onsdag 3 juli 2013

Lenovo IdeaPad Yoga 11S recension

Lenovo IdeaPad Yoga 11S recension
av Michael Wall - 2013/07/03

Den ultraportabel formfaktor för Yoga 11 och de starkare prestanda i Yoga 13 kolliderar i Lenovo IdeaPad Yoga 11S. Lenovo ser ut att göra sin 11-tums variant av yoga mer välsmakande dikning Windows RT förmån för fullfjädrad Windows 8 och lägga till en tredje generationens Intel Core i5-processor.

Yoga 11S inte skryta med imponerande prestandavinster från sin föregångare, men det konvertibla notebook fortfarande lämnar en hel del övrigt att önska på sin $ 1000 pris. Med andra konkurrenskraftigt prissatta enheter som erbjuder högre skärmupplösningar och fjärde generationens Haswell processorer, är det lätt att hitta Yoga 11s "specs lite föråldrade. Naturligtvis den viktigaste dra fortsätter att vara den Yoga är enkla 360 graders gångjärn, men är det tillräckligt för att locka konsumenter?

Bygg och Design

Lenovo IdeaPad Yoga 11S sysselsätter en otroligt tunn och enkla design. Den bärbara datorn är belagd i en silver soft touch metallhölje (en clementine apelsin variant finns också), vilket är bekvämt vid beröring och resistent mot fingeravtryck. En tjock svart plast ram löper längs kanterna på skärmen och det finns en mjuk texturerat material med lodräta räfflor som pryder handledsstödet. Inredningen är unik och bekväm att använda medan i laptop-läge, men den vertikala ränder har en benägenhet för att plocka upp damm och smuts medan enheten är i tablett eller stå lägen.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S har ett lyxigt kompakt formfaktor, även av konvertibla notebook standarder. Mäta in vid 11.73 "x 8.03" 0.67 "och väger in på 3.08 pounds, Yoga 11S bevisar tunnare än de flesta konkurrerande bärbara datorer inklusive Dell XPS 12 (0,79 ") och MacBook Air (0,68 "). Visserligen med enheten fortfarande väger mer än 3 pounds det kan vara obekvämt att använda en hand, särskilt när man är i tablet-läge, men enheten fortfarande erbjuder enastående bärbarhet väl i nivå med andra konvertibla enheter.

Med sin slimmade design det kommer som liten överraskning att Yoga 11S saknar i hållbarhet. Chassit rymmer upp ganska väl för tryck som ger något när tryck appliceras. Displayen böjs lätt vid tryck på. Medan avsaknaden av stabilitet är bekymmersam uppträder ingen märkbar porlande på skärmen när skärmen är böjd. Normalt slitage bör inte utgöra en allvarlig fara för Yoga 11S, bara inte förvänta sig att enheten att överleva direkt inverkan eller ett fall.

 

Lägen

Den ikoniska definierande drag av Yoga linjen är dess 360 graders gångjärn. Gångjärnet gör det möjligt för displayen att linda runt hela den anordning med baksidan av locket display vilar på botten av chassit. Detta gör konvertibla notebook att anta ett antal roller inklusive fot-läge, tältläge och naturligtvis tablet-läge.

Tält Läge Stand-läge

Gångjärn genomförande Den 360 graders visar sig vara mycket enklare än andra formfaktorer såsom Lenovo ThinkPad Twist . Om Twist s gångjärn kan ofta sylt eller stick, erbjuder gångjärnet en mjuk sömlös övergång mellan lägena. Dessutom, med Yoga 11S finns det ingen förvirring om hur man ska flytta enheten, där med en roterande svängbar design användare kunde vända displayen på fel sätt (visserligen har hänt mig innan).

Tablet-läge Bärbart läge

Den skärmrotation kan vara lite av ett problem. Merparten av tiden den rotering fungerade som avsett snabbt knäppa i rätt riktning, men det fanns några tillfällen då displayen automatiskt skulle standard till en horisontell orientering efter att luta displayen förbi en viss punkt. När detta hände kunde jag inte komma på skärmen för att byta inriktning genom att luta enheten, bara frågan avtog efter att flytta enheten runt i några minuter. Lyckligtvis dessa fall var få och långt mellan, men de ändå visat sig vara en olägenhet.

 

Hamnar och funktioner

Lenovo Yoga 11s ger alla viktiga hamnar, men erbjuder lite i vägen för extramaterial. Den vänstra sidan av enheten finns en mic / hörlursuttag, en USB 3.0-port, en HDMI-utgång och volymkontroller. Den högra sidan av enheten erbjuder ett vägguttag, en SD-kortläsare, en USB 2.0-port och en auto-rotera display knappen. Strömbrytaren är placerad på den främre vänstra delen av chassit.

Vänster: hörlurar / mikrofon-uttag, USB 3.0-port, HDMI-ut Höger: power jack, SD-kortläsare, USB 2.0

Lenovo innehåller rörelse kontroller (powered by syn) i Yoga 11S via enhetens 720p webbkamera. Kontrollerna är ganska förenklat endast anställa höger och vänster handrörelser för att växla mellan alternativ eller skärmar. Dock är alternativet trevligt speciellt när man försöker tummen genom media när man inte kan lägga händerna på skärmen.

Olyckligtvis användbarheten av styrningarna är nedsatt på grund av sin begränsade förenlighet. För närvarande programvaran är endast kompatibel med Windows Media Player, Windows Live Gallery, Picasa, Windows Photo Viewer, Adobe Reader och Microsoft PowerPoint-presentation. Om Lenovo och Microsoft skulle integrera kontrollerna rörelse i Internet Explorer, då skulle de egentligen ha något på sina händer.

 

Skärm och högtalare

Lenovo IdeaPad Yoga 11S erbjuder en 11-tums IPS LED HD-skärm med 1366 x 768 upplösning. Medan standardupplösning är inte så imponerande skärmen klarar av att läsa vackert ge en tydlig bild och levande färger kontrast. Displayen erbjuder också full 10-point multi-touch-kontroller. Skärmen reagerar snabbt läsa swipes och flerfingergester med konsekvent precision.

I IPS-skärm erbjuder generösa vinklar med bilder som håller upp till ca 170 grader innan visar någon märkbar bildförsämring. Skärmen visar lika flexibelt på den vertikala axeln och med begränsad bildförsämring. Skärmen är benägen att visa reflektioner i direkt ljus, men frågan är långt mer uttalad när man tittar på skärmen från extrema vinklar. När du visar för displayen om det visar sig vara betydligt mer motståndskraftig.

Yoga 11S sysselsätter två högtalare placerade på vänster och höger sida av chassit. Paret ger tillräcklig amplitud med tanke på deras lilla kroppsbyggnad, som Yoga 11S lätt kan ge adekvat ljud till en liten grupp människor, men kommer att kämpa för att fylla ett helt rum. Högtalarna hantera också att tillhandahålla en lämplig nivå på ljudkvalitet, utan distorsion även då på 100 procent kapacitet. Det fanns en märkbar brist på bas, men det är par för kursen med de flesta bärbara datorer på marknaden.

 

Yoga_11_keyboard Tangentbord och pekplatta

Yoga 11S sysselsätter en AccuType Chiclet tangentbord. Nycklarna är märkbart kondenseras, men genom att förkorta tangenterna Lenovo kunde ge gott om mellanrum vilket gör det lättare att navigera.

De rundade kvadrat tangenter erbjuder en glansig slät yta. Restiden är något begränsad, men det är som kan förväntas med tanke enheterna 0,67 "tjocklek. Lenovo gör upp för bristen på djupet med lyhörd taktil feedback, som nycklar snabbt snäpper tillbaka på plats efter att ha blivit slagen.

Ligger direkt nedanför mellanslagstangenten är enhetens generöst tilltagna (i förhållande till enheten) pekplattan. Pekplattan som drivs av synaptiska förare saknar traditionella musknappar. Istället pekplattan reglerar de nedre vänstra och högra delarna av dynan för att fungera som vänster och höger musklick. Dynan sysselsätter också flerfingergester med ett enda finger fungerar som ett vänsterklick och två fingrar agerar ett högerklick.

Yoga_11_touchpad Pekplattan läser mest gester bra, även om det fanns tillfällen då kudden misslyckats med att läsa två fingrar rullningsgest. Ibland skulle två finger rullnings fungera perfekt, medan andra gånger att dra två fingrar över dynan skulle resultera i att pekaren flyttar planlöst på skärmen. Denna fråga var ihärdig nog att jag försummat att använda pekskärmen och piltangenter för allmän navigering.

Bortsett från de två fingrar rulla pekplattan var ett nöje att använda. Den slick ytan gav en hel del precision, och andra gester visade betydligt mer konsekvent.

 

Prestanda

Vår granskning enhet av Lenovo IdeaPad Yoga 11S innehåller följande specifikationer:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 1.5 GHz Intel Core i5-3339Y Processor
  • 11,6 "HD IPS-skärm (1366 x 768) 10-Point LED multi-touch 300 nits
  • 8GB DDR3
  • 256GB m-SATA II SSD
  • Bluetooth 4.0
  • 802.11 b / g / n
  • 4-cell 42WH litiumpolymerbatteri
  • Mått: 11,73 "x 8.03" x 0.67 "
  • Vikt: 3,08 £.
  • Starta Pris: $ 750
  • Pris som konfigurerad: $ 1000

Yoga 11s rör sig bort från NVidia Tegra 3 chipset i den ursprungliga Yoga 11, i stället erbjuder 1,5 GHz Intel Core i5-3339Y-processor. Den tredje generationens Intel-processor ger en fin bula i fråga om prestanda, men Yoga 11S erbjuder fortfarande sub-par prestanda jämfört med andra konkurrenter vid pris punkt $ 1000.

Kombinerat med 8 GB RAM och 256 GB SSD Yoga 11S kommer att kunna hantera normala ord och webbfunktioner med relativ lätthet. Mer krävande uppgifter som strömmande video eller köra komplicerade Office Excel-funktioner bör inte vara för mycket av ett problem för enheten heller. Med 8 GB RAM enheten kan jonglera olika uppgifter utan några märkbara droppar i prestanda. Grafiskt intensiva funktioner visa sig vara betydligt mer utmanande för enheten med sin Intel HD 4000-grafik. Med avsaknaden av en dedikerad GPU Yoga 11 är kapabla att hantera mindre påfrestande tv-spel, men enheten kommer inte att kunna spela nyare spel eller hantera högupplöst video redigering.

Den 256 GB SSD ger snabb uppstart och återställning tider, perfekt för användare på språng. Databelastningshastigheter var inte så snabbt som förväntat, men de var fortfarande mer än funktionsdugliga. Lenovo Yoga 11S är verkligen inte en slöfock när det gäller prestanda, men erbjudandet bleknar i jämförelse med andra enheter som Sony Vaio Pro 11 eller 11-tums Apple MacBook Air.

Prestandatester

Enheten som NBR omdömet var en mid-tier konfiguration som erbjuder en 1,5 GHz i5-3339Y-processor, 8 GB RAM och en 256 GB SSD för $ 1000. Basmodellen presenterade en 1,4 GHz i3-3229Y-processor, 4GB RAM och en 128GB SSD för $ 750.

Lenovo erbjuder också en high-end modell komplett med en 1,5 GHz i7-3689Y-processor, 8 GB RAM, en 256 GB SSD och en ljus clementine-orange lock för $ 1300.


wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:


Värme och buller

Ventilen är placerad längs den bakre änden av chassit under displayen. Placeringen av ventilen är idealiskt eftersom det ser till att driva bort värme från användaren. Fläkten är relativt tyst i de flesta fall endast framställa ett svagt brum när anordningen trycks till kapacitet.

Enheten har en benägenhet för att värma upp ganska snabbt. Aktiviteter som strömmande video eller försöker spela low-end spel kommer att göra att enheten att öka i temperatur på bara några minuter. Enheten kommer att värma upp till den punkt där det är verkligen märkbar och ibland kan vara lite obehagligt, även om den aldrig når temperaturer som skulle hindra den från att användas som en bärbar dator.

 

Batteritid

För att testa batteritiden använde vi vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark "balanserad" batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

I vårt test körde Lenovo IdeaPad Yoga 11S i 3 timmar och 32 minuter innan du stänger av efter att ha nått 5 procent batterireserv gräns. Kör på bara en smula mer än tre och en halv timme Yoga 11S erbjuder sub-par batteritid, särskilt jämfört med andra konvertibla bärbara datorer. Användare som helt enkelt använder grundläggande ord-och produktivitetsfunktioner kommer att kunna tränga bort lite mer batteritid som enheten körde i 4 timmar och 50 minuter i PowerMark produktivitetstestet. Användare kan dock också räkna med betydligt mindre batteritid medan du tittar medierna, eftersom de Yoga 11S bara körde i 2 timmar och 37 minuter i PowerMark underhållning testet.

Det är där det saknas en fjärde generationens Haswell processor är verkligen märkbar. Med tanke på att andra bärbara datorer på marknaden börjar använda den nya styrkretsen till konkurrenskraftiga pris punkter, är den sub-par batteritid tufft att medge den.

Slutsats

Lenovo IdeaPad Yoga 11S är inte en dålig enhet på något sätt, men det känns en smula för dyrt för vad den erbjuder.

Det viktigaste dra för enheten är dess ikoniska design. Lenovo Yoga s formfaktor med sina 360 gångjärn är fortfarande en av de bästa på marknaden. Enheten kan växla mellan tablet till notebook-läge och allt annat där emellan i ett ögonblick.

Om Yoga 11S blir en tuff sälja är dess prestanda. Avsaknaden av en fjärde generationens Haswell processor är iögonenfallande när det gäller enheterna begränsad batteritid, speciellt när du visar media. Beviljas Lenovo Yoga 11S klarar att imponera på vissa områden, som erbjuder en riklig 8 GB RAM och en rymlig 256GB SSD för långt mindre än de flesta konkurrenter, men utbudet verkar inte optimerad för vad konsumenterna sannolikt kommer att använda denna enhet för.

Lenovo Yoga 11S är enhet som syftar till portabilitet, och dess portabilitet är märkbart minskas genom sin relativt korta batteritiden. Andra alternativ som Sony VAIO Pro 11 eller Apples 11-tums MacBook Air kommer att erbjuda starkare nivåer av prestanda, längre batteritid och hög upplösning.

Men dessa enheter också inte erbjuder den flexibilitet och mångfald Yoga designen. De som letar efter en mångsidig design och har inget emot att ge upp på ren prestanda kommer att bäst av Lenovo IdeaPad Yoga 11S.

Fördelar:

  • 360 Gångjärn Design
  • Bärbar
  • Kvalitet Tangentbord

Nackdelar:

  • Låg skärmupplösning
  • Begränsad batteritid
  • Mediokra prestanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar