lördag 2 januari 2010

Lenovo IdeaPad U450 Användarrecension

Lenovo IdeaPad U450 Användarrecension
av Nrbelex - 2010/01/02

Av Brett Weinstein (NBR forumet användare Nrbelex)

Lenovo IdeaPad U450P är en tunn och lätt, 14 "widescreen notebook infördes i augusti 2009 till märkets redan existerande linje U-serien bärbara, konsumenter bärbara datorer. Den U450 fyller gapet mellan 13 "U350and 15,4" U550. U-serien bärbara datorer annonseras som eleganta, bärbara, multimedia maskiner med Consumer Ultra-Low Voltage (CULV) chipset och tunna LED skärmar. Så har Lenovo lyckats blanda den perfekta blandningen av prestanda och bärbarhet? Läs vidare för att ta reda på!

Lenovo IdeaPad U450 Specifikationer:

  • Windows 7 Home Premium (64-bitars)
  • 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz (2x 2GB)
  • 14,0 "HD antireflexbehandlad (glättat) 1366x768 LED-bakgrundsbelysning skärm
  • 320GB 5400 RPM hårddisk
  • Inspelningsbara DVD-skivor (dubbla lager) hårddisk
  • Intel Wireless Wi-Fi-Link 5100
  • Gigabit Ethernet, Realtek 8111L
  • Bluetooth
  • 1.3M Webcam & mikrofon
  • 6-cells litiumjonbatteri (5200mAh, 57Wh)
  • Ett års standardgaranti
  • Mått: 13,3 "x 9,3" x 0,9-1,1 "
  • Vikt: 4,62 £

Konfigurationen omdömet här är 33892GU som har en Intel Core 2 Duo SU7300 processor (1.30GHz 800MHz 3MB) och dedikerade ATI Radeon HD4330 512MB grafikkort.

Bygg och Design
Lenovo U450 är svart med ett plasthölje och mjukt rundade hörn och kanter. Locket och området kring tangentbordet (inklusive Palm-vilar) har en taktil, schackbräde-liknande mönster som motstår kladdar, fingeravtryck och repor. Vissa kanske tycker detta mönster störande eller irriterande efter långvarig användning, men vi ser det som en snygg design val som ger den annars plasticky fallet lite klass och skiljer den från den blanka plast alltför vanligt den senaste tiden. Skärmen Locket har en metallisk, plast Lenovo emblem inbäddad i det övre vänstra. Den bezel runt skärmen är blank, slät, svart plast och gångjärnen ansluta den till kroppen verkar ganska typiskt - plast på utsidan och inte alltför hårt eller löst. Den bärbara datorn hålls stängd av spänningen av gångjärnen. En fläkt är placerad på vänster. Ryggen har inga portar och helt enkelt håller batteriet på plats. Vit statuslampor för A / C makt, batteriet, trådlösa status, hårddisk användning och pekplattan (på / av) är längst ned till vänster i målet. Strömbrytaren är till vänster om tangentbordet och Lenovo OneKey (för återvinning, säkerhetskopiering, etc.) är direkt ovanför den.

Sammantaget den bärbara datorn är väl sätta ihop med varje komponent ganska robust. Palm-vilar och hölje knappast flex och stöds mycket väl. Skärmen flexar och kan vridas något, men detta förväntas för en bärbar dator av denna tunna - en skärm denna tunna helt enkelt inte kan vara helt stel. Fläkten är väl positionerat (för högerhänta personer) och har aldrig fått alltför varm.

Som en 14 "widescreen, är området runt tangentbordet ganska expansiv, och Lenovo har slagit en ganska bra balans mellan nyttiga knappar och skräp. Om något är layouten lite spartansk med endast tangentbordet och fem extra knappar. På strömbrytaren (bredvid tangentbordet på övre vänster), Lenovo OneKey (precis ovanför strömbrytaren), volym upp / ner och mute knappar (bredvid tangentbordet på den övre högra) och högtalare (ovanför tangentbordet) är intuitivt placerade.

Hårddisken och DVD-enheten betraktas som "fast" (icke-flyttbara) och uppgraderingar och reparationer kommer därför att vara tufft och kräver en viss navigering genom den bärbara datorns interna komponenter. Efter att ha arbetat med ThinkPad och bärbara Dell-datorer med lätt bort hårddiskar och CD-enheter (ofta i en swap hamn), det var lite av en bummer, men är ganska par för kursen för konsumenter bärbara datorer.

Undersidan ger tillgång till ett RAM SO-DIMM via två lätt bort skruvar, en plast-dummy-ansluten SIM-kortplats via en enkel lock och tre skruvar för tillträde till tangentbord och interna komponenter under den.

Gångjärnen kan vara lite mer robust och materialen kan vara lite mer avancerad, men det faktiska byggkvalitet är hög. De mest slående inslagen i design är streckade mönster i hela fallet och den bärbara datorns tunnhet. Medan något bred vid 14 ", är framsidan av den bärbara datorn faktiskt mindre än 1" från skrivbordet. Vi har hittat 14 "att vara en stor storlek för en bärbar dator, och detta är inget undantag, dimensioner kombination med mycket hanterbart Wight gör den perfekt för resor och flygplan bord fack, men lika användbar dagligen på ett skrivbord.

Skärm och högtalare
Skärmen är en 14,0 "WXGA (1366x768 - 16:9), LED TFT bakgrundsbelysning glänsande Lenovo mäter den på 220 nits med en 500:1 kontrastförhållande en 1,3-megapixlar, fast fokus webbkamera sitter ovanför skärmen i.. infattning Skärmen är fri från döda pixlar, ganska ljusa i sin ljusaste inställning, och kan stängas av genom att slå Fn + F2 vita är något svalare och eventuellt mer exakt än ett par äldre laptop skärmar -.. troligen en egenskap hos den relativt nya LED-bakgrundsbelysning. Färgerna är levande och text är skarp. den upplösning är ganska mycket perfekt för en bärbar dator av denna storlek. En avslappnad inspektion i en släckt rum avslöjar inget ljus läckage eller hotspots.

Vänster till höger betraktningsvinklar är förvånansvärt bra, men upp till ner betraktningsvinklarna är typiska för något svag. Den "sweet spot" är tillräckligt stor att det inte ska orsaka problem. Skärmen kan bara fällas bakåt till ca 125 ° - lite av en överraskning, men knappast ett problem. Om WXGA och blanka skärmar fungerar för dig, faller denna laptop skärm inte kort. ATI Catalyst Control panel (medföljer diskreta grafikkort) ger massor av tweaking alternativ. Kombinerat med grafikkortet är skärmen perfekt för multimedia, lätt spel och allt som kräver en mid-level GPU.

Två högtalare är placerade till vänster och höger direkt ovanför tangentbordet. Lenovo kallar detta en "Dolby Home Sound Room Premium ljudsystem med två stereohögtalare," men det skulle vara mer korrekt beskrivas som något bättre än vanligt för en bärbar dator. De får ganska högt, men den högre volym, det tinnier ljudet. Bas saknas i bästa fall. Hörlursuttaget eller HDMI-port kommer att vara avgörande för alla seriösa musik spelar (mer om detta senare). Volym upp, ner och mute knappar pryder den högra sidan av målet bredvid tangentbordet. För att vara ärlig, högtalarna är inte så hemskt för en bärbar dator, och förmodligen en bit över genomsnittet, men när externa högtalare finns, kommer de naturligtvis att föredra.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på denna laptop är något bättre än genomsnittet. Avståndet, storleken av nycklarna och känslan av tangentbordet är alla starka. Stroke avstånd och känsla av rörelse är idealiska och tydligt påverkad av Thinkpad designen. Ljudet av nycklarna är fast medan något dämpad. Det finns vissa flex i tangentbordet när allvarliga tryck appliceras, värre från vänster till höger, men ingenting märkbart vid normal skriva användning. Unika egenskaper för tangentbordet inkluderar en krympt, smala fönster flagga nyckel mellan Ctrl och Alt till vänster om mellanslagstangenten och en Fn-knapp som den vänstra knappen bredvid Ctrl. Caps Lock och Num Lock (F8) knapparna har vita lysdioder i dem för att visa när den aktiveras. Det finns ingen numeriska tangentbordet, men den orange Fn-tangenten ger tillgång till en mängd extra knappar, inklusive volym och kontroll ljusstyrka på piltangenterna. Sammantaget kan det få lite mindre flex, men generellt det överstiger kvaliteten på de flesta tangentbord konsument laptop.

Till Synaptics TouchPad är typiskt med ett ganska brett område för rörelse och två separata överdimensionerade, metalicized plast knapparna nedan. Materialet är slät, lätt matt plast och bekväm och lätt att köra ett finger över. Hastigheten är lämplig ur lådan. Längst till höger del av pekplattan har en rad knappt konkreta apelsin prickar som indikerar att ett finger kan skjutas upp eller ned för att bläddra. Multi-touch stöds. Pekplattan är inget särskilt, men får jobbet gjort. En mikrofon ligger precis till vänster om det, så spelar ljud när du använder styrplattan eller skriva kan medföra en viss konflikt.

Ingång och utgång portar
På vänster sida finns två USB-portar bredvid varandra (men anständigt avstånd för breda USB-donglar), en Gigabit Ethernet-port, en HDMI-port (HDCP-kompatibel), en VGA-port, fläkten, AC plugg och ett lås kortplats .

Ryggen har inga portar och håller batteriet på plats.

Den högra sidan har DVD-brännare, en trådlös på / av-knapp, en annan USB-port, en mikrofoningång och hörlursuttag.

En 4-i-1 MultiMedia Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, Secure Digital (SD) kortläsare är i den främre vänster. Det finns ingen fingeravtrycksläsare.

Detta är en ganska bra blandning av hamnarna i bra lägen. Hörlursuttaget kan orsaka problem för människor som använder en mus omedelbart till höger om den bärbara datorn, men annars ingenting väsentligt saknas eller dåligt placerad. Den bärbara datorn saknar expansionen hamnar som en uttrycklig-kort eller PC-kortplats, men 3 USB-portar i princip ursäkta detta. En S-video-port, FireWire-port och kan bytas under drift vik skulle också vara trevligt, men absolut inte nödvändigt - särskilt i en bärbar dator i denna klass.

3,5 mm hörlurar / ljudutgång ger en liten bit av högfrekventa återkoppling på alla volymer när den är inkopplad till väggen. När unplugged planen faller och blir något mer märkbar. Detta är inte ett stort problem och är ganska typiskt för bärbara datorer, men det är värt att notera för audiofiler ute. En extern ljudkort kommer att bli nödvändigt för oförfalskat ljud.

Prestanda och Benchmarks
Denna konfiguration kom med en Intel Core 2 Duo SU7300 processor (1.30GHz 800MHz 3MB) och 4GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz (2x 2GB). Datorn kör Windows 7 och typiska program - ordbehandling, webbsurfning, bildhantering - utan problem. Att vara en extremt låg spänning processor modell, men det finns ett par kompromisser. Medan batteritid förlängs utöver normala Core 2 Duo-processorer, chip spännen något under belastning. Det finns sällsynta hangups när man går mellan de stora programmen eller utför CPU processer. Konfigurationer med mindre processorer kommer förmodligen kämpa ännu mer, och kan ha vissa prestandaproblem med flera krävande program som körs. Videoredigering och allvarlig spel på den här datorn är inte rekommenderas (även GPU definitivt kan hantera moderna spel på genomsnitt låga inställningar), men med tanke på dess storlek och målgrupp, bör detta inte vara ett problem, och vardagliga kontorsuppgifter bör inte alls utmanande. Startup är anständigt snabb och 4GB RAM är mer än tillräckligt för i stort sett installerat alla program köras samtidigt ännu smidigt. Den 5400 RPM hårddisk är typiskt och kan vara ett bra mål för en uppgradering till 7200 RPM eller en SSD för dem som söker bästa möjliga prestanda.

Alla riktmärken kördes efter avlägsnande av bloatware på högpresterande energistyrning läge och efter en ny omstart. Catalyst Control Center fastställdes för prestanda och standardupplösningen användes. Ett virus scanner kvar på i bakgrunden.

Den bärbara datorn tar 37 sekunder för att nå Windows inloggningsskärmen och om en minut att nå en användbar, trådlös ansluten huvudskrivbordet.



Den U450P beräknade 32 miljoner siffror π i två trådar i genomsnitt 63,975 sekunder - långsam i allmänhet, men genomsnittet för en CULV.

Den U450P gjorde 3333 i PCMark05 testsvit - ett genomsnitt för den klass som var utan tvivel skada av CULV-processor.

Den U450P gjorde ett överraskande bra 3DMark06 poäng av 2592, vilket gör det en av de bästa grafiska artisterna i CULV klassen över Dell Studio 14z med över 300 poäng. ATI Mobility Radeon HD 4330 512MB gör lätt spel möjligt och kommer att ge ett uppsving för GPU accelererade program (dvs. Photoshop CS4 och den kommande Flash 10,1). Detta sker på bekostnad av någon batteritid. Ändå är hopkoppling av en särskild grafikkort med CULV-processor något konstigt om inte multimedia går bli ett viktigt fokus för användaren.

Värme och buller
Denna laptop blir inte varmt och aldrig blir högt, även under belastning. Hårddisken är nästan tyst och fläkten stannar ganska tyst även när den snabbaste. Man kan lätt sova med denna laptop i närheten även på sin högst. De hetaste platserna är under pekplattan och på ventilen. Varken får mer än varm. Vid drift är CD-enheten hörbart märkbar, men inte mer så än de flesta bärbara datorer. Detta är en mycket tyst bärbar dator.

Trådlös
Intel WiFi Link 5100 11a/b/g/n trådlöst kort fungerar bättre än många andra trådlösa enheter som vi har arbetat med, plocka upp dussintals lokala hotspots vi vanligtvis inte ser. Windows 7 samarbetar med det perfekt, vilket gör trådlösa anslutningar enklare än någonsin. Bluetooth kommer alla ställa upp, och para en enhet är intuitiv. En Bluetooth mus krävs enkel parning och inga extra drivrutiner. Datorn kan ha en antenn för 3G-anslutningar, men SIM-kortplatsen skulle ansluta till permanent förseglad. Detta är inte en stor förlust, men återigen, en liten irritation. Trådlös fungerar mycket bra överlag.

Batteri
Batteriet är ett 6-cells litium-jon med 5200mAh, 57Wh. Den glider in i ryggen och har ett lås och fjäderbelastad, plast spak hålla den på plats. Köra datorn på Energy Star-energisparläge - fabriksinställningen - gav 239 (3 timmar, 59 minuter) minuter av makt när du surfar på webben (med trådlös och Bluetooth på), spela några videos och hålla ett par program öppna. Detta är en anständig tid för en dator med en dedikerad GPU, men svag för en CULV laptop. Strängare effektinställningar skulle stänga av trådlösa sändare och stänga processer och program utan tvekan lägga mer tid, men med en låg spänning processor, vi hoppas på en bra mycket mer.

Operativsystem och programvara
Datorn levereras förinstallerad med Windows 7 Home Premium 64-bit som går mycket smidigt - Lenovo kallar det en "Enhanced Experience" eftersom de uppenbarligen gjort vissa justeringar och tweaks, dock exakt vad är inte uppenbart. Inga återställningsskivor ingår. Lenovo OneKey Recovery console möjliggör skapandet av återställningsskivor (kräver två DVD-skivor eller flera cd-skivor) och säkerhetskopior systemet till en bildfil. Datorn har en dold partition för att möjliggöra återhämtning vid en knapptryckning till fabriken staten och en separat partition bara för förarna.

Som sagt, fabrikslevererade ingår en förvånande mängd bloatware. Datorn kom med massor av trial-ware, adware och värdelös verktyg. Det tog ca 30 minuter för att avinstallera onödiga program, vilket innebär att endast de nödvändiga Lenovo verktyg. Ändra standardinställningarna energi profilerna ledningsarbetet kan göra en skillnad i den totala snabbheten i systemet. Ändra inställningen från standardvärdet "Energy Star energibesparing" till "hög prestanda" ändrar skärmens ljusstyrka och CPU-användning markant.

Med lite mer tid, kan vi hämta en ren kopia av Windows 7, installera den med hjälp av knappen på undersidan av den bärbara datorn, och installera varje drivrutin och mjukvara individuellt från föraren partition eller Lenovo hemsida. Detta skulle med största sannolikhet leda till en liten prestandaökning.

Fördelningen av partitionerna på 320 GB hårddisk är en dold 14.75GB OEM partition, en dold 200MB partition det 252.88GB C: och en 30.25GB D: för förare. Alla är NTFS-formaterade. Omkring 90% av C: är fri vid ankomsten.

KUNDSUPPORT
Den bärbara datorn levereras som standard med en 1-års delar och arbete? Garanti. Denna laptop köptes med ytterligare ett år Lenovo på plats Reparation nästa arbetsdag politik. Det finns också 24x7 avgiftsfri support för garantiärenden under garantitiden på 877-453-6686. Denna tjänst har ännu inte testats, men Lenovo har en anständig rykte för stöd och service på platsen anses allmänt bra.

Slutsats
Lenovo U450P är en tunn, välbyggd, fullt utrustad CULV laptop perfekt för konsumenter som söker en balans mellan prestanda och bärbarhet. Vid pris-punkten är U450P konkurrera med liknande system (dvs. Dell Inspiron 14z och Dell Studio 14z), och förmodligen har dem slå på styling och tunnhet. Tunga användare av webben, kontorsprogram och multimedia kommer att uppskatta att de kan ströva med en maskin kan hantera i stort sett allt kastas på det. De konfigurationer med grafikkort är lite paradoxalt, eftersom lägga till en makthungriga GPU besegrar punkten att få en CULV, men de tillåter mer mediahantering. Seriösa spelare behöver inte (även om konfigurationer med diskreta grafik gör många spel en möjlighet). Det saknar vissa klockor och visselpipor, är lite dyr, och har några mindre populärare, men de är rimliga kompromisser för en av de mer kraftfulla och eleganta CULVs närvarande finns på marknaden.

Fördelar:

  • Tunn, bärbar, snygg
  • Väl konstruerad och byggd
  • Dedikerad GPU bland bästa grafikprestanda bland CULVs
  • Har en optisk enhet (många CULVs inte)

Nackdelar:

  • Kommer från fabriken med en alltför stor del av bloatware som skadar prestandan
  • Något plasticky
  • Medioker batteritid för en CULV
  • Svag suddighet i ljuduttag
  • Saknas vissa spetsfundigheter, optioner (dvs. icke-flyttbar hårddisk och CD-enhet, ingen fingeravtrycksläsare)


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar