måndag 14 juli 2008

Lenovo ThinkPad X200 recension

Lenovo ThinkPad X200 recension
av Andrew - 2008/07/14

Lenovo ThinkPad X200 är en uppdatering och vidareutveckling av ThinkPad X61 12,1 "skärm ultraportabel och, som namnet antyder, lånar lite från designen kö för mycket beröm ThinkPad X300 ultratunna laptop.   För att vara säker, är X200 inte så dyrt heller så framkant som X300, de avancerade funktioner och supermodellen tunna X300 överträffa vad du får design-wise med X200.   Med det sagt, har det ultraportabla X200 säkert mycket att tycka om det, ger bättre prestanda än X300 och har ett mer rimligt pris. Denna översyn kommer att gräva i de funktioner och uppdateringar X200 har till föregående X61.

Översikt

lenovo thinkpad x200
Lenovo ThinkPad X200 (se stor bild)

Lenovo ThinkPad X200 är en ultraportabel företag laptop, men säkert vissa konsumenter som vill ha en bärbar och hållbar bärbar dator kan också vara intresserad av denna anteckningsbok.   Precis som sina större bröder från ThinkPad linjen har X200 delar alla samma robusta egenskaper, och nu även bekvämligheten av ett tangentbord som passar storleken på större ThinkPad T400 och T500-serien.   Tack vare den nya widescreen designen X200 är nu tillräckligt bred för att stödja större storlek nycklar.


ThinkPad X61 till vänster, X200 till höger (se stor bild)

Även X200 är faktiskt mindre än ThinkPad motsvarigheter, packar det fortfarande samma effekt.   Vår granskning enhet kommer med en ny Intel Core 2 Duo P8600 2.40GHz processor från Intel Montevina familjen, och det är definitivt ingen slöfock.   Alternativet för snabb SSD-lagring, 4GB RAM och Intel Turbo Memory kan alla bidra till ett kraftpaket i ett litet paket.

Med allt detta nyfunna makt under huven kanske du undrar om X200 är en makt monger som tömmer batteriet som det är sitt jobb och generera så mycket värme att du kan värma din närliggande kaffe.   Detta är inte fallet, har otroligt batteritid kapacitet ökade under X61 och den bärbara datorn är fortfarande väldigt cool, faktiskt kallare än X61.

Specifikationer för X200 som omdömet är följande:

  • Processor: Intel Core 2 Duo P8600 2,40 GHz (3MB L2-cache, 1066MHz FSB) (Montevina)
  • Chipset: Intel GM45/ICH9-ME
  • Minne: 2GB DDR2 667MHz (1x 2048MB) (kan hantera upp till 4 GB DDR3-minne @ 800/1067MHz)
  • Hårddisk: 7200RPM 160GB Seagate Momentus (ST9160823AS) SATA
  • Skärm: 12,1 "widescreen 1280x800 LCD, 200 nits i ljusstyrka
  • Ingen inbyggd optisk enhet (behöver X200 UltraBase för denna möjlighet)
  • GPU:   Intel X4500 integrerad grafik
  • Nätverk / Trådlöst: Intel Wi-Fi-Link 5300 (802.11 a / b / g / n) 1Gb Ethernet-kort, inbyggd Verizon WWAN och Bluetooth (56 Kbps modem tillval, inte installerat)
  • Ingångar: 95 tangenter med tre knappar Touchpoint
  • Knappar: Ström, ThinkVantage, volym upp och ned, tyst, och WiFi / Bluetooth On / Off Switch.
  • Slots: ExpressCard/54, SD-kortläsare (5-i-1-kortläsare tillval, inte installerat)
  • Batteri: Nio Cell Cylindrisk (4-cells, 6-cells och 9-cells alternativ)
  • Mått (med stora 9-cells batteri i):
    • Bredd: 11,61 inches
    • Djup: 9,2 inches
    • Tjocklek: 0,8-in - 1,4 inches
  • Mått (med små 4-cells batteri i):
    • Bredd: 11,6 inches
    • Djup: 8,3 inches
    • Tjocklek: 0,8 till 1,4 "
  • Vikt:
    • 4-cells batteri börjar vid 1,34 kg / 2,95 £
    • 6-cells batteri börjar vid 1,47 kg / 3,24 £
    • 9-cells batteri börjar vid 1,63 kg / 3,58 £
  • Operativsystem: Windows Vista Business
  • Extra tillval: web-cam, fingeravtrycksläsare, 56Kbps modem, 5-i-1-kortläsare

Designa och ser

Det är så lätt att skriva om utseendet på en ThinkPad-dator: det är svart, överallt, och om du har ett problem med det sedan leta någon annanstans.   Cheek åt sidan, det finns märkbara konstruktionsändringar från X61.  


(Se stor bild)

Den mest märkbara förändringen vi ser mellan X61 och X200 är att displayen är widescreen istället för "standard" 4:3-förhållande aspekt skärm ses på X61.   Frågan är, när vi börja ringa widescreen standard för en bärbar dator skärm?   Det finns få kvar bärbara datorer som inte är widescreen så denna förändring kommer inte som någon överraskning.   Vi tror att strömbrytaren är till det bättre på grund av den lägre totala systemet profil rymligare tangentbord och förmåga att lättare visa två fönster sida vid sida. Vissa människor kommer säkert att kalkylarket med denna förändring dock.


(Se stor bild)

Mer subtila konstruktionsändringar inkluderar röda accenter musknappar kommer tillbaka från ThinkPad dagar gamla.   De Volymknappar har gått från en silverfärg på X61 till svart på X200.   På strömbrytaren för utseende förändringar som vi såg på X300, förutom att det inte är bakgrundsbelyst.


12,1 "ThinkPad X200 längst till vänster, 13,3" ThinkPad X300 Center X61 till höger (se stor bild)

För ett företag anteckningsbok utseendet på X200 fungerar som den är ren och professionella.   Vi undrar om den obevekliga satsningen på nya konstruktioner om konsumenternas bärbara datorer inte kommer att spilla över mer till företaget affärslokaler och tvinga ThinkPad laget att skaka upp saker och ting lite så småningom.   Vi ser med nya ThinkPad SL-linjen någon introduktion av funktioner konsumentprodukter design såsom en blank skärm och glänsande lock.   De läckte bilder på den nya Dell Latitude E-serien visar att företag kan vara villiga att lägga sin hals i en satsning som affärs köpare bara kan ha en bärbar dator som inte är intetsägande ser.

Bygga Kvalitet

X200 är en hållbar ultraportabel dator och har en magnesiumlegering hölje på både toppen och botten av kroppen.   Att gå tillsammans med den externa mag-legering hölje är en intern magnesium "roll-bur" skelett som förstärker den övergripande känslan av den bärbara datorn, är det inte mycket flex som finns överallt.

Stålet gångjärn som vi är vana att se på ThinkPad-datorer är naturligtvis fortfarande på plats.   Gångjärnen håller skärmen ordentligt på plats med någon vingla, även under ojämn plan åkattraktioner.   Det finns två spärrarna för att hålla locket ordentligt stängd när du har den i en väska.

Det finns två spill rinner på tangentbordet område som kommer att bära alla vätskespill säkert ur botten av den bärbara datorn. Spilla den morgonen kopp kaffe på din X200 kanske inte katastrofala tack vare den här funktionen.

ThinkPad Active Protection System (APS) för hårddisken är fortfarande en del av mixen.   Den årliga politiska strategin är ett program ombord som fungerar med en inbyggd accelerometer för att detektera droppar och slår och ta bort läs-skriv chef för hårddisken för att förhindra skador på data.

För uppgraderingar och reparationer som kan komma upp på vägen, håller X200 användaren i åtanke med lätt att ta bort åtkomst paneler och luckor. De vanligaste uppgradering posterna är HD och RAM nås via paneler på undersidan och sidan av X200. Andra objekt som tangentbordet, trådlösa kort och reservbatteriet kan nås genom att ta bort en handfull märkta skruvar på undersidan, och lätt hoppat ur.    Värt att notera är att även om du inte får WWAN konfigurerad att börja med (WWAN finns tillgängligt via Verizon, Vodafone, Telus eller KDDI) är nödvändig antennen installeras som standard så allt du skulle behöva göra är att öppna upp X200 och sätta i WWAN-kortet och voila, inbyggd WWAN.

Ingång och-utgång

Hamnen urval har förändrats lite från X61, placeringar är särskilt lite annorlunda.   Borta är den gamla stilen PC-kortplats, är det nu en ExpressCard 54mm kortplats.      FireWire-porten X61 hade tappas utan utseende på X200.   En konstig alternativ du nu har är att välja antingen ett SD-kortläsare och ingen inbyggda modemet eller en förbättrad 5-i-1-kortläsare och ett modem.   Vår granskning enhet har bara en SD-kortläsare och modemporten är avstängd.    Varför har en 5-i-1-kortläsare beroende knuten till att ha ett inbyggt modem verkligen inte självklart för oss, hur irriterande!

Hamnen platser beskrivs bäst genom att ta en bild turné:

Vänster sida - eluttaget, värme vent, USB-port, bildskärm-out-port, Gigabit Ethernet, USB-port, ExpressCard 54mm kortplats, trådlös strömbrytare:


(Se stor bild)

Framsidan - SD-kortplats eller frivillig 5-i-1-kortläsare:


(Se stor bild)

Höger sida - USB-port, hörlurar ut, mikrofon, modemport (blockerad i config):


(Se stor bild)

X-serien gruppbilden: ThinkPad X61 ovanpå X200 ovanpå X300.


(Se stor bild)

Tangentbord och Touchpoint

Tangentbordet på X-serien ThinkPad har alltid varit en enastående inom ultrabärbara datorer.   Nu med extra fastigheter bredd nycklarna som var något krympta på X61 visas i sin fulla prakt här.   Faktum är att tangentbordet på X200 exakt samma som du får på T-serien, så det är helt bekväm för att skriva med några justeringar som behövs för mindre tangenter du ofta hitta på ultrabärbara datorer.


(Se stor bild)

Känslan av ThinkPad tangentbordet är väl dokumenterat som förmodligen bäst i branschen.   Varje knapp är individuellt, det finns ingen sjunker till tangentbordet oavsett hur hårt du trycker, och den feedback du får från varje tangent är så perfekt att det är helt enkelt tillfredsställande.   Det är också tyst och kommer inte att klicka eller skramla att irritera andra på ett affärsmöte rum, föreläsningssal eller var du råkar vara arbetar bort.

Avsaknaden av en pekplatta kommer förmodligen komma som en chock för vissa användare på att se endast den röda locket på ThinkPad Touchpoint. För att spara utrymme X200 utelämnar pekplattan systemet till förmån för en pekpunkt.   Den pekpunkt är lätt att använda och ger dig möjlighet att flytta en markör på skärmen mer effektivt eftersom du kan hålla fingrarna placeras på tangenterna och använda den utan att lyfta en hand ner till en pekplatta.    Dock kommer vissa användare som är bekanta med en pekplatta ta lite tid att anpassa sig, och potentiellt aldrig komma över det faktum att X200 är pekplattan mindre.

Musknapparna strax under mellanslagstangenten är lätta att använda med en fin reseavståndet, bra jämn respons och ingen stelhet eller irriterande klick noisiness.

Skärm

Barmhärtigt Lenovo ansåg det lämpligt att öka ljusstyrkan på X200 skärmen 200-nits från 150-nits som finns på ThinkPad X61.   En av våra stora klagomål med ThinkPad skärmar i det förflutna har varit bristen på ljus, så det är bra att se denna åtgärdas.   De 200-nits i ljusstyrka är mer än tillräckligt för alla inomhus situation, men det är fortfarande inte tillräckligt ljust för utomhusbruk visning.   Ljusstyrkan kan justeras längs femton nivåer, om rummet är mörkt är det rekommenderat att dämpa skärmen till halv ljusstyrka för att skydda dina elever - det finns ingen sensor för omgivande ljus för att göra det för dig ha lite affärer bärbara datorer har.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

De vinklar på skärmen är typiska för en bärbar dator, de horisontella betraktningsvinklar är ganska anständigt, medan vertikalt färger tenderar att vända när du lutar skärmen bort från dig.   Med företagsanvändare du ofta hittar en 3M Privacy Filter på plats, särskilt när en person som företag är på väg, så vi bryr inte så mycket om hur bra de betraktningsvinklarna är på en bärbar företag laptop - målet kan faktiskt vara så få människor omkring dig att se skärmen som möjligt.

För dem som lutar mot den nördiga sidan, nedan är en skärmdump från ASTRA32 program som läser på skärmen info av maskinen:


(Se stor bild)

Högtalare

Som du kan förvänta högtalarna, ursäkta mig, är högtalaren (som i monoljud) på X200 ganska patetiskt.     Högtalaren är faktiskt sitter på undersidan av den bärbara datorn, så om det inte muffled nog att börja med att bara om kväver saker.   Lenovo hävdar högtalarprestanda förbättrades över X61, men det är verkligen en relativ sak.

System ljud är oftast bra och hörbara men hörlurarna är nödvändiga för alla anständiga ljudupplevelse för de favoritlåtar som du kan ha lagrats på hårddisken.

Prestanda

X200 är mycket imponerande när det gäller råstyrka i ett litet paket.   Detta är en av de första systemen vi sett med Intel Montevina plattformen ombord och nyheter är goda, vi hitta bättre prestanda men inget offer med batteritid eller värmen ökar.    Ärligt talat, 2.40GHz av dual core kraft och en 3MB L2-cache kan Intel Turbo Memory, SSD-lagring och 4 GB DDR3 RAM-minne körs vid 1066 MHz bara vara overkill för en bärbar dator här storleken, men alternativet finns där om du är som Tim Tool Man Taylor och vill ha mer makt av någon annan anledning än det faktum att det är mer kraftfull.

På riktmärkena, här är poängen vi fått driva olika riktmärken mot Intel P8600 2.40GHz, 2GB RAM, 7200RPM hårddisk installation:

wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, är denna processor benchmarkprogram en multi-trådad applikation som kan använda båda processorerna samtidigt mäter den tid att köra en viss mängd beräkningar. Den P8600 utförs beundransvärt väl.

wPrime jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Lenovo ThinkPad X200 (Intel Core 2 Duo P8600@2.40GHz) 32,119 sekunder
Lenovo IdeaPad U110 (Intel Core 2 Duo L7500@1.60GHz) 52 sekunder
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@1.20GHz) 98 sekunder
Apple MacBook Air (Intel Core 2 Duo P7500@1.6GHz)
68 sekunder
Asus Eee PC 701 4G (Intel Celeron M ULV @ 900MHz) 200 sekunder
Sony VAIO TZ (Intel Core 2 Duo U7600@1.20GHz) 76 sekunder
Dell XPS M1330 (Intel Core 2 Duo T7250@2.20GHz) 38 sekunder

PCMark05 är ett riktmärke som mäter det totala systemets prestanda, så anser processorn, hårddisken, minne och OS som en del av mixen.

PCMark05 benchmark resultat (högre poäng är bättre)

Notebook PCMark05 Score
Lenovo ThinkPad X200 (Intel Core 2 Duo P8600@2.40GHz, Intel X4500) 4.298 PCMarks
Lenovo IdeaPad U110 (Intel Core 2 Duo L7500@1.60GHz, Intel X3100) 3.445 PCMarks
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@1.20GHz, Intel X3100) 3.467 PCMarks
Apple MacBook Air (1.6GHz Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100)
2.478 PCMarks
Sony VAIO TZ (1.20GHz Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 2.446 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Sony VAIO SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks

3DMark06 är ett riktmärke som mäter grafikprestanda, eller mer exakt mäter den bärbara datorns förmåga att spela 3D dataspel. Den baseras delvis på prestanda, men den enskilt viktigaste faktorn för detta riktmärke är utförandet av de särskilda eller integrerad grafik. I fallet med X200, var den integrerade grafikprestanda inte illa ... men du verkligen inte kommer att spela Crysis på denna maskin:

3DMark06 jämförelse resultat grafikprestanda (högre poäng är bättre):

Notebook 3DMark06 Score
Lenovo ThinkPad X200 (Intel Core 2 Duo P8600@2.40GHz, Intel X4500) 927 3DMarks
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@2.10 GHz, Intel X3100 502 3DMarks
Apple MacBook Air (Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100) 504 3DMarks
Lenovo IdeaPad U110 (Intel Core 2 Duo L7500@1.60GHz, Intel X3100) 620 3DMarks
HP 2133 Mini-Note (1.6GHz VIA C7-M ULV, VIA Chrome 9) 93 3DMarks
Averatec 2575 (2,2 GHz AMD Turion 64 X2 TL-64, ATI RS690T) 377 3DMarks
Dell Inspiron 1525 (2,0 GHz Intel T7250, Intel X3100)
545 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks

Batterilivslängd


(Se stor bild)

ThinkPad X200 levereras med tre olika batteri alternativ: 4-cell, 6-cells eller 9-cells.   Ju större batteriet desto längre batteritid och naturligtvis tyngre vikt.   Vi har 9-cells cylindriskt batteri som gör att systemet tyngd att hoppa till ca £ 3,6 i stället för £ 2,95 vikt du får med 4-cellen.   Det visar sig att 9-cells väl kan vara värt att bära den extra vikten, särskilt om du är en rörlighet missfoster som hatar att behöva jaga nästa eluttag.   Lenovo ger ett noterat batteritid på 9,2 timmar med 9-cells batteri, och vad som kan vara första gången någonsin vårt system utklassade tillverkarna citerade tid.   Med skärmen inställd på 4: e ljusstyrka, trådlöst på och systemet tomgång i ca 8 timmar och används för att surfa på nätet för ungefär en timme batteriet slutligen gav upp vid 9 timmar och 53 minuter.   Det var ingen tortyr test på batteriet, men under tung användning med skärmens ljusstyrka hela vägen upp du fortfarande ganska säkert hit 5 timmars batteritid.   Den här tog X200 till ett kafé för att göra en del arbete i ungefär fyra timmar och endast dränerad batteriet ner till 55% av batteriets livslängd samtidigt som ständigt surfa, skriva, öppna och installera program.   Det är skönt att inte behöva ögna runt undrar när du kommer att kunna kasta och hävdar att killar tabellen som läger bredvid caféer endast eluttag.


(Se stor bild)

Nätadaptern för X200 är densamma som den som används för X61 och X300, men batteriet för X200 är kompatibel med ingen av dessa X-modeller. Power Manager-gränssnittet i ThinkVantage programvara också har förändrats är UI lite mer vänligt, även om vissa länge ThinkPad-användare kan behöva lista ut hur man hittar information de var vana vid att se på ett annat sätt tidigare, det finns lite en ny inlärningskurva om du kommer.

Värme och buller

ThinkPad ingenjörer har återigen höjt ribban för att minska både värme och buller.   X200 har antagit "uggla-liknande" fläkt design som sågs i X300.   Fläkten är förvånansvärt tyst när den körs och gör sitt jobb bra.   Även om du inte bryr dig att uppskatta detaljerna i verkstadsindustrin med fläkt design kommer du att uppskatta det faktum att det finns helt enkelt inga områden med märkbar värme på X200.   Även om du lägger din hand upp till värmen vent området är det svårt att känna något mer än lite varm luft kommer ut.   Vi finner ofta med ultrabärbara att värmeutveckling kan vara av vågen och bullriga fläktar normen som formgivare måste klämma alla interna in i ett mindre utrymme.   X200 bevisar detta inte behöver vara fallet om rätt typ av teknik som används.   Att minska värmeutveckling är viktig för både din komfort och även se till att systemet inte laga själv och bryta ner under värmestress.


(Se stor bild)


(Se stor bild)

Trådlös

X200 har ett antal Wi-Fi alternativ: Intel WiFi Link 5100, WiFi Link 5300 Intel WiMAX / WiFi Link 5350 och ThinkPad 11b / g trådlöst LAN Mini PCI Express.   Intel "WiFi Link" chipset är nya med Montevina och vi kan återigen tacka Intel för fördunklar våra köpbeslut.   Vad exakt är skillnaden mellan WiFi Link 5100 och 5300 är inte självklart, men vi vet 5300 har 802,11 a / b / g / n eftersom vårt system inte stöder detta.   Det 5350 chipset med WiMax stöd kommer inte att finnas tillgänglig på X200 förrän senare i år.

Den nya Intel WiFi Link 5300 fungerat bra för det mesta, även om det var ofta verka långsam att skaffa nätverk föreningar och ett par gånger systemet frös under 10 sekunder medan kortet försökte ansluta till ett nätverk. När du är ansluten saker var bra men och räckvidd och hastighet vad du förväntar dig. Antennen placering högst upp på X200 skärmen hjälper en hel del när det gäller att förbättra området.

Inbyggd WWAN är ett alternativ med theX200 naturligtvis, den stora nyheten är om du inte är säker att du vill ha det på köpet kan du enkelt lägga till den efter marknaden.    Detta beror på att Lenovo redan pre-ledningar varje X200 de producerar så det är redo för WWAN, så antennen som är nödvändig placeras i locket området.   När lusten eller behov att sätta i ett WWAN-kort, du beställer bara Mini PCI-delen den kräver, öppna X200 och pop den i, och du är redo att gå - när du har gått med på att betala Verizon, Vodafone eller Telus en månadsavgift förstås.

Bluetooth är också ett alternativ med X200.   Det är definitivt en rekommenderad funktion för dem som vill använda en trådlös Bluetooth-mus eller par X200 med en handdator eller smart telefon enhet.   Även en del av mixen är nu en inbyggd GPS-alternativ.

Ett nytt Access Connections gränssnittet gör att hitta trådlösa nätverk visuellt mer tilltalande, är en skärmdump av 3D satellit-typ syn på nätverk som du nu får visas nedan:


(Se stor bild)

Utbyggnadsmöjligheter

X200 har en uppdaterad dockningskontakt och så finns det en ny UltraBase dubbade X200 UltraBase. X200 UltraBase kan du knäppa in i en docka med följande portar: Ultrabay Slim (SATA), 4 USB 2.0-portar, VGA, DisplayPort, mikrofon in, Hörlur ut, stereohögtalare, RJ-45 Ethernet, Kabel lås, knapplås plats, 2: a batteriladdare. Listpriset för X200 UltraBase blir $ 219.


(Se stor bild)

Miljö

Lenovo har arbetat på att göra sina produkter mer miljövänliga. ThinkPad X200 är den första PC certifieras av GREENGUARD möter den en Silver EPEAT betyg och är Energy Star 4,0 kompatibel - Lenovo hävdar en 25% lägre strömförbrukning än föregående generation ThinkPad. Mindre ström i men mer kraft ut - inte dåligt.

Slutsats

ThinkPad X200 är en mycket värdig efterträdare till ThinkPad X61. Den fantastiska batteritid kapacitet och sval och tyst drift prestanda är verkliga höjdpunkter. Med så mycket kraft i ett litet paket och samtidigt bibehålla en sval och tyst datorupplevelse vidare bidrar till impressiveness där. ThinkPad X200 är också tålig nog att pågå mycket länge även med de mest kränkande av ägare, knuffande X200 i en trång väska och sedan fysiskt tvinga den under sätet 21A på planet inte kommer att orsaka denna laptop skada.

Downsides är att det finns ingen optisk enhet som du får med ThinkPad X300 och ingen pekplatta för dem som föredrar det formatet av ingång. Avskaffandet av FireWire och sedan ingen inbyggd DisplayPort kan HDMI-eller DVI-port vara avskräckande för vissa. Den helt svarta och professionellt utseende har stått sig genom tiderna och ser både ren och professionell, vi gillar det, men de företagare kräver sin IT-avdelning för att stödja Apple iPhone kan bara bryr sig om hur cool sin laptop ser för. Och låt oss inse det, kommer X200 inte orsaka någon att göra en dubbel ta för sitt utseende.

Övergripande om X200 är ännu ett steg framåt för ThinkPad X-serien linje och en annan kontroll i kolumnen för ett väl utfört arbete av ThinkPad designers och ingenjörer.

Fördelar

  • Kraftfull prestanda med den nya Intel Montevina plattform, regelbunden klockfrekvens processorn upp till 2.40GHz
  • Går mycket sval och tyst tack vare en unik fläkt konstruktion
  • Ny widescreen-skärm och extra bredd innebär mer tangentbord utrymme och enklare för dubbla fönster visning
  • Otrolig batterilivslängd nära 10-timmars potential på 9-cells cylindriskt batteri
  • Stora trådlösa alternativ som Bluetooth, WiMax, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n, WWAN
  • Häftiga funktioner tillgängliga som integrerad GPS och integrerad web-kamera
  • Mycket robust bärbar dator byggd för att hålla med mag-legering fallet och magnesium intern roll-bur

Nackdelar

  • Ingen inbyggd HD-video utgång som HDMI, DVI eller Display Port
  • Ingen pekplatta tillgänglig, bara pekpunkt
  • Ingen inbyggd optisk enhet
  • Kan inte montera den i en manila kuvert för inter-office post som med ThinkPad X300 och MacBook Air



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar