onsdag 30 maj 2012

Lenovo ThinkPad X230 Recension: Road Warrior Perfection

Lenovo ThinkPad X230 Recension: Road Warrior Perfection
av Jerry Jackson - 2012/05/30

Lenovos senaste och bästa ultraportabla bärbara företagsdatorer, lovar 12,5-tums ThinkPad X230 att hitta den perfekta balansen mellan allvarliga prestanda och mobilitet. Med de senaste Intel Ivy Bridge-processorer och mer än 8 timmars batteritid är detta det bästa arbetet laptop på marknaden? Ta en närmare titt ta reda på.

Översikt

Lenovo förmodligen förväg meddelade fler bärbara datorer vid Consumer Electronics Show i januari än någon annan tillverkare, men den senaste uppdateringen till X-serien ThinkPad bärbara företagsdatorer stiger över tävlingen. Den helt nya ThinkPad X230 ser ut att bli den ultimata 12-tums affärer laptop men i en tid då verksamheten marknaden att översvämmas av aluminium-klädda MacBook look-alikes är det plats för en traditionell affärsverksamhet ultraportabel? ThinkPad har länge ansetts vara några av de bästa affärer bärbara datorer tack vare en pålitlig kombination av banbrytande prestanda, fast byggkvalitet, utmärkt tangentbord, spårpunkter precision (som röd prick i mitten av tangentbordet) och fantastiska garantisupport. Den tidigare generationen ThinkPad X220 var allmänt anses vara det bästa 12-tums Business Notebook på marknaden.

Den stora frågan: Är den nya ThinkPad X230 ännu bättre än den populära X220?

Bygg och Design

Vid första anblicken, har ThinkPad X230 endast några mindre förändringar från X220. Placeringen av flera hamnar har blandas runt, men du har fortfarande samma beprövade hård design i kombination med hållbar magnesiumlegering och plast konstruktion täckt matt svart gummerad färg. Lenovo fortsätter att ge i huvudsak en fullstort tangentbord på en 12-tums ultraportabel bärbar dator, men det större tangentbord kommer på bekostnad av utrymme för handlovsstödet. Även att skriva är mycket bekväm på X230, har handlederna inte rikligt utrymme med fingrarna i den traditionella skriva positionen.

Den X230 fortsätter Lenovos utveckling av "affärer robusta" bärbara datorer även med sina Lilleputtlandet proportioner. Denna ThinkPad är Milspec testad (stötar, termisk chock, höjd, damm, vibrationer, fukt, värme och kyla) för bevisad hållbarhet. Nedre raden: du kan kasta X230 i bilen eller låt sylt flygvärdinna den till en overhead fack utan att oroa något går sönder. Liksom de flesta ThinkPad kommer X230 tar stryk och fortsätta arbeta.

Medan majoriteten av Lenovos företagskunder beställa sina bärbara datorer förkonfigurerad precis som de vill ha dem är det viktigt att nämna att X230 är fortfarande mycket lätt för IT-personal att uppgradera och service i området. Hårddisken är lätt ersättas genom att ta bort den enda skruven på sidan panelen. När det gäller RAM är berörda, finns det två platser som finns under den huvudsakliga tillgång plattan på undersidan av den bärbara datorn. Vår granskning enhet kom med en enda 4GB installerade minnesmodulen, så det skulle vara ganska lätt att uppgradera till 8GB minne eller minskning två 8GB moduler för totalt 16 GB RAM-minne.

Hamnar och funktioner
Förra året sa vi "ThinkPad X220 har vad som bara kan beskrivas som den mest robusta porten layout vi sett på någon aktuell gneration 12-tums bärbar dator." Tja, hittade Lenovo ingenjörer ett sätt att packa ännu mer i X230 i år. Du får två "SuperSpeed" USB 3,0-portar för snabb dataöverföring och ett "alltid på" USB 2,0-port (för laddning USB-enheter när datorn är avstängd). Den X230 levereras också med en traditionell VGA-port för de äldre affärer och skola projektorer, en Mini DisplayPort-anslutning, Gigabit Ethernet och en SDHC-kortläsare. Åh, och Lenovo lyckades klämma in en full storlek 54mm ExpressCard-plats för tillbehör och hamn expansion. Om detta inte är tillräckligt med portar, det finns en dockningsstation anslutning på undersidan av den bärbara datorn så att du kan stänga av denna 12-tums laptop till en stationär dator.


Framst: Högtalare grillar

Tillbaka: Batteri, nätuttaget och värme avgassystem

Vänster: Värme avgaser, USB 3,0, VGA, Mini DisplayPort, USB 3,0, ExpressCard-kortplats och trådlöst på / av-knapp

Höger: SD / SDHC-kortplats, "alltid på" USB 2,0-port, Ethernet, headset och säkerhetslås



Skärm och högtalare
Det 12,5-tums skärm på vår översiktliga granskning enhet ThinkPad X230 är en valfri IPS-panel med LED-bakgrundsbelysning. Skärmen har samma 1366 x 768 upplösning som standard displayen, men IPS panelen ger större ljusstyrka, mer kontrast och bredare betraktningsvinklar. Vårt labb testresultat visar den här skärmen har en 780:1 kontrastförhållande och en topp ljusstyrka på 300 nit. Horisontella och vertikala betraktningsvinklarna är helt enkelt fantastiskt, vi knappt märkt någon färg distorsion även ut för extrema betraktningsvinklar.

Högtalare kvalitet är genomsnittet som maxvolymen är tillräckligt högt för att fylla ett stort mötesrum med relativt klart ljud. Ljudet resultat är bra nog för en grundläggande videokonferens eller webcast och Lenovo gör det bästa av en mindre än idealisk situation med Dolby Home Theater programvara för att digitalt förbättra ljudet från både inbyggda högtalare och hörlurar som är anslutna till hörlursuttaget . Som med de flesta moderna ultraportabla bärbara datorer, är högtalarna sitter på undersidan framkant X230. Detta innebär ljud riktas nedåt och bort från dig i stället upp mot öronen. Om du använder X230 som en "laptop", så ljudet är ofta dämpas mot dina kläder eller benen.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på ThinkPad X230 är Lenovos nya "Precision Keyboard" med LED-bakgrundsbelysning. Även om det kommer säkerligen att vara en del diehard fans av den traditionella Lenovo tangentbord använder X230 en chiclet-stil nyckel design inte till skillnad från vad vi har sett på de flesta konsumenter bärbara datorer under det senaste decenniet. Den viktigaste nyckeln storlekar är fortfarande 100% av normalt men vet att det finns ytterligare utrymme mellan varje tangent för att förhindra skrivfel. Det skriver yta har bra stöd med knappt någon flex under hård press. Den taktila känslan från varje tangent är bra med mjuka klick avger mycket lite buller när den är helt intryckt. Du kan skriva i timmar åt gången utan mycket besvär.

Den tidigare nämnda LED-bakgrundsbelysning har fyra inställningar, av, låg, hög och hög med tillägg av den traditionella "ThinkLight" ligger bredvid webbkameran som kastar ljus ner på tangentbordet. Detta ger ThinkPad-användare "det bästa av två världar", om de inte är säker på den nya bakgrundsbelyst tangentbord.

Den klassiska röda TrackPoint och knapplösa pekplatta är Synaptics modeller som ger en utmärkt känslighet och lyhördhet som du flyttar markören i olika tillämpningar. Den knapplösa pekplatta ger samma yta som X220 (45 procent större yta än den gamla X201).

Som med alla de senaste Synaptics clickpads vi testat presenterar bristen på separata dedikerade vänster och höger knapparna nedanför pekplattan bara ett problem med standardinställningarna eftersom det är mycket svårt att utlösa ett högerklick. Du kanske måste trycka på nedre högra hörnet av pekplattan flera gånger för att registrera ett högerklick. Tack och lov kan du justera inställningarna för pekplattan med den medföljande UltraNav programmet. Alternativt kan du använda bara TrackPoint och dedikerade vänster och höger musknappar ovanför pekplattan.

Prestanda

Vår granskning enhet av Lenovo ThinkPad X230 har följande specifikationer:

  • Intel Core i5-3320M dual-core processor med vPro (2,6 GHz, 3MB cache, 3.3GHz Turbo frekvens)
  • Windows 7 Professional (64-bitars)
  • 12,5-tums Premium HD (1366 x 768) LED bakgrundsbelyst display (IPS)
  • Intel Integrated HD-grafik 4000
  • 4GB DDR3 (1333MHz)
  • 320GB Hitachi Travelstar hårddisk (Z7K500)
  • Intel Centrino Wireless-N 2200
  • Intel 82579LM Gigabit Ethernet
  • 720p HD-webbkamera med ansikte spårning
  • Fingeravtrycksläsare
  • 6-cells batteri (63Wh) och valfria skiva batteri (65Wh)
  • Mått: 12 (L) x 8,13 (B) x 0,75 till 1,36 (H) inches med 6-cells batteri
  • Vikt: 3,5 pounds med 6-cells batteri (2,98 pounds

En del av löpsedlarna med lanseringen av ThinkPad X230 är användningen av de senaste Intel "Ivy Bridge"-processorer. Vår granskning enhet kom utrustade med Intel Core i5-3320M processor med dubbla kärnor. Denna CPU har en standard klockfrekvens 2,6 GHz och snabbt steg upp till en 3.3GHz turbo frekvens när den bärbara datorn utför en svår uppgift eller kör ett komplext program.

De nya Intel HD 4000 integrerad grafik i Ivy Bridge-plattformen är en märkbar steg upp från den föregående generationen av Intel integrerad grafik och kan spela DirectX 11 spel ... antar att det finns drivrutiner stöd för de spel du vill spela. Den X230 levererade några imponerande benchmark nummer i 3DMark06, men verkliga spel tester var en kombination av hit och missa eftersom många nya spel fortfarande inte köras på Intel-grafik. Bara för att spela djävulens advokat vi inkluderat riktmärken från Eurocom Monster (Clevo W110ERF) sedan den ultraportabla bärbara packar den senaste generationen av NVIDIA-grafikkort i en bärbar dator skal ungefär samma storlek som X230.

Prestanda och Benchmarks

Visst, även om X230 inte kan slå en anpassad gaming ultraportabel när du spelar Batman: Arkham City, de flesta företag inte bryr sig om ThinkPad X230: s förmåga att spela spel ... de vill bara anständigt grafikprestanda för Photoshop redigering och videokonferenser. Det är saker som X230 kan hantera utan att bryta ett svett.

Den 320 Hitachi Travelstar Z7K500 hårddisk i vår granskning provet är tämligen snabbt och är snabb nog för genomsnittliga uppgifter. Men med tanke på snabbt resultat av de senaste Ultrabooks med SSD behöver Lenovo sannolikt överväga att erbjuda extra Solid State Drive som standard (minst 128GB kapacitet).

Den enda anledningen att X230 inte slakta Ultrabooks som Dell XPS 13 och HP Folio 13 i PCMark riktmärken är det faktum att dessa Ultrabooks använder snabbare SSD-lagring i stället för en långsam hårddisk. Översättning: Köp X230 med en SSD eller byta ut hårddisken med en SSD själv om du vill top-of-the-line prestanda.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 mäter systemets totala prestanda i Windows 7 (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark11 mäter totalt grafikprestanda i DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Lenovo lovade en "svalare och tystare termiska konstruktion" tack vare de dubbla luftutsläppen och de skojar inte. Bullernivåerna från fläkten var i princip ljudlös under normal daglig användning med X230. Även hög fläkthastighet är viskande tyst - så mycket så att vi var tvungna att sätta den bärbara datorn till våra öron för att säkerställa att fläkten fungerar. Hitachi hårddisk var faktiskt starkare än fläkten när hårddisken var aktivt läsa och skriva filer. Vi blev imponerade av de relativt låga yttertemperaturer tanke på imponerande prestanda och tyst fläkt. Alla temperaturer som visas nedan anges i grader Fahrenheit:

Batterilivslängd
ThinkPad X230 med Intel Core i5-3320M-processor levererade 8 timmar och 41 minuter batteritid med 6-cells batteri. Vår standard batterilivslängd testet ställer skärmen till 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och kontinuerligt uppdatera en webbplats på en 60-sekunders intervall, och Windows 7 inställd på "balanserad" power-profil. Med tillvalet nio-cells batteri och skiva batteri som ansluter till botten av den bärbara datorn, hävdar Lenovo upp till 24 timmars batteritid. Utnyttjandet bort här är att ThinkPad X230 är kungen av kullen i form av batteritid.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

Affärsmän som ständigt reser eller som bara har ett litet kontor bör allvarligt överväga att köpa ThinkPad X230. Inte bara denna 12-tums bärbar dator packa mer makt än de flesta 13-tums och större Ultrabooks ger X230 också större trygghet tack vare robusta byggkvalitet och uppriktigt sagt AWESOME batteritid.

De senaste Intel Ivy Bridge-processorer hjälpa säkert med prestanda både när det gäller rå datorkraft och förbättrade grafikprestanda. Våra endast mindre klagomål om prestanda är att en premie ultraportabel som denna verkligen måste ha en Solid State Drive som standard. Vi förstår att erbjuda en hårddisk gör Lenovo att erbjuda X230 till ett lägre utropspris men den långsamma hårddisken var den enda mörka fläcken på en annars felfri prestanda.

När det gäller design X230 har en fantastisk tangentbord (kanske den bästa chiclet-tangentbord vi någonsin sett), men det egendomliga pekplattan gör för en frustrerande upplevelse om du lär dig att använda TrackPoint.

Efter allt är sagt och gjort ThinkPad X230 är den bästa ultraportabla Business Notebook finns på marknaden. Det är inte helt perfekt (se våra kommentarer om hårddisken och pekplatta) men du kommer inte hitta en bättre kombination av bärbarhet, prestanda, hållbarhet, portval och batteritid till varje pris punkt.

Fördelar:

  • Batteritiden är oöverträffad
  • IPS-skärm är fantastisk
  • Stora hållbarhet, hamnar och prestanda

Nackdelar:

  • Pekplatta omintetgör ofta
  • Bör komma med SSD standard


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar