse att denna laptop inte har en ExpressCard-kortplats integrerad i det, men en skulle vara tillgängliga via HP avancerad dockningsstation (inte granskats) som kostar en extra $ 229 dollar.


Höger sida (se stor bild)

Ljudutgång, mikrofon / linje in, två USB-portar, BluRay optisk enhet och modemporten. Visas i tangentbordet bilden är också en inbyggd mikrofon, som tack och lov flyttades bort från hårddisken i denna design uppdatering.


Bakifrån (se stor bild)

Batteriet, nätuttaget och VGA OUT-uttaget.


Undersidan (se stor bild)]

Dessutom, på undersidan finns en dockningskontakt och 2: a batteriet porten. Observera RAM åtkomstpanelen, eftersom det är mycket större än den tidigare designen. Japp, både RAM slots är tillgängliga från botten!

De 8510w funktioner Intel 4965 802.11 a / b / g / draft-n WiFi-kort, som alltid fungerat utan krångel och mottagning var aldrig ett problem. Den har även Bluetooth, men jag har inga enheter att testa den med.


(Se stor bild)

Batteriets livslängd är i princip oförändrade jämfört med senaste uppdateringen som HP hävdar att den bärbara datorn kommer att uppnå upp till 4 timmar i livet när unplugged. Under våra tidsinställda tester har den bärbara datorn inrättats för "Power Saver" profil, skärmens ljusstyrka ca 60%, WiFi, och jag hade också WMP spelar en lista med låtar under hela testet för att tvinga Vista att inte i standby . Dessutom var en del av denna översyn skrivit upp på den batteritest och allmän Internetsurfning gjordes också. Den bärbara datorn stängs exakt på 3 timmar och 15 minuter märket med 3% av batteriets vänster, vilket är rimligt för en bärbar dator med så mycket makt. Batteriets livslängd kan också förlängas genom en sekundär 8-cells eller 12-cells batteri som kan mer än fördubbla batteritiden enligt HP.

Operativsystem och programvara

Den 8510w är utrustad med Vista Business Edition som operativsystem val, med några kända alternativ för XP.

Det fanns nästan ingen bloatware, och vad det bestod av Norton (installeras som standard) och HP ProtectTools Suite (installeras som standard och krävs för att använda läsaren fingeravtryck eller smartkort). Dessutom har andra användbara program som PDFComplete, WinDVD med BluRay stöd och Sonic MyDVD antingen installeras som standard eller du kan installera dem själv genom att bläddra i C: \ SWSETUP katalog.

Den bärbara datorn är utrustad med en HP Backup and Recovery verktyg som låter dig skapa dina egna skivor med säkerhetskopior och göra regelbundna säkerhetskopior av ditt OS och data.

Slutsats


Den HP 8510w är ett av de lättaste och tunnaste 15,4 "bärbara datorer där ute, och med denna mycket makt i ett sådant tunt fall (och endast en fläkt!) är det förvånande att den bärbara datorn kan hålla sig sval. Men det gör, och denna laptop definitivt inte alla jobb frågade om det. Den skrattar åt dagens spel och processor intensiva program, och så länge du inte är en hardcore gamer kommer du att bli bra.

När datorn har sina brister, är detta verkligen en business class maskin med en business class bygga. Men bärbara datorer utrustade med en arbetsstation klass grafikkort är alltid dyrare (på grund av nödvändiga certifieringar för industriella tillämpningar) och om du inte behöver arbetsstationen kort skulle jag rekommendera liknande byggd och liknande utrustade 8510p med ATI 2600 GPU, som kommer att släppas snart och med (förhoppningsvis) ett mer attraktivt pris för konsumenterna. Om du behöver arbetsstation kortet men måste denna laptop vara en på den korta listan över alternativ.

Fördelar

  • En av de tunnaste och lättaste 15,4 "bärbara datorer.
  • Extreme Graphics makt, top notch övergripande hästkrafter.
  • Extrem skärmupplösning med bättre än genomsnittliga vertikala betraktningsvinklar.
  • BluRay-enhet finns på de dyrare modellerna.
  • Bra utbud av anslutningsmöjligheter portar tillgängliga, med fler äldre portar tillgängliga via en dockningsstation. Alla 8510w är har en HDMI-port!
  • Finns tillgängliga för att förlänga batteriets livslängd genom en 2: a batteri porten.
  • Bas av laptop byggde extremt robust, med en chock skyddad hårddisk också.
  • Användbara bibliotek av programvara ingår.
  • Attraktiv och elegant utseende.

Nackdelar

  • Dyr grund av arbetsstationen GPU undersöka 8510p att skona din plånbok från vissa undergång.
  • Silhuset måste vissa förbättringar, eftersom det handlar om genomsnittet nu för en konsument laptop.
  • Tangentbord är inte lika bra som föregångaren, och är bara lite över genomsnittet för en konsument laptop nu.
  • Ingen inbyggd ExpressCard (även en finns i en docka).
  • Under genomsnittliga maximala ljusstyrka, under genomsnittliga horisontella betraktningsvinklar (läs: Samsung LCD).
  • Fläkten kan köras högt, och bärbara kan köra ganska varm ... men bara med spel och 3D-rendering. Rekommendera en extern bärbar svalare!


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar