måndag 17 mars 2008

Asus U2E recension

Asus U2E recension
av Jerry Jackson - 2008/03/17

av Jerry Jackson

Marknaden för bärbara datorer med skärmar som är 12-inches eller mindre är mer populär än någonsin. Som allt fler affärsmän och genomsnittliga konsumenter söker tunna och lätta bärbara datorer för att tillfredsställa sina mobila datorbehov Asus har kommit till bordet med en av de mest eleganta mönster vi har sett. Asus U2E innehåller en 11-tums skärm med LED-bakgrundsbelysning, Ultra Low Voltage Core 2 Duo-processor, tunn inbyggd optisk enhet, ett lätt chassi med hand-polerat rostfritt stål ... och låt inte är glömma den svarta premium läder.

Är U2E ett mästerverk eller en sub-par laptop i vackra kläder? Låt oss ta en närmare titt.


Vår granskning enhet Asus U2E har följande specifikationer:

  • Processor: Intel Core 2 Duo-processor ULV U7500 1,06 GHz (2MB L2-cache 533MHz FSB)
  • Operativsystem: Microsoft Windows Vista Business
  • Chipset: Intel GM965
  • Minne: 3GB DDR2 667 MHz (1GB 2 GB) Utbyggbart till 4 GB
  • Display: 11,1 "WXGA (1366 x 768) LED bakgrundsbelysning
  • Grafik: Intel GMA X3100 integrerad grafik
  • Hårddisk: 120 GB 1,8 "IDE HDD 4200 rpm (tillval 32GB SSD + 160GB Extern HDD)
  • Optisk enhet: Super Multi DVDRW
  • 8-i-1 kortläsare, 3 USB, VGA-ut, mikro-DVI (HDMI), och LAN
  • Batterier:
    • 9-cells (klassad för 6 + timmar)
    • 3-Cell (klassad för 2 timmar)
  • Mått: 10,9 "x 7,6" x 0,98 "-1,1"
  • Vikt:
    • £ 2 13,5 oz med 3-cellsbatteri
    • £ 3 8 oz med 9-cellsbatteri
  • Säkerhet TPM / fingeravtrycksläsare / Smart inloggning
  • Medföljande tillbehör: Bluetooth mus och väska
  • Asus 360 Service och oavsiktlig skada Protection (2-år för notebook, 1-år för batteri)
  • MSRP: $ 1.999 som konfigurerats ($ 2699 med 32GB SSD och 160 GB extern hårddisk)


(Se stor bild)

Bygg och Design

Med ett litet fotavtryck mindre än 11 ​​inches bred och en startvikt på mindre än 3 pounds, gör U2E ett seriöst intryck första gången du drar ut den ur en påse. Visst, det 11,1 "skärm, och metall accenter är cool, men det är den svarta äkta läder som får den verkliga uppmärksamhet.

Asus är en av de få bärbara tillverkarna att införliva äkta läder på sina bärbara datorer, och medan vissa konsumenter kanske inte galen om denna design val det görs exceptionellt bra med U2E. Asus hävdar att varje bit läder som används för U2E sidan plockas och utsätts för de strängaste undersökning för att garantera kvaliteten innan de tillämpas på varje anteckningsbok. Med andra ord ser lädret felfritt.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Medan Asus förtjänar några allvarliga kredit för tillämpningen av läder, känslan av lädret är lite ovanligt. När du först ta bort den bärbara datorn från lådan eller från din bärbara dator väska läder känns nästan plast vid beröring. Detta är naturligtvis på grund av de använda lim och beläggningar som måste tillämpas på lädret för att undvika alltför stora repor eller olja bygga upp från kontakt med huden.

Lyckligtvis, efter U2E värms upp (10-20 minuter efter att processorn gör en del arbete och hårddisken snurrar) lädret blir varm och mjukar precis tillräckligt för att göra palmrests en av de roligaste vi har använt.


(Se stor bild)

Som så ofta är fallet med premium små bärbara datorer formfaktor gör U2E generösa användningen av metall runt chassit för extra hållbarhet och stil. Den rostfria stål ram runt den bärbara datorn har etch detaljer (borstad metall) och polerad metall runt displayen gångjärn. Den övergripande utseendet skriker bärbara lyx affärer.


(Se stor bild)

Förpackningar och tillbehör

Vi brukar inte prata om den ruta som en anteckningsbok kommer in eller tillbehör som följer med det. Däremot har Asus sådan anmärkningsvärd jobb med förpackningen för U2E att jag tyckte det förtjänade ett omnämnande.

Den attraktiva svarta lådan har en innovativ design med dolda fack för den bärbara datorn, bärbar kassett, batterier, tillbehör och programvara. Asus lagt ner mycket i ett litet paket ... ungefär som vad de gjorde med U2E.

En av de trevligare tillbehör som medföljer köpet av U2E är en trådlös Bluetooth-mus. Musen är faktiskt en omdöpta Logitech mus, så kvaliteten är tämligen bra. Som sagt, detta är en "freebie mus" så förvänta dig inte perfekt prestanda Bluetooth-mus.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

En annan trevlig tillägg är en mocka slipcase med äkta läder accenter som designades bara för U2E. Detta är den typ av kassett du enkelt betala $ 40 eller $ 50 för om du köpte den av sig själv. De U2E glider in lätt och mocka förhindrar överdriven repor på lädret medan notebook-datorn är i din laptop väska. Allt som allt, en mycket trevlig extra.


(Se stor bild)

Skärm

Den 11,1 "skärm på U2E har en WXGA-upplösning på 1366 x 768 pixlar och använder bakgrundsbelyst LED-teknik. Fördelen med LED jämfört med den konventionella CCFL används på de flesta bärbara datorer är att lysdioder förbrukar mindre ström och i sin tur ökar batteriets livslängd. LED-bakgrundsbelysning också genererar mer luminans (ljusstyrka) med 20% -50% mindre tjocklek och vikt.

I allmänt bruk, är skärmen på U2E underbara och rent felfri. Direkt visning och horisontella betraktningsvinklar är bland det bästa vi har sett på alla bärbara datorer av alla storlekar. Vertikala vinklar var endast genomsnitt med den lägre betraktningsvinkel är mycket svårt att se. Detta är dock inte ett problem om inte din bärbara dator sitter på en hög skrivbord och du tittar på skärmen från golvet.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Tangentbord, pekplatta och fingeravtrycksläsare

Tangentbordet på U2E är ganska anmärkningsvärt jämfört med andra tangentbord i denna klass. Tangentbordet lider nästan ingen flex även över den optiska enheten, vilket är en stor förbättring jämfört med liknande storlek bärbara datorer från andra tillverkare. Tangenterna har bra resa med tyst pressar och varje knapp är belagd i en halvblank färg som innehåller en liten metall flaga som bara syns under noggrann undersökning.


(Se stor bild)

Pekplattan var lite av en mixed bag. Med pekplattknapparna har trevligt, djupa återkoppling med väl vadderade klick. Medan pekplattan yta är ganska stora och känns trevligt tack vare sin borstad metall yta, var borstad metall förmodligen inte det bästa valet för en pekplatta yta. Varje gång jag sprang mitt finger upp eller ner pekplattan min fingertopp skulle gnida mot en av de horisontella penselavtryck och jag skulle sluta ... tänker att jag hade nått kanten av pekplattan. Detta blev mycket frustrerande efter flera dagar eftersom om jag inte tittar på pekplattan skulle jag tänker ofta pekplattan var mindre än det faktiskt var.


(Se stor bild)

Liksom de flesta ultraportabla bärbara datorer avsedda för företag, använder U2E en fingeravtrycksläsare för biometrisk säkerhet. I stället för att behöva skriva in dina olika säkerhetslösenord varje gång Windows eller ett program kräver det att du helt enkelt dra fingerspetsen över läsaren och den inbyggda skannern tar en bild av ditt fingeravtryck för att verifiera din identitet.

Fingeravtrycksläsaren på U2E fungerar bra. Självklart, om du inte gillar att använda din fingertopp som lösenord behöver du inte använda den medföljande programvaran för att säkra din bärbara dator. Även biometri är en underbar metod för att säkra data jag för en föredrar fortfarande gammaldags skrivit lösenord.


(Se stor bild)

Ingång och-utgång

Det finns en rimlig urval av portar på U2E inklusive en HDMI-port för anslutning av bärbara datorn till din HDTV eller extern bildskärm. Men gör Asus en punkt att identifiera HDMI-porten som en "mikro-DVI" så förvänta dig inte hög kvalitet HDTV-signal via denna port.

Liksom de flesta ultraportabla bärbara datorer, offrar U2E några portar för att uppnå den mindre storleken. I det här fallet hade Asus inkluderar inte IEEE 1394 Firewire ... men det är inte en del mördare eftersom U2E inte konstruerad för att hantera dina digitala behov video bearbetning. Den kompletta listan över portar ingår:

  • ExpressCard/34-kortplats
  • Tre USB 2,0
  • HDMI (mikro-DVI)
  • 8-i-1 digital media kortläsare
  • mikrofon
  • RJ-11 (modem)
  • RJ-45 (LAN / Ethernet)
  • VGA-ut

Låt oss ta en snabb tur runt hamnen erbjudanden för U2E:

Vänster sida: Strömuttag, VGA, två USB 2,0, HDMI, ExpressCard/34, hörlursutgång och mikrofon i.


(Se stor bild)

Höger sida: Optisk enhet, en USB 2,0, Ethernet, modem.


(Se stor bild)

Framsida: 8-i-1 minneskortsläsare.


(Se stor bild)

Baksida: Batteri och säkerhetslås.


(Se stor bild)

Prestanda och Gaming

Kraften i denna tre-pund anteckningsboken var standard för liknande bärbara datorer med Intels ultra-låg spänning processorer och integrerad grafik. Den 1.06GHz Core 2 Duo U7500 processor och Intel X3100-grafik gör denna bärbara dator inte behöver mycket batterikraft för att göra sitt jobb ... men förvänta dig inte att spela moderna 3D-spel på denna laptop. Lägg till det en långsammare 1,8 "hårddisk som snurrar på bara 4200rpm och du börjar förstå att U2E var avsedd för väg krigare snarare än konsumenter som söker en stationär dator.

Intels Ultra Low Voltage Merom-processor familj - nämligen U7600 klockad till 1.2GHz och U7500 på 1.06GHz - är utformade för att ge lägre strömförbrukning och kallare drift än andra Core 2 Duo-processorer. Dessa dual core ULV-processorer ger thermal design power (TDP) på 10 watt, medan de andra Core 2 Duo Meroms finns i de flesta bärbara datorer har TDP på ​​17W och 34W. Kort sagt, ULV-processorer är långsammare men inte förbruka mycket av ditt batteri.

Nedan listas riktmärken som ger dig en bättre uppfattning om hur väl U2E jämför mot andra i sin kategori:

wPrime jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Asus U2E (Intel Core 2 Duo U7500@1.06GHz) 86 sekunder
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@1.20GHz) 98 sekunder
Apple MacBook Air (Intel Core 2 Duo P7500@1.6GHz)
68 sekunder
Asus Eee PC 701 4G (Intel Celeron M ULV @ 900MHz) 200 sekunder
Sony VAIO TZ (Intel Core 2 Duo U7600@1.20GHz) 76 sekunder

PCMark05 är ett riktmärke som mäter det totala systemets prestanda, så anser processorn, hårddisken, minne och OS som en del av mixen.

PCMark05 benchmark resultat (högre poäng är bättre)

Notebook PCMark05 Score
Asus U2E (1.06GHz Intel Core 2 Duo U7500, Intel X3100) 2.145 PCMarks
Lenovo ThinkPad X300 (1.2GHz Intel Core 2 Duo L7100, Intel X3100) 3.467 PCMarks
Apple MacBook Air (1.6GHz Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100)
2.478 PCMarks
Sony VAIO NR (1,5 GHz Intel Core 2 Duo T5250, Intel X3100) 3.283 PCMarks
Sony VAIO TZ (1.20GHz Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 2.446 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Sony VAIO SZ -110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks

3DMark06 grafik jämförelse resultat (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook 3DMark06 Score
Asus U2E (1.06GHz Intel Core 2 Duo U7500, Intel X3100) 407 3DMarks
Lenovo ThinkPad X300 (1.2GHz Intel Core 2 Duo L7100, Intel X3100) 475 3DMarks
Apple MacBook Air (1.6GHz Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100)
502 3DMarks
Sony VAIO NR (1,5 GHz Intel Core 2 Duo T5250, Intel X3100) 504 3DMarks
Toshiba Tecra M9 (2.20GHz Core 2 Duo T7500, NVIDIA Quadro NVS 130M 128MB) 1.115 3DMarks
Sony VAIO TZ (1.20GHz Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 122 3DMarks
HP dv2500t (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.055 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks

HDTune mäter lagringsprestanda av en PC, siffrorna för U2E är typiska för ultraportabla bärbara datorer med hjälp av en långsammare 1,8 "hårddisk:


(Se stor bild)

Ljud

Den inbyggda högtalaren prestanda på U2E var på par för bärbara datorer i denna klass ... inte bra. Ljudet är bra för att titta på korta videoklipp eller webbkonferenser, men förvänta dig inte att njuta av musik eller full längd filmer med den inbyggda högtalaren. Ljudet liknar vad du får att lägga en liten mobiltelefon på den inbyggda "högtalartelefon" inställning och sedan släppa telefonen i en plåtburk.

På den ljusa sidan, är ljudet via hörlursuttaget ganska bra och ger utmärkt, distorsionsfritt ljud för hörlurar eller externa högtalare.

Värme och buller

Tack vare den extremt låga spänningen Core 2 Duo-processor på U2E kör extremt cool även när systemet är under betydande stress. Vi körde flera prestandatester på U2E och efter flera cykler av PCMark05, 3DMark06 och HDTune yttre temperatur U2E aldrig översteg 105 grader Fahrenheit. Imponerande.

Nedan finns bilder med temperaturavläsningar anges i grader Fahrenheit:


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Medan den bärbara datorn stannar ganska cool, det är inte särskilt tyst. Den lilla fläkten inuti U2E går för det mesta när datorn är ansluten och fläkten i vår granskning enhet gjort en konsekvent ljus slipning buller som var troligen på grund av en dålig lager i fläkten eller en plast fläktblad gnider mot chassi. Faktum är att när vi plockade upp U2E medan fläkten kördes gnisslande ljud skulle ändra tonhöjd ... nästan låta som en flishugg som arbetar i fjärran.

Batteri

Asus har två batterier som standard tillbehör med U2E ... något vi önskar fler företag skulle göra. Standarden 3-cells batteri passar jäms på baksidan av den bärbara datorn och den 9-cells Extended Life-batteri sticker ut på baksidan av den bärbara datorn (som bilden ovan).

Asus hävdar 9-cells batteri kan ge mer än 6 timmar om makt och den 3-cellen kan ge 2 timmar. Mycket till vår förvåning visade dessa påståenden vara ganska exakt. Med U2E inställd på "Batteri Spara"-läge med LED-bakgrundsbelysning vid 50 procent ljusstyrka och WiFi på, den Extended Life-batteri dräneras efter 6 timmar och 26 minuter. Standarden 3-cells batteri varade bara 1 timme och 38 minuter.

Totalt sett är mindre ökning i storlek och vikt ett litet pris att betala för exceptionell batteritid tillhandahålls av 9-cells batteri. Jag skulle bara rekommendera 3-cell för människor som insisterar på att ha den minsta, lättaste bärbara möjligt.


(Se stor bild)


Slutsats

Asus U2E är en av de mest imponerande bärbara datorer lyx affärer vi någonsin har sett. Beviljas, är det $ 2.000 prislapp mer än de flesta konsumenter kommer sannolikt att överväga ... men detta är inte en vanlig bärbar dator. Asus lyckats skapa en av de minsta och lättaste bärbara datorer med inbyggd optisk enhet och en byggkvalitet som är oöverträffad.

Lägg i det faktum att U2E fortfarande finns ett rimligt antal hamnar och tillräckligt processorkraft för att tillgodose dina mobila behov och U2E verkar vettigt för någon tanke på en lyxig ultraportabel bärbar dator. Den svarta premium läder, accenter metall, och en solid urval av tillbehören ger U2E precis tillräckligt för en kant för att göra tävlingen vill ägna stor uppmärksamhet.

Om du är i marknaden för en snygg, ultraportabel bärbar dator som gör en seriös förklaring då U2E kan bara vara din perfekta match.

Fördelar

  • Lågspänning Core 2 Duo-processor är lätt på batteritid
  • En av de mest attraktiva 11-tums bärbara datorer vi har sett
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Stora tangentbord
  • Levereras med två batterier
  • Trevlig förpackning och extramaterial

Nackdelar

  • Lågspänning processor ger inte stationär dator prestanda
  • Pekplatta yta är inte stor
  • Bullriga fan
  • Läder är antingen snygg eller skrikig beroende på din smak


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar