fredag 15 maj 2009

HP EliteBook 8730w Recension

HP EliteBook 8730w Recension
av Jerry Jackson - 2009/05/15

av Jerry Jackson

HP EliteBook 8730w är den största arbetsplatsen i HP: s nuvarande lineupen av bärbara företagsdatorer. Med de senaste Intel-processorerna och Nvidia Quadro grafik och finns med HP: s exklusiva 17-tums "DreamColor" skärm, kan EliteBook 8730w är en grafisk konstnär bästa vän. Vi tog en närmare titt på denna stationär dator mobil arbetsstation för att se om systemets prestanda och färgkvalitet på skärmen är lika bra som HP vill att du ska tro. Läs vidare för att ta reda på om EliteBook 8730w förtjänar en plats på kontoret.

Vår granskning enhet av EliteBook 8730w har följande konfiguration:

  • Intel Core 2 Extreme QX9300 processor (2,53 GHz, 12 MB L2-cache, 1066MHz FSB)
  • Microsoft Windows XP (nedgradering från Windows Vista Business)
  • 17,0-tums WUXGA + antireflex DreamColor skärm (1920 x 1200)
  • 1GB NVIDIA Quadro FX 3700M Workstation GPU
  • 4GB DDR2 800MHz RAM (2 x 2GB konfiguration)
  • 250GB 7200RPM hårddisk
  • Blu-ray-brännare och DVD + /-RW-enhet
  • 802,11 a / b / g / n Wi-Fi, Ethernet, modem och Bluetooth
  • 8-cells 73WHr Batteri
  • 3-års garanti på plats
  • Mått: 1,3 "x 15,5" x 11,1 "
  • Vikt: 7,5 £
  • MSRP: $ 4958 ($ 4,065.56 i skrivande stund med 18% omedelbar rabatt)

Den 8730w börjar på $ 1.699, men mer kraftfulla konfigurationer topp ut på $ 4,879.00 efter omedelbar rabatt.

Bygg och Design
HP EliteBook 8730w är ett företag arbetsstation anteckningsbok, vilket innebär att 8730w måste uppfylla mycket specifika krav på prestanda, hållbarhet, energiförbrukning och en mängd andra funktioner. I varje fall EliteBook linje uppfyller eller överträffar dessa standarder, så du kan vara lugn att priset du betalar för den här bärbara datorn är väl använda pengar.

Huvuddelen av den bärbara datorn är täckt i "HP DuraCase" och "HP DuraFinish" som är i grunden en hård plast och stark magnesiumlegering inre skal likt sin föregångare stärkas genom en borstad aluminium yttre skal som är reptålig (men inte noll bevis). Hela chassit från basen till skärmlocket känns utomordentligt starka och motståndskraftiga mot böjas när tunga tryck appliceras. Tangentbordet är nästan helt bergfast förutom några mindre flex på den särskilda knappsatsen direkt ovanför den optiska enheten. Även om jag aldrig rekommendera att göra detta, kan du kasta den här anteckningsboken över rummet och det skulle sannolikt överlever oskadd.

Det yttre skalet av skärmen höljet är gjord av metall, men den inre skärmen ramen är plast. HP säger att denna mobila arbetsstationen "har testats och uppfyller de militära standard MIL-STD 810F tester" så här bärbara datorn är byggd för att hålla.

Dessutom har den 8730w också hårt skydd drive chock i form av den nya HP 3D DriveGuard som hjälper till att skydda din hårddisk i händelse av den bärbara datorn blir tappas eller våldsamt stötte ... eller luktar i ett skrivbord eftersom en redaktör inte tillräckligt uppmärksam. Du kan också konfigurera 8730w med en solid state drive (SSD) om du behöver extrem snabbhet och motståndskraft mot vibrationer.

Trots den robust hållbarhet inbyggd i utformningen vikten av 8730w är helt rimliga jämfört med andra 17-tums arbetsstationer. Om du inte redan märker väger EliteBook 8730w tips skalorna på sju och en halv pounds men en liknande utrustad arbetsstation, såsom Lenovo ThinkPad W700 in på mer än åtta pounds. I varje fall är detta helt klart en stationär dator system så de flesta människor inte kommer att vara alltför bekymrad över vikten av denna bärbara dator.

Slutligen, på samma sätt som den grå och svarta exteriör och smidig konstruktion passar en professionell miljö, så gör interna. Den EliteBook 8730w använder två enkla plast täcker på undersidan av den bärbara datorn (varje hålls på plats med vanliga Phillips skruvar) så att användaren eller din IT-avdelning enkelt kan komma åt hårddisken, trådlösa nätverkskort eller RAM för snabb uppgraderingar. Den optiska enheten kan också tas bort och ersättas med en andra hårddisk eller SSD om du behöver mer lagringsutrymme. Den nedre delen av den bärbara datorn har även en dedikerad port dockningsstation, externt batteri port och en bekväm plats att lagra ditt visitkort.

Skärm och högtalare
Den 8730w är utrustad med ditt val av en vanlig 17,0 "bländskydd bredbildsskärm eller en" DreamColor "RGBLED bakgrundsbelyst skärm med en 8-bitars panel som kan visa 16,7 miljoner färger ... ganska lite annorlunda än de stationära DreamColor displayer som stödja över en miljard aktiva färger-64 gånger de färger som stöds av traditionella LCD-skärmar. Skärmens ljusstyrka har en effekt på 300 nits och kontrastförhållande på 800:1 gör denna skärm extremt synlig i direkt solljus. på 1920 x 1200 upplösning, denna hög- Definitionen visning kan visa de finaste detaljerna i arbetsstationsprogram som Maya, CAD, 3dsmax och mycket mer. eller kurs, kan du också njuta denna extra upplösning för 1080p filmer när du använder Blu-ray optisk enhet.

När du tittar på skärmen rakt framifrån, färgerna är rika och kontrasten är utmärkt. HD-filmer (komplimanger av Blu-ray-enhet) är helt fantastisk. Horisontella betraktningsvinklarna är nästan lika imponerande, och den vertikala betraktningsvinkel från ovan är också imponerande. Den enda gången skärmen börjar svika är när du visa det underifrån ... men den överväldigande majoriteten av användarna aldrig kommer att se på skärmen på det här sättet.


Högtalarna på 8730w är ganska imponerande för ett företag bärbar dator, men konsumentinriktade 17-tums bärbara datorer med dedikerade subwoofers ger bättre ljudkvalitet att det kommer ut ur högtalarna i denna mobila arbetsstation. Eftersom högtalarna är placerade på framkanten av den bärbara datorn ljudet inte riktas uppåt och mot användaren när EliteBook används som en bärbar dator. I själva verket hänvisar vår personal ofta till bärbara högtalare med denna typ av placering som "grenen högtalare" eftersom högtalarna leda ljud till midjan istället öronen. Om du använder 8730w på skrivbordet är detta inte ett problem, men om du har denna massiva anteckningsbok i knät då ljudet kommer att dämpas på grund av dålig placering av högtalarna.

Hörlursuttaget på 8730w fungerar bra med de två olika märken av hörlurar jag använt under provet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på 8730w är trevligt och stora och har den nya "HP DuraKeys" som är en mycket slitstark strukturerad yta appliceras på varje tangent har en fin matt utseende och förhindrar "glans" som visas på gamla tangentbord efter uppbyggnaden av smuts och olja från fingrarna.

Layouten på tangentbordet är bara lite annorlunda än vad du kan hitta på HP konsument bärbara datorer. De enskilda tangenttryckningar är tyst utan höga klickande ljud medan du skriver. Nycklar plattare och har mindre utrymme mellan dem. Totalt tangentbordslayout är mycket trevligt för en 17-tums stationär dator.

Ovanför tangentbordet också vilar en serie tryckkänsliga media knappar som liknar vad du hittar på HP konsument bärbara datorer. Det finns en Info, Wi-Fi Toggle, Presentationsläge, och Mute touch på denna blanka band. Dessutom ligger bredvid Mute knappen en volymkontroll reglage som gör att användaren kan höja och sänka volymen genom att föra fingret över det området.

Pekplattan har också den DuraFinish så att oljor från fingertoppen inte bygga upp på ytan och gör pekplattan ser väderbitna efter bara några månader. Till Synaptics TouchPad är väldigt lyhörd för min beröring, och de tre gummi musknapparna är tysta och om rätt storlek. Det finns också en sekundär uppsättning av musknapparna över pekplattan för att arbeta med styrpinne som kommer med alla 8730w-talet. Den styrpinne är otroligt noggrann och bekväm att använda.

Det enda negativa vi upplevt med pekplattan gränssnittet på vår översiktliga granskning enheten är att arrangemanget av knapparna gummi pekplattan gjorde det lätt för mig att trycka på fel knappar. Eftersom det finns en tredje knapp på styrplattan fann jag mig ofta att trycka på mittenknappen snarare än vänster eller höger knappar Jag försökte trycka på. Detta är inte ett stort problem, men det var frustrerande nog att göra mig använda en extern mus medan jag avslutar denna översyn.

På tal om det, jag skulle också gärna se en dedikerad pekplatta avaktivera knappen (som de HP använder på sina konsumenter bärbara datorer) så att du kan inaktivera pekplattan om du använder styrpinne eller en extern mus.

Hamnar och funktioner

Den 8730w har ett stort antal portar på alla sidor, så låt oss ta en kort turné ...


Vänster sida: Här ser vi spåret säkerhetslås, värme avgassystem, eluttaget, HDMI-port, VGA-port, USB, FireWire, ett ExpressCard/54 kortplats och ett smart kortplats.


Höger sida: eSATA-port, tre USB-portar, Blu-ray optisk enhet, Ethernet och modem port.


Baksida: Batteriet och värme avgaser.


Framsida: De enda portar på framsidan är hörlursuttaget, mikrofoningång och multi-kortläsare.

Undersidan:

Dessutom, på undersidan finns en dockningskontakt och den andra batteriet porten. Båda RAM slots är åtkomliga från botten under RAM luckan.

Prestanda och Benchmarks


Vår EliteBook 8730w kom med Intel Quad Core QX9300-processor, klocka in på 2,53 GHz, och fastnat packad med 12MB cache. För grafik, ingår HP ett Nvidia Quadro 3700M kort serie video med full 1GB GDDR3-minne. En snabb 250GB 7200 RPM hårddisk ingick också, som hjälpte applikationer belastning utan mycket fördröjning. Denna arbetsstation överträffat konsekvent våra förväntningar, tack till stor del på arbetsstationen klass GPU. Allvarliga användare kommer att finna denna maskin förpackningar gott om kraft även för de mest krävande uppgifterna och "normala" användare som bara sysslar med att arbeta i Microsoft Office och som kodar för enstaka video för arbete kommer att ha mer makt än de vet vad de ska göra med den .

Med det sagt, låt oss hoppa in i prestandatester.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Notebook / CPU wPrime 32M tid
HP EliteBook 8530w (Intel Core 2 Extreme QX9300@2.53GHz) 15.701s
Lenovo W700 (Intel Core 2 Extreme QX9300@2.53GHz) 15.771s
Dell XPS M1730 (Core 2 Extreme X7900@2.8GHz) 29.477s
HP EliteBook 8530w (Intel Core 2 Duo T9400@2.53GHz) 30.919s
Dell Studio 17 (Core 2 Duo T9300@2.50GHz) 31.574s
Dell Precision M6300 (Intel Core 2 Duo T7250@2.0GHz) 46.797s



PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook PCMark05 Score
HP EliteBook 8730w (2,53 GHz Intel QX9300, Nvidia Quadro FX 3700M 1GB) 8.672 PCMarks
Lenovo W700 (2,53 GHz Intel QX9300, NVIDIA Quadro FX 3700M 1GB) 8.207 PCMarks
Dell XPS M1730 (Core 2 Extreme X7900 2,8 GHz, dubbla Nvidia GeForce 8700M-GT 512MB) 7.148 PCMarks
Dell Precision M6300 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7250, NVIDIA Quadro FX 1600m) 7,070 PCMarks
HP EliteBook 8530w (2,53 GHz Intel T9400, Nvidia Quadro FX 770M 512MB) 6.287 PCMarks
Dell Studio 17 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, ATI Mobility Radeon HD 3650) 5.982 PCMarks


3DMark06 grafik jämförelse mot bärbara datorer @ 1280 x 800 upplösning (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook 3DMark06 Score
HP EliteBook 8730w (2,53 GHz Intel QX9300, Nvidia Quadro FX 3700M 1GB) 14.271 3DMarks
Lenovo W700 (2,53 GHz Intel QX9300, NVIDIA Quadro FX 3700M 1GB) 11.214 3DMarks
Dell XPS M1730 (Core 2 Extreme X7900 2,8 GHz, dubbla Nvidia GeForce 8700M-GT 512MB) 8.536 3DMarks
Dell Precision M6300 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7250, NVIDIA Quadro FX 1600m) 5.335 3DMarks
HP EliteBook 8530w (2,53 GHz Intel T9400, Nvidia Quadro FX 770M 512MB) 5.230 3DMarks
Dell Studio 17 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, ATI Mobility Radeon HD 3650) 2.974 3DMarks

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Vid normal användning (surfa på webben eller arbetar på ett textdokument) på EliteBook 8730w förblev trevlig och lugn. Men får efter att ha sett några strömmande video på nätet och efter att ha understrukit grafiken kylfläkten inuti den bärbara datorn ganska högt. När du gör uppdrag att stress processorn och grafikkortet fungerar den bärbara datorns fläkt hårt för att hålla denna laptop sval. Detta är något av en blandad välsignelse i att medan bullriga, hjälper det att sänka de interna temperaturerna och hjälper förlänga livslängden på din bärbara dator komponenter.

Slutligen spelade vi följande externa temperaturerna med hjälp av en IR-termometer efter att ha kört två på varandra följande PCMark05 riktmärken. Detta bör tjäna som en indikator på hur varmt den bärbara datorn kommer att få efter ca 30 minuter av allvarlig användning. Alla temperaturer anges i grader Fahrenheit. Systemet blir ganska varm över och under RAM, men dessa temperaturområden bör vara helt bra för en stationär dator.

Batteri
Batteriets livslängd är i princip oförändrade jämfört med senaste uppdateringen som HP hävdar att den bärbara datorn kommer att uppnå mer än 4 timmar i livet när unplugged. Under våra tidsinställda tester har den bärbara datorn inställd med skärmens ljusstyrka på ca 60%, Wi-Fi på och tillgång till hårddisken medan du lyssnar på musikfiler. Den bärbara datorn stängs efter exakt 3 timmar och 21 minuter med 3% av batteriets vänster, vilket är rimligt för en bärbar dator med så mycket makt. Om din konfiguration av 8730w kör Windows Vista och sedan batteritid kan också förlängas genom att använda "energisparläge" makt profil i Vista eller genom att helt enkelt sänka ljusstyrkan på displayen.

Slutsats

HP EliteBook 8730w är förmodligen den mest balanserade arbetsstation-klass 17 "bärbara datorer vi har sett. Denna bärbara dator utformad mer för stationär dator än för rörlighet, men 8730w är tunnare och lättare än andra 17-tums arbetsstationer. Som sagt gjorde HP inte offra hållbarhet när du gör denna maskin tunnare och lättare.

I fråga om totala värde, slår EliteBook 8730w en utmärkt balans mellan pris och prestanda. Om du bara behöver en grundläggande konfiguration för ditt kontor sedan utropspris på $ 1.699 är ganska imponerande ... särskilt eftersom en ThinkPad W700 kostar flera hundra dollar mer och är större och tyngre att starta upp. Naturligtvis, för de yrkesverksamma som behöver absolut bästa prestanda är 8730w finns i konfigurationer kostar mer än $ 4.000 ... så det finns något för nästan varje budget.

Bottom line, om du letar efter en 17-tums mobil arbetsstation notebook HP EliteBook 8730w hör förmodligen på toppen av din lista.

Fördelar:

  • Extreme-processor och grafikprestanda
  • DreamColor displayen är ljus med levande färger
  • Rimligen tunn och lätt för en 17-tums arbetsstation
  • Attraktiv och elegant design

Nackdelar:

  • DreamColor displayen är dyr, men fortfarande rimligt
  • Tredje pekplatta knappen får ibland i vägen
  • Mindre än perfekt läge för högtalare
  • Fan kan köra högt och pressa ut en hel del varmluft


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar