tisdag 3 januari 2012

Lenovo IdeaPad U300s granskning: Skönheten och odjuret

Lenovo IdeaPad U300s granskning: Skönheten och odjuret
Charles P. Jefferies - 1/3/2012

Lenovos nya Ultrabook har en 13,3-tums skärm, Core i7-processor och 256 GB SSD. De är trevliga specifikationer för en premie tunn och lätt bärbar dator, men är de bygga kvalitetsproblem en deal breaker?

BYGGA OCH DESIGN
De U300s är tunn som förväntas av en Ultrabook, den mäter bara 0,6 inches hög och en fästing mindre än tre pounds.
Chassit bygger inte på en intern ram utan på sin externa magnesiumlegering skal för styrka. Medan metallen känns stabil, betyder inte låna tillräckligt stöd, chassit är lätt att böja sig som är locket. Detta är inte en önskvärd egenskap i ett berest dator eftersom den tillåter de kretskorten för att böja, det kan leda till för tidigt bortfall ner linjen.

Jag gillar hur den övergripande utformningen av den bärbara datorn är något underskattad. Den grå metall har en matt finish och kvalitet se. När den är stängd de U300s liknar en bok, men dessa kanter (i närheten av locket och botten av chassit) är ganska skarpa. Är en sådan avvägning värt utseendet? Inte riktigt.

Övergripande utformningen är tilltalande om chassits hållfasthet lämnar övrigt att önska. Som med de flesta Ultrabooks, är de U300s inte lätt att uppgradera på egen hand, det finns inga åtkomst paneler på undersidan för att byta ut RAM-minne eller lagringsenhet.

Hamnar och funktioner
Ultrabooks kommer inte med en massa portar men de U300s lyckas göra värre. Dess brist på en mediekortläsare är överraskande och verkar som ett förbiseende från Lenovos sida. De U300s har bara två USB-portar (varav en är USB 3.0), HDMI och en hörlur / mikrofon kombinationsjack, det är det. Den har inte en VGA-port heller.


Front: Power LED

Tillbaka: Inget

Vänster: Återhämtning knapp, kyla luftuttaget, USB 2.0-port

Höger: hörlurar / mikrofonkombinationsjack, USB 3.0-port, HDMI, AC vägguttag

Skärm och högtalare
Den 13,3-tums skärm är vanilj, den har en standard 1366x768 (720p) upplösning och en glansig yta. Den blanka ytan har vissa användbarhetsproblem eftersom det reflekterar ljus som kan vara bra för en bärbar dator som finns kvar på skrivbordet men för en bärbar dator som används i en mängd olika ljusförhållanden, är det inte. Skärmen har en urtvättad look och de vertikala betraktningsvinklarna är för smala eftersom det snabbt tvättar ut när man ser mer än ett par grader utanför centrum. Trots det, jag önskar skärmen lutas tillbaka lite längre.


Två stereohögtalare är placerade på insidan av chassit. De låter dovt och är ganska burkigt. De U300s "har en mikrofon / hörlurar kombinationsjack, som är ett mycket bättre val för ljud-relaterad verksamhet.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord är tyst och har en bra layout. Andra Ultrabooks vi har testat har kompromissat på tangentbordet till en viss effekt, de U300s, förutom nyckel resor är lite kort (avstånd mellan pressade och un-pressade lägen) gör ganska bra. Tangentbordet är tyst och har tillräckligt med taktil återkoppling. Jag skulle inte ha ett problem med det här tangentbordet varje dag. Den enda funktion den saknar är motljus (Toshiba Z830/Z835 ​​har bakgrundsbelysning, men känslan är inte lika bra som de U300s).

Synaptics pekplatta är faktiskt en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick, det finns inga dedikerade knappar. Den bländskydd ytan är lätt att spåra den. Denna styrplatta är någorlunda korrekt även om det tryck som krävs för att skapa en klick varierar (det är svårare att trycka ner närmare toppen). Vid slutet av dagen skulle jag ändå föredra en traditionell pekplatta med separata knappar.

Vår Lenovo IdeaPad U300s översyn enheten har följande specifikationer:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Ultimate 64-bit
  • Intel Core i7-2677M processor med dubbla kärnor (1,8 GHz, upp till 2.9GHz Turbo Boost, 4MB cache, 17W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (max stöds)
  • 256GB SSD (JMicron 616)
  • Intel Centrino Wireless-N 1030
  • Integrerad Bluetooth
  • Integrerad 720p webkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1 års garanti
  • Integrerad 4-cellsbatteri (ej utbytbar)
  • Vikt: 2,9 kg.
  • Mått: 12.8 x 8.5 x 0.6-tum
  • Pris: $ 1,449.99

Dessa specifikationer är det bästa vi har sett i en Ultrabook, dual-core i7 processor är den snabbaste och 256GB SSD är den högsta kapaciteten modell som vi har sett. Ultrabooks är inte tillgängliga med dedikerade grafikkort dock. Notera den chockerande höga priset, andra Ultrabooks vi har testat, inklusive ASUS UX31 och Toshiba Z835 har varit runt eller under $ 1,000 varumärket. De U300s inkluderar en extra stor 256GB SSD och snabbare i7 processor men även då är det tveksamt om det är värt en extra några hundra dollar.

PRESTANDA OCH RIKTMÄRKEN
Den U300s "har bra prestanda för dagligt bruk, inklusive kontor produktivitet och ännu mer krävande uppgifter såsom Photoshop. Medan den i7 processor med dubbla kärnor är mycket snabb, kommer skillnaden mellan det och ett jämför dual-core i3 eller i5 inte vara märkbar för de flesta användare.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den enda fläkt på den vänstra sidan av de U300s kvar på större delen av tiden, men är tyst och icke störande. Vid maximalt varvtal, utvecklar det en liten gnäll men fortsätter att vara ignorable. Den bärbara datorn chassi själv förblir sval vid beröring, även under benchmarking belastning.

Batteritid
De U300s levererade sju timmar, 40 minuter batteritid under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är i linje med det som vi har kommit att förvänta sig från Ultrabooks.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

SLUTSATS
Den IdeaPad U300s är en solid inträde på Ultrabook marknaden, det är mest framgångsrika, men snubblar på några märkbara områden. Samtidigt som jag gillar designen, är chassit för lätt att böja, vilket leder till viss oro långsiktig tillförlitlighet. Skärmen är inget speciellt med knappt tillräcklig bildkvalitet. Sist men inte minst den saknar ett media kortläsare.

På den positiva sidan har de U300s ett stort tangentbord - det bästa vi har sett på en Ultrabook hittills. Den mäter bara 0,6 inches tunn och är mindre än tre pounds, i kombination med nästan åtta timmars batteritid för U300s gör en bra reskamrat. Sist men inte minst den har gott om prestanda för dagligt bruk.

Sedan finns frågan om priset, på $ 1,449.99, är detta fullt lastade U300s vara mycket dyrt för en Ultrabook, Toshiba Z835 vi testade var bara $ 800. Toshiba hade halva förvaring och en långsammare processor, men även med de biffiga specifikationer, är det U300s "priset svårt att motivera. Ett par hundra dollar måste slås av innan "värde" kan användas i samma mening.

Sammantaget kan vi rekommendera de U300s om du kan få det för rätt pris - och förutsatt att du kan hantera utan en mediekortläsare.

Fördelar:

  • Bra tangentbord
  • Utmärkt prestanda
  • Elegant design

Nackdelar:

  • Flexibel chassi
  • Ingen mediekortläsare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar