måndag 12 augusti 2013

MSI GT70 recension

MSI GT70 recension
Jerry Jackson - 2013/08/12

MSI är kanske inte det första namnet som kommer att tänka på för de flesta bärbara spelare, men MSI har varit en av de ledande komponenttillverkare för spel datorer för år. MSI GT70 (GT70 2OD-039US) är den senaste 17-tums notebook riktar PC-spelare som vill ha maximal prestanda och är villiga att offra lite portabilitet för att få det. Det som gör GT70 särskilt intressant (förutom drakarna emblazened på utsidan) är att inuti det packar både en quad-core Intel Core i7-4700MQ processor och NVIDIA GeForce GTX 780 grafik för några helt fantastisk prestation.

Bygg och Design

MSI GT70 har en design som är ... väl ... polariserande. Du är antingen kommer att älska eller hata det ögonblick du ser den röda och svarta anteckningsbok med spiral drakar etsade på locket och handledsstödet.

Om du kan se bortom den aggressiva styling som får oss att tänka på Fast and Furious möter Game of Thrones är GT70 konstruerad på ungefär samma sätt som du förväntar dig någon premie gaming anteckningsboken som ska byggas: en kombination av metall och kvalitet plast i kombination med en tjockt chassi utformad för att passa (och coola) alla högpresterande komponenter inuti.

MSI använt borstad alluminum med en röd yta och de tidigare nämnda etsade drakar på locket och handledsstödet medan resten av den bärbara datorn är tillverkad av relativt tjocka plast med en matt svart finish. Det finns också en remsa av blank svart plast runt tangentbordet och högtalarna samt en annan tunn remsa av blank plast som omger pekplattan. Den blanka plastbitar ser trevligt när GT70 är bara sitta på ett bord eller en hylla, men de polerade ytor bara plocka upp fingeravtryck och damm så fort du börjar röra den bärbara datorn.

Locket metallskärm ger gott skydd och inte flex när tryck appliceras. Metallklädd handlovsstödet är också mycket stabil och bör tåla övergrepp från även de mest upprörda spelare.

Som tidigare nämnts, är det GT70 tjockare och tyngre än många genomsnittliga shoppare kan förvänta sig, som mäter 16,85 x 11.34 x 2.17 inches och väger ungefär 8.6 pounds utan nätadaptern. Det är inte så illa som vissa anpassade Clevo spel bärbara datorer, men den är större och tyngre än liknande konfiguration Alienware 17 . Det är också värt att nämna att vi ser fler och fler mellanklass gaming bärbara datorer med "rimlig" spelprestanda som är betydligt tunnare, lättare och billigare. Kort sagt, är det GT70 inte den idealiska bärbara datorn för personer som letar efter en tunn och lätt bärbar dator. Detta monster är byggd för seriös gaming till en allvarlig pris (runt $ 2699 på de flesta återförsäljare vid tidpunkten för denna skrift).

En fördel med det stora och fyrkantiga design är att du har gott om utrymme för uppgraderingar. Den GT70 har en enda massiv lucka i anslutning till batteriet på undersidan av chassit så att du kan byta ut lagringsenheter, trådlösa kort, eller till och med tillgång till CPU och GPU om du är en hardcore gamer som vill tillämpa en annan termisk föreningen till dessa komponenter.


Hamnar och funktioner

Den GT70 drar nytta av allt det extra utrymme och innehåller en utmärkt samling av portar. Denna bärbara dator har tre USB 3.0 Superspeed-portar, ytterligare två USB 2.0-portar, full storlek HDMI, Mini Displayport och standard VGA-out samt Ethernet, en Blu-ray-enhet, flera ljudutgångar och en minneskortläsare för att redigera bilder din digitalkamera. Alla bildbeskrivningar listas från vänster till höger.


Front: Aktivitets ljus, inga portar

Back: Kensington-lås, AC jack, Ethernet, VGA, Mini Displayport, HDMI

Vänster: 2x USB 3.0-portar, mediakortläsare,
1x USB 3.0 port, Ljudjack

Höger: Ljudjack, 2x USB 2.0, Blu-ray-enhet


Skärm och högtalare

MSI GT70 s 17,3-tums FHD (1920 x 1080) skärmen är ganska bra för ett spel bärbara tack vare en bländfri (matt) yta och exakta färger. Många moderna spel bärbara datorer har skärmar med en blank yta som hjälper till att leverera bra kontrast och färgmättnad, men också skapar reflexer / bländning från närliggande ljus eller starkt solljus. Den icke-glare skärm på GT70 innebär att du inte behöver oroa dig för störande reflexer och kan fokusera på vad som händer i ditt spel. Den LED-bakgrundsbelysning är någorlunda ljust för inomhusbruk, men inte riktigt tillräckligt ljus för att på lämpligt sätt övermanna solen när du är utomhus.


Betraktningsvinklarna är vanligtvis smal för en TN-typ panel som denna en; färger tvätta ut snabbt när de ses från ovan och visas inverterad när sett underifrån. Vi vill gärna se en IPS-skärm med bredare betraktningsvinklar, men de flesta IPS skärmar har en långsammare svarstid, vilket gör dem mindre idealiska för spel med extremt hög bildhastighet. Kort sagt, är skärmen en avvägning: den har en fin upplösning och matt yta för spel, men är inte särskilt ljus och inte har den bästa betraktningsvinklar.

De två Dynaudio stereohögtalare är placerade ovanför tangentbordet och under gångjärnen leverera högt och klart ljud och är bättre än vad du får med de flesta bärbara högtalare. Det finns också en inbyggd subwoofer sitter på undersidan av den bärbara datorn på den oposite sidan från fläkt avgaser. Frekvensområdet är bra med sång ljuder klart och bas som är trevligt och rikt även vid högre volymer. Vi är glada att MSI sätta högtalarna på översta däck av chassit så att ljudet riktas uppåt och mot användaren och, till skillnad från 15-tums MSI GX60, kände vi som ljudet var väl avvägd och inte "viktas" mer mot baksidan av den bärbara datorn.


Tangentbord och pekplatta

Den GT70 har en full-size "Steelseries" tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Detta tangentbord är ett "Chiclet" eller ö-liknande tangentbord som har lagt utrymme mellan varje tangent för att undvika stavfel. Tangenterna är helt platt och har en matt yta, vilken inte visar fingeravtryck eller damm som den glansiga plast som omger nycklarna.

Knapparna har en lätt vadderad känsla med lugn nyckelåtgärd men nedslag (avståndet mellan pressade och un-pressade lägen) är lite grunt för en gaming tangentbord. Stödramen under tangentbordet är oftast fast, men vi kände mer flex under hård typning tryck än vad vi förväntat oss från en "Steelseries" tangentbord. Dessutom GT70 s tangentbordsfunktioner flerfärgad LED-bakgrundsbelysning för att hjälpa dig att se nycklarna i ett mörkt rum.

Den GT70 s Synaptics pekplatta är rimligen storlek men ingenting att skriva hem om. Pekplattan är större än den som finns på MSI GX60 och ger större yta för multi-touch-gester som "nypa" eller bläddra. Dock är det enkla faktum att det är en gaming anteckningsboken. Även om du "kan" njuta av några allvarliga spel tid med en pekplatta "de flesta" spelare kommer att ansluta en trådbunden eller trådlös mus när du spelar. I varje fall de dedikerade pekplattknappar fungerat bra i spel och fysisk separation mellan vänster och höger knapparna innebär att du kan känna skillnaden mellan en vänster klicka och högerklicka medan fokuserat på ett spel.

Prestanda och Benchmarks

Vår MSI GT70 (GT70 2OD-039US) granskning enhet har följande konfiguration:

  • Windows 8
  • Intel Core i7-4700MQ processor
  • 17,3 "Full HD antireflex Display (16:9, 1920 x 1080)
  • NVIDIA GeForce GTX 780 4GB GDDR5
  • Cooler Boost 2
  • Fullfärgs Programmerbar bakgrundsbelyst tangentbord genom Steel
  • Super RAID 2 (128GB SSD x 3, RAID 0) + 1TB HDD
  • 32GB DDR3L 1600MHz Systemminne
  • Killer Double Technology (Killer E2200 + Killer Wireless-N 1202)
  • USB 3.0 x 3, USB 2.0 x 2
  • VGA, HDMI, mDP
  • Blu-ray Disc Burner
  • Inbyggd 720p HD webcam
  • World-Class Dynaudio Premium Högtalare
  • Audio Boost Technology
  • MSRP: $ 2,799.99



Om du är ute efter rå prestanda över hela linjen då MSI GT70 levererar ... och lite till. En närmare titt på de specifikationer som anges ovan ganska mycket förklara varför. Du har fått en helt ny fjärde generationens Intel Core i7-4700MQ quad-core processor som drivs med en massiv 32 GB snabbt RAM och parat med NVIDIAs top-of-the-line GeForce GTX 780-grafik.

Det är värt att nämna att denna konfiguration av MSI GT70 var på vårt kontor ungefär samtidigt som den lika utrustad Alienware 17 ... och i fråga om verkligt utfall dessa två bärbara datorer var nästan identiska. Faktum är att du är i för ett tufft beslut om du diskuterar om att köpa den dyrare Alienware 17 eller denna MSI GT70. Alienware ger marginellt högre byggkvalitet till bordet, men det GT70 ger lika bra (eller marginellt bättre) prestanda för ca $ 100 - $ 200 mindre som konfigurerats.

Kombinationen av tre 6Gbps mSATA SSD-enheter vardera med en 128GB kapacitet i en RAID 0-konfiguration (357GB i verkliga livet) och en extra 1TB hårddisk innebär GT70 levererar snabb respons vid uppstart i Windows och lastning spel och fortfarande har gott om förvaring för din Hela Steam bibliotek av spel som är installerade lokalt på hårddisken.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):


PCMark 7 åtgärder systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):


3DMark 11 åtgärder övergripande grafikprestanda i DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet prestandatester:


3 x 128GB SSD i RAID 0

1 TB HDD



Värme och buller

Den GT70 gör ett anmärkningsvärt bra jobb med värmehantering och förblir sval vid beröring även efter en hel timme att spela Call of Duty: Black Ops II. Den senaste generationens Intel quad-core processor och GeForce diskret grafik hanterar värme väldigt bra, de enda yttre områdena i den bärbara datorn som överskred 90 grader Fahrenheit var de två värmeventilerna på den bakre vänstra hörnet på den bärbara datorn. Pekplattan och tangentbordet aldrig överstigit 88 grader under våra speltester. Kort sagt, om du använder den här bärbara datorn som en stationär dator som du inte bör ha några problem med externa temperaturer.

Kylfläkten sparkade in när du spelar visuellt intensiva spel på 1080p upplösning och när vi körde vår PCMark och 3DMark benchmark-tester, men resten av tiden den bärbara datorn var i huvudsak tyst. Även när fläkten är på hög den är tystare än min egenbyggda speldatorn hemma som använder en äldre Radeon HD 6870 bordskort.


Batteritid

Vi använder Powermark i "Balanced"-läge, kör den bärbara datorn med en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, videouppspelning och spel arbetsbelastning. Detta ger ger våra läsare ett enkelt sätt att kopiera våra resultat hemma och den pressar laptop tillverkare att leverera bättre batteritid för "verkliga livet" bruk och inte bara ljus surfa med den bärbara datorn i stort sett sysslolös.

MSI GT70 sprang Powermark i Balanserat läge för endast 1 timme och 3 minuter med hjälp av den medföljande 9-cellsbatteri. Det är uppenbarligen inte särskilt imponerande med modern standard, men ligger nära genomsnittet för en 17-tums gaming anteckningsboken. Visst, är det 9-cellsbatteri inuti GT70 större än de flesta bärbara batterier, men det är också en större bärbar dator packad med betydligt mer hårdvara. Som jämförelse har vi inkluderat resultat från flera andra speldatorer som vi har testat. Om vi ​​skulle använda vårt gamla batteritid test (vilket i princip lämnar den bärbara datorn i viloläge och uppfriskande en webbplats var 60 sekunder) denna laptop skulle förmodligen ge cirka 6 timmars batteritid med nedtonade skärmen och utan att spela spel.

Powermark batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):


Slutsats

Om du letar efter en välutrustad 17-tums gaming anteckningsboken som ger bra valuta för dina dollar (hela $ 2699 av dem) då MSI GT70 förtjänar allvarligt övervägande.

Denna konfiguration premie för GT70 har mer än tillräckligt med grafik hästkrafter för seriösa gamers. Den enda gången du kan hitta NVIDIA GeForce GTX 780 grafik saknar är om du kräver hög bildhastighet medan spel med höga detaljinställningar sträckte på flera skärmar ... men det är vad datorer är till för.

Om du vill ha en fantastisk spelupplevelse och kan leva med de flammande drakar då MSI GT70 levererar varorna. Den enda verkliga klagomål som vi hade är den genomsnittliga skärmens ljusstyrka och begränsade vinklar visning kombinerat med dålig-till-genomsnittet batteritid för en 17-tums gaming anteckningsboken.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Imponerande högtalare
  • Kall röd drake utformning

Nackdelar:

  • Stor, hård och tung
  • Genomsnittlig TN skärm (IPS-skärm skulle ha varit bättre)
  • Dålig batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar