tisdag 10 februari 2009

Acer Aspire 5735Z Recension

Acer Aspire 5735Z Recension
av Charles P. Jefferies - 2009/02/10

Acer Aspire 5735Z är en billig vanlig bärbar dator med en 15,6 ", bildförhållande 16:9 skärm. Det säljs för mindre än $ 500 och har rimlig byggkvalitet, ett komplett tangentbord med knappsatsen, och anständigt batteritid.

Aspire 5735-4744 har följande specifikationer:

  • 15,6 "WXGA blank skärm (16:9 bildförhållande, 1366x768 upplösning, modell AUO10EC)
  • Windows Vista Home Premium 32-bitars
  • Intel Pentium Dual-Core T3200-processor (2.0GHz/1MB L2/667MHz FSB)
  • 2GB DDR2-667 RAM
  • 160GB 5400RPM hårddisk (Western Digital WD1600BEVT)
  • Intel GMA 4500MHD integrerad grafik
  • Intel GL40 chipset
  • Atheros AR5B91 802,11 Draft-N trådlöst
  • DVD Super-Multi-enhet
  • Tangentbord i full storlek w / numeriska tangentbordet
  • Vikt: 5,9 £
  • Mått: 15,1 "(B) x 9,9" (D) x 1,5 "(H)
  • Sex-cells batteri (11.1V, 46Wh/4600mAh)
  • Ett års begränsad garanti

Jag plockade upp 5735-4744 för $ 399,99 plus moms på Best Buy. Specifikationerna är mer än rimligt för det belopp som betalats pengar. Det finns mer avancerade konfigurationer tillgängliga med större hårddiskar och mer RAM, men de är naturligtvis prissatta högre.

Bygg och Design
Det 5735Z har en utan krusiduller plast konstruktion och en relativt enkel konstruktion. Det känns förvånansvärt fast i handen, och trots all-plastkonstruktion, inte i allmänhet inte flex. Det 5735Z har en god intern ram eftersom chassit är hård motstår böjning. De palmrests är oflexibla, liksom de ytor som omger tangentbordet. Botten av den bärbara datorn är tillverkad av tjockare plast än förväntat och dessutom inte flex. Det finns inga gnissel eller creaks vid hantering av anteckningsboken.

Plasten runt tangentbordet är en jämn mörkgrå färg med en matt yta, vilket verkar vara relativt hållbara. Locket och skärm hölje är en glänsande svart plast, som lockar fingeravtryck lätt och är mer benägna att repor än mörkgrå plast. Botten och sidor anteckningsboken är en strukturerad svart plast, som är tåligare än de använda andra plaster.

Locket är fäst i chassit med två starka gångjärn som inte låter skärmen wobble. Locket själv motstår vridning bra, delvis på grund av dess tjock form eftersom den har bredare än vanligt 16:9-skärm som ger mer stöd. Trycka in på baksidan av displayen kommer att ge små krusningar på skärmen, men bara om onormalt tryck används. När den är stängd, är locket säkert hålls ned av en spärr.

Utformningen av 5735Z är naivt. Den bärbara datorn är ganska bred i förhållande till dess bredd, återigen på grund av 16:9-ultra-widescreen-skärm. De 5735Z platser fungerar före form.

Den 5735Z inte byggd som en tank, men den har glatt robust byggkvalitet och känns solid. Denna notebook ska kunna stå emot vardags och hålla i många år om lämplig vård fattas.

Skärm
Aspire 5735Z har en av de nya 16:09 visas bildförhållande, de flesta bärbara datorer har 16:10 skärmar, så 16:09 skärmar är bredare än vanligt. Den 5735Z panel mäter 15,6 "diagonalt och har en 1366x768 pixlars upplösning (en typisk 16:10 display är 15,4" diagonalt och har en 1280x800 upplösning). Det tar lite tid att vänja sig vid extra breda 16:9 skärm. Endast 768 bildpunkter vertikalt utrymme betyder mycket för rullning, men det är svårt att kasta upp några flaggor här med tanke på priset punkt för denna bärbara dator. Den extra breda Beslutet innebär att arbeta med två fönster sida vid sida är genomförbart.

Bildkvaliteten i displayen är vacker. Displayen, genom AU Optronics (modell AUO10EC), har en 8 ms svarstid och annonseras ha en 33% bredare färgomfång (färgskala). Färgerna är levande och kontrast är mycket bra. Displayen har gott ljusstyrka. Det finns vissa lätt läckage från botten av skärmen, men det är omärkbart om inte skärmen är helt svart. Sida till sida betraktningsvinklar är anständigt, med minimal färg inversion. Färger invertera kraftigt från ovan och nedan, men det är normalt för en LCD-panel.
Sammantaget slog displayen mina förväntningar och är glädjande att titta på. Upplösningen är lite begränsad när det gäller vertikalt utrymme, men det är svårt att klaga.

Högtalare
Det finns två stereohögtalare ovanför tangentbordet. Dessa är typiska bärbara högtalare med liten eller ingen bas och de låter ganska tinny. För att koppla ljudupplevelse, använda ett par hörlurar eller högtalare.

Det 5735Z har volym upp / ner knapparna till höger ovanför högtalarna, som är bekvämt och ett välkommet tillskott till alla bärbara datorer.

Processor och prestanda
Jag kommer att köra några riktmärken på 5735Z att visa sin prestanda.

Windows Experience Index (WEI) är ett riktmärke inbyggd i Windows Vista. Det får olika delar av en dator out of 5,9. Högre poäng är bättre.

Den 5735Z hålls tillbaka av sina integrerade grafik, som för poängen ner till en genomsnittlig 3,5. De andra komponenter - processor, minne och hårddisk - har rimligen höga poäng.

wPrime är en aritmetisk riktmärke som tvingar processorn att beräkna kvadratrötter av siffror. Lägre tider är bättre.

Den här gången placerar Intel Pentium Dual-Core T3200 inom 15% av prestandan hos en Core 2 Duo med en liknande frekvens (cirka 2,0 - 2,2 GHz). Den T3200 är i huvudsak en Core 2 Duo med minskade specifikationer.

HDTune testar läsa, skriva och åtkomsttid för en hårddisk. Högre värden är bättre om överföringshastigheter och lägre för åtkomsttid.

Western Digital 160GB 5400RPM enhet inlägg några trevliga resultat. En genomsnittlig överföringshastighet på 50MB / s är mycket respektabel för en 5400RPM hårddisk. Denna speciella enhet, WD1600BEVT, har en enda platta, som i hög grad bidrar till prestanda.

Intel GMA 4500MHD integrerad grafik kort är utformad för att sänka kostnaderna och spara energi samtidigt som tillräckligt med ström för smidig videouppspelning och lätta 3D-program. Vi kör 3DMark06 att jämföra det med andra grafikkort:

En typisk gaming anteckningsboken poäng norr om 3.500 poäng i detta riktvärde, så kommer spelare uppenbarligen inte flockas till 5735Z.

Värme och buller
En enda fläkt på vänster sida av 5735Z behåller sina inre komponenter svalna. Fläkten är alltid på, men är svårt att höra, även i ett tyst rum. Det finns minimalt brus även vid full tilt. Yttemperaturen på den bärbara datorn är fogliga, inte mer än 10-20 grader över rumstemperatur på de flesta ställen. Den nedre delen av den bärbara datorn får ungefär tio grader varmare än på toppen. Den värme som alstras av denna bärbara dator är obetydlig - det finns inte mycket av det till att börja med.

Tangentbord och pekplatta
En datorns inmatningsenheter, speciellt tangentbordet är av yttersta vikt för mig när det gäller att köpa en dator. Den 5735Z inte väl i detta område. Den tangentbord i full storlek och separat numeriskt tangentbord har bra taktil återkoppling. Känslan är lite mjuk men rörelserna definieras tillräckligt för att tillåta noggrann typning. Det finns vissa flex i mitten av tangentbordet, men det hindrar inte den samlade skrivkänsla. Tangenterna har en matt yta som inte glider. De fyra kolumnen numeriska tangentbordet är ett mycket välkommet tillskott till den här anteckningsboken. För någon som mig som inte kalkylblad fungerar hela tiden, det är en värdefull tillgång.

Pekplattan är proportionell mot skärmen dimensioner. Den har en matt yta och är lätt att spåra den. De två knapparna är mycket högt, så se till att knacka för att klicka på lugna platser istället för att använda knapparna. Den 5735Z är pekplattan har några unika egenskaper. Med hjälp av två fingrar i en klämmande rörelse kommer att zooma in och ut, och flytta ett finger i en cirkulär rörelse rullar.

Ingång och-utgång
Låt oss ta en kort bild turné. Alla beskrivningar är från vänster till höger.


Vänster sida: VGA-port, Ethernet, 3x USB 2,0, mikrofon, hörlurar, mediekortläsare


Höger sida: Optisk enhet, 56k-modem, nätuttaget, Kensington-lås


Tillbaka: Vent avgaser


Framst: bildskärmslås

Den 5735Z har inte mycket att erbjuda i form av anslutningar, men jag kan tänka mig ett par USB-portar och Ethernet jack blir alla de flesta köpare av denna laptop behöver. Den minneskortläsare är en extra bonus.

Trådlös
Det 5735Z levereras med en Atheros AR5B91 trådlösa kort stöder 802.11a/b/g/Draft-N band. Trådlös räckvidd och signalstyrka är utmärkt, överlägsen den trådlösa lösningen i min HP Pavilion dv5t. Jag hade inga problem med att ansluta till en mängd olika trådlösa nätverk. Det är förvånande att se en draft-n trådlösa kortet i en budget bärbar dator.

Batteri
Den medföljande sex-cells batteri är beräknat för 11.1V och 46Wh/4600mAh. Detta batteri kapacitet är inte särskilt hög, men är i nivå med de sex-batterier i konkurrerande bärbara datorer. I energisparläge med skärmens ljusstyrka på halv, mätt jag två timmar och 50 minuter i livet medan du surfar på Internet. Endast köparen kan avgöra om denna tid är tillräcklig, för mitt eget bruk, är det mer än tillräckligt.

Operativsystem och programvara
Den 5735-4744 kommer förinstallerad med Windows Vista Home Premium med Service Pack 1. Vanligtvis mycket billiga bärbara datorer som denna kommer med Vista Home Basic, en billigare och mer begränsad version av Windows, så Home Premium är trevligt att se.

Acer innehåller många förinstallerade verktyg, inklusive Acer GridVista och Acer Empowering Technology. NTI Backup nu! Programvara ingår och ger dig möjlighet att göra en säkerhetskopia av hela din hårddisk. En hel del "bloatware" eller skräp programvara, är också förinstallerad. Jag tillbringade drygt 30 minuter avinstallera spel och annat skräp från kontrollpanelen.

Slutsats
Datorer som Acer Aspire 5735Z visar hur långt ett par hundra dollar kan gå. För så lite som $ 400-450 kan du köpa en mycket kapabel bärbar dator som är redo att ta itu med vardagliga sysslor i farten. Aspire 5735Z har en gedigen byggkvalitet, en stor skärm, bekvämt tangentbord med separat numeriskt tangentbord, och nästan tre timmars batteritid för start. För den som söker en billig maskin med ovanstående egenskaper bör Acer Aspire 5735Z vara högst upp på listan.

Fördelar:

  • Bra byggkvalitet
  • Vacker skärm
  • Bekvämt tangentbord
  • Bra prestanda
  • Två timmar och 50 minuter batteritid
  • Utmärkt trådlös
  • Körs sval och tyst

Nackdelar:

  • Kan använda några fler ingångar / utgångar
  • Loud pekplatta knappar
  • Massor av förinstallerad skräp programvara


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar