fredag 18 november 2005

Asus A6Va Notebook Review (pics, specifikationer)

Asus A6Va Notebook Review (pics, specifikationer)
genom knoppning - 2005/11/18

av Buddy Sun, England

Asus A6Va - Q043H ( större bild )


Specifikationer:

  • Intel Pentium M-processor 750 1,86 GHz
  • HD 100 GB
  • 15,4 "(WXGA) Färg Shine
  • 128Mb ATI Mobility Radeon X700
  • Optisk enhet 8x DVD-RW Dual
  • 1024MB DDR2 533MHz (512x2)
  • Trådlös IEEE 802.11b / g
  • 4x USB 2,0, 1xIEEE 1394
  • Videokamera inbyggd (1,3 miljoner pixlar) och mikrofon
  • Inbyggd Bluetooth
  • Microsoft Windows XP Home
  • Vikt: 2.85kg

Inledning:

Jag började nyligen som ett universitet Datavetenskap student, och som belöning, beslutade mina föräldrar att köpa åt mig en bärbar dator i mitt val (för skolarbetet förstås).

Även Asus har först nyligen in på bärbara marknaden (senare i förhållande till vissa andra tillverkare minst), gav sitt rykte om att vara den översta moderkortstillverkaren under det senaste decenniet mig tillräckligt förtroende för att köpa en Asus laptop.

Jag valde A6Va modellen, eftersom jag är en tillfällig spelare som ville ha en maskin som lätt kunde hantera de senaste spelen (och framtida sådana, men inte lika lätt) samt som inte är överviktiga och har en acceptabel batteritid på 3 timmar eller mer ( Jag vill inte att övervintra i mitt rum med ett eluttag i skolan - om jag gjorde det, varför ens överväga att få en bärbar dator) och inte kosta en förmögenhet (inte en overpiced Sony Vaio med andra ord)?.

Jag kommer att ange för-och nackdelar samt min personliga erfarenhet med A6Va och återförsäljare i denna översyn. Jag ska göra mitt bästa för att inte skryta om hur fantastisk den här bärbara datorn är, men i stället ta en konservativ synpunkt (inte så lätt att nå), och jämföra det med andra populära bärbara datorer finns på marknaden.

Varför köpt:

En stor fråga som du kan ställa är varför jag inte gå för en Acer, Fujitsu, eller en bygger på Asus bärbara som Evesham C510 (vilket jag är mycket nära köpte). Skälen är (Acer älskare akta dig!):

  • Jag gick inte för Acer eftersom jag har två vänner som äger Acer TravelMate-datorer (TravelMate 4000-serien), och båda av deras system började falla sönder. Efter en månad eller två av användning hände såsom displayen lossnar, skärmen knäckt och DVD-enhet började vicka runt mer löst. För att göra saker ännu värre, när de kontaktade Acer, och efter en kurir skickas med Acer plockade upp maskinen, det tog dem en månad av arga och frustrerande telefonsamtal till Acer innan Acer slutligen skickade en annan kurir över till deras levererar en helt ny TravelMate (tydligen Acer LOST de mina vänner hade, båda) till var och en. Men nu, en månad senare, är helt nya TravelMate maskiner börjar också falla sönder.

    Både vänner har berättat för mig om och om igen för att undvika Acer som pesten, och jag kan tryggt berätta för dem att i det här fallet har jag, och jag ångrar inte ha gjort det.
  • Jag gick inte för Fujitsu eftersom det enda modell som passar mina bara ben specifikationer var Amilo M 1437G och att systemet hade en 2 timmars max batteritid, ingen inbyggd Bluetooth, ingen inbyggd kamera och mikrofon, nr 2 år globalt garanti, en 80 GB hårddisk, och vägde mer än 3 kg. Jag bestämde mig för att spendera 150-pounds ($ 250) extra för att få Asus.
  • Jag har inte köpa en "Byggd på Asus" systemet först på grund av bristen på garantin. Genom att köpa en "Byggd på Asus" system jag skulle omfattas av en återförsäljare garanti, som råkade vara dyrt och inte globala (Evesham Voyager-serien till exempel). Det andra skulle systemet inte kontrolleras före leverans, vilket är vad jag återförsäljare garanteras på alla sina system. Tredje, eftersom det inte skulle vara en inbyggd kamera och mikrofon. Den fjärde orsaken skulle förmodligen vara det faktum att en "Byggd på Asus" system i Storbritannien skulle kosta mycket mer än Asus A6Va (Evesham Voyager C510 till exempel), och den femte skälet skulle vara osäker leveranstid, eftersom återförsäljare staten att de kan behöva upp till två veckor "för att bygga maskinen.

Inköpsställe:

Asus bärbara datorer är mycket sällsynta i Storbritannien, och den enda pålitliga brittiska online-återförsäljare jag kunde hitta med tillräckligt stort utbud av Asus bärbara datorer var Asus Laptop (KL Computers Ltd)

Innan du beställer, ringde jag upp dem för att kontrollera vissa detaljer om A6Va och expedit var artig och hjälpsam, men inte mycket effektiv via telefon (tog lite tid att hitta detaljer och felaktigt ganska ofta).

De erbjöd A6Va vid 1085-pounds ($ 1870) (overpriced av amerikanska standarder, men sedan allt är friendly i Storbritannien) med fri leverans (endast Storbritannien), väska, optisk mus och USB penna driva eller USB Bluetooth. Jag gjort min beställning runt 3:00 pm på en måndag, och förväntade maskinen för att slå upp på onsdag. Men Asus Laptop (KL Computers Ltd) krossade helt mina förväntningar genom att leverera maskinen på 11:40 redan nästa dag!

Jag skulle definitivt köpa från dem igen inte bara på grund av sin tjänst, men också på grund av skäl avseende imponerande A6Va anges vidare i denna översyn.

Ser:

Den A6Va har CD kontrollknappar som låter dig spela CD-skivor utan att starta maskinen ( se större bild )

Asus A6Va är långt ifrån den snyggaste maskinen på planeten, men om du är en student som studerar i London, är det sista du vill att fånga uppmärksamheten hos andra genom att visa en flashig ser tusen pund investeringar (tjuvar älskar bärbara datorer här , kan inte få nog av dem). Jag skulle säga den här maskinen ser någonstans mellan en Acer Aspire 1690-serien, och en HP Business Notebook PC Essential-serien (NX8220 till exempel).



Ser ganska normalt inte det? ( större bild )

Den enda delen i min mening som ser speciell är musknapparna ( se större bild )

Trots (eller kanske på grund av) sin normala standard tråkiga design är A6Va mycket lätt att använda. Tangentbordet är placerad där du förväntar dig att det ska vara, i den förväntade rektangulär form med alla nycklar till deras förväntade rätt plats (med undantag av Fn-tangenten, som är placerad på en ganska konstig ställning).

Musen ligger bekvämt i tummen når på tangentbordet, vilket gör att jag enkelt byta till musläge (och placera markören där jag vill samtidigt skriva denna översyn) utan att flytta resten av mina fingrar på tangentbordet. Detta har också ytterligare fördelar, till exempel jag kan nu spela spel med inte bara den vänstra sidan tangenterna på tangentbordet, men också rätt, eftersom jag kan styra musen med vänster hand tumme och lämnar de övriga fyra vänstra fingrar öppna för kontroll ytterligare nycklar! Jag kanske till och med kunna spela en FPS (First Person Shooter) spel med bara en hand!

Musmattan är också större än vanligt i min mening (om bredden på mellanslagstangenten), vilket är användbart eftersom det gör att jag kan rulla längre utan att behöva byta min tumme. Jag har läst i andra recensioner (Evesham Quest Roma) att personer med stora händer tenderar att misstag trycka på musmattan (särskilt stora musmattor belägna inom tummar når på tangentbordet) medan du skriver. Den A6Va löser det problemet genom att ha en bekväm avaktivera musmatta som ligger bredvid strömbrytaren.

Feel:

Ingen tvekan om det, är Asus A6Va en mycket solid byggd bärbar dator. Displayen känns väldigt starka och endast böjer minsta när trycket utövas utan att påverka displayen (ja, jag gjorde det med min skärm påslagen - ring mig hänsynslöst).

Fogen mellan displayen och basenheten känns och ser mycket stark och stabil, så stabil faktiskt, att om jag skulle försöka stänga bildskärmen genom att trycka någonstans nedanför den nedre halvan av panelen, skulle jag flytta hela enhet i stället för att stänga panelen.

Det finns dock några negativa frågor med solid känsla av denna maskin som jag måste nämna, nämligen att absolut allt känns mycket solid och fast.

Tangentbord - Mycket solid. Jag är en mycket lätt maskinskriverska, särskilt när det gäller bärbara datorer. Och ibland när jag skriver, gör de fasta knapparna på denna fasta tangentbordet inte få skjuts i! Kanske är det bara jag skriva för ljusa, kanske är det tangentbordet är för fast. En sak är säker, jag kommer att behöva börja träna musklerna i mina skriva fingrar - igen.

Mus - Mycket solid. Pekplattan är bra, men knapparna är definitivt för fast. Det tar faktiskt några ansträngningar för att driva dem i.

DVD-enhet - Mycket solid. Ja, till och med utmatningsknappen DVD-enheten är fast. På skrivborden har jag använt, är en mild borste utmatningsknappen med fingret brukar räcka för att göra CD-facket flyga ut. På denna laptop har jag faktiskt trycka på knappen i ca 3 millimeter innan enheten matas ut.

Kanske min skolgång vänder mig till lite av en vekling, kanske Asus över förstärkte sitt A6Va, eller kanske lite av båda. Ändå A6Va är en mycket solid känsla bärbara datorer och kommer inte att bryta ner i bitar efter en månads användning som Acer TravelMate maskinerna diskuterats tidigare.

Portar:


Vänster sida: Optisk enhet 8xDVD Dual Layer, vänstra högtalarna ( se större bild )


Höger sida: PC-kortplats, Flash minneskortplats, Infraröd port, 1394-port / Firewire, Hörlursutgång, Mikrofoningång (inte den inbyggda ett), Ljudutgång, TV-utgång, LAN-port, Modemport, höger högtalare ( vy större bild )

Främre: CD knappar, Indikeringar ( se större bild )

Tillbaka: 4xUSB 2.0-portar (inte tillräckligt portar Köp en Belkin USB-hubb idag?!), Parallellport (LPT!!), Bildskärmsutmatning, ineffekt, luftventiler, Lås port ( för större bild )

Recovery programvara:

Jag måste nämna Asus återvinning programvara, eftersom det är lite av en besvikelse. Det är mycket lätt att använda och kan nås den andra du slår på din dator (och det gör det möjligt att fastställa virus som skadar ditt BIOS), men inte erbjuda någon säker "återställa alternativet. Alternativen är antingen Formatera om hela eller en partition på hårddisken eller starta upp Windows i felsäkert läge / systemåterställning mode / normalt läge, eller starta upp DOS med CD-stöd.

Detta orsakar ett problem, för om jag till exempel råkar installera en Windows-uppdatering som mässar upp Windows och hindrar den från att laddas upp korrekt, skulle jag har ingen möjlighet att helt enkelt installera en ny kopia av Windows och håller alla mina installerade program. Jag antar att det är mest sannolikt varför hårddisken finns i två partitioner, en för dig att formatera om OS-mässar upp, den andra för du installerar saker som mässar OS uppåt.

Buller och värme:

Maskinen gör knappt en viskning medan du skriver i Microsoft Word. När spel eller köra andra krävande applikationer, undersidan och den övre vänstra delen (under displayen) av basen blir varma (men inte obehagligt varm), och fläkten slås på.

Volymen av fläkten är tyst nog att inte väcka min sovande föräldrar intill vid midnatt (medan hemma), och värmen är mycket väl kontrolleras som arbetsytan på den bärbara datorn (områden du placerar dina händer och handleder) förblir svalt vid alla gånger, vilket gör att maskinen bekväm att arbeta med även efter sex timmars Counter Strike Source.

Display:

Detta är första gången jag har använt något bättre än en 15 tums TFT går på 1024x768 upplösning, och jag är imponerad.

Storleken på skärmen (15,4 "widescreen drift vid 1280x800) är idealisk för spel, skriva stora dokument, och titta bredbildsfilmer. Det gör mig att se fler fönster i taget och bläddra mindre när du läser långa textdokument.

Color Shine beläggningen är fantastisk. Även om inte lika reflekterande som Sony X-black skärmar ger fortfarande allt på skärmen en strålande glans - särskilt mörk bakgrund.

Föga förvånande finns det inga döda pixlar på denna vackra skärm. Jag säger inte överraskande eftersom KL Computers Ltd har en kvalitetspolicy som anger att alla deras ensemble system individuellt testas och kontrolleras innan de levereras.

Kudos till KL Computers Ltd !

Ljud:

Högtalarna är placerade på ganska konstiga positioner i min mening:



Högtalarna är placerade på framsidan av maskinens undersida ( se större bild )

Även om högtalarna är märkligt placerade, är ljudkvaliteten och volymen av denna maskin stor i min mening. Jag är en nybörjare när det kommer till ljud, men jag är definitivt imponerad av volymen på den inbyggda högtalarna - Jag kan titta på en DVD med hela familjen i vardagsrummet med dessa integrerade högtalare.

Maskinen levereras med ett program som heter Realtek HD Audio Manager (Jag är inte i bra grejer, så jag har aldrig hört talas om program som detta) som gör det möjligt för mig att ändra ekot, beck och diverse andra ljud och MIC alternativ ingång. Jag riktigt gillar detta, särskilt ekot, som jag kan slå på den och få mina vänner som pratar med mig låter som de är fångade i en brunn.

Prestanda & Prestanda:

För att få en avläsning av den totala processorprestanda använder vi programmet Super Pi för att tvinga processorn att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet. Nedan är de tidsbestämda resultat av att köra detta program för Asus W3V och ibland jämförelse från andra bärbara datorer.

Notebook Tid
Asus V6Va (1,86 GHz Pentium M) 1m 38s
Dell Inspiron 9300 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Andra Benchmark poäng:

3DMark05: 2.413
PCMark05: 2.588

Denna dator kan enkelt hantera de senaste spelen på ganska höga inställningar. Det lyckades uppnå en CS: S Stress Test resultat av 64FPS med alla inställningar på hög, 1280x800 upplösning och 4xAA. Jag nu spelar Guild Wars med max inställningar och få 50-60 fps i de livligaste städerna och utposter. Skärmen hjälper också till med spel, eftersom Color Shine beläggningen bara gör allting ser mer levande och levande.

Kamera och mikrofon:

Mikrofonen är mycket användbar. Den har en inbyggd brusreducering funktion som stoppar ljudet från fläkten från att skickas.

Den 1,3 megapixel kamera imponerar inte mig men (det är skräp jämfört med min Logitec webbkamera). Det är bra för videosamtal och konferenser, men upplösningen är helt enkelt inte tillräckligt hög för att den ska användas för att ta bilder av viktiga anteckningar, dokument, svarta tavlor i föreläsningssalar etc. Dessutom är Asus webbkamera programvara lite svårt att räkna ut hur du använder (antingen det eller är jag bara för lat för att spendera mer än 5 minuter på den).



Kameran och mikrofonen sitter ovanför displayen ( se större bild )

Batteriets livslängd:

En ner punkt i min mening. I energisparläge jag lyckats uppnå ca 2 timmar och 50 minuter av kontinuerlig Microsoft Word att skriva, avslappnad surfning och installera ibland nedladdade programmet innan batteriet dog på mig. Denna batteritid verkar vara kortare än den beräknade batteritiden på Acer 1690-serien (3,5 timmar), men längre än Fujitsu M1437G (2 timmar).

Jag kan nu bara hoppas att min campus inte kommer att drabbas av en effekt svart på mer än tre timmar.

Kundtjänst:

Har inte haft behov av att kontakta support ännu som ingenting har gått fel med denna maskin. Det verkar att A6Va inte är en mycket populär modell, och det finns inte många forum diskuterar det (inklusive Asus tekniska support forum). Så om något går fel, fruktar jag att jag skulle ha något annat val än att kontakta Asus kundsupport vars brittiska bas är i Hemel Hempstead, en 30 minuters bilresa från där jag bor.

Men jag behöver inte besöka Asus centrum så länge problemet uppstår inom två år Global garantiperiod, eftersom de ska skicka en budfirma för att plocka upp och returnera min enhet oavsett var jag är i världen (inte . bokstavligen En lista över Asus center finns på: http://support.asus.com/service/service.aspx?no=113&SLanguage=en-us ).

Sammanfattning:

Fördelar:

  • Mycket kraftfull maskin som kan beräkna PI till 2 miljoner siffrorna i precision i 98 sekunder
  • Kan enkelt hantera de senaste spelen på höga inställningar
  • Det är en Asus - detta måste betyda något bra
  • Handy webbkamera och mikrofon inbyggd
  • Mycket stark och solid bygga
  • Ser inte alltför intressant - drar mindre uppmärksamhet från tjuvar
  • Mycket bra skärm

Nackdelar:

  • Alltför stark och solid bygga
  • Ser inte alltför intressant - drar mindre uppmärksamhet från dina kompisar
  • Låg upplösning webbkamera
  • Dålig programvara från Asus (de är moderkortstillverkare)
  • 3 timmar max batteritid

Slutsats:

Jag definitivt ångrar inte att köpa den här anteckningsboken. Det är en högkvalitativ bärbar dator som uppfyller mina specifikationer och har ett antal extra funktioner som är användbara att ha i universitetslivet. Det är lätt och bekvämt att använda med en trevlig skärm att titta på och är lätt nog att bära runt huset och campus.

Jag personligen har inget emot det tre liv timmars batteritid, som jag är ännu inte dum nog att spela krävande spel med min laptop körs på batteri liv, och jag tvivlar på att jag kommer att spendera mer än tre timmar från ett eluttag i en stad som London.

Jag behöver bara göra lite mer finger motion och de olika knapparna och nycklar på denna bärbara dator skulle bli vänligt mot mig också.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar