torsdag 6 september 2007

Dell Latitude D830 Användarrecension

Dell Latitude D830 Användarrecension
genom freefisheater - 2007/09/06

av Michael Arcilla

Översikt och introduktion

Detta är en översyn av Santa Rosa uppdatera Dell Latitude D830 . Först, låt oss börja med en liten bakgrund av Dells Latitude-serien.


Latitude-serien av bärbara datorer är en del av Dells affärsområde. Som Business Machines, de är mer inriktade på tillförlitlighet, hållbarhet och subtilitet (medan mer konsumentinriktad Inspirons tout mer kraftfulla medier-centrerad funktioner som en high-end diskret grafik lösning, dedikerade mediaknappar, mer attraktivt pris punkter etc. ).

Andra serier i lineupen inkluderar Precision-serien (kraftfulla mobila arbetsstationer syftar främst till avancerade professionella grafiker, särskilt de med behovet av 3D-rendering) och den nyligen släppt ekonomi-klass Vostro-serien, som infördes för att ersätta den nu långa -in-the-tand affärs Inspirons. Latitude sitter rakt i mitten av båda linjerna, vilket ger en balans mellan hög prestanda och pris.

Latitude finns i en mängd olika smaker, men för de flesta människor att välja verkligen ligger mellan 14,1 "630, och 830, som är den större, 15,4"-modellen. Denna modell kommer in som en stationär dator, eftersom dess vikt inte lämpar sig för släpa runt staden.

Konfigurationen Jag slutade att få var:

  • 2.2GHz Core 2 Duo T7500, 800MHz FSB, 4MB L2-cache
  • 2GB DDR2-667 SDRAM
  • 120GB 5400rpm SATA-hårddisk
  • 8X DVDA ± RW Dual Layer-enhet
  • 15,4 "WUXGA-skärm
  • 256MB NVIDIA Quadro NVS 140M
  • Pekplatta med integrerad UPEK fingeravtrycksläsare
  • Intel 4965 WLAN (802.11a/g/n)
  • 9-cells batteri
  • Dell Bluetooth 2,0 (EDR)
  • Windows Vista Ultimate med media
  • 4-årig Next-Business-Day Delar och arbete på plats Response Gold Garanti
  • 4-åriga olycksskadeservice garanti

Jag valde också några tillbehör:

  • Logitech VX Revolution Cordless Mouse
  • Belkin Travel Surge Protector
  • Extra 90W AC Adapter
  • Western Digital Passport 120GB Portable Hard Drive
  • Interlink Electronics Bluetooth Remote Control

Min totala kostnaden kom till runt $ 2.700, inklusive frakt och skatt. Detta var lite mer än jag var beredd att spendera, men jag ska gå in mer i detalj senare.

Skäl för att köpa:

Anledningen till att jag behövde behövde köpa en ny laptop var att min sista Windows-PC, Compaq Presario X1000, var i stort behov av reparation. Gångjärnen och strömbrytaren åtgärder var knäckt dåligt var hårddisken värms upp obscent och batteriet höll en avgift bara längre än det tog för hårt koka ett ägg. Jag var dock imponerad av den höga kvaliteten på skärmen, i synnerhet höga WSXGA + upplösning och datorns prestanda. Jag hade fortfarande MacBook Pro, men jag var inte beredd att offra både prestanda och dyrbara hårddiskutrymme på att köra två operativsystem och upprätthålla projekt och arbete filer för både OS "på samma lilla hårddisk. Jag arbetar i reklam och evenemang, och min huvudsakliga användning för systemet skulle vara Office 2007 Professional, speciellt Excel (för mina kostnadsberäkningar och kontroller budget), Projekt (för projektledning, särskilt viktigt när du kör flera kampanjer och evenemang samtidigt ) och PowerPoint (för presentationer till kunder). Som jag brukar ta på sig andra roller när det behövs, hade min dator för att kunna hantera Adobe CS3 (för rendering steg mönster, säkerheter reklam och andra objekt), Premiere (för Audio-visuella presentationer)

Jag visste då att jag skulle nöja inget mindre än en 15,4 "widescreen laptop med minst WSXGA + eller bättre upplösning - föredrar att flytta upp till WUXGA. Systemet måste också vara tillräckligt kraftfull för att hantera lasten av särskild mjukvara jag behövde göra mitt jobb utan buckling eller bromsar. Slutligen ledde min erfarenhet med X1000: s genomskinliga plastdetaljer mig att leta efter en stabil och varaktig, om inte robust konstruktion.

Jag var ursprungligen att titta på tre tillverkare:

  • Dell (på den primära rekommendation av min fru, vars erfarenhet av dem var toppklass),
  • Lenovo (förstahandserfarenhet med IBM ThinkPad var totalt sett en bra erfarenhet, att inte tala om allmänt högt anseende de åtnjuter med många människor), och
  • HP (på grund av den allmänna estetik och utmärkt kundservice här i Filippinerna.

Ovanpå dessa tre, jag granska även Asus senaste bärbara datorer - i synnerhet G1. Jag var inte alltför säljs på utseendet och känslan av de nuvarande Toshibas och jag verkligen inte gillar "billiga" känslan jag fick med Acers.

Uppdateringsfrekvensen kom precis i tid för mitt köp, faktiskt. Jag var ursprungligen planerar att få Inspiron E1505 baserat på en rekommendation från en vän, som har varit en Dell användare för ett par år. Är från Filippinerna (där Dell är varken en utbredd varumärke eller ett med verklig betydande detaljhandel marknadsandel), var det svårt för mig att hitta och enheter personligen inspektera. Normalt skulle jag inte ha betänkligheter med att beställa en bärbar dator jag hade aldrig sett förut, men jag började bli orolig med recensioner av E1505 är lite på chunky sidan. Tack och lov hittade jag en återförsäljare, CoolToyz, om en och en halv timme från mitt hus som skulle CTO olika bärbara datorer och säljer dem i butik. När jag hittade deras hemsida , beslutade jag att släppa av butiken för att kolla in de många olika bärbara datorer som de hade till försäljning. Jag var ärligt talat inte så imponerad av utseendet och känslan av E1505, som det var skrymmande, kändes lite tunn (särskilt locket) och de vita stötfångare verkligen gnuggade mig på fel sätt. Jag hade inte behandlat Latitude tills jag såg D820 där, och jag definitivt gillade dess utseende och känsla mycket mer än Inspiron, trots sin dämpad, mycket business-y utseende. Plus det kändes som en tank (åtminstone jämfört med 1505). Med den erfarenheten beslutade jag Dell laptop för mig skulle vara Latitude-serien i 15,4 ".

Annan enhet som de hade i butiken var Lenovo ThinkPad Z61t. Nu har jag älskade utseendet på denna maskin - nästan tillräckligt för att jag byta till mindre skärmstorlek - men dess relativt låga upplösning, vände brist på diskret grafik och löjligt liten pekplatta mig. Det var först när jag läste om de m och p variationer har jag börja ta denna serie på allvar.

Slutligen fanns HP Pavillions i 15,4 "och 17" modeller. Tyvärr, medan jag gillar det nya utseendet och stilar HP: s hela sortiment av bärbara datorer, gjorde sin popularitet mig ompröva. Hur bra är en snygg bärbar dator (förutsatt att du köper den för det) om alla och deras grundskolan mattelärare hund har fått det? Plus avsaknaden av något högre än WXGA + på de flesta av sina bärbara datorer fick mig repa dem utanför min lista helt.

Så det lämnade mig med bara Latitude och Z61 ThinkPad att välja mellan.

Var och hur Inköpt:

Jag talade med den officiella distributören och återförsäljare av Lenovos ThinkPad i landet och upptäckte att, mycket till min bestörtning, (alla av dem, t, p och m) min älskade Z61 serien hade avbrutits. Medan jag var ledsen över att förlora möjligheten att äga min första någonsin Thinkpad (det var en A © Lite klass I hade velat gå med, hahaha) var jag också uppmuntrad över att ha mina val enklare för mig. Jag hade då först tänkt köpa D820 i butiken. Men bang för min buck inte lägga upp när en mycket bättre konfiguration kan fås på nätet för betydligt mindre. Tja, mindre om jag rabatt det faktum att jag var tvungen att betala skatt, frakt och hantering ... och sedan har min kusin FedEx hela vägen från New York till mig här i Manila. Det var inte alltför smart, när jag räknade in de skatter, interkontinentala sjöfarten, tullavgifter och, naturligtvis, tull mutor. Ah, transplantat och korruption.

Hur som helst, jag var glad att höra att min kusin skulle komma hit för semester i juli - vilket gav mig två månader att göra upp mig och köpa saken med byggnads-och sjöfart gånger beaktas.

Och så började min tvångsmässiga strävan att bygga mitt ideal arbetshäst. Efter lurar runt med Dells online-konfigurator för ca tre veckor var jag glad att höra att D830: s skulle få en Santa Rosa uppdatering - viktigt för mig som jag ville ha den förbättrade batteritiden och jag ville framtidssäkra den i minst 03:57 år. Dock fortfarande höll jag ut på att köpa eftersom det fortfarande fanns inga alternativ för diskreta grafikkort. Slutligen, den 15: e juni, fick nya Latitudes de nVidiaQuadros - i synnerhet fick D830 på NVS140m. Jag plockade genast upp telefonen och gjorde en internationell telefonsamtal till min beställning. Eftersom jag redan visste exakt vad jag ville, tog samtalet hela 20 minuter. CSR gav mig flera uppgraderingar utan att min fråga, såsom hårddisken (jag hade bett om en 100GB), Bluetooth-kortet och garantier (jag hade bett för 3-års verksamhet, uppgraderade han mig till 4-år NBD med internationella täckning och oavsiktlig skada). Allt som allt, det kom till ca 800 dollar mer än jag var villig att spendera, men för det värde som jag fick (med tanke på relativt höga priset på komponenter och tillbehör här i Filippinerna) det var värt det. Jag tänkte också jag spara på internationell sjöfart så det gav mig lite mer spelrum.

Jag berättade också för honom att jag var orolig ledtiderna för byggande och sjöfart som min kusin var inställd för att lämna på mindre än två veckor. Han sade att han skulle försöka påskynda mitt fall men kunde inte lova något. Otroligt, kom tillbehör paketet följande tisdag, och den bärbara datorn förpackningen kom två dagar senare. Wow! Allt i mindre än en vecka. Det blåste verkligen mig undan.

Tyvärr fanns det ett fel i bekräftelse via e-post jag fått. CSR hade felaktigt lagt ett Kensington Notebook Lock i mina tillbehör ordning och utelämnade Interlink Electronics Bluetooth Expresscard Remote. Jag itu med dessa frågor senare under Kundtjänst.

Annat än att allt kom som väntat och i utmärkt tid och kvalitet. Allt jag behövde göra nu var vänta på min kusin att komma fram ... en vecka och räkna ...

Bygga & Design:

Min fru och jag plockade upp dem på flygplatsen tidigare midnatt, och jag kunde knappt innehålla min upphetsning. Vi tappade bort dem i deras hus, och de kom över följande morgon. Mitt paket hade äntligen kommit. Pojke, var jag giddy.

Det första jag gjorde var att öppna upp tillbehören paketet. Allt fanns där, som väntat, inklusive bärbara lås. I efterhand är jag glad för misstaget. Jag inser att det kommer att finnas tillfällen jag kommer att behöva lämna min bärbara dator ansluten till någon projektor eller video-system under ett evenemang, och låset kommer bara att hjälpa mig att känna mig lite säkrare. Men jag avvika.

Slutligen, efter mycket personlig och andlig ceremoni, öppnade jag den bärbara datorn paketet. Efter vada genom de två häften, de 4 media (Vista Ultimate, drivrutiner och diagnostik McAfee Antivirus och Roxio Creator), och de två AC adapters, gjorde jag äntligen det genom att den bärbara datorn.

Jag var imponerad med vikten bygga och känsla av den här datorn - det bara känns så mycket bättre när du håller den och du vet att det är din Kroppen är tillverkad av en mycket robust magnesiumlegering som är absolut ett under att hålla.. Tänk dock att LCD bezel och ramen på tangentbordet området (den svarta gränsen bostäder högtalarna och tangentbord) är av plast, och inte magnesium. Jag vet inte varför de inte bara har konstruera hela chassit i legeringen eftersom jag tror att det skulle ha gett en bättre känsla för det hela. Kommittén anser dock mycket solid, och du får omedelbar känsla av att det här barnet är gonna hålla dig länge. Jag kan intyga att det faktum att det finns absolut ingen flex i det övre huset, utom när du tar tag i båda ändarna och vrid den åt vänster och höger. Men även då hade flex påverkar inte skärmen alls. Inga ringar här som helst. Gångjärnet åtgärder är utmärkt, och jag kan lätt öppna och stänga systemet med en hand - basen inte lyfter när du öppnar den.

Det är, emellertid, TUNGA. Jag trodde att jag hade blivit van vid vikten av min X1000, och tänkte att jag inte skulle verkligen få en tyngre bärbar dator om jag skulle flytta upp till en 17 ". Men totalt sett har vikten inte varit så mycket av ett problem för mig eftersom jag redan brukade släpa nära till 15 pounds av kontors saker i min ryggsäck.

Tyvärr är bygget inte utan mindre fel. Först av allt, det finns en liten klyfta mellan locket och basen när datorn är stängd, vilket ger ungefär en millimeter och en halv vicka när du trycker på två tillsammans. Inte för stor affär, förutom det bortskämda vad skulle ha varit en annars nästan perfekt bygga.

Dels locket låskretsen Wiggles.

Här kan du se ner ...

... Och sedan upp, som jag vickade fångsterna.

Och, som nämnts i forumen Här har Wi-Fi Catcher switch också lite ge. Jag blev besviken på dessa mindre fel som jag förväntade mig ingenting men utmärkt konstruktion och insatser från ett företag linje.

Wi-Fi Catcher ner ...

... Och uppåt.

Som nämnts är design mycket diskret och jag var orolig att jag skulle växa att hata sin no-nonsense utseende. Ingenting har förändrats dramatiskt i chassit och design från tidigare D830 och 820 bygger och det inte lida för det. Den kol-grått lock och botten och den vanliga svarta inre ramar verkade intetsägande för mig i början. Det som förvånade mig är att i nästan två veckor sedan jag har fått det jag har vuxit till vill, om inte älska den övergripande utseendet på den.

Bakifrån.

Här är en serie av storlek jämförelser med min 15,4 "MacBook Pro och Compaq Presario X1000.

Från vänster, D830, MacBook Pro, och X1000.

Taget från vänster.

Rygg mot rygg med MBP

Ansikte mot ansikte med MBP igen

De tre systemen staplade:

Stack Front

Stack vänster

Stack höger

Stack Bakre

En sak som jag glömde nästan att nämna, och det är något jag redan har postat i dessa forum. Några dagar efter att jag fick den bärbara datorn, dök jag i LOTR: The Two Towers för att titta innan du somnar. Jag hade stöttat den bärbara upp på ett stativ på kanten av sängen, en bekväm betraktningsvinkel för min fru och jag tyvärr någon gång i filmen jag somnade. Jag vet detta eftersom jag vaknade till ljudet av min laptop kraschar två och en halv meter till marken från toppen av min säng. Jag blev häpen. Jag fick panik, sedan långsamt gjorde min väg till kanten av sängen, rädd för peering över till golvet.

När jag slutligen gjorde, jag hittade Latitude upprätt på sin vänstra sida. Jag plockade upp den och fann det utan en skråma. Filmen var klar och e-post fortfarande kommer in

Tack gode Gud för hållbarhet som detta.

Bygga Funktioner

Ljussensor

När jag hörde talas om införandet av ett Ambient Light Sensor i D830, fick jag upphetsad. Jag tänkte för mig själv, "här är en bra energisparande funktion som bara råkar se ganska coolt." Tyvärr, i praktiken inte lossnar lika imponerande som genomförandet finns i MacBook Pro. Jag hittade skiftande mycket subtila, nästan indiscernibly så. Och ALS tenderar att fela i underkant, vilket innebär att ljusstyrkan det väljer de nuvarande miljö ljusförhållandena är vanligtvis en eller två hack lägre än jag skulle ha valt. Även om du ställer in övre och nedre gräns i ALS inställningar till högre värden, sensorn justeringarna inte relativa värden. Snarare är de absoluta till det tillgängliga ljuset. Detta innebär att i de mörkaste förhållanden kommer det fortfarande välja lägsta ljusstyrkan önskemål. Men i allt ljusare förhållanden kommer den välja en inställning baserad på en absolut värdegrund i förhållande till belysningen, och inte i förhållande till dina inställningar.

Nedan är styrsystem, aktiverade med nyckeln och piltangenterna:

Tyvärr finns det ett kommando nyckeln här som berättar om Dells OEM tendenser.

Vid första trodde jag att det hade något att göra med tangentbordet, men på inspektion på QuickSet-programmet ...

... Jag hittade ingenting om + högerpil. Genom att trycka denna kombination gör absolut ingenting. Även i Performance Monitor, har denna kombination ingen effekt alls på CPU Activity Monitor. Det visar sig denna knapp används för att aktivera Dell motsvarigheten till "ThinkLight," det vill säga en tangentbordsbelysningen lampa. Tyvärr är denna funktion uppenbarligen inte på Latitude D830. Istället kan det bara finns på ATG modellen. Jag önskar verkligen att de skulle använda en annan nyckel uppsättning för sina olika modeller.

Portar

Låt oss nu gå över de olika I / O-portar. Först upp, vänster sida:

Här kan vi se:

  • Stål Förstärkt Slot Notebook Lock - Lås Slot, avsedd för lås från Kensington och liknande, har förstärkts med stål, vilket gör det svårare att helt enkelt slita låset off, mejsling plasten.
  • Air Vent - värms upp och blåser ganska ordentligt när det behövs.
  • 1394 Firewire-port - Främst för hög hastighet dataöverföring från enheter som digitala videokameror.
  • Mikrofoningång - Självförklarande, även om jag inte behövt använda detta alls.
  • Hörlurarna - Sel-förklarande är utskriftskvaliteten förvånansvärt bra.
  • ExpressCard-kortplats - Jag ser inte någon verklig användning för detta i framtiden, annat än en lagring / laddning plats för min Interlink Electronics Bluetooth Remote
  • Wi-Fi Catcher växla och Status Light - Jag älskar den här funktionen. Främst tjänar som fysisk växla vända det trådlösa kortet (er) på och av. Den kan konfigureras för att styra antingen Wi-Fi-kort, Bluetooth-kortet, eller både och. Den sekundära funktionen fungerar som en Wi-Fi-skanner. När du trycker denna knapp till höger och håll den där, kan du få fyra olika återkoppling indikationer:
    • Fast grönt sken: Obegränsad åtkomstpunkt finns
    • Blinkande grön: Söker efter AP-nätverk
    • Fast Gul: Begränsad eller svag AP nätverk finns
    • Blinkande gul: Fel
    • Nej LED: Nej nätverk hittades
  • PC-kortplats (PCMCIA) - Ett arv kortplats, på denna punkt. Jag kan inte se någon framtida behov av detta för mig, om jag kan hitta ett PCMCIA mediekortläsare för SD / MMC och / eller Compact Flash.
  • Smart Card Slot - eller säkerhetsåtgärder kan Smartkort kan användas tillsammans med lösenord och / eller biometriska skanner för ökad säkerhet. Dessa tre kan användas för att låsa BIOS, hårddisken, OS, eller alla tre.

På höger sida:

  • Media Bay - I mitt fall valde jag för DVD-RW optisk enhet. Detta kan ersättas med ett 6-cells batteri eller diskettenheten. Alla mediefack enheter är hot-swap, vilket innebär att du enkelt kan dra befintliga ut och släppa i en annan enhet utan att behöva starta operativsystemet.
  • Media Bay Släpp Switch - Detta används för att avlägsna mediefacket enheten. Jag kommer att visa senare om hur detta görs.
  • 2 USB 2.0-portar - Kompatibel med alla USB 2,0 och 1,1 enheter. Jag tycker att det är lite irriterande, men hur dessa portar är staplade för nära varandra. Om du har en skrymmande flash-enhet ansluten till en av dessa (eller för den delen någon USB-anslutning något större än standard) har du faktiskt dödat användningen av den andra. Lyckligtvis finns det ett ytterligare USB-port på baksidan, men med vissa donglar större än andra, kan detta snart bli en fråga för mig.

Bakre portar

  • Ethernet - standard RJ-45 Ethernet-port.
  • S-Video ut - Främst för TV-ut. Jag skulle ha velat HDMI eller DVI stället för denna, dock.
  • USB 2.0-port - Kompatibel med alla USB 2,0 och 1,1 enheter, den extra kontakten här är tillgänglig för att driva enheter som kräver mer än 5V.
  • Modem - Standard RJ-11 port.
  • Serial Port - Ansluter äldre seriella enheter såsom äldre möss.
  • DB-15 (VGA) - Ansluts till VGA-kompatibla skärmar som monitorer och VGA-kapabla TV.
  • AC - Port för nätadapter, för att driva den bärbara datorn och ladda batteriet / er.
  • Air Vent - värms upp och blåser ganska ordentligt när det behövs.

Enligt

  • Dockningskontakt - Kompatibel med alla D-Family dockningslösningar. Om du vill bespara dig besväret med att återansluta alla dina kringutrustning (t.ex. en extern bildskärm, mus, USB-enheter som hårddiskar, etc.) vid stillastående. Du kan ansluta alla dessa till bryggan och klicka den bärbara datorn på plats och alla dessa enheter kommer att erkännas och användas av din dator. Jag välja inte dockan som jag sällan stilla, men min erfarenhet med dockningslösningar från IBM (Lenovo) finner detta ett mycket användbart alternativ.
  • Minnesmodul Skal - En DIMM-plats finns under detta skydd.
  • Air Vent - värms upp och blåser starkare än de två andra fans på detta system. Under tung användning och systemet är inkopplad, det tenderar att bli ganska varmt, vilket gör det svårt att använda i knät under längre perioder. Jag rekommenderar en bricka, en kylande stativ eller Belkins @ lösningar hem när i sängen eller på en soffa - eller någonstans som inte vid ett skrivbord.
  • Batteri - Du kan välja mellan 6-cells och 9-cells batterier, och de faktorer bildar är identiska. Jag gillar det här väldigt mycket som en av anledningarna till att jag ogillade ThinkPad var att de större batterier skulle sticka ut från kroppen som en tumör.
  • Batteri låshake - Tryck för att frigöra.
  • Strike Zone skyddade hårddisken - Det Strike Zone är en ("förstärkt område på undersidan som skyddar hårddisken genom att fungera som en dämpande enhet när en dator utsätts för stötar eller tappas (oavsett om datorn är på eller av)." från systemet dokumentation.) I grund och botten om du råkar tappa din Latitude bör hårddisken teoretiskt vara säkra.

Tangentbordsfunktioner

Tangentbord Översikt

  • Viloläge (Fn) - Sätter OS i viloläge.
  • Batterimätare (Fn) - Startar batterimätaren, så du kan kolla på laddningsstatus och hälsa din smet (er)
  • LCD Fyll Aspect (Fn) - Växlar mellan widescreen (16:9) och standard aspekt (4:3) visar förhållandet.
  • CRT / LCD Växla (Fn) - Cyklar mellan LCD endast externa endast och samtidig bildskärmar.
  • Högtalare - stereohögtalare. De är ganska högt, även för det mesta.
  • TrackPoint och knappar - För dem som bara inte kan leva utan sin älskade Thinkpad analoger är TrackPoint här för dig. Personligen använder jag inte det så mycket på grund av dess petiga känslighet, särskilt push-to-klicka alternativet. Detta kan inaktiveras, dock.
  • Pekplatta och knappar - Som med de flesta bärbara datorer, inget nytt att säga här.
  • Biometrisk Scanner (fingeravtrycksläsare) - Används för att logga in olika referenser för BIOS, operativsystem och webbplats åtkomst med endast dra av ett finger. Den inbyggda TPM system kan upp till 21 unika tryck som ska sparas. Så, det är dina tio fingrar, dina tio tår ... och jag vet inte ... näsan, antar jag. I praktiken fann jag det vara en stor välsignelse för att logga in i Windows. Också, ibland drar fingret inte skulle fungera. Det skulle acceptera data och då skulle jag få ett felmeddelande om att "det inte finns några fingeravtryck inskrivna för denna användare." När jag manuellt skriva mitt användarnamn och dra fingret igen, men det fungerar alldeles utmärkt.

Men min erfarenhet med Vault och faktiskt lyckats använda den för att logga in på webbplatser har varit blandade. Med den tidigare, jag kan helt enkelt inte få det att fungera korrekt. Med den senare, skulle det fungera ... ibland. Dialogrutan skulle dyka upp sporadiskt när jag surfade till webbsidor med inloggning skärmar. Och konstigt nog, skulle efter att jag formaterade och ominstallerat Windows Private Information Manager (som är namnet på programmet) fungerar endast på Internet Explorer. Hur mycket märkligt. Jag har rådfrågat tre guld Techs i denna fråga och ingen av dem har kunnat lösa det ännu. Jag vill verkligen inte behöva formatera och installera om min OS gång igen bara för att lösa detta problem.

En sak som jag glömde att markera på bilden är den inbyggda mikrofonen. Det är det lilla hålet omedelbart till vänster om den högra skärmen gångjärn, ovanför Num Lock och knapparna Paus.

Statuslampor

  • Ström-indikator - Tänds när datorn är påslagen
  • Hårddisk indikator - Blinkar när data läses från eller skrivs till hårddisken
  • Batteristatus - Lyser stadigt för att indikera batteristatus, oavsett låg eller laddning
  • Trådlös indikator - Tänds när Wi-Fi är aktiverat (se Wi-Fi Catcher)
  • Bluetooth-indikator - Tänds när Bluetooth är aktiverat (se Wi-Fi Catcher)

En viktig funktion som jag önskar att denna bärbara dator hade var en mediekortläsare. Jag är glad att den allmänt värdelös (för mig åtminstone) IR-port togs bort, men jag skulle ha velat möjligheten att ersätta Smart Card-läsare med ett SD / MMC / MS-läsare. Eller alternativt, använda framkant av den bärbara datorn och hålla läsaren där. Om jag inte är omedveten om en riktigt bra anledning till varför företag inte vill att den här funktionen på sina bärbara datorer.

Med allt som ur vägen, låt oss gå vidare till skärmen.

Se sida 2 i DELL LATITUDE D830 RECENSION >>>



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar