söndag 16 september 2007

HP Compaq 6720s Användarrecension

HP Compaq 6720s Användarrecension
av RickHornes - 2007/09/16

HP Compaq 6720s är HP: s senaste 15,4 "widescreen notebook med den nya 800FSB Core 2 Duo-processor. Den har en 15,4" WXGA BrightView-skärm, ombord Intel Graphics Media Accelerator X3100 och väger ungefär 2.5Kgs. Det riktar sig till företagsmarknaden som en budget bärbar dator.

HP Compaq 6720s Specifikationer:

  • Processor: Intel Core 2 Duo-processor T5470 1.60GHz, 2MB L2-cache, 800 MHz FSB
  • OS: Microsoft Windows Vista Home Basic
  • Hårddisk: 120 GB SATA (5400RPM), HP DriveGuard
  • Skärm: 15,4 "WXGA BrightView Widescreen (1280 x 800)
  • Grafik: Intel Graphics Media Accelerator X3100
  • RAM: 1 x 1024MB DDR2
  • Optisk enhet: 8x DVD + /-RW SuperMulti med LightScribe
  • Batteri: 6-cells litium-jon (47 watt / timme)
  • Trådlöst: Intel Wireless LAN 802.11 a / b / g MOW2, mini-PCI-kort, Bluetooth
  • Portar: 3 USB 2.0-portar, VGA, ingång för stereomikrofon, stereohörlurs-/linjeutgång / linje ut, strömuttag, RJ-11/modem, RJ-45/Ethernet,
  • Slots: ExpressCard/54-plats, Secure Digital (SD) kortplats
  • Mått: 1,27 i (framsida) x 14,1 cm x 10,5 i / 32,3 mm (framsida) x 358 mm x 266,8 mm
  • Vikt: 2.5Kgs (5,5 Ibs)


(Se stor bild)

Orsaker till att köpa

Min trogna gamla Dell Latitude C610 inte var tillräcklig för dagligt bruk längre. Jag bär min bärbara dator med mig varje dag för att mitt universitet så jag letade efter en lätt bärbar dator. När jag hörde en ny HP kommersiell på radion om 6720s för endast € 599 (exkl. moms) Jag blev intresserad. Det visade sig denna bärbara dator hade allt jag behövde inklusive låg vikt och en mycket trevlig prislapp.

Var och hur Köpta

Jag köpte 6720s vid www.obcs.nl för 666,81 inklusive skatter och sjöfart. Detta var en mycket bra affär för mig som jag fick allt jag ville till ett mycket vänligt pris.


(Se stor bild)

Bygga & Design

Den 6720s ser ut och känns ganska fast. Det är egentligen inte en konsument notebook således har inga extra finesser för uppspelning av media som en fjärrkontroll eller media knapparna. Den är gjord av svart och grå plast och passar perfekt i mitt knä. Det finns tillräckligt med utrymme att vila handflatorna på medan du skriver och det känns mycket solid (skärmen kan vridas lite men). Du behöver verkligen trycka hårt på locket för att vågorna ska visas.


(Se stor bild)

Skärm

Den 15,4 "skärm har en Samsung panel (LTN154X3-L01) med en 1280x800 upplösning och kommer med en reflekterande BrightView beläggning. Min 6720s inte hade några döda pixlar och jag kunde inte se några tecken på bakgrundsbelysning blödning. Bilden är mycket skarp och klar. den visningsvinkel från vänster och höger är mycket bra. Detta är en av de bästa skärmarna jag någonsin sett på en bärbar dator. Om du funderar på att köpa denna bärbara dator du verkligen ska köpa en med BrightView.


(Se stor bild)

Högtalare

Högtalarna är lite av en låt ned. Det är sant att företagsanvändare behöver sällan hög ljudkvalitet men HP smet en stor monohögtalare till detta. Ljudkortet är en SoundMAX Digital HD ljud men inte har några digitala utgångar, bara hörlurar och mikrofon. Högtalarna är ovanför tangentbordet, så om du stänger locket då skärmen blockerar högtalaren. Mitt råd: hörlurar köpa eller ansluta dina externa högtalare.

Processor och prestanda

Core 2 Duo T5470 är den långsammaste av de nya 800MHz FSB processorer men det är fortfarande riktigt snabbt. Intel SpeedStep Technology ändrar multiplikatorn från 6x till 8x för att upprätthålla maximal prestanda och maximal batteritid. Det enda som denna processor saknar jämfört med dess snabbare bröder är en högre frekvens, 2MB cache och Vanderpool Technology (hårdvaruaccelererad virtualisering). Windows Vista starta upp tid från BIOS till inloggningsskärmen för Windows är cirka 32 sekunder. Hårddisken är en Hitachi HTS541612J9SA00 vilket betyder att det är en 120GB SATA-disk på 5400RPM med 8MB cache. Windows känns väldigt kvick trots endast 1 GB RAM, men med en öppen plats jag tror jag kommer att uppgradera till 2 GB kort. Jag spelar inte spel på den, men med integrerad X3100 grafik som du inte bör förvänta mycket.

Prestanda:

Jämföras med Super Pi, HD Tune och Everest.

SuperPi benchmark resultat:

Notebook Tid
HP Compaq 6720s (1.60GHz Core 2 Duo) 1m 15s
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52) 2m 05s
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T2400) 59s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Toshiba A100 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
HP dv5000z (2,0 GHz Sempron 3300 +) 2m 02S


HDTune:


(Se stor bild)

Everest:


(Se stor bild)


(Se stor bild)


(Se stor bild)

Värme och buller

En sak som slog mig var bristen på värme. Efter att ha arbetat några timmar på bara hårddisken blev lite varm. Botten var bara lite varm vid platsen för CPU och chipset. Ytan och tangentbordet fick inte heta. När nätadaptern är ansluten i den bärbara datorn tenderar att hålla igång med maximal (1.6GHz) hastighet. Medan du skriver det här omdömet fläkten snurrade på låg hastighet men var aldrig för högt för en lugn arbetsplats. Med hög hastighet fläkten märks, men inte alltför högt.


(Se stor bild)

Tangentbord och pekplatta

Eftersom detta är mitt första widescreen laptop det tog mig ett tag att vänja sig den breda pekplattan. Pekplattan är från Synaptics med tryckta scrollzone till höger och det känns riktigt bra. Knapparna nedanför pekplattan känns lite billig och behöver väldigt lite kraft för att trycka på. Jag antar att detta är personligt men jag skulle hellre ha robusta knappar så jag inte råkar klicka på dem. Tangentbordet flexar lite i mitten, men det inte stör mig eftersom det typ bara fina. Det finns inga dedikerade media eller volymknapparna kontroll, kan volymen kontrolleras genom att trycka på Fn och F11 eller F12. Det finns bara en extra knapp för att styra trådlösa / Bluetooth. Mer än tillräckligt för mig.

Ingång och-utgång

Ingång och utgång är något standard. Det finns tre USB 2.0-portar, Ethernet, makt, VGA och hamnar modemet på vänster sida. Den främre sport en SD / MMC-kortläsare och hörlurar / mikrofon kontakter. Ovanför USB-portarna finns en ExpressCard-kortplats med Dammskydd. På höger sida finns ett hål för ett Kensington-lås. Synd att det inte finns några FireWire eller TV-ut-portar.


Sedd framifrån. (Se stor bild)


Vänster sidovy. (Se stor bild)


Höger sidan. (Se stor bild)


Bakifrån. (Se stor bild)

Trådlös

Trådlöst LAN drivs av Intel 3945ABG. Denna trådlösa LAN-kortet behöver inte en introduktion och gör exakt vad det är tänkt att göra. Det kommer också med Bluetooth. Windows Vista hade inga problem att erkänna Bluetooth-enhet out-of-the-box så inga extra drivrutiner behövdes. Som man kan förvänta sig finns det ingen IR-port på denna bärbara dator. Men hey, använder som att dessa dagar?

Batteri

HP uppskattar att batteriet räcker ca 4,5 timmar. Efter några försök tror att denna uppskattning är helt rätt. Jag har ännu inte helt tomt batteri, endast för cirka 50 procent. Jag är ganska nöjd med det och 4,5 timmar borde räcka för mig och när det inte jag bara måste hitta ett eluttag som adaptern är lätt nog att bära runt med mig.

Operativsystem och programvara

Jag personligen inte kan stå standardinstallation från alla tillverkare. De verkar alltid klämma den full med alla sina verktyg, testversioner av antivirusprogram och andra bloatware Jag behöver inte. Det 6720s var inget undantag. Det tog ungefär en timme innan jag kunde äntligen komma in Windows Vista och göra något. Jag var tvungen att sitta igenom ett helt automatiserat system backup av hårddisken som tog lång tid. Eftersom det inte fanns några diskar som finns i rutan du skulle göra din egen kopior av din installation. Jag installerade snabbt Windows Vista Basic från grunden med minimala HP verktyg för att hålla mitt system rent. Nu Windows Vista känns mycket snappier och renare. Synd att de inte innehöll en Windows Vista skiva.

KUNDSUPPORT

Ingen erfarenhet kundsupport. Det är en ett års garanti och det var möjligt att uppgradera. Det finns flera så kallade "Carepacks," alla med olika täckning, varaktighet och kostnader.

Slutsats

Om du letar efter en bärbar dator utan klockor och visselpipor med låg vikt och en vänlig prislapp då HP Compaq 6720s är för dig. Om du vill spela nya spel med hög upplösning så detta är inte vad du letar efter. Jag skulle helt rekommendera det till mina studiekamrater som de alltid verkar ont om kontanter och bör inte spela spel på ditt universitet ändå.

Fördelar

  • Utmärkt skärm
  • Lång batteritid
  • Stora multitasking
  • Stort värde för pengarna
  • Väl utformade
  • SD / MMC kortläsare
  • Förblir sval

Nackdelar

  • Standardinstallation full av bloatware
  • Ingen återvinning / Vista diskar
  • Nej FireWire / TV-OUT / DVI / HDMI
  • Monohögtalare


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar