torsdag 31 januari 2008

MacBook Air första tankar recension

MacBook Air första tankar recension
av Jerry Jackson - 2008/01/31

av Jerry Jackson

För de av er som har bott i en grotta för den senaste månaden är MacBook Air Apples nyaste 13,3 "ultra-tunn bärbar dator som erbjuder framkant design i en anmärkningsvärt tunn förpackning. Med Intel Core 2 Duo-processorer, Intel X3100 integrerad grafik, en valfri 64GB solid state drive (SSD), och en elegant men ändå tuff design, kan MacBook Air är en av de hetaste 13-tums bärbara datorer på marknaden under 2008. Låt oss ta en närmare titt.


Apple MacBook Air (från $ 1.799) finns med två val av Core 2 Duo-processorer och ett urval av 80 GB hårddisk eller 64GB Solid State Drive. Det finns bara en 13,3 "skärm med en 1280x800 WXGA blank skärm med LED-bakgrundsbelysning.


(Se stor bild)

Vår MacBook Air har följande specifikationer:

  • Mac OS X 10.5 Leopard
  • Intel Core 2 Duo P7500 1.6GHz (4MB L2-cache, 800 MHz frontside bus)
  • 2GB 667 MHz DDR2 SDRAM
  • 80GB 4200rpm parallell ATA-hårddisk
  • 13,3 "glänsande widescreen TFT LED-bakgrundsbelyst skärm (1280 x 800)
  • Intel GMA X3100-grafik (144 MB delat minne)
  • iSight webbkamera
  • AirPort Extreme WiFi (IEEE 802.11a/b/g/n)
  • Bluetooth 2,1 + EDR (Enhanced Data Rate)
  • Micro DVI, USB 2,0-port (480Mbps), ljud ut
  • Dimensioner: 0,16-0,76 ", 12,8", 8,94 "(H, W, D)
  • Vikt: 3,0 pounds
  • Integrerad 37-wattimmar litium-polymer-batteri
  • 45 W MagSafe-nätadapter med sladdvinda

Bygg och Design

MacBook Air är helt enkelt den mest fantastiska bärbara vi har sett under de senaste minne. Det bara är inte något sätt att förbereda dig för tunna denna bärbara dator tills du håller den i dina händer för första gången. En tjocklek på endast 0,16 till 0,76 tum med en solid aluminium chassi som väger bara tre pounds gör MacBook Air den tunnaste och lättaste 13,3 "notebook som finns på marknaden.

Trots den imponerande tunnhet design, är MacBook Air ganska solid och hållbara tack vare aluminium. Vi rekommenderar inte släppa MacBook Air (eller alla bärbara datorer för den delen), men MacBook Air ska överleva den genomsnittliga användningen och missbruket att någon annan bärbar dator kan hantera.


MacBook Air och en Asus Eee PC 4G ... med en Leopard Windows XP tema. (Se stor bild)

MacBook Air lock har inte ett lås för att hålla den stängd, men gångjärnet mekanismen fungerar bra och stadigt håller locket på plats. Det finns nästan ingen böjas till skärmen. Medan vi är på ämnet för skärmlocket, hänger den bakre kanten av locket på baksidan av den bärbara datorn på grund av den ultratunna designen, så det är möjligt att fånga kläder eller huden när du öppnar locket på knät. (Naturligtvis fånga din hud med baksidan av locket skulle kräva att du har MacBook Air sitter i ditt knä när du inte bär byxor ... vilket innebär att du förmodligen har större problem i ditt liv.)


Kanten av skärmen hänger på baksidan. (Se stor bild)

Nedan finns en video översikt av MacBook Air i fall du vill ha en detaljerad genomgång. (Ja, jag sa att det väger två pounds i videon, men MacBook Air väger three pounds.)

Prestanda och Benchmarks

MacBook Air har rimlig prestanda baserad på 1,6 GHz Intel Core 2 Duo P7500-processor utvecklats för MacBook Air. Som sagt, Xbench riktmärken visar att MacBook Air är den långsammaste Mac i Apples nuvarande sortiment. Som du ser i tabellen nedan har MacBook Air ungefär hälften utförandet av en tidigare generation MacBook. Start i Leopard tar faktiskt nästan lika mycket tid som min gamla PowerBook G3 (Pismo) tar till start i Panther. I ett nötskal, hade Apple att offra en del prestanda för att få denna ultratunna bärbara dator till konsumenterna.

Intel X3100 integrerad grafik bör ge tillräcklig prestanda för genomsnittliga spel. Som sagt, förvänta dig inte den här anteckningsboken för att spela de senaste grafik-intensiva spel ... vi inte att göra med ett dedikerat grafikkort här.

Den 80 GB hårddisk i MacBook Air ger en rimlig mängd lagringsutrymme, men är inte ens i närheten hur mycket lagringsutrymme som de flesta konsumenter kommer antagligen att vilja i en modern bärbar dator. Visst, du har tillräckligt med lagringsutrymme för resor behov, men om du laddar ner massor av musik, filmer och TV-program från iTunes och lagra dem på MacBook Air hårddisk då du snabbt slut på utrymme. Dessutom innebär den långsamma 4200rpm hastighet 80GB hårddisk MacBook Air slösar mer tid på att försöka komma åt data.

Du kan också konfigurera att MacBook Air med en 1,8 GHz Intel Core 2 Duo-processor (en blygsam prestandaökning) och en mycket, mycket snabbare 64GB SSD. Tyvärr snabbare processor och snabbare kör höja priset på MacBook Air till en häpnadsväckande $ 3.100.

Med grunderna ur vägen, låt oss hoppa in i prestandatester.

Xbench är en omfattande benchmarking lösning för Mac OS X som vanligen används för att jämföra de relativa hastigheter två olika Macintosh.

Xbench 1,3 sammanfattning av resultaten:

Modell Totalpoäng
MacBook Air (1.6GHz Intel Core 2 Duo) 50,76
Mac Mini (1,83 GHz Intel Core 2 Duo)
94,58
MacBook (2,0 GHz Intel Core 2 Duo) 95,89
MacBook Pro (2.2GHz Intel Core 2 Duo) 106,05
PowerBook G3 Pismo (500MHz G3) 18,47

HDTune (Windows Vista Ultimate) resultat:


(Se stor bild)

wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, är fördelen med detta program att det är flertrådade och kan använda båda processorkärnor samtidigt, vilket ger mer exakta benchmarking mätningar än Super Pi.

wPrime (Windows Vista Ultimate) jämförelseresultaten:

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Apple MacBook Air (Intel Core 2 Duo P7500@1.6GHz)
68 sekunder
Asus Eee PC 701 4G (Intel Celeron M ULV @ 900MHz) 200 sekunder
Sony VAIO TZ (Intel Core 2 Duo U7600@1.20GHz) 76 sekunder

Skärm

Den 13,3 "WXGA blank skärm på MacBook Air är inte idealiskt för HD-video, men det erbjuder skarp kontrast, utmärkt färg och någorlunda jämn bakgrundsbelysning. Skillnad från många andra 13,3" 1280x800 pixel visar skärmen på MacBook Air inte lider av "kornighet". Horisontella vinklar var utmärkt även vertikala vinklar var enda genomsnittet. Skärmen i sig inte lider av krusningar eller fastnat pixlar, men vi märkte några uppenbara ljus läckage från den övre kanten av vår monter.

Kort sagt, är skärmen på MacBook Air trevligt, men Apple kunde ha gjort bättre.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)


Tangentbord och pekplatta

Den fullskaliga tangentbordet på MacBook Air har ingen flex och är anmärkningsvärt fasta tack vare den bärbara datorns aluminium. Tangenterna har bra kudde och svar och var tyst under användning. Tangentbordet saknar dedikerade knappar för Home, End, Page Up, Page Down och även saknar tydliga funktionstangenter för dessa nycklar. F-knapparna styr också en rad funktioner (t.ex. höjning eller sänkning skärmens ljusstyrka) när de trycks ned i kombination med navigationsknappen.

Den bakgrundsbelysta tangentbordet är en fin touch som bevisar ganska användbar när du arbetar i svagt ljus miljöer. Som sagt, vi skulle ha velat att bakgrundsbelysningen ska vara ännu starkare.


(Se stor bild)

(Se stor bild)


Pekplattan är trevligt och stora och har en tålig och lyhörd yta. Den multi-touch funktionalitet ger pekplattan lite extra användbarhet vid redigering foton eller manipulera andra filer. Pekplattan knappen har extremt ytlig feedback och ger tyst, vadderade klick. Som sagt, föredrar vi i allmänhet att ha en lite djupare återkoppling pekplatta knapparna. I allmänhet gör den liberala storlek pekplattan för en verkligt trevlig upplevelse.

Ingång och-utgång

Portar? Vilka portar? Det är inte en normal urval av portar på MacBook Air bara för att den ultra-tunna formfaktor inte kan rymma standard utbud av portar som du hittar på andra bärbara datorer. Den kompletta listan över portar ingår:

  • Micro DVI ut
  • USB 2,0-port (480Mbps)
  • Ljudutgång (hörlurar minikontakt)
  • Mikro-DVI-till-DVI (med medföljande adapter)
  • Micro-DVI till VGA (med medföljande adapter)

Även Apples ingenjörer förtjänar allvarlig beröm för att utveckla den ultratunna form av MacBook Air, kan vi inte låta bli att känna lite besviken över bristen på hamnar. Det finns bara en USB-port, ingen FireWire, ingen Ethernet-port, ingen mikrofon i hamn för ljud entusiaster, ingen ExpressCard kortplats för utbyggnad ändamål och ingen dedikerad dockningsport på undersidan av den bärbara datorn. Kort sagt, saknar MacBook Air nästan varje port som "power users" kommer antagligen att vilja (eller ens "behov") på en bärbar dator.


Sedd framifrån. (Se stor bild)

Bakifrån. (Se stor bild)

Vänster sidovy. (Se stor bild)

Höger sidan. (Se stor bild)

Underifrån. (Se stor bild)

Ljud

Den inbyggda monospeaker i MacBook Air är i ett ord, horrid. De flesta budget bärbara datorer har fruktansvärda högtalare som låter som någon talar genom en plåtburk, men åtminstone de flesta bärbara datorer har stereohögtalare. Den monospeaker är svag och det är, ja, mono. Talaren kvalitet MacBook Air är helt enkelt oacceptabelt jämfört med andra bärbara datorer i $ 1.800 prisklass.

Den goda nyheten är att ljudutgång (hörlurar minikontakt) ger utmärkt ljud. Det finns liten eller ingen distorsion eller statisk och ljudet på mina hörlurar var ganska roligt.

Batteri

MacBook Air använder en integrerad 37-wattimmar litium-polymer batteri. På den ljusa sidan, bör litium-polymer har en längre livslängd än vanliga litium-jon-batterier som finns i de flesta bärbara datorer. Å andra sidan innebär det faktum att batteriet är förseglad inuti kroppen av MacBook Air att du inte bara kan slinka in ett nytt batteri när batteriet tar slut eller byt ut batteriet om batteriet är skadat.

Apple hävdar att batteriet inne i MacBook Air ger "5 timmars trådlös produktivitet." I våra initiala verkliga tester kan vi inte säga att uppskattning är mycket exakt. Med MacBook Airs strömhantering inställd för att maximera batteriets livslängd och en 100 procents laddning batteritid ursprungligen redovisats som 4 timmar och 17 minuter med displayen inställd på minsta ljusstyrka och trådlöst på. Batteriets livslängd sjönk snabbt till strax över tre timmar på mindre än 30 sekunder.

Vi kommer att ha mer detaljerade tester batteritid i vår slutliga översynen, men de första resultaten tyder på att batteriets livslängd (även med skärmen inställd på minsta ljusstyrka) inte kommer närmare fem timmar.


First Impressions

Som det gamla ordspråket säger, "du får aldrig en andra chans att göra ett gott första intryck." På något sätt tror jag inte alla i Cupertino tänkte denna berömda fras när de utvecklade MacBook Air. Medan Apple MacBook Air är en imponerande konstruktion med några innovativa funktioner, begränsar antalet offer som måste göras för att skapa denna ultratunna bärbara allvarligt denna laptop.

Bristen på hamnar, låg kapacitet långsam hårddisk och långsam total prestanda gör MacBook Air den svagaste utför MacBook vi har sett under de senaste åren. Å andra sidan är MacBook Air den sexigaste ser MacBook vi någonsin sett.

Visst, du kan passa MacBook Air i ett manila kuvert ... men de flesta konsumenter inte kommer att bli imponerad om $ 1.800 laptop som kommer ut ur kuvertet är inte särskilt kraftfull. Håll ögonen öppna för vår recension av MacBook Air i ett par dagar.




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar