onsdag 26 mars 2008

Toshiba Satellite A210 Användarrecension

Toshiba Satellite A210 Användarrecension
av lewdvig - 2008/03/26

av Perry Longinotti

En eller två gånger per år, frågar en vän eller familjemedlem mig att hjälpa dem välja en bärbar dator. De flesta av de folk jag känner behöver bara en grundläggande dator och anledningen till att de värva mig är att jag älskar att hitta bra erbjudanden på bärbara datorer. Den här veckan jag behövde hitta en bra liten mormor dator. Efter skannas de använda delarna av mina favorit hemsidor för erbjudanden jag snabbt bestämda att de flesta människor har fastnat i 2005 och bad alldeles för mycket för bärbara datorer som är mycket långsammare än dagens budget-enheter.

Så jag slog butikerna och fann en ganska bra sortiment av dual core modeller i $ 500-600 sortiment från Acer, Dell, Compaq och Toshiba. Toshiba Satellite A210-04F (A215 i USA) fångade mitt öga:

  • AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60 (2,0 GHz, 1 MB nivå 2-cache)
  • M icrosoft Windows Vista Home Premium
  • 1GB RAM - 2x512MB DDR2 (667 MHz)
  • 200GB SATA HDD, 4200rpm
  • Inbyggd DVD Super-Multi Double Layer Drive funktioner:
  • 15,4 "Wide XGA TFT med TruBrite
  • ATI Radeon X1200 GPU
  • Ett års internationell garanti

Enligt Toshiba Canadas webbplats MSRP är $ 949,00, men gatan priset är mycket lägre ($ 499 - $ 549 till försäljning). USA prissättning är lite dyrare, men A215 kommer med en något större och snabbare hårddisk (250 GB, 5400 rpm) och 2 GB systemminne.

Out of Box Experience

Toshibas box är alla företag. Inga fancy konstverk eller dekaler här, bara en diskret brun låda. Inuti A210 ligger inbäddat i några kartongdelar. Tillbehör (tillbehör broschyr, manual och nätadapter) är förpackade i kartong, och det finns ett minimum av plast. En tunn duk omslag skyddar A210 skärm och lock (som är klar i "Onyx blå metallic" färg). Detta är en raffinerad och diskret ser anteckningsbok.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Fysiska mått

  • Mått: (BxDxH) 14,25 x 10,5 x 1,5 inches
  • Vikt: 2.72kg (£ 6)

Det känns både mindre och lättare än de specifikationer skulle föreslå. Den 75 Watt nätaggregat lägger 350 g (3/4 lb) till resor vikt. 4000mAh 6-cells batteri passar väl in i botten av denna A210 med en solid känsla låsmekanism.


(Se stor bild)

Liksom de senaste Satelliter bär chassikonstruktion en familj likhet med andra modeller i Toshibas linje. Den A210 basen känns fast i händerna och gör ett anständigt jobb motstånd torsion flex. Också, medan den styva locket gör ett bra jobb att skydda LCD dess ramen är lite tunn, särskilt nära till webbkamera. När du först knäcka öppna locket, ett par pamfletter vilar på tangentbordet förklarar hur du registrerar och även återställningspartitionen info.

Första start startar Toshibas Återställningskonsolen och en automatiserad installation. Denna 30 minuter förfarande bör ha avslutats i fabriken och sätter lite av en sordin på Out of Box Experience.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Specifikationer: snabb nog för mormor?

TL-60 i A210 är baserat på en 65nm SOI tillverkningsprocessen och förbrukar en sparsam 31 ​​watt under topp hastighet. Det var inte alltför länge sedan som specifikationer som dessa var reserverade för högre slutet bärbara datorer - förra årets Acer Ferrari 12 "notebook kommer att tänka för farmor avsikter denna makt är mer än tillräckligt Till detta pris, många bärbara datorer levereras med Intel Celeron-.. M processorer och A210: s dubbla kärnor Turion är bättre. faktiskt AMD Turion X2 TL-60 är en ganska bra rival för de låga 2 sista Core Duo-processorer, även om det i allmänhet kommer ut kort både datorkraft och energibesparing.

Det finns en ironi här när man betänker hur länge AMD arbetat mot Intels "MHz Myth" tillbaka i dag när Athlon 64 var en överlägsen produkt till Pentium 4. Nu är AMD tvungen att tävla mot Intel genom klockning sin CPU är högre vid varje given pris.

En ganska futtiga (med dagens mått) 1 GB DDR2 667 MHz i dubbla kanaler läge (två 512 pinnar) är installerat i A210. En enda 1 GB RAM-modul skulle vara bättre, och skulle underlätta enkel uppgradering till 2 GB. Vista gillar minst 2 GB RAM.


(Se stor bild)

Den A210: s 200 GB hårddisk ger en hel del lagring men enhetens 4200 RPM rotationshastighet är föråldrade och har endast marginell input / output prestanda. Den genomsnittliga Trasfer räntan på enheten var 29,4 MB / sekund, vill vi se om 40-45 MB / sekund. Uppstart är ca 1 minut 40 sekunder. Den A210: s vakanta andra hårddisk facket skulle vara en stor extra funktion om SATA-kontakter var inte frånvarande.


(Se stor bild)

Optisk lagring kommer i form av en Super Multi DVD-brännare. Detta är en dual layer DVD-brännare som accepterar både - / + media. Det bränner vanliga DVD-/ + R-skivor i 8x, omskrivbar och Dual Layer-skivor i 4x och DVD-RAM på 5x. Detta bör omfatta de flesta behov, men enheten är lätt uppgraderas vid behov.


(Se stor bild)

AMD 690 styrkretsen innehåller ett ATI RADEON X1200 videoprocessor med upp till 319 MB delat minne (i detta fall 128 MB). Nej, du kommer inte att spela Crysis med denna bärbara dator - för nyfikenhet skull jag testat det och fick tretton fps vid låga inställningar och 800x600 upplösning. För Facebook spel och solitärer denna installation kommer att göra fint. Gaming åt sidan, har den X1200 några intressanta funktioner:

  • Fullt DirectX 9,0 stöd
  • Förbättrad MPEG-2 hårdvara avkoda accelerationen
  • MPEG-4-avkodning stöd
  • Hårdvaruacceleration för WMV9-uppspelning
  • Integrerad TV-kodare från AMD Xilleon produkter med integrerad ATI Avivo motor
  • Dubbla oberoende skärmar

Videoacceleration är särskilt viktigt med prisvärda HD kammar slå marknaden. Denna speciella tillämpning av X1200 funktioner S-Video och VGA-utgång. Inga DVI eller HDMI är närvarande.

Som jag nämnde i första intryck, har A210 LCD-panel TruBright. Denna typ skärm beläggning blir en universell funktion på konsumenternas bärbara datorer eftersom det accentuerar kontrast. Du märker verkligen detta när du tittar på video men i ljusa områden med massor av solljus bländning kan vara störande. Jag hoppas att den extra kontrasten gör, mer än bländning skadorna. En 17 "skärm kan vara ett bättre val för gamla ögon, men A210 låga upplösning 1280 * 700 15" LCD ska vara OK. Vertikal betraktningsvinkel är dålig, är horisontell acceptabelt. Det finns ljus blödning och skärmen ser tvättas bort under DVD-uppspelning (även om det ser bra i Windows).


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

En 1,3 megapixel webbkamera med mikrofon sitter ovanför skärmen. Det fungerade bra i Skype, men led av dåliga resultat i svagt ljus (som de flesta låg slutet eller integrerade webbkameror).

Trådlösa nätverk är hanterat Atheros AR5006EX 802.11a / g-chip. Med spridningen av 2,4 GHz 802.11b och g-nätverk, är det trevligt att A100 ger användaren möjlighet att gå med mindre rörigt 5,0 GHz 802.11a-standarden. Antennens prestanda var utmärkt. Ett 56K modem jack och en 10/100 Ethernet-port (drivs av ett Realtek RTL8101E PCI-E-chip) runt ut nätverksfunktioner.


Vänster sidovy. (Se stor bild)

Realtek s ALC268 mjuka ljudlösning hanterar ljudet (inklusive High Definition-ljud). Den stora majoriteten av bärbara datorer använder "host ljud" funktionerna i sina chipset (i detta fall AMD 690). Detta är sedan utsignal via en codec chip. Vad detta betyder är att istället för att ha en dedikerad hårdvara baserad mixer och signalprocessor (som Creatives X-Fi eller Audigy) är det arbete hanteras av "värd" (läs CPU). Det är inget fel med detta synsätt och den kraftfulla processorer för de senaste åren har undanröjt alla problem folk kan ha haft om CPU är uppbundna med ljud uppgifter. I A210, är denna "mjuka ljud" ut via Realtek ALC268 codec chip. Den stöder 24bit upplösning på 192 kHz samplingsfrekvens i stereo. Anständigt (högt) stereohögtalare (inte Harmon Kardon) och en hörlursuttag handtag ljudutgång.


Sedd framifrån. (Se stor bild)

En 5-i-1-kortläsare ingår som stöder SDHC-kort, xD Picture Card, Memory Stick, Memory Stick Pro, Multi Media Card-format. En fyra stifts FireWire-port ingår för anslutning att DV-cam har du sparka på. Toshiba har utrustat den A210 med en enda Express-kortplats. Avrundning ut input / output är fyra USB 2,0.


Höger sidan. (Se stor bild)

En nedgradering alternativ skulle vara en bra idé, särskilt om blygsamma en bärbar dator som denna. Ingen återställning diskar för Vista Home Premium operativsystem och verktyg ingår. Dessa dagar, när jag hittar skivor i en box är det en överraskning. En 6GB återställa partitionen finns på hårddisken.

Medföljande programvaran innehåller vanliga sortiment och en minimal mängd av avinstallationen får den bärbara datorn till en optimerad tillstånd. Toshibas Utility Suite är generellt värt att hålla - några verktyg som Zoom kortkommandot kommer att vara särskilt fördelaktigt för den här anteckningsboken är avsedda mottagaren.

  • Toshiba ConfigFree
  • Adobe Acrobat Reader
  • TOSHIBA Disc Creator
  • TOSHIBA DVD PLAYER
  • Ulead DVD MovieFactory
  • Norton Internet Security 2007 till 90 dagars testversion
  • Microsoft Office 2007 till 60 dagars testversion
  • Microsoft SQL Server 2005 (Någon på Toshiba har en sjuk humor installera detta på en 4200 rpm hårddisk)

Prestanda

Vista drosslar Verkligen A210. Kanske för att den uppfyller Vista krav, kommer A210 ur lådan med alla klockor och visselpipor påslagen. Det är lite mycket för 1 GB RAM för att hantera och konstant diskåtkomst verkligen uppmärksammar A210 långsamma hårddisk. Med hjälp av ett program som vLite bör ta prestanda XP nivåer.

Jag väntade A210 som stryk av Intels nuvarande utbud, och det är ganska mycket vad som hände. SuperPi beräknas två miljoner platser i 1 minut 43 sekunder. Det är ungefär 40% lägre än den Intel T5450 som körs vid 1,66 GHz. Om du kan hitta en Intel-baserad bärbar dator med en Core 2 Duo-processor inom 50 $ i A210 så ska du tänka länge och hårt innan du köper.

En annan syntetisk riktmärke vi använder är PCMark 05. Den testar prestanda genom att framhålla de flesta av en dators delsystem. I detta test A210 levererade ett resultat på 2.979, inte illa för en budget dator. I detalj såg PCMark 05 poäng så här:

PCMark05


HDD - XP Startup

4,95 MB / s

Fysik och 3D

76,89 FPS

Transparenta fönster

2966,3 Windows / s

3D - Pixel Shader

14,8 FPS

Webbsida rendering

1,3 sidor / s

Arkiv Dekrypteringen

34,0 MB / s

Grafik minne - 64 rader

173,7 FPS

HDD - Allmän användning

2,8 MB / s

Multithreaded Test 1 / Ljudkomprimeringsalternativet

1782,47 KB / s

Multithreaded Test 1 / Video Encoding

297,65 KB / s

Multitrådade Test 2 / Text Edit

93,8 sidor / s

Multithreaded Test 2 / Image dekompression

21,71 MPixels / s

Multithreaded Test 3 / Komprimering

3,81 MB / s

Multithreaded Test 3 / Filkryptering

19,43 MB / s

Multithreaded test 3 / HDD - Virus Scan

14,86 MB / s

Multithreaded Test 3 / minneslatens - Random 16 MB

8,36 MAccesses / s

Ergonomi

Jag hittade A210: s tvåspråkiga tangentbord svampig. Dessutom har denna klaviatur den fruktade icke-standardiserade Enter som tar tag att vänja sig. Om du är kräsen om tangentbord bör du prova A210 i en butik.


(Se stor bild)

Pekplattan däremot var perfekt direkt ur lådan. Inga fancy funktioner här, bara en enkel Human Interface Device.

Längs den övre delen av tangentbordet är CD / DVD knappar: Spela upp / pausa, Stopp, Föregående spår / nästa spår. Jag vet inte hur mycket de kommer att användas.

Jag förväntar mig denna bärbara dator kommer att leva större delen av sitt liv bundna till en nätsladd, men batteritid är fortfarande viktigt. I en ren tortyr test gobbled Batteri Eater Pro upp varenda spår av makten i A210 batteri i drygt 81 minuter.

Surfa och ladda ner patchar fick jag en respektabel 2:28 från A210. Värme var inte en fråga vid normal användning. När drivs med batteri A210 var tyst och svalt.

Slutsats

I denna prisklass de stora aktörerna i år verkar vara Toshiba Satellite A210/A200, Dell Vostro 1000 och Acer Aspire 47xx och 55xx Gemstone-serien. Alla är bra val.

Där jag ser Toshiba som har ett försprång framför Vostro 1000 är i köparens förmåga att gå in i en butik och tryck / känna den bärbara datorn. Saker som tangentbord och design är mycket personlig och svår att förmedla i en liten webb fotografi. Estetiskt Toshiba är snyggare i min mening. Vostro kan köpas med Windows XP - en överlägsen operativsystem för datorer med blygsamma specifikationer som dessa. Den Dell har en mer ortodox tangentbordslayout - för många människor enbart detta kan vara clincher. Det kommer också med en mindre 120GB hårddisk, men är snurrar snabbare.

Jämföra A210 till Acers Aspire, jag tror återigen chassit är trevligare på Toshiba. De två Acer notebooks jag hittade på detta pris båda hade Celeron processorer - en var spec'ed med 512MB RAM och en 80 GB hårddisk. Så Toshiba har en kant i form av prestanda och specifikationer. Som Dell använder Acer en vanlig tangentbordslayout.

I slutändan visar det här omdömet hur mycket datorn kan fås för ett litet pris. Varje år stången höjs i budgeten segmentet och under 2008 har du en ganska bra chans att hitta en bra bärbar dator för $ 500 eller mindre.

Fördelar

  • Priset är bra
  • Specifikationerna är bra
  • Bygga kvalitet är bra
  • Clean-ish Windows installation
  • Toshiba mervärde programvara
Nackdelar
  • Squishy tangentbord med några bisarra viktiga placeringar och former
  • Pokey långsam hårddisk
  • Vista är inte det bästa valet för detta segment


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar