tisdag 3 januari 2012

Lenovo IdeaPad U300s granskning: Skönheten och odjuret

Lenovo IdeaPad U300s granskning: Skönheten och odjuret
av Charles P. Jefferies - 2012/01/03

Lenovos nya Ultrabook har en 13,3-tums skärm, processor Core i7 och 256GB SSD. De är trevliga specifikationer för en premie tunn och lätt bärbar dator, men är de bygga kvalitetsproblem en del breaker?

Bygga och designa
De U300s är tunn som förväntat från en Ultrabook, den mäter bara 0,6 inches hög och en bock mindre än tre pounds.
Chassit bygger inte på en inre ram, utan på dess yttre magnesiumlegering skal för styrka. Medan metallen känns fast, lånar det inte tillräckligt stöd, chassit är lätt att böja som är locket. Detta är inte en önskvärd egenskap i en berest dator eftersom den tillåter de interna kretskorten att böja, det kan leda till för tidigt bortfall ner linjen.

Jag gillar hur den övergripande utformningen av den bärbara datorn är något underskattade. Den grå metallen har en matt finish och en kvalitet utseende. När stängde U300s liknar en bok, men dessa kanter (runt locket och botten av chassit) är ganska skarpa. Är en sådan avvägning värd utseendet? Inte riktigt.

Övergripande konstruktionen är tilltalande men chassit styrkan lämnar något att önska. Som med de flesta Ultrabooks är U300s inte lätt att uppgradera på egen hand, det finns inga åtkomstpaneler på undersidan för att byta ut RAM eller lagringsenhet.

Hamnar och funktioner
Ultrabooks inte komma med en massa portar men U300s lyckas göra värre. Dess brist på en mediekortläsare är överraskande och känns som en förbiseende från Lenovos sida. De U300s har bara två USB-portar (varav en är USB 3,0), HDMI och en hörlur / mikrofon kombination Jack, det är det. Det har inte en VGA-port heller.


Framsida: Power LED

Tillbaka: Inget

Vänster: Återvinning knapp, kylning utblåsventilen, USB 2,0-port

Höger: hörlurar / mikrofon kombination jack, USB 3,0-port, HDMI, nätuttaget

Skärm och högtalare
Den 13,3-tums skärm är vanilj, den har en standard 1366x768 (720p) upplösning och en glansig yta. Den blanka ytan har några användbarhetsproblem eftersom det reflekterar ljus som kan vara bra för en bärbar dator som finns kvar på skrivbordet, men för en bärbar dator som används i en mängd olika ljusförhållanden, är det inte. Skärmen har en urtvättad look och de vertikala betraktningsvinklarna är för smal som det snabbt tvättar ut när man ser mer än ett par grader utanför centrum. Trots detta vill jag skärmen lutas tillbaka lite längre.


Två stereohögtalare finns inuti chassit. De låter dovt och är ganska burkigt. Det U300s "har en mikrofon / hörlurar kombination kontakt som är ett mycket bättre val för ljud-relaterad verksamhet.

Tangentbord och pekplatta
Den tangentbord i full storlek är tyst och har en bra layout. Andra Ultrabooks vi har testat har kompromissat på tangentbordet till en viss effekt, de U300s, andra än de viktigaste resor är lite kort (avstånd mellan pressad och un-pressade lägen) gör ganska bra. Tangentbordet är tyst och har tillräcklig taktil återkoppling. Jag skulle inte har problem med det här tangentbordet varje dag. Den enda funktion den saknar är motljus (Toshiba Z830/Z835 ​​har bakgrundsbelysning men känslan är inte lika bra som U300s).

Till Synaptics TouchPad är faktiskt en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick, det finns inga dedikerade knappar. Den anti-glare ytan är lätt att spåra den. Denna styrplatta är någorlunda korrekt om mängden tryck som krävs för att skapa ett klick varierar (det är svårare att trycka ner närmare toppen). I slutet av dagen skulle jag fortfarande föredra en traditionell pekplatta med separata knappar.

Vår Lenovo IdeaPad U300s översyn enheten har följande specifikationer:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Ultimate 64-bit
  • Intel Core i7-2677M dual-core processor (1,8 GHz upp till 2.9GHz Turbo Boost, 4MB cache, 17W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (max stöds)
  • 256GB SSD (JMicron 616)
  • Intel Centrino Wireless-N 1030
  • Integrerad Bluetooth
  • Integrerad 720p webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 1-års garanti
  • Integrerad 4-cells batteri (ej utbytbart)
  • Vikt: 2,9 £.
  • Mått: 12,8 x 8,5 x 0,6-inches
  • Pris: $ 1,449.99

Dessa specifikationer är det bästa vi har sett i ett Ultrabook, dual-core i7 processor är den snabbaste och 256GB SSD är den högsta kapaciteten modell vi har sett. Ultrabooks är inte tillgängliga med dedikerade grafikkort dock. Observera chockerande högt pris, andra Ultrabooks vi har testat, inklusive ASUS UX31 och Toshiba Z835 har funnits eller under $ 1.000 varumärket. De U300s har en extra stor 256GB SSD och snabbare i7 processor men även då är det tveksamt om det är värt en extra några hundra dollar.

PRESTANDA och riktmärken
Det U300s "har bra prestanda för dagligt bruk, inklusive produktiviteten på kontoret och ännu mer krävande uppgifter som Photoshop. Medan i7 processor med dubbla kärnor är gott snabbt, kommer skillnaden mellan det och en jämförbar dual-core i3 eller i5 inte märkbar för de flesta användare.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den enda fläkt på vänster sida av U300s förblir på för det mesta, men är tyst och icke störande. Vid maximal hastighet, utvecklar det en liten whine, men fortsätter att vara ignorable. Den bärbara datorn chassi själv förblir sval vid beröring, även under benchmarking belastning.

Batterilivslängd
De U300s levererade sju timmar, 40 minuter batteritid under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är i linje med vad vi har kommit att förvänta oss från Ultrabooks.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

SLUTSATS
IdeaPad U300s är en solid inträde på Ultrabook marknaden, det är mestadels framgångsrika men snubblar på några märkbara områden. Medan jag gillar designen, är chassit för lätt att flex, vilket leder till en viss oro på lång sikt tillförlitlighet. Skärmen är inget särskilt med knappt tillräcklig bildkvalitet. Sist men inte minst saknar en mediekortläsare.

På den positiva sidan, har U300s en stor tangentbord - det bästa vi har sett på en Ultrabook hittills. Den mäter bara 0,6 inches tunn och är mindre än tre pounds, kombinerat med nästan åtta timmars batteritid U300s gör en stor reskamrat. Sist men inte minst har gott om prestanda för dagligt bruk.

Sedan finns frågan om priset, på $ 1,449.99, det är fullastade U300s vara mycket dyrt för en Ultrabook, Toshiba Z835 vi testade var bara $ 800. Toshiba hade halv lagring och en långsammare processor, men även med biffiga specifikationer, är U300s "pris svårt att motivera. Några hundra dollar måste slås av innan "värde" kan användas i samma mening.

Sammantaget kan vi rekommendera U300s om du kan få det för rätt pris - och förutsatt att du kan hantera utan en mediekortläsare.

Fördelar:

  • Bra tangentbord
  • Utmärkt prestanda
  • Elegant design

Nackdelar:

  • Flexibel chassi
  • Ingen media kortläsare


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar