onsdag 30 juli 2008

Dell Latitude D430 med U7700 Användarrecension

Dell Latitude D430 med U7700 Användarrecension
av Greg Ross A-A 2008/07/30

av Greg Ross

Dell Latitude D430 är Dells nuvarande ultraportabel erbjudande som har Ultra Low Voltage (ULV) Intel-processorer och en mängd andra tekniker för att skapa en av de minsta 12,1 "maskiner som fortfarande upprätthåller en respektabel mängd batteritid och datorkraft. Â Under de senaste månaderna har Dell uppdaterat ytterligare Latitude D430 att inkludera en nyare, mer kraftfull processor från Intel. Â Läs vidare för att se hur den nya konfigurationen för D430 staplar upp mot den gamla och dess konkurrenter!

(Obs!.! Eftersom detta är en uppdaterad artikel kommer jag bara ändra de avsnitt där mina åsikter har ändrats eller den speciell har ändrats rätt att plagiera mig en I reserv)

Orsaker till att köpa

Efter flera månader med min ursprungliga Latitude D430, började utveckla en intermittent problem som Dell inte kunde lösa. Â I efterhand var det förmodligen samma problem som landade den bärbara datorn i Dell Outlet där jag hittade den, men efter Dell kunde inte fixa det de erbjöd att handla min gamla D430 för en helt ny D430 med uppdaterade specifikationer. Â åtminstone jag var smart nog att inse att det var en bra affär för mig. en ny laptop, inga problem, och en annan översiktsartikel!

Pris & Modell Specifikationer

Den D430 börjar i en inte-så-billig $ 1.149. Â Sedan den ursprungliga artikeln skrevs, kommer basen konfiguration som standard med en dubbelkärnig processor, vilket gör detta till en ännu bättre affär.

Min specifika enheten har konfigurerats enligt följande:

  • Intel Core 2 Duo U7700 processor (1,33 GHz, 2MB L2-cache, Ultra Low Voltage)
  • Microsoft Genuine Windows XP Professional
  • 12,1 "WXGA skärm (1280x800)
  • 1GB DDR2 533MHz RAM (uppgraderad till 2GB)
  • 80GB 4200rpm Toshiba 1,8 "HDD
  • Extern D-Port CD-RW/DVD-ROM optisk enhet
  • Intel 3945 802.11a/b/g WiFi, Ethernet och modem
  • 6-Cell 42Whr Batteri
  • 3-års nästa arbetsdag At-Home & Gold Technical Support Garanti
  • Mått: 11,6 "W x 8,25" D x 1 "H
  • Vikt: 3,2 £ (med batteri, utan optisk enhet)

Som konfigurerats skulle detta anteckningsbok kosta $ 1.495 före skatt direkt från Dell en kan dock Dell Latitude D430: s finns på Dells utlopp för så lite som $ 700 nu och liknande konfigurationer finns för $ 900 -. $ 1.100 inga problem.

Bygga & Design

Bärbara företagsdatorer är tänkta att vara top-of-the-line bärbara datorer, med den högsta byggkvalitet och top notch stöd. Mina senaste tre bärbara datorer (inklusive de ursprungliga D430) var alla av hög kvalitet bärbara datorer, och jag förväntar mig det bästa Â.

Under de senaste månaderna har jag kommit att inse att D430 är den mest solida bärbara jag någonsin har ägt, och det är den lättaste liksom. Â hela kroppen av den bärbara datorn är byggd av tätt packade tarmar och en solid magnesium legering ram med försäljning av plast "plätering". Â Det bästa sättet att beskriva det är att ben och muskler i D430 är solid metall, medan huden är gjord av en stark plast.

Skärmen konstruktionen är också imponerande, men inte lika mycket som chassit "konstruktion. Som med de flesta bärbara skärmar kan displayen vridas lite ... men inte alls lika mycket som andra bärbara datorer jag har stött på. Ramen har en liten svag punkt på insidan vertikala kanter, och när man trycker in på LCD-skärmen från uppe kan jag ge några krusningar på skärmen. Skulle det vara möjligt räcker för att skada skärmen? Nej, men som med alla bärbara datorer inte agerar ut någon av dina drömmar släppa tegel direkt på den bärbara datorn. När min ryggsäck eller annan knipa, jag har ingen anledning att oroa sig för skydd för skärmen. Jag har tagit en video som visar squeeze effekt, men jag trycker mycket hårt för att producera krusningar.

Â

Â

De flesta användare kommer aldrig att märka detta.

Sedan får min nya bärbara dator, har det varit noll problem med det. Det är en välkommen förbättring från första D430 som hade en hel del problem i närheten början av sommaren en.

Andra delar av den bärbara datorn är tåliga också. Hårddisken på D430 funktioner hårdvarubaserad stötskydd (jag har aldrig sett bevis på en hårdvara och mjukvara lösning som Fujitsu E8410, HP 8710p eller HP nc8430) och tangentbordet / musmatta området har absolut ingen flex så alla datordelar direkt nedanför ditt arbetsområde är helt säker.

Kommer in på en mager 12 "i storlek, är D430 definitivt en liten anteckningsbok. När den placeras i min ryggsäck, jag verkligen märker inte den extra vikten och det är lätt att ta med mig varje dag. Det bara illa om en sådan lätt bärbar dator är att om du lämnar det bakom någonstans, du kommer inte att märka en enorm tyngd lyfts från dina axlar. Av erfarenhet har jag fått lära att kontrollera lite mer noggrant för att se till den bärbara datorn inte är kvar. Â I själva verket har jag blivit beroende av hur liten den bärbara datorn är ... Jag älskar dess storlek och portabilitet.


Add-on DVD-enhet. (Se stor bild)

En annan funktion som behöver nämna är DVD-enheten, eller brist på sådan. Det D430 lyckats uppnå sin otroliga tunnhet genom dikning en intern DVD-enhet och gå med en extern Dell-specifik-version-of-USB extern USB DVD-enhet som kan köra ut den bärbara datorn elnätet för att minimera kabelkrav. För användare som inte behöver en optisk enhet ofta kommer detta att vara helt bra. Användare som behöver det oftare får finna sig undrar om de skulle vilja bära med sig en andra utrustning. Jag själv tycker inte det irriterande att missa en enhet som helst, som jag sällan behöver använda en optisk enhet. Jag älskar att ha möjlighet att sprida lite ryggsäck vikt och lämna DVD-enheten hemma, men vissa kan inte.


(Se stor bild)

Såvitt framträdanden går, är detta en verksamhet anteckningsbok. Lämpligt så, D430 har en mestadels svart och gun-metal grå visuell design. Vid en jämförelse med utformningen av HP Compaq bärbara företagsdatorer, skulle jag säga att (1) utsidan av Latitudes inte ser så skarp men (2) inre delarna av D430 ser mer professionell och skarpare.


(Se stor bild)
Â
(Se stor bild)

Â

Utsidan av D430 (baksidan av LCD-skärmen och notebook-datorns) tycks vara nästan 100 procent pistol-metall grå, vilket är en design funktion som vi har sett i Latitudes under en lång tid. Det blir typ av gamla, men det fortfarande ser trevligt. Den uppdaterade modellen kommer ut om några månader kommer att vara en välkommen förändring och uppdatering av Latitude utseende, men denna bärbara dator fortfarande ser bra ut. Interiören i D430 är verkligen vad ser trevlig och professionell. Linjerna är skarpare och det allmänna utseendet är mer visuellt tilltalande än mina tidigare bärbara datorer.


Praktiskt taget oförstörbar! (Se stor bild)

När den är stängd påminner D430 dig av en tunn arbetsbok eller lärobok. Faktum är nära måtten på D430 ganska till standard 8,5 "x11" papper och jag regelbundet göra min D430 insidan av en bunt sedlar och böcker. För en högskolestudent, detta är verkligen trevligt som du kan flytta runt med allt detta i händerna och inte har problem med något av det. Prova att flytta en 17 "notebook med några papper anteckningsböcker på toppen och se hur besvärligt det är, och då du kommer att förstå varför man kan uppskatta storleken på 12" D430.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Â

Skärm

De D430 har en vanlig 12 "WXGA-skärm med en total upplösning på 1280x800 pixlar. Widescreen har ganska mycket blivit standard för alla bärbara datorer, och jag måste säga att det är trevligt att ha denna mycket övergripande fastigheter.

Skärmupplösningen själv är precis rätt för en 12 "notebook-datorns bildskärm, som för mig all text och grafik lättläst. Om du vill se en 12" skärm för dig själv, gå till en lokal butik som bär bärbara datorer och försöka hitta någon 12 "notebook där.

Många läsare kommer att undra hur en 12,1 "skärm skulle kunna vara produktiv. Ha en liten, bärbar dator kan du arbeta nästan var som helst, vilket är bättre än att ha en större skärm i mina ögon.

Men jag erkänner jag att en mindre skärm kräver några multitasking uppoffringar. De flesta program behöver vara maximerad för att verkligen få en effektiv layout av GUI och undantag är få och långt mellan. Word, Outlook, Firefox, osv ... alla av dem måste maximeras för bästa prestanda när du gör dina individuella uppgifter. Multitasking kommer att kräva tabbar igenom alla fönster eller använda musen för att navigera. Personligen tycker jag detta sätt att arbeta acceptabelt med tanke på de uppgifter som normalt kommer att köras på D430.

Huvud, är själva skärmen mycket hög kvalitet. Text och grafik är mycket vassa och motljuset verkar vara mycket även för alla nivåer av ljusstyrka.


(Se stor bild)

Den ljusaste av inställningar är perfekt för alla inomhusmiljö och mer utomhus. Â dimmest skärminställningen möjlig lätt kan användas inomhus med bra belysning, men utomhus är det nästan omöjligt att använda.

Slutligen har skärmen en inbyggd sensor för omgivande ljus som automatiskt kan justera ljusstyrkan på skärmen. När du använder den funktionen, har jag funnit att sensorn exakt avgör hur ljus skärmen skall vara för mig att arbeta effektivt. Detta är en välkommen förbättring på HP ljussensorn, som konsekvent har satt skärmen för mörk för en inställning för mig att arbeta effektivt för det gångna året och en halv. Men efter sex månaders användning har jag blivit irriterad med funktionen och har permanent slås det av. Â Jag föredrar att justera det själv.

Betraktningsvinklarna är lite av en blandad historia. Vertikala betraktningsvinklarna är lägre än genomsnittet, men med en så liten skärm jag har svårt att föreställa sig att användarna skulle vara ute i från dessa riktningar. Horisontella betraktningsvinklarna är genomsnittliga, men grafiken på skärmen tenderar att vitt ute bara lite när du tittar från sidan. Om och när du delar en skärm vy med en medarbetare eller kompis, ni båda bör ha en relativt anständig vy. Bilder är värda mycket mer än ord, så se bilden nedan för en illustration.


(Se stor bild)

Högtalare och Audio

Lägg märke till titeln på det här avsnittet är "högtalare och ljud." Det beror på att D430 har bara en högtalare, och inte en mycket bra sådan. Även om det fungerar tillräckligt bra för att släppa ut tillfällig "Du har mail" ljudklipp eller göra "Windows prompten" pip, det är allt det är bra för. Lyssna på alla typer av film eller musik på D430 interna högtalaren är en smärtsam upplevelse, och min fiancà © e faktiskt bad mig att sluta spela musik på D430 minst en gång.

Högtalarnas volymnivåer är bra för den bärbara datorn, men högtalaren har en utomordentligt tinny aura till den. Och det finns ingen bas alls. Jag förväntar mig även en genomsnittlig högtalare för att kunna låta en liten bit av de lägre anteckningar i musik, men här misslyckas helt. Varje gång jag lyssnar på ett musikspår eller film ljudet har ingen djup och det känns och låter som något saknas.

Att försöka komma runt detta, jag försökte på D430 via hörlursuttaget med ett par Creative hörlurar som är kända för att fungera bra nog för att min tillfredsställelse på andra maskiner. Även då det D430 s ljudsystem besviken så jag vet att det är inte bara bristen på anständiga högtalare. Det är bristen på en bättre än låg kvalitet integrerat ljudkort. Visst, en person som företag förmodligen inte kommer att ha mycket användning för den inbyggda högtalaren när du gör presentationer, men jag är säker på att någon skulle uppskatta att kunna lyssna på musik. Dessutom, om en användare ansluten denna laptop till en extern högtalare som för en presentation att användaren bättre att inte tänker använda komplexa ljud och musikklipp. Jag tror inte att detta ljudsystem skulle skära den och sex och fler månader senare på vägen har det skett någon förbättring här.

En trevlig uppdatering till översynen är att den nya bärbara datorn, och under den senaste månaden eller två av de gamla laptop liv, verkade ljudkort drivrutin frågor har lösts. Â jag inte längre har självförstörande drivrutiner för ljudkortet, vilket är trevligt.

Processor och prestanda

Den U7700 är hela anledningen till denna översyn. Â Min gamla D430 och nya D430 hade samma exakta specifikationerna, förutom att U7700 är nu tillgänglig i D430. Â U7700 är Intels senaste dual core Ultra Low Voltage (ULV) processor, kör på en flishugg 1,33 GHz hastighet.

När detta skrivs är bara en single-core version av denna processor finns på D430 -. Den U2100, som är en enda kärna 1.06GHz processor  Det är olyckligt att Dell fortsätter att erbjuda en 1.06GHz enkel kärna, eftersom det vid en punkt en 1,2 GHz enkel kärna var tillgängliga (se min gamla recension) som utfört lite bättre till samma pris.

Medan enstaka core processorer är till stor del en föråldrad teknik kan ultraportabla bärbara datorer njuta fortfarande nytta av mindre värme i den bärbara datorn. Â Jag brukade tro att den enda centrala version av D430 laptop hade bättre batteri, men efter att ha testat batteritiden på D430 Jag är förbluffad att rapportera batteriets livslängd dual-core är faktiskt bättre än enkel kärna version.

Vid denna punkt, är det säkert att säga att den enda centrala version av D430 är inte längre en god investering som dual core ULV-processorer är inte så hett.

Innan riktmärken gjordes, installerade jag en ny kopia av Windows XP uppgraderas till SP3, och installerat några AV-skydd.

Så hur gick det U7700 utföra?

PCMark05 är en syntetisk riktmärke som ger användarna en allmän uppfattning om hur kraftfull en processor är, och D430 kom in med en slutlig värdering av 2184. Â accepterade felmarginalen är ca 100 punkter, men oavsett detta poäng är massiv förbättring från vad min gamla single-core U1400 scored (1454).


(Se stor bild)

SuperPi och wPrime är program som är användbara för att testa den datorkraft förmåga processorer. Â wPrime är en bättre måttstock program för multi-core processorer, så den här gången de resultat som ges av wPrime på min D430 faktiskt kommer att ha någon mening.

SuperPi, vilket tvingar processorn att beräkna de första 2M siff, klockor in med en sista gång för 1m 41s. wPrime, som finner en ton av primtal, kommer in med en total tid av 123.541s. Varken poäng är särskilt imponerande, men märker att D430 med dubbla kärnor är wPrime poäng avsevärt förbättras från 148.344s den enkelkärniga versionen klockade in på.


(Se stor bild)
Â
(Se stor bild)

I min ursprungliga recension, konstaterade jag att en enkelkärnig U1400 processor motsvarar cirka en 1,8 GHz Pentium M eller en 2,5-3.0GHz Pentium 4. Â dual-core U7700 är märkbart snabbare än min gamla laptop, kanske lika kraftfullt som de långsammaste ursprungliga Core Duo-processorer. Â Det är mer än tillräckligt processorkraft för allt du vill köra på dual-core D430.

För att ge dig en uppfattning om vad denna processor kan göra ... Jag använder alltid min D430 med Windows XP och Norton Internet Security 2008. Â På toppen av det, skriver jag regelbundet artiklar och kontrollera e-post utan problem. Â jag ofta skjuta upp min inre webbserver, MySQL-databaser och PHP-moduler för att göra webbutveckling. Â Slutligen gör jag lite programmering på den bärbara datorn och regelbundet arbeta med projekt för Purdue utan avmattning.

Slutsats? Â Det D430 är processorer finns många kraftfulla för vardagssysslor.

Dessutom är hårddisk hastighet annan faktor som påverkar hur snabbt en anteckningsbok uppfattas vara. Â Ultraportabel bärbara datorer har använt 1,8 "4200rpm eller 5400RPM hårddiskar, som kräver mindre ström och genererar mindre värme. Men en man är den långsammaste typ av hårddisk där ute.


(Se stor bild)

Som framgår ovan är 4200rpm enheten i min D430 ingen stjärna. Â Men laddar Windows tillräckligt snabbt (lite mindre än en minut för mig) och jag inte märker avmattning under någon av mina huvudsakliga aktiviteter. En video s och musik är släta utan glapp, och det tar inte så lång tid att göra en fullständig säkerhetskopia av mitt system.

En annan sak att nämna är att hårddisken är en PATA / IDE-enhet, vilket innebär att du måste uppmärksamma att du får en kompatibel enhet om du någonsin uppgradera någonting.

Det finns SSD-enheter tillgängliga för D430, men en snabb läsa över på Dell Community Forum eller DailyTech visar att SanDisk SSD att D430 använder (SanDisk gör bara om den enda 1,8 "IDE SSD) har en hel del problem i XP eller Vista . Â Undvika.

Sist och minst är Intel GMA 950 IGP grafikkort. Â Självklart är Dell använder det IGP eftersom det drar mycket lite ström och avger mycket lite värme. Men en på samma gång är det inte mycket kraftfullt, och en nyare IGP är tillgänglig (X3100). Â Jag är inte säker på varför det inte är ett alternativ på den här anteckningsboken, men antingen sätt är detta inte en gaming anteckningsboken och GMA950 fungerar bra för kontorsuppgifter.

Tidigare gjorde den enkelkärniga D430 348 på sin 3DMark-test. Â Lyckligtvis är de dual-core D430 poäng 392. Â tyvärr innebär att ännu att endast äldre spel fungerar på D430 ... Halo fortfarande driver D430 lite för hårt. Â Lyckligtvis finns det gott om äldre spel som kommer att fungera alldeles utmärkt på denna laptop. Â Inklusive fönstrets Solitaire.


(Se stor bild)

Värme och buller

Dell har tydligen en riktig utmaning att hålla D430 sval och tyst, och den utmaningen är ännu svårare med en processor med dubbla kärnor som har en TDP på 9W (upp från cirka 5,5 W med en single-core processor). Â Det innebär att det är ännu mer värme som D430 har att skingra, så hur är denna bärbara dator?

Ramen för D430 är liten och kan inte avleda mycket värme, och det finns bara en liten fläkt inne i den bärbara datorn direkt bredvid eller ovanpå processorn. Den enda luftventilen är inte mycket brett heller. A men de fungerar, och fungerar bra, medan U7700 är betonar systemet.

När på tomgång, processorn och bärbar dator är faktiskt ganska coolt. Â På en ljumma 47C, detta är faktiskt lite svalare än min ursprungliga D430 som kom in på ungefär en 53C tomgång temperatur. Â Jag misstänker att orsaken till detta är att U7700 behöver inte arbeta så lång tid att utföra de olika uppgifter en bärbar dator alltid gör när på tomgång, vilket orsakar total strömförbrukning för att falla.

Som vanligt, jag försöker ta processor och hårda värden frekvensomriktarens temperatur under mina recensioner, så låt oss ta en titt på hela bilden, ska vi?


(Se stor bild)

Sammantaget förblev hårddisken temperaturerna desamma medan processorn temperaturerna var lite mer extrem. A under lägsta effekt villkor, dual-core D430: s temperaturer var lägre än single-core-version. Â Men så fort man går till " alltid på "eller börjar göra intensivt arbete, får den bärbara datorn varmare än single-core variant. Â 90C driver sin tur, men det är fortfarande inom en bärbar dator säker arbetsområde.

Medan jag är inte nöjd med de ökat temperaturer, det var inte oväntat. Â dock dubbla kärnor D430 för det mesta kommer att utföra kontorsuppgifter och som sådana kommer att vara lika cool eller kallare än single-core variant. Â När på batteri och göra icke-intensivt arbete är det dual-core D430 faktiskt cool nog att placera direkt på en hud och det inte för varmt. Jag kan äntligen bära shorts (och inte byxor) när du arbetar med D430!

Fläkten i sig är ganska irriterande när det varvtal upp, men under normal användning fläkten antingen avstängd eller på sin lägsta hastighet. Â Du kommer inte att märka det. Â Men så fort du börjar göra intensiva arbetet kommer man vara irriterad med de höga högre högfrekventa ljud som både singel-core och dual-core D430 har lagt ut.

Tangentbord och pekplatta

Det är verkligen inte mycket nytt att rapportera, förutom att i de sista månaderna av användning har jag kommit att älska tangentbordet på D430. Â Det är händer ned det bästa laptop tangentbord jag någonsin använt. Â För att undvika missförstånd, Jag har aldrig använt en Thinkpad men jag har svårt att tro Lenovos tangentbord är så bra som detta D430 tangentbord.

Sammantaget finns det lite mer feedback i knapptryckningar än alla andra tangentbord jag har använt, och Dell lyckades att passa i en fullstort tangentbord i 12 "ram. Tangentbordet känns oerhört fast, och det finns ingen flex som helst på tangentbordet när du använder den.


(Se stor bild)

Den största skillnaden här tangentbordet har med andra är att PageUp och PageDown knapparna ovanför piltangenterna i det nedre högra hörnet av tangentbordet. Detta är en bra sak men eftersom det gör dem mer tillgängliga för dokument och surfande  .  F1-F12 upp toppen är fortfarande lite för tunt för min smak men som är på Esc, Home, End, Infoga och ta bort nycklar som finns i funktionsknappen raden.  Dell skulle förmodligen ha gjort de 17 tangenter full storlek hade sin designavdelning tänkte lite mer kreativt.

Pekaren pinne, som jag tidigare beröm är inte längre min metod som föredras för mousing runt. Â minne är fortfarande en mycket bra sak att ha, och jag är säker många användare kommer att uppskatta det.

De dubbla musknappar på D430 är lika tysta som någonsin, och till skillnad från min senaste granskning har jag funnit musmatta vara ganska trevligt. Â tyvärr innebär att pekplattan småningom kommer att försämras till en jag inte riktigt gillar i mitt tidigare översyn men palm ersättare resten är ganska billiga, så om du kommer att inte längre som din pekplatta kan du få den ersatt.

Jag har aldrig vänja mig vid avsaknaden av en mellersta musknappen. Jag saknar det, och jag hoppas att Dells kommande Latitudes har den funktionen A!

In-och utgång, trådlöst och batteri

Med en så liten ram, skulle man inte förvänta sig många portar finns på D430, men den bärbara datorn klarar att klämma in det väsentliga.


(Se stor bild)

Från vänster till höger: Kensingtonlås, audio-in/microphone, audio-out/headphones, PCMCIA-kortplats, SmartCard-läsare under PCMCIA-kortplats och en SD-kortplats.


(Se stor bild)

Från vänster till höger: WiFi vippbrytare, strömbrytaren.


(Se stor bild)

Från vänster till höger: Ethernet, modem, 2x USB, VGA-ut, 1x USB (även för DVD-enhet anslutning), IEEE 1394 FireWire 400-port, och nätuttaget.

Intel 3945 802.11a/b/g WiFi-kort fungerar alldeles utmärkt. Jag har inga problem med att ansluta till nätverk jag ofta, ingen frånkopplingar och få problem alls. Driver kvalitet verkar ha förbättrats också, som jag inte längre har problem med att ansluta till nätverk direkt efter återuppta från vänteläge eller viloläge.

En annan intressant funktion om WiFi-kortet är en maskin omkopplare som kan växla kortet på och av, och en snabb snärt med växeln kan göra en popup lista visas med alla visade lokala nätverk. När den är avstängd, berättar omkopplaren ljus förment dig om det finns ett oskyddat nätverk i närheten, men eftersom jag bara använder krypterade nätverk kan jag inte ännu testa den funktionen.

I min första recension, rapporterade jag att switchen kräver lite för mycket av en knuff för att växla på / av läget på omkopplaren. Â I själva verket halkade en Dell-tekniker misstag och bröt växeln! Â Det var en enkel tillräckligt reparation för en annan Dell-tekniker (du bara hade att ersätta hela moderkortet!), så nu har jag ha det i åtanke och bara stänga av WiFi om det är absolut nödvändigt. Â Den nya D430 av mina verkar ha en något bättre känsla till WiFi switch, men jag har fortfarande inte tänker använda den mycket.

Precis som tidigare, känner jag fortfarande WiFi omkopplaren är en värdelös funktion ... särskilt eftersom det kostar Dell en vacker slant för att ersätta min gamla D430 moderkort.

Som jag tidigare nämnt har batteritiden på D430 förbättrades under dual-core-version. Är bra för deras lägre strömförbrukning  ULV-processorer, och av någon anledning en något mer kraftfull ULV resulterar processor i ett mycket bättre batteritid.

Med skärmen med maximal ljusstyrka, trådlöst PÅ, i presentationen energisparläge (som håller processorn ner till 800MHz), och när de utför måttligt svåra uppgifter på D430, lyckades den bärbara datorn till klockan in på en batteritid på ca 2 timmar och 45 minuter. Â Detta är en förbättring med ca 30 minuter över enkelkärniga D430 liv.

Under en uthållighet kör med minimal ljusstyrka, trådlöst på och presentation power läge D430 varade sammanlagt 4 timmar och 20 minuter. Â Visst, jag var bara surfar medan du gör detta test, men jag kunde inte någonsin passera 3 timme och 30 minuter märke på min gamla D430. Â Antingen denna nya processor med dubbla kärnor är så mycket bättre när det gäller batteritid, eller min gamla D430 hade ett problem jag kände. Â Under denna uthållighet kör, fann jag att det laptop som används mellan 8-10W effekt för det mesta. Â Det är inte mycket av ett batteri avlopp!

Trots att det tar mellan 2,5 och 4,5 timmar att dränera batteriet kan D430: s 6-cellsbatteri ladda till 80% i ca 1 timme och 5 minuter. Â Det tar ca 40-50 minuter för att få den andra 20% av batteriladdningen återställd, och det är om genomsnittet för snabb laddning batterier.

En oro som jag är säker på att användarna kommer att få är strömbrytaren på sidan av den bärbara datorn. Det skulle kunna vara lätt att slå när den bärbara datorn är i en ryggsäck eller bagage eller portfölj. Alla vet att en aktiv laptop är en så liten yta kan orsaka värmerelaterade fel, och Dell var medveten om detta. Lyckligtvis Dell programmerat BIOS den bärbara datorn till inte på om den bärbara datorn är stängd. Om du trycker på strömbrytaren och D430 stövlar medan stängd, kommer POST-sekvensen inser att datorn behöver stängas, som skyddar den bärbara datorn och batteriets livslängd.

Operativsystem och programvara

Tack och lov, kommer D430 med ett minimum av extra programvara och bloatware att täppa till systemet.

Det finns ingen återställningspartition på D430 men (eftersom hårddiskar konfigurationsalternativen kan vara så liten som 30 GB), men detta uppvägs av det faktum att alla återställningsskivor kommer med den bärbara datorn. Det finns bara tre: XP-CD, drivrutiner CD och PowerDVD-programvara CD. Såvida du köper en bärbar dator med fingeravtrycksläsare eller kräva Suites Business säkerhet som borde vara allt du får med D430. Mindre verkligen kan vara mer!

Någon gång i framtiden kommer jag förmodligen testa och se hur Vista fungerar på denna dual-core D430. A While Vistas prestanda med en single-core 1,2 GHz processor var urusla, jag undrar hur det skulle fungera (och hur batteritid skulle påverkas) under en Vista-installation.

Kanske kommer vi värd för en XP-mot Vista ultraportabel artikel i framtiden!

KUNDSUPPORT

Under de första veckorna av min äga den ursprungliga D430, jag hade många kontakter med Dells team kundsupport för olika icke-tekniska frågor. Dell mer än imponerade på mig under denna fas av köp och ägande.

Tyvärr, min första singel-core D430 har många frågor och som sådan har jag haft en hel del kontakt med Dells tekniska support team. A mellan två moderkort ersättare min gamla systemet behövs, var Dell mycket snabbt att få delar ut och deras på plats tekniker var mycket professionella och kunniga.

När den gamla bärbara börjar inte igen, avslutade Dells tech tjänst slutligen att en icke-moderkort-relaterade problem som påverkar D430 ... och de kunde inte fixa det. En klart gick Dell och jag att det var en citron. Â Så de beslutat att permanent lösa problemet genom att bygga mig en ny laptop.

Sammantaget mina framtida erfarenheter Dell ser ut att vara mycket lovande, vilket är en välkommen vändning med tanke på hur långt i förfall kände jag Dells tjänster var för några år sedan. Tiderna har förändrats och Dell har definitivt vänt deras handling runt till det bättre, och deras behandling av mina olika D430 problem som resulterade i en ny anteckningsbok är ett mycket bra exempel på hur långt Dell Business Support är villig att gå för att stödja sina produkter.

Slutsats

Den Dell D430 har gjort några betydande förbättringar med dual-core-uppdatering av den bärbara datorn. En drivrutin kvalitet, en av mina största klagomål som någonsin skulle kunna förbättras, har märkbart förbättrats! En stund dual-core-version gör ibland få lite varmare, det finns en märkbar förbättring i batteritid och hastighet som jag är glad att se i denna modell.

Den D430 har några nackdelar dock, så D430 är inte för alla. En makt användare som behöver snabbare processorer inte vill här anteckningsboken ... inte heller någon som föraktar add-on DVD-enheten.

I slutet är dock D430 passar alla och alla kontorsuppgifter och många människor skulle vara helt nöjd med datorkraft tillgänglig i ultraportabla bärbara datorer idag. Â bärbara datorer i denna kategori till stor del utvärderas på portabilitet, livslängd och bygga kvalitet. Dell Latitude D430 lyckades definitivt att utmärka sig i alla tre kategorier. Den bärbara datorn har högsta kvalitet bygger jag någonsin har ägt, och batteriets livslängd har förbättrats sedan min senaste granskning för. Â På toppen av det, kan jag inte nog betona hur mycket lättare en 12,1 "-systemet är på en students ryggsäck (eller en företag professionell portfölj), och hur lätt det är att bara ta den bärbara datorn runt och vara redo för alla situationer.

Även om nästa serie bärbara Latitude-datorer kommer att vara här i några månader, Latitude-serien (och speciellt D430) är fortfarande stora bärbara datorer med ett rättvist pris och värde. Kollegium studenter, affärsmän och hemanvändare behöver alla ger D430 åtminstone en rimlig ersättning!

Fördelar

  • Grundkonfiguration D430 är mycket kraftfull och rimliga priser.
  • Chassit är mycket välbyggd, är LCD-ramen ganska stark.
  • Utmärkt tangentbord och musmatta.
  • Portabilitet / liten storlek, men fortfarande är tillräckligt kraftfull för måttligt intensiva aktiviteter.
  • Skarp skärm.
  • Bättre batteritid och bättre prestanda med dual-core-processorer.
  • Intelligent Power Management alternativ och BIOS-kontroll håller laptop avstängd när den är stängd.

Nackdelar

  • Ljussensor är inte mycket användbart för mig.
  • WiFi switch är värdelös, bli av med det!
  • Betraktningsvinklarna är inte den bästa.
  • Extern DVD-enhet.
  • HDD överföringshastigheter är okej för allmänt bruk, men långsamt för de flesta andra saker.
  • Högtalare behöver förbättras


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar