söndag 6 december 2009

Dell Studio 17 (1747) Review

Dell Studio 17 (1747) Review
av Kevin O'Brien - 12/6/2009

The Studio 17 är en 17-tums multimedia och gaming desktop-ersättare bärbar dator från Dell. Systemet kan konfigureras med Intel Core i7-processorer såväl som avancerade ATI Mobility Radeon-grafikkort för att tävla mot kraftpaket system som Acer Aspire 8940G eller Asus G51J. Dell har ett trick i rockärmen med Studio 17: det är den första stora konsument anteckningsbok för att erbjuda en frivillig multitouch skärm.

Uppmärksamma läsare kanske märker att vi redan granskat Dell Studio 17 i fjol. Detta är dock inte samma Studio 17. Det system vi granskar här är den nya Studio 17 (1747), som använder ett helt nytt chassi med 16:9 widescreen-skärm, nya högtalare och stöd för de senaste processorerna.

Dell Studio 17 (1747) Specifikationer:

  • 17,3 "HD + (1600 x 900) Truelife WLED
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7 720QM processor (1.6GHz, 6MB L3-cache)
  • ATI Mobility Radeon HD 4650 1GB
  • 4GB DDR3 RAM (2x 2GB)
  • 320GB Western Digital Scorpio Black 7200RPM hårddisk
  • Dell Wireless 1397 802.11g
  • 8X DVD-brännare
  • Tre års begränsad garanti
  • 9-cellsbatteri (85Wh)
  • Vikt: Startvikt på £ 7,87
  • Mått: 16.28 x 11.04 x 1,1-1,54 "
  • MSRP: $ 1164

Bygg och Design
Dell Studio 17 har en snygg kilformad sidoprofil som hjälper till att maskera sin stora fotavtryck. Den sluttande designen reducerar tjockleken på den bärbara datorn, och om man inte räknar den utbuktande 9-cellsbatteri, är det i princip lika lång som min ThinkPad T60 när den är stängd. Den röda skärmlocket ser mycket trevligt och finns även i andra färger om du anpassade konfigurera den bärbara datorn. Den målade omslaget har en stor gummiliknande konsistens som ger den bärbara datorn en mjuk känsla och bidrar till att öka grepp för fingrarna. Insidan av Studio 17 är blank plast och en infälld färgmatchad pekplatta. Handlovsstödets trim är målad med en silvermetallhölje med trim direkt omger tangentbordet är blank målad svart plast. Båda utföranden verkar motstå lätta repor, vilket är en gudagåva för blanka anteckningsböcker som måste torkas ner hela tiden för att se ren och kladdfri.

I en Dell-specifika designelement som verkligen buggar mig är batteri designen. Jag föredrar starkt metoden för förlängd livslängd batterier som sträcker sig ut på baksidan av den bärbara datorn. Den lägre monterade metod som används med Studio 17 batteri hindrar den bärbara datorn från att sitta perfekt färg på skrivbordet yta. Det enda problemet med att använda ett batteri som sträcker ut ryggen med denna bärbara dator är det gångjärn som skulle störa utökade batterier.

Chassit känns mycket stark och när den bärbara datorn är stängd känns styvt nog att stå på (även om vi inte rekommenderar att stå på den). Dell gjorde ett utmärkt arbete fullända den fasta ramen och verkligen spikade den med exakt passform på karossdelar. Varje panel hålls säkert på plats med jämna mellanrum runt anliggningsytorna. Panelerna själva känner hållbara och motstå böjning under måttligt tryck. Den enda ytan på den bärbara datorn som verkar ha någon flex är tangentbordet fack som flexar en aning under stark press.


I botten av den bärbara datorn har ett rent utseende med en enda åtkomstlucka till utbytbara komponenter. Användare som vill uppgradera Studio 17 finns två hårddiskfack, tre mini-PCIe-kortplatser, två minneskortplatser, och BIOS-batteriet. Vår konfiguration kvar en hårddiskplats öppen, samt kortplatser för ett WWAN-kort och TV-kort. Grafikkortet och processorn var inte tillgängliga via huvudåtkomstpanelen, så att ändra någon av dem skulle kräva ytterligare nedmontering av den bärbara datorn. Nej "garantin ogiltig om borttagna" klistermärken hittades någonstans i eller utanför datorn.

Skärm och högtalare
Den 17,3-tumsskärm på Studio 17 ser över genomsnittet med bra färgmättnad och utmärkt kontrast. Dell valde en i-mellan upplösning på 1600x900 i denna modell, vilket är bättre än WXGA men fortfarande mindre än 1080p skärmar som är standard på nästan alla konkurrerande modeller. Med det sagt Dell inte erbjuder RGB-LED-display uppgraderingsalternativ för denna modell där ingen av de konkurrerande modellerna erbjuder liknande skärmar.

Standarden displayen har goda vertikala betraktningsvinklarna där färgerna inte börjar att invertera kraftigt tills skärmen lutar 15-20 grader framåt eller bakåt. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre med färger trogen ungefär 80 grader i varje riktning. Bakgrundsbelysning nivåer är ganska bra när det gäller ens ljusstyrka och hög ljusstyrka. Med den skärm som visar en helt svart bakgrund det är minimal blödning runt kanterna vid normala ljusstyrkenivåer. När du ökar förbi 80% de svarta nivåerna börjar dyka tvättas ut, men det är normalt för ljusa paneler. Bakgrundsbelysningen är stark nog för bekväm visning i displayen i ljusa kontor förhållanden eller utomhus om du hittar en plats i skuggan.

Dell Studio 17 innehåller JBL stereohögtalare med en bottom-bränning subwoofer. De främsta drivkrafterna är top-bränning genom hörnen av handledsstödet som mycket är att föredra framför lap-bränning högtalare som kan låta dämpat. I våra tester har betygsatt Studio 17 högtalarna långt över genomsnittet när du spelar upp både filmer och musik. Midrange och höga toner kom igenom klart och subwoofern lagt lite bas som vanligtvis saknas i de flesta bärbara datorer. Peak volym var över genomsnittet och mer än kapabla att fylla ett litet eller medelstort rum med ljud.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på Studio 17 är mycket trevligt och mycket bekvämt att skriva på med en sådan massiv palmrest. Med den bärbara datorn som sitter på kanten av ett skrivbord eller i knät handlederna är fullt stöd för underarmarna. Den mjukt rundade kanten av framsidan av den bärbara datorn inte verkar orsaka några tryckpunkter, vilket kan vara ett problem med vissa bärbara datorer. Tangentbordet layout drar full nytta av den massiva ytarea Studio 17. Tangentbordet är i full storlek utan kondense nycklar och det inkluderar en fyra-tangent bred numeriskt. Layouten är Dell-standard med funktionstangenterna är sekundärt och snabbtangenterna är primära. För att ge ett exempel kan du justera ljusstyrkan direkt genom att trycka på F4 och F5, men för att uppdatera en webbsida skulle du behöva klicka på FN + F5. Du kan märka en viss flex på tangentbordet under stark press, men under normala typning är det inte så uppenbart. Individuell nyckelåtgärd är smidig med en mycket mjuk klick avges när varje tangent är helt intryckt. Konfigurationen vi omdömet erbjuder inte en bakgrundsbelyst, men den kan ingå som en $ 25 alternativ. Efter användning av Studio 17 några nätter framför min TV jag hittade verkligen mig själv önskar att bakgrundsbelysningen kom standard.

Pekplattan är en mycket stor Synaptics modell med några multitouch stöd. Avancerade gester inkluderar rulla med två fingrar, rotera, nypa zoom och en tre fingrar flick. Känslighet är utmärkt med pekplattan plocka upp även de minsta beröring utan problem. Detta orsakade en del problem om du knappt borsta handflatan mot pekplattan när du flyttar markören mot ett mål. Pekplattan skulle upptäcka den andra ingången och få markören att frysa tills du släpper ut. Inget belopp av att justera inställningarna korrigerade detta men med tillräckligt praktiken du lär dig att flytta handen längre bort från pekplatta gränser. Touchpad hastighet är stor med någon urskiljbar fördröjning märkte även under snabba rörelser. Ytstrukturen är en lätt matt finish och mycket lätt att dra ett finger över torrt eller fuktigt. Pekplattan knapparna är också mycket trevligt med en djup kast och en mjuk klick när man trycker.


Hamnar och funktioner
Port urvalet är mycket bra även med några portar eller slots till den främre eller bakre kanten av den bärbara datorn. Dell ingår två USB-portar, en eSATA / USB-kombiport, VGA, HDMI och Displayport-out, LAN, två hörlursuttag, ljud-in, LAN, och slutligen en FireWire-400-port. Expansionsplatser inkluderar ett ExpressCard/34-fack och SDHC-kortläsare. En ytterligare port som inte användes i vår konfiguration är antennuttaget som ansluter till en intern TV-tuner. Vi hade ett problem med USB-port layout, den högra sidan har avstånd tillräckligt långt ifrån varandra för att hindra dig från att använda vissa dubbla fronter sladdar.

Dell Studio 17 innehåller en accelerometer för att skydda hårddisken vid ett fysiskt systemkrasch. Om den känner av den bärbara datorn tappas det kommer snabbt parkera hårddisken för att minimera skadorna. Detta är vanligt i många bärbara företagsdatorer, men till skillnad från alla andra genomförande som vi har sett, var detta en av de första att ställa till problem. Om du lutar den bärbara datorn för långt i någon riktning kommer det att direkt ändra riktning rörelser på skärmen. Vi märkte först detta under vår testfasen när den bärbara datorn vilade på en upphöjd monter. Om Studio 17 lutas framåt dialogrutan val kommer slumpvis växla fram och tillbaka. Det kommer att börja röra rutan upp och ner om du lutar den bärbara datorn åt sidan. För att enda sättet att rätta till detta är att avinstallera ST Micro ScreenDection drivrutin. Detta problem har också rapporterat om Dell Community-forumet .

Prestanda och Benchmarks
Dell Studio 17 är ingen slöfock med sin Intel Core i7 720QM processor och ATI Mobility Radeon 4650-grafik. Medan du spelar Left 4 Dead på 1600x900 upplösning med höga inställningar såg vi en genomsnittlig framerate på 60FPS, max 87FPS, och låg i 38FPS. Även med horder av zombies runt huvudpersonerna den bärbara datorn aldrig sjunkit under 30fps. Även om detta system är mer än kapabla att spela Left 4 Dead på höga inställningar, ändå föll det bakom ASUS G51J och Acer 8940G som inklusive bättre grafikkort. Eftersom Studio 17 är en bärbar dator mer inriktad på hela multimediaprestanda har vi inte ett stort problem med detta. Nackdelen är användare måste uppgradera till Alienware M17x eller växla till Studio XPS 16 för att få bättre grafikkort alternativ från Dell. Båda alternativen har ett mycket högre pris start - runt $ 1600 - det kan vara svårt att svälja om du arbetar på en mindre budget. HD-video var inte ett problem för Studio 17 med 1,6 GHz Core i7. CPU aldrig bröt en svett spelar 720p och 1080p video med massor av overhead rum kvar för andra aktiviteter.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 jämförelse resultat mot netbooks @ 1024 x 768 upplösning (högre poäng innebär bättre prestanda):

HDTune hårddisk bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda för Dell Studio 17 är över genomsnittet när man betänker att en enda fläkt hanterar kyla för en fyrkärnig processor och mellanklass grafikkort. Vid normal användning fall temperaturen ligger inom mycket rimliga nivåer med få hot spots. Under stress vissa områden nära processorn och pekplatta värma upp, men ändå inte upp till obekväma nivåer. Fläktljudet under alla förhållanden som är minimal, men det får högre tonhöjd och mer frekventa under belastning.

Batteritid
Vår konfigurering av Studio 17 inkluderade ett 9-cellsbatteri som hjälpte pressa ut några imponerande tid från denna Core i7-utrustade bärbara dator. I vårt batteritest med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv, och Windows 7 om en balanserad profil den bärbara datorn stannade på 4 timmar och 19 minuter. Under testet Studio 17 konsumerade mellan 17 till 19 watt.

Slutsats
Dell Studio 17 utvecklats mycket väl som en multimediainriktad desktop-ersättare bärbar dator. I systemet ingår allt du vill, inklusive stora högtalare, mycket trevlig skärm alternativ, en snabb processor och en mycket kapabel grafikkortet. Jämfört med ASUS G51J eller Acer 8940G som erbjuder NVIDIA 260M och 250M-kort respektive, inte Studio 17 halka efter i spelprestanda med sin nedre utför ATI Mobility Radeon 4650. Ingen annan kort högre prestanda kan konfigureras med Studio 17, vilket innebär att du måste hoppa på Studio XPS 16 eller Alienware M17x som har mycket större utgångspriser. Generellt de Studio 17 blåser bort konkurrensen i anpassade alternativ - inklusive en valfri RGB-LED-bakgrundsbelyst panel eller pekskärm - och det ger ett mycket lågt ingångspris för sin Core i7-konfiguration. Behåll detta system på din lista om du planerar att köpa en 17 "bärbar dator som helst snart.

Fördelar:

  • Stort byggkvalitet
  • Mycket bra högtalarsystem
  • Lågt utropspris

Nackdelar:

  • Vissa mindre tangentbord flex
  • Ingen high-end grafikkort alternativ
  • Felaktig accelerometer drivrutin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar