tisdag 22 november 2005

Samsung X06 bärbar Review (pics, specifikationer)

Samsung X06 bärbar Review (pics, specifikationer)
med duncano74 - 2005/11/22

av Duncan McGill, Storbritannien

Kära läsare: Samsung bärbara datorer är inte tillgängliga i Nordamerika, Samsung X06 granskas köps i Storbritannien och som sådan alla priser anges i brittiska pounds

Översikt och introduktion:

Samsung X06 är en av en rad nya erbjudanden från Samsung. Det kommer under deras "Tunn och lätt" område, även om jag skulle föreslå i praktiken passar någonstans mellan "Tunn och lätt" och "Ultra-Portable". Jag misstänker Samsung var att utforma en maskin för måttligt snål människor som vill prestanda och CD-RW/DVD i en anmärkningsvärt liten 14,1 "fall. Det har varit ett par eftergifter för att uppnå detta, men de är små i förhållande till den resulterande portabilitet och vinster prestanda . Du kan bära X06 runt staden utan att märka sin vikt eller bulk och ändå har en tillräckligt stor skärm och processorkraft att göra med större applikationer nästan "desktop-ersättare" upplevelse.

Samsung X06 ( se större bild )

Snabb specifikationer:

  • Pentium M 740 (1,73 GHz)
  • Alviso 915 chipset
  • RAM 512MB
  • 14,1 "XGA-skärm
  • Vikt: 1.98kg (£ 4,4)
  • Mått: 315mm x 259mm x 25mm (12,4 cm x 10,2 cm x 0,99 tum)
  • Intel Integrated GMA900-grafik
  • 60 GB hårddisk 5400RPM
  • Intel 2200 b / g trådlösa inbyggda
  • Microsoft Windows XP Pro
  • Samsung X06 produkt sida: http://www.samsungpc.com/products/x06/x06.htm

Skäl för att köpa:

De två största program jag behöver för att köra är Dreamweaver och Photoshop, som båda lämpar sig för större skärmar och högre drivna bärbara datorer. Å andra sidan, jag reser ofta och så jag var också ute efter något som var tillräckligt liten för att ta som handbagage på bagage och fortfarande har utrymme för andra saker. Jag ville också att det är lätt nog att ge min axel en paus när släpa runt.

Jag tittade på ett par lägre kostnad Sony Vaio-talet, men det fanns alltid en nackdel som endast har 256 MB RAM, en långsammare processor eller ett 40mm tjock fall. Jag säger inte att Vaio s är dåligt, bara att ingenting i min prisklass passar mina krav.

Jag märkte Samsung X06 tidigt i min sökning som sin vikt 1.98kg, tjocklek 25 mm (knappt 1 tum tjock) och dess Pentium M 1.73GHz processor verkligen fångade min blick. Jag tvingade mig själv att sluta med tanke på det när jag upptäckte att det inte har Bluetooth eller IR och eftersom det var dyrare än andra liknande spec'd, men större, maskiner. Jag kunde helt enkelt inte motivera det med min budget. Jag ansåg på allvar några oändligt mycket mer förnuftiga alternativ men i slutändan jag, impulsivt och med en något skyldig känsla, köpte X06.

Samsung X06 kollapsade öppen utsikt ( se större bild )

Var och hur Inköpt:

Jag köpte Samsung X06 online från UK platsen www.savastore.com till ett pris av 755-pounds ($ 1297 USD) inklusive moms, och även om jag kunde hitta flera billigare alternativ (cirka 10-pounds - 15-pounds billigare), den "betalar ingenting för 9 månader" räntefritt affär passar mig. Denna finansiering kostar en extra 25-pounds ($ 43 USD) och var mycket lätt att ordna. När du har godkänts det levereras nästa dag.

Bygga & Design:

Det fanns mycket få bilder av maskinen på nätet och jag kunde inte hitta några recensioner så jag var ursprungligen orolig väntan på att komma fram. Ändå gick det faktum att Samsung är ett respekterat varumärke utefter att göra mig att må bättre om det.

Öppna lådan var en lättnad - magnesium fallet kändes mycket robust och otroligt lätt och det metalliska finishen ser funktionell och elegant. Gångjärnen är starka och det är exakt rätt mängd friktion öppna och stänga locket. Den enda lock spärren har en liten mängd av spel, men när locket är stängt det håller fast utan spel.

Det finns en liten mängd flex på skärmen, men eftersom det är så smal att det är fantastiskt att det finns inte mer. Pushing bakom skärmen resulterade i en liten mängd porlande och intressant, oavsett var jag tryckte på baksidan av skärmen verkade porlande alltid utgå från samma plats i den vänstra delen av skärmen. Jag är lite försiktig med detta, men ingenting nära berörda tillräckligt för att överväga återlämnandet.

Den enda mekaniska fel jag kunde hitta var en av de två batteri lås. De båda klipp i stadigt och hålla batteriet fast på plats, men en av dem inte har någon effekt återfjädring som den andra. (Dvs.-hur en vanlig bärbar dator lock fångst kommer våren tillbaka på plats när den väl har släppts). Återigen, detta är inte nog för mig att överväga återlämnandet.

Samsung X06 vänster sidan ( se större bild )

Samsung X06 Höger sida ( se större bild )

Samsung X06 Tillbaka sidan ( se större bild )

Samsung X06 enligt sidan ( se större bild )

Skärm:

Den XGA 14 "skärm med upplösning på 1024 x 768 har konsekvent ljusstyrka och inga döda pixlar, även om det inte kommer att vara lämpliga för dem som gillar stora skärmar. Definitionen är inte riktigt lika skarp som mina tidigare Dell 510m, som hade en SXGA 15 "skärm och en upplösning på 1400 x 1050, men det finns inte mycket i den. Det är verkligen inte tillräckligt skillnad i skärmyta för mig att tänka på det igen.

Talare:

Högtalarna är skräp. Om du behöver bra ljud från din bärbara dator och sedan leta någon annanstans. Den Dell 510m hade tinny högtalare och X06 högtalarna är inte ens nära de.

Processor och prestanda:

Jag har inte märkt någon hänga tid alls på den här maskinen. Det tar 40sec starta upp till inloggningsskärmen på XP Pro, men allt annat öppnar snabbt. Jag spelade även lite "Medal of Honor", en första person shoot 'em up, och förvånansvärt det inte några problem på hög detaljrikedom. Med detta sagt, jag inte testa den ordentligt, och om jag gjorde det, skulle jag räknar med att vara besviken som den integrerade grafiken GMA900 tydligen inte hästen i valet för hard core gamers. Jag kommer förmodligen få en annan halv Gig RAM för Photoshop, men detta bör vara mindre än 30-pounds.

För att få en avläsning av den totala processorprestanda använder vi programmet Super Pi för att tvinga processorn att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet. Nedan är de tidsbestämda resultat av att köra det här programmet för Samsung X06 och ibland jämförelse från andra bärbara datorer.

Notebook Tid
Samsung X06 (1,73 GHz Pentium M) 1m 44s
Dell Inspiron 9300 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

PC Mark04 övergripande värdering: 3106

Tangentbord och pekplatta:

Samsung X06 tangentbord och pekplatta område ( se större bild )

Tangentbordet är stort. Jämfört med andra bärbara datorer jag har använt det exakt rätt mängd friktion och resor av nycklarna och tangentbord i allmänhet känns fast. Den enda frågan är i placeringen av en "Fn" på utsidan av vänster fyrkantig "kontroll"-knappen. Innebörden här är att kontrollknappen är liten och svår att hitta när du använder den för kopiering och inklistring etc.

Pekplattan är mindre än jag är van att men jag tror inte att det kommer att ta lång tid att acklimatisera. Det är också mer infälld i fallet och det innebär att det är mindre chans att oavsiktligt slå den när du skriver - bra!

När det gäller scrollhjulet går, jag är inte så imponerad - jag kan använda det, men det är mer fiddly än att ha en rullningslist som ingår i den styrplattan.

Ingångs-och utgångsportar:

  • 2 x USB 2-portar
  • 1 x 1394-port
  • Inget parallellport
  • PCMCIA typ I & II
  • Multi-kortläsare (SD, Memory Stick och Memory Stick Pro)
  • Bildskärm och TV-utgång

Trådlöst:

Jag kunde inte få Intel 2200 b / g trådlösa att arbeta på den installerade drivrutinen men efter nedladdning annan från Intel det fungerade direkt. Ingen Bluetooth och ingen IR - en stor nackdel för mig, men storleken på maskinen segrat när det kom till ett beslut.

Batteri:

Det annonseras som 2 timmar eller över 4 timmar med ett större batteri. Efter en första full laddning av batteriet försvann snabbt - det används ca 50% av laddningen i 30 minuter. Sedan dess verkar bli bättre med tiden och jag är nu att komma över de annonserade 2 timmar. Jag kommer förmodligen få det större batteriet i något skede, även om jag inte har hittat hur mycket detta batteri kostar ännu.

Operativsystem och programvara:

Windows XP Pro var förinstallerat och en återhämtning disk ingick. Dessutom ingår var ett par skivor med Nero, drivrutiner, Samsung statister och Norton Anti-virus med en 3 månaders licens.

Kundtjänst:

Jag använde Samsung Storbritannien kundsupport gång när jag ringde för att ta reda mer om maskinen innan köp. Efter en kort väntan i telefon killen som svarade var hjälpsamma, kunniga och verkade opartisk. När det gäller en garanti, kan jag få en 2 års förlängning under det inledande 1 år för en extra 125-pounds. Detta är en i hela Europa samlar in och returservice.

Klagomål:

De usel talare, blygsamma batteritid och brist på IR eller Bluetooth är de enda nackdelarna för mig. Att få ett större batteri blir dyrt men förmodligen värt det. Jag kan använda kortplats för att synkronisera med min mobil eller alternativt, kan jag få en Bluetooth USB-dongel för 5 till 10 pounds på Ebay. Jag bryr mig inte om högtalarna som det aldrig var tänkt att vara en stereo eller en spelmaskin för mig.

Lovorden:

Jag gillar verkligen Samsung X06 lilla storlek och prestanda. Priset, medan inte budgeten fortfarande betydligt mindre än andra maskiner som inte signifikant bättre i någon form eller funktion.

Slutsats:

Det enda som skulle förbättra denna maskin för mig skulle vara att lägga IR eller Bluetooth och för att förlänga batteriets livslängd bortom 2 timmar. Jag rekommenderar starkt Samsung X06 som rimligt prissatt, perfekt storlek för mobilitet och väl spec'd för prestanda för alla utom seriösa spelare eller snobbig multimedia typer.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar