fredag 6 februari 2009

Dell Precision M2400 Användarrecension

Dell Precision M2400 Användarrecension
av David - 2009/02/06

av David Li

Dell Precision M2400 är Latitude E6400 s identisk tvilling syskon. Byggd från samma chassi, de enda skillnaderna mellan de två ligger i NVIDIA Quadro FX 370 grafikkort och det metalliska våg design skärm skydd. Medan M2400 marknadsförs som en mobil arbetsstation och inriktad videoredigering, animering och CAD-användare manipulation på språng, gör den förstärkta magnesiumlegering chassi och en lika imponerande säkerhetssystem denna laptop en stor följeslagare inte bara för väg krigare, men för alla som söker en robust och pålitlig maskin.

Specifikationer:

  • Processor: Intel Core 2 Duo-processor T9600 2.8GHz 6MB L2-cache, 1066 FSB
  • Grafik: NVIDIA Quadro FX 370 256MB
  • Operativsystem: Windows Ultimate 64-bit
  • Minne: 4 GB DDR2 800 MHz 6-6-6 (2GB 2 GB) [Testad med 2x2GB 800MHz 5-5-5 minne, Max RAM som stöds-8GB]
  • Display: 14,1 "WXGA + LED bakgrundsbelyst display (1440x900) Matte
  • Hårddisk: 120 GB 5400rpm SATA 2,5 "[Testad med 500GB 5400rpm hårddisk]
  • Optisk enhet: 8X DVD / RW med dubbla lager Super Multi Drive
  • Portar: 3x USB 2,0 (en med PowerShare), eSATA / USB combo port, Express-kort, 5 in1 mediekortläsare, VGA, bildskärmsport, mikrofon in, hörlursutgång, Ethernet, IEEE 1394
  • Trådlöst: Intel 5300 Länk 802.11a/g/n
  • Batteri: 9-Cell 85 Ah
  • Andra funktioner: Bluetooth 370, fingeravtrycksläsare, webbkamera, bakgrundsbelyst tangentbord, smart card läsare och kontaktlös Smart kortläsare
  • Garanti: 3-års grundläggande garanti och 3 år NBD service på plats.
  • Mått: 13,18 "x 9,33" x 1,26 "
  • Pris: USD $ 1,007.14 (Renoverad, skatt + frakt ingår)

Bygg och Design

Som jag kortfattat nämnde i inledningen är M2400 konstruerad med en magnesiumlegering chassi som hjälper till att minimera den totala flex och ökar hållbarheten. I likhet med Latitude E6400-serien, gångjärnen är extremt robusta vilket ger en stark föreställning om en muskulös byggkvalitet. Med en hållbar matt plast exteriör är M2400 inte benägna att fingeravtryck som många av de glansiga konsument-klass bärbara datorer, men skiljer sig från de flesta business-class-enheter med en trendig metallisk skärm skydd.

Valet av hamnar är utmärkt och säkert tillräckligt för de flesta mobila användare. Det finns också dockning alternativ, E-portreplikator (129 $) och E-Port Plus replikator ($ 199), för dem som behöver extra USB-portar och / eller stöd för dubbla bildskärmar.

Framsida: Skärm spärr, 5 i 1 media kortläsare

Vänster: Kensington-lås, VGA, USB PowerShare, eSATA / USB combo port, kortläsare

Höger: 2x USB, trådlös vippbrytare, wifi Catcher Network Locator, mikrofon in, ljud ut, optisk enhet, Express Card-kortplats, IEEE 1394 firewire

Tillbaka: Ethernet, bildskärmsport, A / C i

En av mina främsta oro bygget är bristen på en hårddisk caddie som effektivt skulle kunna ge ytterligare skydd till enheten. Jag är lite störd att veta att jag bara två skruvar och en liten knuff från att släppa hårddisken från dess fack. Även när hårddisken är ordentligt låst på plats, finns det fortfarande en liten vicka rum och jag skulle ha föredragit några fysiska hinder där mina händer inte kan påverka läget på hårddisken vid normal operativ användning.

Skärm

Utrustad med LG-Philips LPL0140 (alias LP141WP2) LED-skärm, erbjuder panelen beundransvärda luminans, genomsnittliga nyckeltal kontrast och typiska betraktningsvinklar.

Trots lista över genomsnittet kontrastförhållande på 500:1 på spec blad, visas skärmen vara något tvättas ur, särskilt när ljusstyrkan är inställd på max. Vertikala betraktningsvinklarna är genomsnittliga, medan horisontella betraktningsvinklar utför något bättre. Kornighet är obefintlig och all text och bilder kan produceras med hög klarhet. Även om skärmen är inte helt perfekt, det är tillräckligt för de flesta mobila CAD-användare.

När det gäller bygga, lider skärmen från någon vingla och triviala flex. Påtryckningar från baksidan inte orsakar någon färg snedvridningar heller. Liksom Lenovo T-serien bärbara datorer är M2400 robust nog att säkert plockas upp av skärmen. Jämfört med Latitude E6400 känns skärmen på M2400 mer robust. Å andra sidan, känns skärmen bezel skrämmande känslig och kan bändas från alla fyra sidor med liten ansträngning. Detta dock inte verkar äventyra det övergripande byggkvalitet på skärmen eftersom de flesta människor kommer sällan köra sina fingrar eller vassa föremål över sina skärmar.

Ljussensorn fungerar felfritt och till skillnad från vissa av de Asus enheter jag har använt tidigare, skymmer sensorn och ljusare skärmen perfekt för min smak. Det finns också möjlighet att inaktivera ljussensorn för dem som inte är vana vid den automatiska ljus justeringen.

Även denna enhet använder en LG-Philips panelen använder Dell också en Samsung-skärm för M2400. Samsung-panelen (SEC5442) är en smula mer tvättas ur, men ändå ger utmärkt luminans och liknande betraktningsvinklar. Skillnaderna mellan dessa två paneler är minut och är enda märkbara vid nära inspektion.

Vänster-Dell Latitude E6400 med SEC5442, höger Dell Precision M2400 med LPL0140

Högtalare

Med samma integrerade IDT höga högtalare definition stereo som Latitude E6400, akustiken är genomsnittliga för volym och sub-par för kvalitet. Som förväntat från en 2 kanals inbyggd högtalare, högtalarna saknar bas och diskant-tunga ljud kan lätt avsky någon audiofil. Som John Ratsey nämnde i sitt Latitude E6400 granskning de stora högtalarna grillar är främst dekorativa och högtalarna själv är små ~ 12mm runda enheter som sitter nära mitten av varje grill. Om någon skulle kräva bättre ljudkvalitet, ett par hörlurar eller externa högtalare skulle bidra till att lösa dessa begränsningar och räcker de flesta.

Tangentbord och pekplatta

Att vara en nattuggla mig själv, är det en funktion som jag gillar mest den bakgrundsbelyst tangentbord. Det är skamligt att många bärbara tillverkar fortfarande inte erbjuder denna underbara möjlighet. Självfallet, är min samlade skrivkänsla mycket glädjande. Men att sätta dekorativa lampor åt sidan, erbjuder M2400 en fullstor klaviatur med anständiga taktil feedback och god komfort. Flex är koncentrerad främst på det övre högra hörnet, men är inte märkbar vid normal daglig användning eftersom just den delen används mest av din pinky och använder mindre tryck än andra fingrar. Det skulle vara trevligt att se mer dedikerade snabbtangenter för media kontroller, men dessa funktioner saknas ofta i business-class bärbara datorer.

Pekplattan är anmärkningsvärt liten (även pekplattan på 12,1 "Asus U6 har en större yta) och svåra att använda. Spårning med pekplattan kräver ofta flera fingerrörelser och kan få irriterande ibland. Lyckligtvis erbjuder M2400 ett spår-stick (liknande Lenovos TrackPoint pekdon) centrerad mellan G, H och B-knapparna som gör det lättare och mer mångsidig markören rörelser. Med pekplattknapparna kan bara beskrivas som mjuk och mosig och har långsammare taktil återkoppling än andra bärbara datorer jag har använt tidigare, det tog mig ett tag att vänja sig.

Processor och prestanda

Konfigureras med 2,80 GHz T9600 Intel-processor, NVIDIA Quadro FX 370 grafikchip och 4 GB minne, kan M2400 rippa genom program med lätthet och ger tillräckligt multitasking ström för de flesta människor. Grafikintensiva uppgifter kan drabbas något från GDDR2 grafikminne och en 64-bitars buss bredd, men ändå kunna hantera casual gaming och ljus CAD-program utan problem. Nedan finns riktmärken och CPU / GPU specifikationer för att illustrera en mer kvantitativ analys av M2400 prestanda.

CPU-Z:

EVEREST, GPU Beskrivning:


Windows Experience Index:



3DMark06 jämförelse resultat:


PCMark05 Jämförelse resultat:


wPrime Jämförelse resultat:


HDTune:

Batterilivslängd

Den 85WHr 9 cells batteri kan ge tillräckligt med ström för 310 minuter grundläggande webbsurfning, chatt och ordbehandling med bakgrundsbelyst tangentbord på och skärmens ljusstyrka inställd på minimum. Även om detta är mindre än vad Dell har advertized är siffran fortfarande ganska blygsam för en bärbar dator med just denna maskinvarukonfiguration. Med 84WHr utökad batteritid skiva, misstänker jag batteritiden skulle fördubblas till ~ 600 minuter under samma förhållanden.

Värme och buller

Kylsystemet på M2400 är tveksamt. Medan CPU kan behålla sina egna temperaturer effektivt, är GPU öppet för diskussion. Till skillnad CPU använder GPU och moderkort en termisk dyna i stället för en kopparplatta för överföring av värme till värmeröret. Eftersom termiska kuddar inte leder värme så effektivt som koppar metall, Quadro FX 370 kan spika upp till 95 ° C under belastning när du kör grafikintensiva program som 3DMark06. Tvärtom tomgång temps kör chockerande cool. CPU och GPU temps håller stadigt vid 31 ° C och 48 ° C respektive. Arbetar med en E-Dock Plus med en extern bildskärm ökar lediga temps med ~ 10-15 ° C för både CPU och GPU.

Termisk pad kontakt:


Idle temperaturer (på batteri och utan docka):



Idle temperaturer (på A / C och med E-Dock Plus):


Externa temperaturer är utmärkt och M2400 kan användas bekvämt på knä. Grundläggande ordbehandling och webbsurfning är långt under de tresiffriga temperaturer.

Temperaturer mäts i Fahrenheit:

Buller från fläkten hörs och kan få lite irriterande ibland, särskilt när M2400 är parkerad på dockningsstationen som kör något annat än de nödvändiga uppgifterna för att driva Vista och antivirusprogram i bakgrunden. Under normal användning utan en docka är fläkten inte lika märkbar och körs i lägre hastigheter.

Säkerhetsfunktioner

Att vara en business-class laptop, är M2400 utformad med flera säkerhetsfunktioner anpassade för att passa behoven för de flesta företag. Om ange ett lösenord är inte önskad läge för att logga in i ditt system, erbjuder M2400 också fingeravtryck, smarta kortläsare och ett kontaktlöst smartkort läsare för du väljer. Varje säkerhetsfunktion kan nås och konfigureras i Dells ControlPoint Security Manager (redan förinstallerade och även tillgänglig på drivrutinsdiskett). Naturligtvis är industrin säkerhetsstandarden, TPM (Trusted Platform Module) också en del av paketet.

Pictorial Jämförelse mellan Precision M2400 och Latitude E6400

Vänster: M2400
Höger: E6400



Överst: E6400
Botten: M2400


Kundservice och support

Inom den senaste månaden har jag köpt 2 Dells bärbara datorer från Dell Outlet Store. Även för varje köp kom mindre frågor, var Dell möjlighet att uttrycka leverera en batteribyte och en saknad återställa skiva som jag fick redan nästa dag. Jag blev påmind av rep som NBD (nästa arbetsdag) garantiservice var inte en del av min Protection Plan för min Latitude, men jag var fortfarande med tanke på "NBF" behandling. Rykten säger att Dells marknadsföring strategi är att under-löfte och över-leverera, jag kommer inte att argumentera med. Dell har också tagit ett steg längre för att säkerställa kundnöjdhet i vilken ett rep kommer att aktivt ringa för att följa upp leveransen status och svara på eventuella frågor eller problem du kan ha med din bärbara dator. Jag är mycket imponerad av kvaliteten på Dells kundservice och de enda negativa ord jag kan säga är det 15-20 min vänta med att få en verklig mänsklig kund rep bakom den andra linjen och oförmågan att se ditt spårningsnummer och status på nätet .

Slutsats

Precision M2400 är en utmärkt match för affärsmän och lätta CAD-användare. Det är en framstående bärbar dator som erbjuder lysande processorkraft med inslag av stil. Den robusthet och band bygga väntas från ett företag laptop och M2400 säkert lever upp till denna standard. Även om det finns några mindre bakslag är M2400 fortfarande en välgjord systemet och kan enkelt överleva de dagliga bulor och blåmärken som de flesta frekventa resenärer.

Fördelar:

  • Utmärkt byggkvalitet
  • Imponerande ingångs / utgångsport Val
  • Ger fantastiskt kraft och prestanda
  • Stort utbud av säkerhetsfunktioner
  • Cool exteriör (både vad gäller estetik och temperatur)
  • Exceptionell kundservice
  • Stora säkerhetsfunktioner

Nackdelar:

  • GPU går varm och fläkten högt under belastning eller när den är ansluten till E-Dock Plus
  • Inget omkopplingsbar grafik möjlighet att ge bättre batteriprestanda
  • Billig plast skärm bezel
  • Dålig inbyggda högtalare
  • Hårddisk känns inte säker nog


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar