måndag 19 maj 2008

HP Compaq 8710w Användarrecension

HP Compaq 8710w Användarrecension
av chrixx - 2008/05/19

av Christopher Chua

HP Compaq 8710w är HP: s top of the line Premium mobil arbetsstation med några av de högsta specifikationerna för närvarande finns på marknaden, bland annat alternativ för en full-HD-skärm, Penryn processorer och den mest kraftfulla professionella grafikkort lösningen för bärbara datorer.

Orsaker till att köpa

Efter att äga en 8510w, insåg jag att en 15,4 "notebook och samtidigt nå en bra balans, är inte precis en riktig stationär dator. Jag ville ha en sann maskin stationär dator som har utmärkt grafik kapacitet, en stor och vacker skärm, snabb processor och bekvämt tangentbord.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Jag ansåg på allvar Dells XPS M1730, som är ett populärt alternativ, men jag bestämde mig att jag värdesätter en diskret och professionellt utseende samt dockningsstation stöd mer än SLI grafikfunktioner och Dual Drive konfiguration som XPS erbjuder. Det är också en mycket lättare och portabel bärbar dator än XPS och jag gillar att kunna ta den bärbara datorn med mig på enstaka resa. Precision M6300 var inte ett alternativ för mig som för ungefär samma pris, det erbjuds färre funktioner och har en tvekan mindre önskvärda designen som förts över från det föregående generationen Inspiron bärbara datorer.


(Se stor bild)

Specifikationer

Den 8710w kan konfigureras med en mängd processorer, hårddisk, RAM, optiska enheter (DVD / BluRay) och grafikkort (Quadro FX 1600M/3600M). En BluRay-enhet är en ytterligare $ 500 alternativ och Quadro FX 3600M grafikkort ger ungefär $ 600 till konfigurationen beroende på region. I Asien-Stillahavsområdet marknader kostar T9500 alternativet ytterligare $ 400.

Jag försöker hitta en balans genom att välja en konfiguration som bäst optimerar pris-prestanda, vilket resulterar i följande specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo T9300-processor (Penryn)
  • Äkta Microsoft Windows Vista Business (Office 07 Ready)
  • 17 "WUXGA bred betraktningsvinkel Display (1920x1200)
  • 512 Dedikerad Nvidia Quadro FX 3600M GPU
  • 2GB DDR2 667MHz RAM (+2 GB själv uppgradering)
  • 200GB Hitachi 7K200 hårddisk
  • DVD + /-RW LightScribe Optisk enhet
  • Intel 802.11a/b/g/n Wifi modul
  • Intel Gigabit PRO 1000 NIC
  • Bluetooth 2,0 + Modul
  • Dubbla pekdon Tangentbord
  • Fingeravtrycksläsare modul
  • 8-cells batteri
  • 135W Hårdvara Kit
  • 3-åriga Global nästa arbetsdag delar och arbete plats garanti (3/3/3)

Det exakta modellnumret för en konfigurerbar 8710w är KM173PA (HP IDS PEN 8710w).

En konfiguration med 3600M grafikkort kräver 135W nätadaptern. På grund av de högre effektbehov, inkluderar HP också en 180 W dockningsstation matningsstation makten med den bärbara datorn som standard. Detta är mycket omtänksamt av HP (annars kunderna kommer att ha obehaglig överraskning att förverkliga den bärbara datorn inte kommer att ha tillräckligt med ström från standard 120W adapter används för att driva dockningsstationen).


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Den 180W nätaggregat för dockningsstationen. Den 135W nätaggregat ingår är samma storlek som den 120W nätaggregat som med icke-3600M 8710w-talet.


(Se stor bild)

Om en otillräcklig strömförsörjning används får du den här varningen när du slår upp den bärbara datorn.

Bygg och Design

Som Business Class anteckningsbok och befalla en rejäl premie för det, bör 8710w träffa köpare förväntningar för perfekt byggkvalitet och konstruktion. I detta avseende är det verkligen inte har underlåtit att svika. Den bärbara datorn har en magnesiumlegering interna chassi inneslutna i tålig hårdplast. HP använder en speciell form av efterbehandling dubbat "DuraFinish" som liknar sin prägel teknik, dock utan glans. Detta säkerställer att den avslutande är motståndskraftigt till mindre repor och skav. Jag kan intyga att detta hållbarhet i min äldre nc6400 bärbar dator som har bibehållit sin nya look efter mer än ett år av regelbunden användning och missbruk. Som ett resultat, är den avslutande på denna laptop säkert en av de bästa i branschen. Inget mer skalar måla!


(Se stor bild)

Den 8710w har den typiska diskret och professionellt utseende för ett företag laptop och det är en av anledningarna till att jag valde detta över andra konkurrerande ersättning konsument stationära datorer. Men i Australien, är denna bärbara dator praktiskt taget okända, som HP inte ett populärt märke bland entusiaster som inte kan förstå att betala en premie för HPs bärbara företagsdatorer på en Dell eller Asus motsvarande.


(Se stor bild)

Den bärbara datorns församling är också riktigt bra, utan flex ut i någon del av chassit. Enheten fick jag faktiskt har en sådan utmärkt bygga precision att varje del av den bärbara datorn, inklusive klistermärken på botten, är inriktade på rätt sätt.

Det finns ingen distorsion till skärmen när tryck anbringas på baksidan av LCD-panelen, inte mindre på grund av den tjocka silhus. Gångjärnet är också mycket stark och robust, men från min erfarenhet med nc6400, kan detta lossa efter en tid, men kan dras åt lätt.

Denna notebook har HP: s 3D DriveGuard hård system disk skydd, vilket är gemensamt för alla HP: s bärbara företagsdatorer och kommande modeller konsument. Detta är i grunden en accelerometer som känner av när den bärbara datorn faller så det kan sluta hårddisk aktivitet för att förhindra att data går förlorade eller skadas. Men HP fortfarande inte innehåller någon användbart verktyg för att finjustera inställningarna för accelerometern skillnad Lenovo och Toshiba. Funktionen är också stöds i Linux, som är en annan besvikelse.


Asus EeePC 701 vs 2510p vs 8710w (Visa större bild)

Med en dimension av 27x53x20cm, är 8710w en av de mindre och smalare 17 "bärbara på marknaden. Men den 3,5 kg vikt fortfarande lite oöverkomliga om du tänker genomföra detta på långa resor. Vikten skillnaden mellan detta och ett vanlig 14 "/ 15" notebook är definitivt märkbar, men jag tänker inte använda den på planet eller på anemiska föreläsning fällbara bord, därför tycker jag dimensionerna är bra för en bärbar dator av denna storlek.

Skärm och högtalare

Min 8710w har en WUXGA skärm som är tillverkad av AU Optronics. HP källor WUXGA visar från olika tillverkare, däribland LG Philips och Samsung.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Displayen är helt fantastisk, med nästan ingen bakgrundsbelysning blödning eller döda pixlar. Samtidigt som det är mycket ljusare än föregående generations skärmar kan HP förbättra fortfarande på ljusstyrkan genom att öka den ett snäpp eller två. Med detta sagt, skärmen är mycket tydlig och skarp och med full ljusstyrka, är mycket användbar för grafik arbete. Den matta beläggningen är mycket jämn och att det inte uppvisar någon grynighet. Färgåtergivningen är utmärkt för en bärbar dator, men långt ifrån den av hög kvalitet extern LCD.

Skärmens bakgrundsbelysning är mycket enhetlig för en CCFL skärm. De horisontella och vertikala betraktningsvinklarna är mycket bra också.

HP: s sensor för omgivande ljus teknik är praktiskt taget värdelösa eftersom det är för känsligt för skuggor och orsakar konstant flimmer när händerna är nära toppen av tangentbordet.

En annan störning är att HP-programmet inte spara ljusstyrka eller ändra motsvarande ljusstyrka alternativ under Vista inställningar effektprofil När du justerar din ljusstyrka, så det tar alltid på värdet i Vista makt profil på en omstart.

Högtalarna är mycket bra för en icke-multimedia orienterad anteckningsbok. Det låter inte tinny som många konventionella bärbara datorer och samtidigt saknar bra bas är det högt nog för allmän användning.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet på 8710w följer design och finish av HP: s bärbara företagsdatorer. Det har nu en DuraKeys efterbehandling som är en beläggning appliceras på knapparna för att göra dem mer hållbara att bära. Jag kan inte avgöra i detta skede om nycklarna kommer att vara känsliga för "glansig" problem efter långvarig användning. Det numeriska tangentbordet är en mycket trevlig tillägg, särskilt för att arbeta med kalkylblad.


(Se stor bild)

Tangentbordet känns verkligen fast, utan flex när normalt tryck appliceras. Det finns en liten flex när tryck appliceras på det numeriska tangentbordet delen som sitter direkt ovanför den optiska enheten.

Jag gillar personligen HPs tangentbord Business Notebook. De är mycket tyst att skriva på och har bra resor. HP har gjort nycklarna plattare än tidigare, men det känns inte mycket annorlunda från de äldre tangentbord (pre-2007 modeller).

Den styrpinne är mycket välgjord. Gummi tips är nu mjukare och mer flexibla än tidigare inkarnationer och faktiskt fungerar ganska bra, även om det fortfarande inte matchar de som finns på ThinkPad.

HP upprätthåller utmärkta 3-knappen pekplatta från den föregående generationen. Det är fortfarande så smidig och lyhörd som någonsin, med tyst och bekväm gummiknappar.

HP genomför nu beröringskänsliga knappar på brytaren för volym, info, presentation, kalkylator och trådlösa nycklar. HP hävdar att de är mindre känsliga för slitage än fysiska knappar, men jag köper inte det argumentet alls. Om något, har jag sett ett par av de nyare bärbara datorer med brutna beröringskänsliga kontroller men har ännu inte sett någon av de äldre bryta ner, men det är bara från min egen erfarenhet. Jag tycker användbarhet att vara fattig som en liten pensel skulle aktivera kontrollerna, särskilt volymreglaget. Lyckligtvis förblir strömbrytaren en fysisk knapp!

Portar, Wireless och batteri

Den 8710w har 6 USB-portar, en HDMI-port, en VGA-port, 1 FireWire-port, singel ljud och mikrofon, en SmartCard-läsare, en PC-kortplats och en mikrofon på toppen av LCD bezel.


(Se stor bild)

Vänster:

  • Strömuttag
  • HDMI-port
  • VGA
  • 2 USB-portar
  • Firewire
  • SmartCard-läsare
  • PC-kortplats


(Se stor bild)

Höger:

  • 4 USB-portar
  • Ljud och mikrofon
  • Optisk enhet
  • Ethernet och 56 K-modem


(Se stor bild)

Fram:

  • Högtalare
  • 5-i-1-kortläsare (SD / MMC / Memory Stick (Pro) / xD)


(Se stor bild)

Bak:

  • Batteri och Vent


(Se stor bild)

Botten:

  • HÅRDDISK
  • Dockningsstationskontakt
  • Resor batterikontakten
  • RAM-kortplatsen (1 nås från botten, en annan under tangentbordet)
  • Fläkt

Bluetooth-modulen synkar bra med min mobiltelefon. Jag kunde överföra filer och använda Nokia PC Suite och Windows Mobile Device Center för synkronisering med Windows Mobile-enheter.


(Se stor bild)

Den inbyggda mikrofonen är väl placerade och inte lider av hårddisk buller som ligger på LCD bezel.

Intel trådlösa kortet fungerar som förväntat, utan några anslutningsproblem. Jag har inte en draft-N-router för att testa, så det var bara testats på en 802.11g WPA2-skyddat nätverk.

Batteritiden är över genomsnittet för en mobil arbetsstation anteckningsbok. På balanserad profil, varar den bärbara datorn upp till 2 timmar och 30 minuter som utför ljus till måttliga uppgifter kör Office, Eclipse, Photoshop och Internet Explorer. Det varar 3 timmar på Power Saving profilen gör liknande uppgifter. Den bärbara datorn levereras med en standard 8-cells batteri. En ytterligare resor batteri kan fästas på undersidan av den bärbara datorn för att ge ytterligare batterikapacitet utan att stänga av enheten för att byta ut batterierna.

Prestanda och Bechmarks

De riktmärken utfördes på en ny installation av Vista Business x64 SP1 med Nvidia 175,12 videodrivrutiner.

Den 8710w testade har den senaste Intel Penryn T9300 2.5GHz processor, 4GB RAM och vid skrivande stund, en av de snabbaste 7200rpm hårddisk tillgänglig.

wPrime v1.62 32M

31,995 sekunder

PCMark05


(Se stor bild)

HDTune

Hitachi 7K200-enheten levereras med denna dator har prestanda som är i nivå med andra 7K200 riktmärken. Det är också mycket tyst och stannar relativt svalt.


(Se stor bild)

Windows Vista Experience Index


(Se stor bild)

Spelprestanda

3DMark06

Quadro FX 3600M motsvarar en Geforce 8800 GTS grafikkort. De 3DMark06 poäng vid normala klockhastigheter överensstämmer med den hos ett vanligt 8800GTS kort.

Den grafikprestanda är verkligen imponerande, bara saknar SLI kapacitet.


(Se stor bild)

GPU-Z bekräftar att kortet specifikationerna är nära den hos 8800M GTS.


(Se stor bild)

Bioshock

Bioshock görs vackert och fortfarande mycket spelbara på 3600M kortet på 1680x1050 upplösning med alla detaljer.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

  • Min FPS: 26
  • Max FPS: 40
  • Genomsnittlig FPS: 30

Unreal Tournament 3

Den bärbara datorn är mer än kapabel att hantera UT3, en av de nyare spel som skulle kunna dra nytta av en kraftfull multi-core processor och grafikkort. Med en upplösning på 1680x1050 och alla detaljer maxade, spelet återges vackert och är mycket spelbara.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Team Deathmatch (Shangri-La)

  • Min FPS: 41
  • Genomsnittlig FPS: 60
  • Max FPS: 65

Team Deathmatch (Sentinel)

  • Min FPS: 41
  • Genomsnittlig FPS: 55
  • Max FPS: 60

Prestanda i olika miljöer, från spel till tung multitasking och köra flera virtuella datorer, visa sig vara över genomsnittet och klart denna laptop Presterar på en nivå jämförbar med en stationär arbetsstation.

Operativsystem och programvara

Den 8710w, som alla HP: s bärbara företagsdatorer erbjuder 3 alternativ operativsystem, dvs Windows Vista Business, Windows XP Professional och FreeDOS (inget operativsystem tillval). Systemet är certifierat för SUSE Linux Enterprise Desktop 10, så huvudkomponenterna förväntas få stöd under Linux. Följande enheter antingen saknar stöd under Linux eller är under utveckling:

  • Hårddisk accelerometer
  • AuthenTec Fingeravtrycksläsare
  • Tangenter för ljusstyrka inte fungerar i skrivbordsmiljön (Nvidia drivrutin bugg)

Mitt system gick i produktion på 20: e april, men jag är förvånad över att SP1 inte förinstallerat! Ändå, efter uppstart, får du välja att gå antingen 32-bitars eller 64-bitars med Vista. Den första starten tar upp mer än en timme, med alla hemska HP Recovery partitionering och installation av programvara sker.

När startats har systemet minimalt bloatware. Den enda programvara förinstallerad är avsedd att låta datorn vara redo att använda vid första start för tidskritiska företagsanvändare (jag misstänker att de flesta företags installationer skulle sluta använda sina egna bilder i stället HP: s bygga ändå). Bland de inkluderade programsvit är:

  • Norton Internet Security 2008
  • HP ProtectTools Suite (BIOS Configuration och Embedded Security / Kryptering verktyg)
  • PDFComplete
  • WinDVD
  • Sonic MyDVD
  • HP Backup and Recovery Manager
  • Microsoft Office 2007 Small Business Trial

Systemet levereras antingen med en uppsättning återställningsskivor DVD för att utföra en ren installation av Windows Vista / XP eller möjlighet att skapa en återställnings-DVD med HP-verktyget. HP-verktyget gör det möjligt att skapa antingen en dvd-avbild eller direkt förbränning till media. Du kan också välja mellan en Dual Layer DVD, Single Layer DVD eller uppsättning cd-skivor. Skillnaden mellan återhämtning DVD-skivor som med verktyget och de som tillhandahålls av HP är att de HP-skivor är faktiskt plain Vista / XP nedgradering skivor utan bloatware (men OEM föraktiverad) medan de du skapar är en direkt fabrik bild av ditt hårddisk vid första start, vilket innebär återhämtning från dessa set av skivorna result att återställa din bärbara dator till det tillstånd när den först startas upp, inklusive ditt användarkonto och regionala inställningar, med alla bloatware intakt.

Värme och buller

Den bärbara datorn förblir sval hela normal användning, med temperaturer som går upp endast under tung användning, men kylsystemet är mycket effektivt för att få ner temperaturen omedelbart.

Det är mycket tyst, med nästan ingen märkbar fläktljud under ljus till måttlig användning och detta är en förbättring jämfört med de höga problem fläktljud stött på nc8430/nx8420 modellerna.

Fläktarna ska ramp upp till en märkbar nivå när jag jobbar på virtuella maskiner eftersom det ökar CPU-belastning betydligt.

Användning

GPU (° C)

CPU (° C)

HDD (° C)

Normal - Idle / Ljus

45-48

35-40

32

Måttlig

55-61

40-42

40

Tung användning / benchmarking

73-78

70-75

42

KUNDSUPPORT

HP erbjuder en standard 3 års Global nästa garanti arbetsdag på platsen med den här bärbara datorn, med dedikerade HP Kontorsfaciliteter stöd, inklusive en branschledande 24/7 online-resurs verktyg för att lämna och hantera garantianspråk. Från min erfarenhet har HP Business Support varit mycket professionella i sitt agerande och inte slösa min tid genom att gå igenom manus under ett stöd samtal.

Slutsats

Den 8710w har alla de egenskaper som gör det en av de bästa arbetsstationens stationär dator bärbara datorer på marknaden. Det är den perfekta professionella mobila arbetsstationer för dem som kräver högsta prestanda och tillförlitlighet i kombination med business class stöd.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Utmärkt HD-skärm
  • Utmärkt byggkvalitet och bygga precision
  • Brett utbud av I / O-portar
  • Mycket kraftfull arbetsstation grafikkort

Nackdelar:

  • Dyrt at RRP
  • Irriterande beröringskänsliga kontroller



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar