torsdag 6 mars 2008

HP Pavilion HDX Review (Penryn och Nvidia Update)

HP Pavilion HDX Review (Penryn och Nvidia Update)
av Jerry Jackson - 2008/03/06

av Jerry Jackson

Förra årets versionen av HP Pavilion HDX (kodnamnet "The Dragon") markerade ankomsten av de mest massiva bärbara som vi någonsin har sett. Uppdateringen till HDX är en 20,1 "widescreen Entertainment Notebook hatt använder Intel Penryn-processorer och dedikerade Nvidia 8800M GTS-grafik. Lägg i en Blu-ray optisk enhet, integrerad HDTV-mottagare, dubbla hårddiskar och integrerade web-kamera och denna massiva djur omdefinierar begreppet "bärbara". Låt oss ta en närmare titt på vad uppdateringen till HP Pavilion HDX har att erbjuda.

Nedan är speciell för vår HP Pavilion HDX som konfigurerats:

  • Intel Core 2 Duo T9500 (2,6 GHz "Penryn" processor)
  • Nvidia 8800M GTS (512MB dedikerat DDR3 RAM, 1791MB delat RAM-minne)
  • Windows Vista Ultimate (64-bitars)
  • 20,1 "WUXGA (1920 x 1200 pixlar) HP Ultra BrightView-skärm
  • Integrerad HP HDTV Tuner w / 4 Altec Lansing-högtalare + 1 subwoofer
  • PowerPack Software - Roxio, Muvee och Serif
  • Dubbla 250GB 5400RPM hårddiskar (500GB totalt)
  • Blu-ray DVD-ROM w / Super Multi DVD + /-RW w / Double Layer
  • 4GB DDR2 systemminne
  • Integrerat 10/100/1000 Gigabit Ethernet
  • Intel PRO / Wireless 4945a/g/n nätverk med Bluetooth
  • HP Imprint "Dragon" finish + Fingeravtrycksläsare + webbkamera
  • Hög kapacitet 9-cells batteri (10.8V, 83WH)
  • Mått: 18,7 "(L) x 13,4" (B) x 2,3 "(H)
  • Vikt: 15 £. 12,6 oz.
  • Pris som konfigurerad: $ 3,899.99 ($ ​​3,699.99 efter $ 200 omedelbar rabatt)


(Se stor bild)

Bygg och Design

De HDX delar flera designelement med resten av HP Pavilion linjen, men mer än storlek och vikt separera HDX från sina syskon. Först har HP förbättrat sin glänsande svart och silver "Imprint" avsluta med en ny stor genomslagskraft version som kallas "Dragon". Medan vi inte testa stor genomslagskraft yta genom att släppa den upprepade gånger på vårt kontor, kan jag säga målgång ser ganska tålig ... Men fingeravtryck visas snabbt på blank yta.


(Se stor bild)

Den verkliga stå ut design funktionen på HDX är det dubbla gångjärn display. Hellre än att öppna med en enda stor gångjärn på baksidan av den bärbara datorn, de 20,1 "display svänger öppna med ett centrum monterad bak gångjärnet och är vidare justerbar med en andra gångjärn på baksidan av skärmen så att du kan placera skärmen för perfekt betraktningsvinkel.


(Se stor bild)

Trots att HDX vikt av 15,5 pounds kan låta överdrivet, tänk på att andra 20 "bärbara konfigurationer som Dell XPS M2010 är närmare 20 pounds. Som sagt, HDX skulle ha varit mer portabel om HP hade tagit en inbyggd bärhandtag.

Medan HDX är bättre lämpad som en stationär dator än som en bärbar dator, är den bärbara datorn ganska välbalanserad när du använder den i knät. Tänk bara på att efter att ha använt HDX i ditt knä för ungefär en och en halv timme kan du börja förlora viss känsla i benen. Denna maskin är egentligen mer som en 20-tums HDTV med en inbyggd dator.

Naturligtvis är det inte rättvist att jämföra HDX till ultramobila subnotebook ... men här är ett foto jämföra storleken för HDX till Everex Cloudbook. Låt oss bara säga att du inte vill prova att använda HDX på ett flygplan.


(Se stor bild)

Skärm och webbkamera

Den 20,1 "HD-skärm på HDX är ganska imponerande minst sagt. Både horisontell och vertikal betraktningsvinkel är utmärkta med bara några mindre färg inversion vid lägre vinklar. Bakgrundsbelysning är även över hela ytan, det finns praktiskt taget noll ljus läckage aroung kanterna och 1080p Blu-ray-filmer ser helt enkelt fantastisk på denna display. Den blanka ytan kan skapa några starka reflektioner från tid till annan, men tack vare den dubbla gångjärn bör du inte ha några problem att placera skärmen för att undvika reflexer.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Den inbyggda webbkamera är inte den typiska högupplösta 1,3-megapixel webbkamera vanligen ses på andra bärbara datorer. HP lyssnade på kundernas feedback och insåg att människor behöver integrerade webbkameror göra två saker: ta bra video i svagt ljus, och har tillräckligt snabbt bildhastighet för kvalitet videokonferenser. HP ingenjörer upptäckte att de kunde förbättra webbkamerans prestanda i svagt ljus och öka bildhastigheten samtidigt genom att använda en fysiskt större bildsensor som producerade en lägre upplösning.

Nedre raden, även om du inte vill skriva ut en vägg och medelstora foto från HDX webbkamera, producerar kameran utmärkt bildkvalitet ... bland det bästa vi har sett i en inbyggd webbkamera hittills.

Högtalare

När jag först startade upp HDX på vårt kontor och den välbekanta Windows Vista klockspel ringde genom den inbyggda speakes en av mina medarbetare sade: "Jag visste inte startljudet i Windows hade bas." Faktum satte fyra Altec Lansing-högtalare och subwoofer inbyggd i kroppen av HDX ut några allvarliga ljud.

Jag kan ärligt säga att jag är sällan 100 procent nöjd med utförandet av de inbyggda högtalarna på en bärbar dator, men HDX levererar. Den enda anledningen du skulle behöva ansluta externa högtalare till detta system är om du vill ha en äkta surroundljud erfarenhet. Om så är fallet då HDX kommer att hålla dig lycklig tack vare ett stort utbud av Audio Out-portar.

Detta är verkligen en allt-i-ett HD hemunderhållningscenter.

Tangentbord, pekplatta, media Knappar och fjärrkontroll

HP inkluderade en tangentbord i full storlek och engagerad knappsatsen på HDX tack vare generösa utrymmet tillgängligt på ett system som stöder en 20,1 "skärm. Det finns ingen märkbar tangentbord flex (även över den optiska enheten) och det finns gott om engagerade tangenter ... inklusive touch-sensative media knapparna ovanför tangentbordet. Ingen ska behöva ett externt tangentbord med denna maskin.


(Se stor bild)

Handlovsstödet är fasta och känner fina tack vare Imprint-finish, men vi märkte det vänstra handledsstödet började värma upp efter långvarig användning. Vi skulle inte kalla det Handlovsstödets temperaturen "heta" men det kanske inte vara bekväm för timmar av att skriva för människor som är sensative för värme.


(Se stor bild)

Till vänster om tangentbordet mediacentret fjärrkontroll medföljer HDX. Liksom alla Media Center-fjärrkontrollen är styr alla grundläggande funktioner i Windows Media Center, men HDX fjärrkontroll är särskilt trevligt eftersom du kan fortfarande använda den även när den är dockad i vaggan bredvid tangentbordet. Vaggan innehåller en andra IR-port så att du kan byta kanal, snabbspolning framåt och bakåt, etc. utan att ta bort fjärrkontrollen från den bärbara datorn. Det skulle vara trevligt om HP gjorde denna avlägsna en Bluetooth-enhet så att den kan styra HDX utan att behöva line-of-sight med en IR-port ... kanske nästa år.


(Se stor bild)

Pekplattan är lyhörd och scroll funkion fungerar ganska bra. Båda pekplattknapparna har gedigen återkoppling utan bullriga klick och i likhet med andra HP-och Compaq bärbara datorer, kan pekplattan stängas av via en liten knapp som ligger direkt ovanför pekplattan om du föredrar att använda en extern mus.


(Se stor bild)

Hamnar och funktioner

Som väntat med en bärbar dator av denna storlek, kommer HDX med en imponerande val av portar. Eftersom detta system marknadsförs av HP som "Entertainment Notebook" det är bara logiskt att HP ingår varje port du kan föreställa mig att det skulle behövas för ett hem nöjescentrum. Vare sig du är ute efter en allt-i-ett lösning för din lägenhet / lägenhet eller det system som kommer att göra dig den mest populära personen i ditt college studentrummet har HDX alla in-och utgångar du behöver.

En förteckning över hamnar omfattar:

  • 4 Universal Serial Bus (USB) 2,0
  • 2 Hörlur ut
  • 1 mikrofoningång
  • 1 HDMI
  • 1 VGA (15-pin)
  • 1 eSATA
  • 1 TV-utgång (S-video)
  • 1 RJ-45 (LAN)
  • 1 Firewire (4-pin)
  • 1 IR (fjärrmottagare)
  • SPDIF, bak, mitten / Sub, Front
  • Integrerad HP HDTV Hybrid TV-mottagare: NTSC / ATSC (med F-kontakt adapter) ingång, S-videoingång, Blaster (IR-sändare), Stereo ljudingång
  • 1 plats för ExpressCard/54 (stöder även ExpressCard/34)
  • 5-i-1 Digital Media Reader (SD, MMC, Memory Stick, Memory Stick Pro eller xD)


Vy framifrån: Dubbla hörlursuttag, mikrofoningång, och IR-portarna. (Se stor bild)


Vänster sidan: Två USB, Ethernet, expansionsport 3, VGA, HDMI, eSATA, Firewire, 5-i-1-kortläsare och ExpressCard-kortplats. (Se stor bild)


Höger sida: Två USB, optisk enhet och säkerhetslås. (Se stor bild)


Baksida: Blaster IR-sändare, S-video ut, NTSC / ATSC-ingång, SPDIF, bak, mitten / Sub och ljudportar på framsidan. (Se stor bild)

Prestanda

HP Pavilion HDX finns i flera bygg-to-order konfigurationer med en bas pris börjar på $ 1.999. Basen konfiguration erbjuder en något lägre upplösning, långsammare processor, en enda hårddisk och ett ATI dedikerat grafikkort som erbjuder bara ungefär hälften gaming hästkrafter i Nvidia-konfigurationen. Ändå gör även bas konfigurationen av HDX en värdig Entertainment Notebook.

När det gäller prestanda, lyckades vår granskning enhet för framställning fasta riktmärke poäng tack vare den nya T9500 Pentryn processor. I själva verket bättre än 2,6 GHz processorn i HDX desto snabbare 2,8 GHz X7900 Intel Core 2 Duo-processor. PCMark05 poäng där lite lägre än vad vi förväntat oss, men detta beror delvis på det faktum att vår granskning enhet konfigurerad med två hårddiskar utan att köra i RAID 0.

Till exempel gjorde Gateway P-171XL FX bättre än HDX i PCMark05 riktmärke, men Gateway använder RAID 0. Även om en RAID 0-array inte erbjuder bättre prestanda, offra dig redundans och riskerar att förlora data om en av dina hårddiskar misslyckas. Kort sagt, gjorde HP ett bra val för genomsnittskonsumenten genom dubbla hårddiskar som två volymer.

Nedan är de olika riktmärken som vi använt under översyn.

WPrime 32M jämförelse resultat

WPrime är ett riktmärke som liknar Super Pi i att den tvingar processorn att göra intensiva matematiska beräkningar, men skillnaden är denna ansökan är flertrådade och representerar dual core-processorer bättre. Lägre nummer indikerar bättre prestanda.

Notebook Tid
HP Pavilion HDX (2,6 GHz Intel Core 2 Duo T9500, Windows Vista 64)
28.978s
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, Windows Vista) 30.359s
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, Windows Vista) 31.108s
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Windows Vista) 42.085s
Lenovo ThinkPad T60 (Intel Core 2 Duo processor T7400@2.16GHz, Windows XP) 41.40s
HP dv6000z (AMD Turion 64 X2 TL-60@2.00GHz, Windows Vista) 38.913s
Sager 9260 (Intel Core 2 Duo processor E6700@2.66GHz, Windows XP) 33.718s
Dell Precision M70 (Intel Pentium-M 780@2.26GHz, Windows XP) 78.992s



PCMark05 jämförelse resultat:

PCMark05 representerar hela systemets prestanda för en bärbar dator. Högre siffror indikerar bättre prestanda.

Notebook PCMark05 Score
HP Pavilion HDX (2,6 GHz Intel Core 2 Duo T9500, Nvidia Go 8800M GTS 512MB)
6.921 PCMarks
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, NVIDIA Go 8800M GTS)
7.749 PCMarks
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, NVIDIA Go 8600M GT) 5.865 PCMarks
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA Go 8600M GT)
5.261 PCMarks
Dell Inspiron 1720 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8600M GT) 5.377 PCMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.925 PCMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.377 PCMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks



3DMark06 jämförelse resultat:

3DMark06 är den totala grafikprestanda i en anteckningsbok. Högre siffror indikerar bättre prestanda.

Notebook 3DMark06 Score
HP Pavilion HDX (2,6 GHz Intel Core 2 Duo T9500, Nvidia Go 8800M GTS 512MB)
8.791 3DMarks
HP Pavilion HDX (2,4 GHz Intel Core 2 Duo T7700, ATI Mobility Radeon HD 2600 XT 256MB) 4.205 3DMarks
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, NVIDIA Go 8800M GTS)
8.801 3DMarks
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, NVIDIA Go 8600M GT) 3.775 3DMarks
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA Go 8600M GT)
2.934 3DMarks
Dell Inspiron 1720 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8600M GT) 2.930 3DMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.329 3DMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 532 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks
Sony VAIO SZ -110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 794 3DMarks


HDtune resultat:


Hårddisk # 1. (Se stor bild)


Hårddisk # 2. (Se stor bild)

Windows Experience Index:


(Se stor bild)

Värme och buller

Den HDX går mycket tyst och rimligen cool. Fläkten låg på det mesta när notebook-datorn var ansluten och påslagen ofta medan notebook-datorn var spel på batteri. Även om det var minimal värme som kommer från toppen av hårddisken (vänster handledsstödet) den viktigaste värmen kom från hårddisken område på undersidan av HDX. Trots detta gjorde värme nivåer aldrig HDX obekväm på varv efter långvarig användning ... Även vikten gör HDX bättre lämpad att vara en stationär dator.

Nedan finns bilder med temperaturavläsningar anges i grader Fahrenheit:


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Batteri

Den HDX finns med endast en standard 9-cells batteri som vilar tätt mot botten av den bärbara datorn. Även batteritiden var inte lika imponerande som vi vanligtvis förväntar sig av moderna bärbara datorer är HDX fortfarande kan köras på batteri för korta resor. Med skärmens ljusstyrka inställd på ungefär halv, trådlöst på och Vista energiinställningar inställd på "Balanserad" HDX avstängd efter 2 timmar och 7 minuter. Klart 9-cells batteri ger tillräckligt med ström för att resa mellan rum i ditt hem, men HDX är inte att resa med dig hela dagen under arbetet.

I vilket fall, även om vi bara lyckats få lite mer än 2 timmars batteritid, gör HDX bättre med energisparfunktioner än de flesta 17-tums gaming bärbara datorer.

Slutsats

Totalt Penryn och Nvidia uppdateringar till HP Pavilion HDX gör denna bärbara dator en ännu bättre underhållning lösning än det var förra året. Med tanke på den imponerande uppsättning funktioner och prestanda anteckningsboken det är fantastiskt att systemet är så tunn och lätt som det är. Visst, kan du utveckla ett bråck samtidigt som du lyfter denna jätte anteckningsbok på knät, men det är värt det. Den "wow-faktor" för 20,1 "HD-skärm, Altec Lansing-högtalare och Media Center-fjärrkontrollen är tillräckligt för att göra HDX mittpunkten i ditt underhållningssystem. Tillsätt 64-bitarsversionen av Vista, en fullständig 4 GB RAM och utmärkt Nvidia grafik och detta system är en inte kan missa.

Bottom line, om du kan motivera priset och storleken är HDX fortfarande den bästa stationär dator och hemunderhållning bärbara datorn på marknaden idag.

Fördelar

  • Den här saken är ENORM
  • Fantastisk skärm
  • Utmärkta högtalare
  • Fast grafikprestanda
  • Snabb prestanda
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Överraskande adekvat batterilivslängd

Nackdelar

  • Den här saken är ENORM
  • Inte lätt att transportera (integrerat handtag skulle vara trevligt)
  • Lite dyrt


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar