tisdag 11 mars 2008

Fujitsu LifeBook N6470 Recension

Fujitsu LifeBook N6470 Recension
av David Rasnake - 2008/03/11

Historiskt har Fujitsu gjort några av de trevligaste, mest välbyggda bärbara bärbara företagsdatorer runt. Bolagets mer konsumentinriktad bärbara datorer är mer av en mixed bag, men erbjuder funktioner sätter som tydligt mål hemanvändare men saknar de starka styling cues av några av sina konkurrenter.

I en speciell plåt jämförelse verkar vår 17-tums Fujitsu LifeBook N6470 recension enhet tillräckligt konkurrenskraftig. Av större intresse är det faktum att N6470, medan en fast artist i de flesta avseenden, inte gör tillräckligt - i form av styling eller byggkvalitet - att motivera sin något högt pris och locka köpare.


Full specifikation för den specifika N6470 konfigurationen för denna översyn är följande:

  • Skärm: 17-tums WXGA + (1440x900)
  • Processor: 2,4 GHz Intel Core 2 Duo T8300 (800 MHz FSB, 3 MB L2-cache)
  • Hard Drive: 250GB, 4200 RPM SATA x 2 (500GB total kapacitet)
  • Minne: 3GB DDR2 667 MHz SDRAM (2GB + 1GB)
  • Optisk enhet: Dual-Layer Multi-Format DVD-R
  • Hamnar och Slots: Fem USB 2.0, IEEE 1394, multi-format (SD / SDHC / MMC / MS / xD) kortläsare, HDMI, VGA, S-Video, 10/100 Ethernet, modem, PC Card, ExpressCard, mikrofonen , hörlursutgång
  • Trådlöst: Wi-Fi (802.11 a / b / g / n)
  • Grafik: ATI Mobility Radeon HD 2600 (256 MB delat och 256MB dedikerat minne)
  • Operativsystem: Windows Vista Home Premium
  • Mått: 15,8 x 11,5 x 2,0 tum (BxDxH)
  • Vikt: 10,2 pounds
  • MSRP: $ 1.799 som konfigurerats

Styling och design

Det finns inte mycket att säga här, som kan eller inte kan vara en bra sak, beroende på ditt perspektiv. För en jämförelsevis dyr, hög spec anteckningsbok, gör det LifeBook inte mycket att hävda sig visuellt. Den grå plast (ja, det är alla plast) Topp kvartalsredovisning för de mest tråkiga och tomma bit 17-tums fastigheter vi har sett komma genom kontoret i ett tag.


(Se stor bild)

Öppna locket, får det inte mycket bättre: en glänsande svart plastinsats komplett med trådlös strömbrytare, volymkontroll och en fyrvägsknappen som kan konfigureras för att antingen ge multimedia kontroller (spela upp, stoppa, etc) eller fungera som en uppsättning användardefinierade programmet "Snabb åtkomst" knappar föreslår N6470 som MMS-fokuserad stationär dator. Resten av LifeBook kontroll yta, dock inte följer riktigt igenom på denna idé, med en intetsägande tangentbord och pekplatta design.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Sammantaget begår tunnland och tunnland monotona grå plast inte några styling grymheter, men inte göra mycket för att skilja LifeBook heller.

Dessa dagar, de flesta stationära ersättare bärbara datorer inkluderar en multimedia fjärrkontroll - ofta med någon form av innovativa tjänster under kroppen lagringslösning så att du alltid kan hitta fjärrkontrollen när du behöver det. Fujitsu valde att gå i en annan riktning: att fjärrkontrollen så skandalöst stor att det blir omöjligt att förlora platsen för det.


(Se stor bild)

Knappen layouten är bra, och fjärrkontrollen är fast nog: det är bara storleken som gör det verkar löjligt, även för en bärbar dator som är knappt bärbar själv.

Bygga kvalitet och fysisk specifikationer

Medan det finns inget fel med plast som en anteckningsbok skalmaterial, tjänar N6470 som en påminnelse om allt som kan göra plast oattraktiv för stora, tunga bärbara datorer: locket sladdar, handledsstödet sladdar, tangentbordet sladdar, botten sladdar. Plocka upp LifeBook en hand (om du kan), det känns som hela datorn böja betänkligt under sin egen vikt.

Tunna plast också hitta sin väg till locket spärren och knapp, som är speciellt obehagligt och ser ut att vara i överhängande fara för att bryta av om tvingas. Likaså för de kvarhållande flikarna på LifeBook s lilla batteri.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Så länge det sällan lämnar öppet läge på skrivbordet, kanske du inte hitta N6470 bristande soliditet om, men hur väl LifeBook skulle hålla upp till även lätt resa med tanke på dess uppenbara brist på robusthet är värt att fråga.

På 10,2 pounds och nästan 2 inches tjock, är portabilitet uppenbarligen sekundärt med N6470. Även med allt som plast och ett batteri för att spara vikt mer än optimera prestanda, är LifeBook fortfarande oroväckande höga, dock. Även om det kan fungera i en begränsad mening som bärbara spel eller grafik enhet (det är betydligt lättare att bära runt än, säg, min stationära och display), ryser jag vid tanken på schlepping LIFEBOOK genom en flygplats. I rättvisans namn är det uppenbarligen inte den typ av användning som Fujitsus formgivare hade i åtanke, men med betydligt mer portabla 17-tums modeller på marknaden, bör Fujitsus vikt och skrymmande inte förbises heller.

Skärm

Den N6470 skärm är verkligen en ljuspunkt i en annars genomsnittliga anteckningsbok. Den 17-tums skärm är underbara, glänsande, och mycket levande. Glans är väl kontrollerad utan alltför mycket bländning och kalibrerade färger är dött på exakt också. Ljusstyrkan är ställbar i 8 steg.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Medan horisontella betraktningsvinklarna är mycket bra (perfekt för en multimedia maskin), vertikala vinklar är inte bäst. Detta skulle förmodligen bara roll kraftigt, men om du någonsin tänkt att sätta N6470 knät (och du inte: trust oss).

Tangentbord och pekplatta

Återigen är ordet för dagen här "flex". Vår LifeBook testenhet nycklar erbjuds nästan inget motstånd, vilket gör att skriva en tröttsam upplevelse. Likaså uppvisar tangentbordet lite flex innan "bottna" på en extremt styv ytan. På den positiva sidan, är knapparna väl placerade och en full numeriskt tangentbord ingår också - förväntade bekvämligheter med en bärbar dator av denna storlek.


(Se stor bild)

Pekplattan känns trevligt nog i fingret, med lite struktur, men också visar några udda flex på ena sidan, som om det inte är helt förankrat på plats. Knappar ger om rätt mängd motstånd, dock, och är inte alltför bullriga när du klickar.


(Se stor bild)

Hamnar och enheter

Portar på LifeBook är som väntat för en bärbar dator av denna fysiska storlek, med fem USBs, FireWire, S-video, VGA, HDMI och PC Card och slitsar ExpressCard ger ett ganska omfattande utbud av anslutningsmöjligheter. Likaså de N6470 sport en dual-layer, multi-format DVD-brännare.

En tur runt N6470 löper enligt följande:


Sedd framifrån. (Se stor bild)


Vänster vy. (Se stor bild)


Bakifrån. (Se stor bild)


Rätt uppfattning. (Se stor bild)

Ljudprestanda

Som framgår med skärmen, vår LifeBook enorma storlek och stor vikt kommer med några fördelar, och N6470: s ljudprestanda är en annan ljuspunkt. Ljudkvaliteten var rik och även med en botten-monterad subwoofer ger särskilt tillfredsställande basåtergivning. Det finns tillräckligt med kraft för att driva systemet vid mindre hem-underhållning inställning volymer och distorsion är nästan obefintlig.

Allt detta i kombination med en stor skärm gör film eller TV-tittande på N6470 en grundligt njutbar upplevelse. Om du är en liten lägenhet Dweller som jag är, är N6470 inte en halv dålig TV ersättare, men med tanke på dess allmänt dålig prestanda som en bärbar dator och ganska hög prislapp, skälen till att välja detta alternativ under ett liknande speced skrivbord med en trevlig LCD-skärm är inte helt klart för mig, åtminstone.

Värme och buller

Även om N6470 saknar Fujitsus varumärke värmeabsorberande filtsula, det är inte så olidligt varmt som kan förväntas. På baksidan av den bärbara datorn kan bli scaldingly varm när beskattas, men med tanke på att det inte är sannolikt en bärbar dator som du kommer att sätta i knät, de delar av datorn som användaren kommer i kontakt med (dvs. handflatan rastplats) stannar mycket cool.

Nedan finns bilder med temperaturavläsningar i grader Fahrenheit.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

LIFEBOOK är också lämpligt tyst för hemmabio bruk, med en konstant men knappt hörbart fläktljud när processorn är under belastning.

TV-tuner

Vår LifeBook kom inramad med en ExpressCard TV-tuner som kan dra in både analoga och digitala over-the-air TV-signaler. Anslutningar är enkla, med en medföljande adapter sladd ger konvertering för traditionella koaxialkablar också.


(Se stor bild)

Vid användning gör tunern inte ett bra jobb att dra i svagare analoga signaler med en liten antenn. Avsaknaden av någon form av inbyggd antenn är också en touch besvikelse, särskilt med tanke på avstämningsenheten är inte obetydliga fysiska storlek. Förutsatt att du har godtagbar signal, men du installerar och använder TV-tunern är lika enkelt som andra system med Windows Media Center.

Batterilivslängd

För att spara vikt, förmodligen, sport LIFEBOOK en liten (men vid 11 gram, extremt lätt) 6-cells, 3200 mAh batteri. I det här fallet innebär termen "batteri" förmodligen för mycket: det vore lämpligare att hänvisa till vad som finns i N6470 som ett "batteribackup system." Det kan göra för att hålla ditt arbete sparas för en liten stund om strömmen går, men tanken på att verkligen beräkna med detta batteri gränser på skrattretande.

Under lätt användning - precis ovanför konstant tomgång, verkligen, med skärmen på mid-level ljusstyrka - batteritid toppade knappt en timme. Sätt i en DVD och du kan räkna med att kunna titta på en halv film (42 minuter i vårt test) innan batteriet är urladdat. I en strävan efter teoretiska gränser, sköt jag upp min videoredigeringsprogram, dök upp skärmens ljusstyrka och började slå den optiska (där min källa klipp lagrades) och hårddiskar hårt. Resultatet: Vista tvingade N6470 sova på bara 26 minuter. Gå tillbaka igenom arkiven, detta utan tvekan den sämsta batteriets prestanda vi någonsin sett från en bärbar dator / batteri combo (inklusive Kevins inte-TSA-godkänd "hem jobb" batteri bygga ).

Likaså var LifeBook långsam smärtsamt att ladda, ofta tar flera timmar att komma tillbaka någonstans nära full effekt. I allmänhet, även med tanke på LifeBook s STÅTLIGHET jag för man skulle tagit på en annan kilo vikt i utbyte mot batteriets prestanda kan få denna modell konsekvent över en timme utanför kontakten.

Prestanda och Benchmarks

Med sin 2,4 GHz Penryn chipset och anständigt grafikfunktioner gör N6470 en helt acceptabel spellösning med varningar om portabilitet och batteritid nämnts tydligt i åtanke. Med N6470 minimala bloatware utskurna, starttider är hyfsat snabb och allmänna användare bör hitta LifeBook mer än tillräckligt snabbt för de flesta ändamål.

Nedan är de olika riktmärken som vi använt under översyn.

WPrime 32M jämförelse resultat

WPrime är ett riktmärke som liknar Super Pi i att den tvingar processorn att göra intensiva matematiska beräkningar, men skillnaden är denna ansökan är flertrådade och representerar dual core-processorer bättre. Lägre nummer indikerar bättre prestanda.

Notebook Tid
Fujitsu LifeBook N6470 (2,4 GHz Intel Core 2 Duo T8300, Windows Vista) 32.571s
HP Pavilion HDX (2,6 GHz Intel Core 2 Duo T9500, Windows Vista 64)
28.978s
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, Windows Vista) 30.359s
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, Windows Vista) 31.108s
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Windows Vista) 42.085s
Lenovo ThinkPad T60 (Intel Core 2 Duo processor T7400@2.16GHz, Windows XP) 41.40s
HP dv6000z (AMD Turion 64 X2 TL-60@2.00GHz, Windows Vista) 38.913s
Sager 9260 (Intel Core 2 Duo processor E6700@2.66GHz, Windows XP) 33.718s
Dell Precision M70 (Intel Pentium-M 780@2.26GHz, Windows XP) 78.992s



PCMark05 jämförelse resultat:

PCMark05 representerar hela systemets prestanda för en bärbar dator. Högre siffror indikerar bättre prestanda.

Notebook PCMark05 Score
Fujitsu LifeBook N6470 (2,4 GHz Intel Core 2 Duo T8300, ATI Mobility Radeon HD 2600 256 MB) 5.637 PCMarks
HP Pavilion HDX (2,6 GHz Intel Core 2 Duo T9500, Nvidia Go 8800M GTS 512MB)
6.921 PCMarks
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, NVIDIA Go 8800M GTS)
7.749 PCMarks
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, NVIDIA Go 8600M GT) 5.865 PCMarks
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA Go 8600M GT)
5.261 PCMarks
Dell Inspiron 1720 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8600M GT) 5.377 PCMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.925 PCMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.377 PCMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks



3DMark06 jämförelse resultat:

3DMark06 är den totala grafikprestanda i en anteckningsbok. Högre siffror indikerar bättre prestanda.

Notebook 3DMark06 Score
Fujitsu LifeBook N6470 (2,4 GHz Intel Core 2 Duo T8300, ATI Mobility Radeon HD 2600 256 MB) 3.817 3DMarks
HP Pavilion HDX (2,6 GHz Intel Core 2 Duo T9500, Nvidia Go 8800M GTS 512MB)
8.791 3DMarks
HP Pavilion HDX (2,4 GHz Intel Core 2 Duo T7700, ATI Mobility Radeon HD 2600 XT 256MB) 4.205 3DMarks
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, NVIDIA Go 8800M GTS)
8.801 3DMarks
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, NVIDIA Go 8600M GT) 3.775 3DMarks
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA Go 8600M GT)
2.934 3DMarks
Dell Inspiron 1720 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8600M GT) 2.930 3DMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.329 3DMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 532 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks
Sony VAIO SZ -110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 794 3DMarks


HDtune resultat:


Hårddisk # 1. (Se stor bild)


Hårddisk # 2. (Se stor bild)


Slutsats

Medan den totala prestanda siffror på LifeBook mer än höll sin egen, är denna bärbara dator till stor del en fråga om en god specifikationer ark att låt ned av en svag användarupplevelse. Med batteritid som är lite kort om fruktansvärda, en obehaglig tangentbord, massor av flex och en allmänt oattraktiv utseende och känsla, verkar N6470 att kompensera sina starka egenskaper (vacker skärm, snabb processor och massor av RAM, multimedia) med några anmärkningsvärda irritationer och besvikelser. Om N6470 kostar $ 500 mindre skulle det vara mycket lättare att förbise många av dessa vårtor, men på nuvarande pris finns helt enkelt för många bra alternativ där ute.

Fördelar:

  • Penryn prestanda och massor av minne
  • Superb skärm med fantastiska färger
  • Bra multimediafunktioner
  • Allvarlig styling kan överklaga till dem som vill ha något mindre "gamer"-ish

Nackdelar:

  • Skrämmande flex samtal byggkvalitet ifrågasätta
  • Tangentbord en smärta för långsiktig skriva
  • Urusla batteritid
  • Lite tråkigt för vår smak


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar