söndag 22 juli 2007

Dell Inspiron 1520 Recension

Dell Inspiron 1520 Recension
av hazel_motes - 2007/07/22

av Kevin Giberson

Den Dell Inspiron 1520 ses här är den senaste 15,4 "i ett ständigt växande följd av vad som kan kategoriseras som" "konsument vanliga bärbara datorer som erbjuds av Dells Hem och hemmakontor division. Sedan lanseringen av den 1520, har Dell gjort även en liknande maskin, Vostro 1500, som kan köpas från Small Business webbplats. Till skillnad från Inspiron 1520, som kan konfigureras med någon av åtta olika färger, är Vostro 1500 helsvart. Vostro ger också en Windows XP alternativ, som är tillgängliga i Inspiron 1520.


Det bör också noteras, till gagn för alla som är något nytt till denna webbplats, att det finns gott om ytterligare information om 1520, inklusive en utmärkt fullfjädrad översyn av någon som faktiskt köpte 1520 , samt en sida -vid-sida jämförelse av 1520 och HP dv6500t , denna jämförelse finns en video som är definitivt värt att titta för alla som funderar Inspiron 1520, HP dv6500t eller någon annan 15,4 "konsument anteckningsbok.


(Se stor bild)

Dell Inspiron 1520 Specifikationer:

  • Processor: Intel Core 2 Duo T7300 (2,0 GHz/4MB L2-cache)
  • OS: Microsoft Vista Home Premium
  • Hårddisk: 160 GB SATA @ 5400RPM
  • Skärm: 15,4 "WSXGA Widescreen (1680 x 1050)
  • Grafik: NVIDIA GeForce 8600M GT 256MB
  • RAM: 2,0 GB DDR2 SDRAM @ 667 MHz (2 x 1 GB)
  • Optisk enhet: 8x CD / DVD-brännare (DVD + /-RW) w / Double Layer Support
  • Batteri: 9-cells litiumjon
  • Trådlös: Intel 4965AGN
  • Vikt: 6,4 £
  • Mått: 1,47-1,65 "(H) x 14,12" (B) x 10,59 "(D)
  • Portar / Slots: 1 IEEE 1394 (FireWire), 4 Universal Serial Bus (USB 2.0), 8-i-1 minneskortsläsare, VGA ut, S-Video, RJ-45 Ethernet LAN, RJ-11 Modem, ExpressCard 54mm; stereo i, hörlurar / högtalare och dubbla digitala mikrofoner

Första intryck


(Se stor bild)

Denna Inspiron 1520 väger ungefär sex och en halv pounds och anses vara en mainstream konsument anteckningsbok. Även Dell tillåter anpassning av locket i upp till åtta olika färger, har vår modell en konservativ ser svart lock. På grund av att vår maskin saknar en del av konsumentens stil en "Flamingo Pink" lock skulle ha erbjudit. Ändå hade mina första intryck att göra med ett par saker som skiljer den 1520 från sina föregångare:

Dessa två egenskaper är det som gör 1520 en sådan imponerande prestation. Jag faktiskt kort ägde tidigare Inspiron generationens E1705 modell och granskat det tidigare generationen E1405 tunn och lätt bärbar dator. Jag måste säga, utseendet på nuvarande lineupen är oändligt mer tilltalande. Den gamla silver och vitt stil fick mig alltid att tänka på saker som rulltobak mattan och tak popcorn: Visst kan man göra ett fall för dessa innovationer, precis som man kan göra ett fall för tjock vit plast trim runt en bärbar dator, men i slutet (som oftast kommer inom några veckor, om inte månader), växer stilen trött, det första löftet ihåligt. Den nya Inspiron-serien design är renare, enklare och mer smakfulla. En kusin till 1520, som delar sitt utseende, är AMD-baserade Inspiron 1521.

Inköp Överväganden

Även denna bärbara dator skickades av Dell för recension ändamål och inte köpt, jag ville röra på ovanstående ämne, helt enkelt eftersom det är något av en konst att köpa en Dell konsument bärbar dator. Det finns många val att göra, och som alla beslut, de bär med sig möjligheten till ånger eller tillfredsställelse. Jag stöder helhjärtat detta webbplatsens forum för en liten inblick i tanke, handling och efterföljande nivå av tillfredsställelse av andra köpare.

När detta skrivs, medvetet rör sig längs Dell resultat inköp Highway i:

Dessa priser återspeglar inga särskilda rabatter eller kuponger, bara dagens standard uppgraderingar och minskningar, som tydligt tillgängliga för alla som beställer en 1520 idag. I varje fall i den övre delen särskilt dessa priser slår mig som mycket konkurrenskraftiga, och en kunnig shopper som finner kuponger, köper sin egen minne och tider Dell marknadsföring kampanjer kan göra bättre på priset.

En sak som jag tyckte var intressant när du konfigurerar ett par 1520-talet på Dell platsen var priset på en RAM uppgradering från 2 GB till 4 GB: $ 850. Hade jag valt en högre prissatta utgångspunkt, vilket innebär en mer full räknat uppsättning av Garanti-och supportalternativ skulle kostnaden för dessa 2 gigabyte RAM-minne har flyttat bort från riktningen av en cool grand, men inte mycket. Jag såg ingenting om denna uppgradering inklusive gratis iPhone eller rundresa flyg till London, men det är där och tillgänglig. Som sagt, jag skulle välja definitivt för T7300 CPU och 8600M GT-grafik som ingår i denna översyn modell, om det alls är möjligt. Även dessa förbättringar kommer troligen lägga tre eller 400 dollar till det slutliga priset, de är väl värt kostnaden och kommer nästan säkert att ge 1520 en längre livslängd.

Design


(Se stor bild)

Som nämnts, jag gillar utseendet på Inspiron 1520 och ser det som en stor förbättring jämfört med Inspiron E1505 är 1520: s föregångare. Men en sak som jag ska nämna att min egen preferens är locket till den svarta av denna översyn modell eftersom jag tycker, i bilder åtminstone, att maskiner med färgade lock har för mycket färg för mig. Två distinkta färger, i detta fall silver och svart, är bara om rätt. Jag gillar också den tidigare nämnda Vostro 1500 , mycket likt detta 1520 och finns på Dells Small Business webbplats, på grund av all-svart utseende, inklusive en svart tangentbord och möjligheten av Windows XP. Även om många inte ser jag en svart tangentbord och XP som beslutade fördelar.


Också en välkommen förändring är placeringen och position tangentbordet och styrplattan. Den tidigare linje Inspirons presenterade en något udda formad tangentbord som sattes mycket nära till LCD, och en ganska stor pekplatta placerad i mitten av ett stort hav av silver plast. Även om detta gjorde det möjligt för handlovsstödet att tillgodose även de mest monstruösa palmer, nya Inspiron linje, som representeras av denna recension 1520, har en något mindre pekplatta och en mer centrerad tangentbord, vilket redesign ger bekvämare att skriva och pekplatta drift, förutom är mer estetiskt harmonisk.


(Se stor bild)

Bygga

Inspiron 1520 känns mycket solid. Den enda fråga som har nämnts på annat håll, är skärmen spärren, som har vissa spel. Bortsett från denna brist på en fin, perfekt passform, har spärren bry mig, och jag hittade ingenting i byggkvalitet som skulle göra mig tveksam till att köpa en 1520. Fast men varsam trycka och petade avslöjade ingen flex eller svaghet.

Ingång och-utgång

Inspiron 1520 har följande portar val:

  • (4) USB 2.0-portar
  • Integrerad 10/100 LAN och 56K modem
  • IEEE 1394a
  • 8-i-1-kortläsare
  • VGA-videoutgång och S-video
  • Stereo In, hörlurar / högtalare och dubbla digitala mikrofoner
  • ExpressCard 54mm kortplats  


Vänster bild av Inspiron 1520 portar (se stor bild)


Rätt syn på Inspiron 1520 portar (se stor bild)


Front view of Inspiron 1520 med knappar (se stor bild)


Baksidan av Inspiron 1520 med portar och batteri (se stor bild)

Skärmen


(Se stor bild)

Färg och ljusstyrka var både bra på WSXGA glänsande LCD-skärmen. Medan jag gillar och skulle själv välja detta alternativ, andra upplösningar är tillgängliga: 1280x800 WXGA, både glansigt och matt, och 1440x900, glänsande bara. Detta innebär förbättrad LCD variation och är en stor försäljningsargument för 1520, det finns något för nästan alla. Noggrann granskning avslöjade bara en helt trivialt ofullkomlighet i skärmen: en åttondel av en tum eller så av ojämn bakgrundsbelysning i botten av LCD, som bara var synlig när jag såg mycket noga när du kör en skärmsläckare med en mörk bakgrund. Det har varit en del diskussioner i webbplatsens forum om "grynig" LCD-skärmar i 1520, men jag upptäckt inget av detta. Men jag visserligen inte en bra kohort för dem som studerar LCD perfektion, vanligtvis (men inte alltid) Jag är okej med skärmarna jag använder. Everest Hem listar skärmen som en SEC3350, tillverkade en Seiko Epson LCD.


(Se stor bild)

Grafik

NVIDIA GeForce 8600M GT är för närvarande bland gräddan i bärbara grafikprocessorer. Athough RivaTuner indikerade att 8600M i Inspiron 1520 hade DDR3-minne, i verkligheten är det DDR2, som kan dissapointing för vissa. Ändå är det en kraftfull kort och det fanns ingen grafik-problem under min tid med 8600M. För dem som är intresserade i spel överväganden finns det gott om verkliga informationen i denna webbplatsens forum .

Dell Inspiron 1520

Ljud

Som alltid, eller nästan alltid, när man diskuterar bärbara ljud: mer än tillräckligt för att få kärnan, känsla och avsikt vad som spelas, men definitivt saknas i basen. Hörlurar eller externa högtalare kommer att ge en mycket mer verklighetstrogen upplevelse.

Multimedia funktioner

Detta 1520 kom med en fjärrkontroll, tätt grepp i ExpressCard-kortplats samt en rad fysiska media knapparna på framsidan av den bärbara datorn. Både inbyggda knappar och fjärrkontrollen fungerade som förväntat, vidarebefordra och pausa och dämpning i enlighet med mina önskemål.

Processor och prestanda

Tack vare de mycket starka komponenter, var resultatet alltid bra, oavsett stress sätta på systemresurser såsom RAM och CPU. Den nya Santa Rosa plattform tillsammans med en Intel T7300 processor, tillsammans med en starkare GPU, överträffade min "gamla" T2400-baserade Dell Precision M65 med bred marginal på alla riktmärken.

För potentiella köpare kan det vara värt att tillägga att det här omdömet 1520 konfiguration är värt att överväga om man är ute efter utmärkta prestanda samtidigt som priset rimligen blygsam. Den T7300 är den billigaste tillgängliga CPU som kommer med 4 MB nivå 2-cache, kommer 8600M GT GPU ger optimal grafikprestanda och något mindre än 2GB RAM kommer att avsevärt försvåra prestanda.

Riktmärken

Super PI, som en CPU benchmarking genom att beräkna pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet:

S Uper Pi jämförelseresultaten:

Notebook Tid
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300) 0m 59s
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300) 0m 58s
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300) 1m 01s
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300) 0m 59s
HP dv2500t (1.80GHz Intel 7100) 1m 09s
Lenovo ThinkPad T61 (2.00GHz Core 2 Duo Intel T7300) 0m 59s
Lenovo ThinkPad T60 (2.00GHz Core 2 Duo T7200) 1m 03S
Toshiba Satellite P205-S6287 (1,73 GHz Core 2 Duo Intel T5300) 1m 24s
Toshiba Satellite A205 (1,66 GHz Core 2 Duo) 1m 34s
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52) 2m 05s
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T2400) 0m 59s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S


PCMark05 jämförelse resultat:

Notebook PCMark05 Score
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 4.616 PCMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks


3DMark05 jämförelse resultat:

Notebook 3D Mark 05 Resultat
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 5.348 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 3.116 3DMarks
HP Compaq 6510b (2.20GHz Intel Core 2 Duo T7500, Intel X3100) 916 3DMarks
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52, ATI X1270) 871 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 2.013 3D Marks
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400) 1.791 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.236 3DMarks
Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60, ATI X1600 256MB) 7.078 3D Marks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI X700 128 MB) 2.530 3D Marks
Fujitsu n6410 (1,66 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.273 3DMarks
Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 256MB) 2.090 3D Marks


3DMark06 jämförelse resultat:

Notebook 3DMark06 Score
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 2.905 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Samsung Q70 (2,0 GHz Core 2 Duo T7300 och nVidia 8400M G GPU) 1.069 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 1.831 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 794 3DMarks
Samsung R20 (1.73GHz T2250 och ATI 1250m chipset / GPU) 476 3DMarks


HDTune resultat:

Dell 1520

Tangentbord och pekplatta


Dell Inspiron 1520 tangentbord (Visa större bild)

Keys är lyhörd och har god resor. Sammanfattningsvis vill jag säga Dell har gjort ett utmärkt jobb med 1520 tangentbord, både när det gäller känsla och den nya placeringen som inte fela norrut hur de sista generationens Inspirons gjorde, särskilt E1505 och E1705. Individuell nyckel placering vettigt, är mer eller mindre standard och halv-höjd funktionsknappar är förenliga med, och precis lika bekväm som deras större bröder. Pekplattan, som är mindre än den E1505, är i högsta grad användbar och gjorde allt jag förväntade mig av det utan obehag eller ogynnsam beteende.

Batterilivslängd

Enligt ganska tung användning, t.ex. en hel del hårddiskaktivitet, trådlös gå och skärmen inställd på maximal ljusstyrka, lyckades jag köra på batteri i nästan tre timmar. Mycket lätt användning och en mörk skärm, men trådlöst fortfarande kör, gav ytterligare en timme eller så. Jag förväntade mig en större skillnad, med tanke på att mitt användande av de två testerna var på motsatta ändar av spektrumet, men jag har trådlöst aktiverats för ljus-användning test, och båda gångerna verkade ganska stark för en maskin med denna makt. Med lite tweaking, jag är säker andra kan krama mer liv ur 9-cells batteri.

Värme och buller

Den 1520 var anmärkningsvärt tyst (nästan ljudlös, faktiskt) hela tiden jag hade det, och värme var aldrig ett problem. Den nedre delen av enheten blev lite varm efter långvarig tung aktivitet, men inte ovanligt så.

Service och support

Jag har använt Dells support tidigare och har alltid varit nöjd, till slut, med erfarenhet, men jag hade ingen anledning att kontakta supporten angående detta 1520.

Programvara

Att vara en varelse av vana, bort jag det mesta av "testversion" tillsammans med några andra vanliga program jag avskyr, så snart jag fick den bärbara datorn. Jag var knappt uppmärksam när du gör detta, men hela processen för denna översyn anteckningsboken verkade gå mycket snabbt. Det fanns inga uppenbara programvara frågor, även om jag inte befinner mig längtan för Windows XP när jag använder en Vista maskin. Tillgången på XP finns anledning # 2 till min allvarligt överväger Vostro 1500 om jag var på marknaden för en kraftfull 15,4 "notebook till ett rimligt pris.

Slutsats

Mycket av vad jag hittade när du använder Inspiron 1520 är förenlig med (till den grad att vara nästan identisk med) vad som skrivits på annat håll. Det var egentligen bara en sak om denna bärbara dator som brytt mig, min preferens för den alla svarta Vostro 1500 trots: spelet i skärmen låsmekanismen när den bärbara datorn är stängd. Detta är en stor sak? Jag skulle säga nej, inte alls.

Det finns så många positiva, bland annat den övergripande byggkvalitet, och så mycket flexibilitet när det gäller konfiguration, skulle 1520 verkar göra mycket vettigt för ett brett spektrum av användare av bärbara datorer, och en liten bit av spärren löshet bör inte vara en avgörande faktor. Det finns många fina bärbara erbjudanden i söndag annonser samt online, men det finns ofta något om dessa maskiner, till exempel tangentbord, grafiken eller upplösning, som skulle göra mig ovilliga att köpa en av dem. Den 1520 eller Vostro 1500, för den delen, kan konfigureras precis rätt. Om jag inte redan nöjd med mina två bärbara datorer och ingen brådska att få en ersättning, skulle jag definitivt överväga Inspiron 1520 eller dess nästan identisk syskon, Vostro 1500.


Fördelar:

  • Utmärkt prestanda med rätt konfiguration
  • Fast, billig multimedia bärbar dator med mer grundläggande hårdvara
  • Bra skärm
  • Stort utbud av LCD resolutioner konfigureras av användaren
  • Välbyggd
  • Trevligt utseende, med valbara färger
  • Mycket bra tangentbord
  • Bra batteritid
  • Körs tyst
  • Förblir sval

Nackdelar:

  • Dubbel LCD spärren håller inte så hårt som det ska
  • Windows XP är inte ett alternativ (även om det är med Vostro 1500)


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar