onsdag 27 februari 2008

Lenovo ThinkPad X300 recension

Lenovo ThinkPad X300 recension
av Andrew - 2008/02/27

av Andrew Baxter

Lenovo ThinkPad X300 är en 13,3 "widescreen ultra tunn och lätt bärbar dator. Även om det är mindre än 1-tums tjock, är ThinkPad X300 fortfarande choc full av funktioner och en demonstration i användbarhet. X300 var minutiöst genomtänkt och designad av veteran ThinkPad ingenjörer att höja ribban på vad en bärbar dator kan vara och sätta Lenovo i spetsen för verksamheten bärbara design och användbarhet.


(Se stor bild)

Det enda problemet med en bärbar dator som är utformad för dem med fina smaker och krävande behov är att prislappen kommer naturligtvis att vara hög. Vid en startkostnad på cirka $ 2.500 och en high-end konfiguration av ungefär $ 3.000, är ​​X300 utom räckhåll i pris för de flesta konsumenter. Men för dem som behöver ett affärsverktyg att deras framgång och uppehälle är beroende av, är $ 3.000 inte mycket alls - de data som lagras på en dator är värt flera gånger att för många affärsanvändare.

I denna översyn kommer vi täcka de olika funktionerna i X300 och ta reda på varför det anses vara en high-end bärbara datorn och skäl kostar lika mycket som det gör.

ThinkPad X300 ses här har följande specifikationer:

  • Processor: 1.20GHz Intel Core 2 Duo L7100 (800MHz FSB, 4MB Cache)
  • Grafik: Intel X3100
  • Skärm: 13,3-tums WXGA + (1440 x 900, 300 nit) LED bakgrundsbelyst display
  • Minne: 2 GB (upp till 4 GB konfigurerbart)
  • Lagring: 64GB SSD
  • Optisk enhet: Ultratunn DVD-brännare
  • Trådlös och kommunikation: Intel 4965AGN (802.11 a / b / g / n Wi-Fi), Bluetooth 2.0 EDR, Intel UWB, GPS, Verizon WWAN (EV-DO)
  • Batteri: 6-cells Li-Polymer Extended Life-batteri (3-cells Li-Polymer batteri tillgängligt och multi-bay längre livslängd 3-cells batteri)
  • Portar: 3 USB 2.0-portar, Monitor ut port, nätadapter, hörlurar / linjeutgång, mikrofon / line-in, Gigabit Ethernet
  • Mått: 12,4 "x 9,1" x 0,73 "- 0,92"
  • Vikt: från 2,93 £ med 3-cells batteri och ingen optisk enhet till £ 3,32 med 6-cells batteri och DVD-brännare i
  • Port Replicator: Via USB
  • Ingång: Full tangentbord, TrackPoint navigering, pekplatta, fingeravtrycksläsare
  • Operativsystem: Windows XP Professional (Windows Vista finns i olika smaker)
  • Övriga funktioner: Integrerad webbkamera
  • Garanti: 1-år

Lägg märke till dimensioner X300, är ​​det väl under 1-tums tjock, vilket innebär att det är lätt att glida in i en påse för att bära ändamål. Den lätta vikten på drygt £ 3 gör det till en mycket portabel bärbar dator också, perfekt för resande.

Bygg och Design


(Se stor bild)

ThinkPad X300 är lika solid som du får i termer av byggkvalitet. Den interna chassi och bur använder en avancerad kolfiber / glasfiber material som ger både styrka och låg vikt. Fallet materialet är tillverkat av magnesium, kan du trycka så hårt du vill var som helst på kroppen av den bärbara datorn och det helt enkelt inte kommer att böja. Precis som alla ThinkPad är X300 avsedd för oavsiktlig missbruk och droppar, och vi gissar X300 kan vara ännu mer möjligheter än tidigare ThinkPad att ta stryk och fortsätta. Som med alla ThinkPad, du naturligtvis få en dubbel låsmekanism med låsknapp för att se skärmen hålls ner när den är stängd och bärs.


ThinkPad X61 ovanpå X300 storlek jämförelsen (se stor bild)

Den byggkvalitet lämnar inga tvivel och visar förbättring jämfört med tidigare ThinkPad. Designen gör också vissa betydande framsteg också. Som sagt, det finns inget galet händer här, är den svarta fyrkantiga utseendet på en ThinkPad fortfarande mycket så intakt. Men den glansiga botten bezel område och den svala ljus belysning på ThinkVantage-knappen och strömbrytaren lägga till en fin touch, och lägga till användbarhet. Högtalarna är placerade på hörnen av den bärbara datorn också lägga en snygg design accent. Värmen vent grillar är målade svart att blanda med resten av bärbara designen, ser du ingen kopparfärgade interna. Skärmen är centrerad för dem hängde symmetri. Och sist och förmodligen viktigaste, är X300 mycket tunn, vilket gör det svalna titta enbart av denna anledning.

För att skapa tyngd jämförelse vi sätter 12,1 "X61 och MacBook Air upp mot X300, efter är resultaten:

Anteckningsbok och batteri config Vikt
ThinkPad X300 med 6-cellsbatteri £ 3,375
ThinkPad X61 med 3-cellsbatteri £ 3,1625
MacBook Air med batteri £ 3,0375
ThinkPad X300 utan batteri £ 2,725
ThinkPad X61 utan batteri £ 2,675

Observera att X61 är någonsin så något mindre i vikt än X300 när du rabatt batteriet i en jämförelse, så om allt du bryr dig om är vikten och inte bry sig det faktum X300 ger dig en större skärmstorlek och en optisk enhet , då X61 vinner fortfarande att striden.

Vi skulle vara remissed inte att jämföra den tunnhet X300 med Apple MacBook Air. MacBook Air lätt vinner denna kamp, ​​dess max tjocklek 0,76 "är ungefär densamma som X300 vid dess tunnaste punkten 0,73". Tänk på att MacBook Air har bredvid inga portar, ingen optisk enhet och ingen löstagbart batteri så du har några allvarliga uppoffringar för att brottas med där.


Apple MacBook Air till vänster, ThinkPad X300 till höger (se stor bild)


ThinkPad X300 stöder Apple MacBook Air (Visa större bild)


Ingång och-utgång

En av de kompromisser du bara måste acceptera när man köper en tunn bärbar dator är att alla dessa portar du är van vid att se på större storlek 15,4 "bärbara datorer inte passar. Utmaningen för designers är att bestämma vilka portar ska stanna och som bör gå baseras på utrymmet. X300 kramar i alla viktiga hamnar, här är vad som ingår:

  • 3 USB 2.0-portar
  • Gigabit Ethernet
  • Ljudutgång, mikrofon
  • Övervaka ut
  • Kensington-lås


Sedd från vänster (se stor bild)

Sedd från höger (se stor bild)

Sedd framifrån (se stor bild)

Bakifrån (se stor bild)


De tre USB-portarna är faktiskt mycket generös för en sådan laptop. Kanske alltför generös, skulle vi ha mycket hellre sjunkit en eller två av dessa USB-portar och hade en SD-kortplats, om det alls är möjligt. Vi är inte säker på varför du skulle behöva tre USB-portar för en bärbar dator avsedd för på språng. Med ett SD mediakortplatsen du kan skydda sig mot den 64GB lagringsutrymme begränsning genom att få en hög kapacitet 16 GB SD-kort för billig och enkel extra lagringsutrymme. Om du läser vår senaste artikel om SDHC-kort du vidare se varför det är skam det finns ingen SD-kortplats finns.

Om det fanns ett ExpressCard eller PC Card-kortplatsen på X300 kan du ha installerat en kortläsare för att lösa detta problem, men tyvärr finns det ingen.

Tangentbord och pekplatta

Den fullstora tangentbord på ThinkPad X300 har ingen flex, känns varje nyckelperson, vilket innebär att det finns inga problem med att trycka på en tangent ned för att finna att den viktigaste bredvid bottnar ner. Med andra ord, känns det här tangentbordet så stor som alla andra ThinkPad och har samma design spill bevis med dräneringshål för att skydda från vätskespill.



Tangentbord för dag ... (Se stor bild)

och i mörker (se stor bild)

Det finns faktiskt några förbättringar tangentbordet värda att nämna. Lenovo har lagt till en matt yta för nycklar så att de inte slits och få alla blanka med tiden. För ökad användbarhet Caps Lock har ett grönt ljus indikator och strömbrytaren ett vitt ljus för att indikera strömmen är på. De som är ThinkPad veteraner kommer att uppskatta den blå Enter-tangenten lämningar och de röda randiga musknappar är tillbaka.

Människor som gillar en pekplatta och klagade över det som saknas på ThinkPad X-serien har nu inget att klaga på, en anständig storlek pekplatta med rullning områden är på plats på X300. Den här faktiskt föredrar TrackPoint-styrpinnen över pekplattan och uteslutande använder denna metod för indata, men testar pekplattan fann det vara lyhörd och lämplig storlek. I ett klagomål som vi har är att det är ganska lätt att oavsiktligt borsta styrplattan och flytta markören till ett annat område på skärmen.


(Se stor bild)

Precis till höger om pekplattan är en fingeravtrycksläsare, en funktion som är gemensam för många bärbara företagsdatorer dessa dagar. Handledsstödet området är ganska snyggt, den har en gummerad lackering så det både känns och ser bra ut. Det är mycket smidig och behaglig att röra, nästan satin i känsla.

Prestanda och Benchmarks

ThinkPad X300 byggdes inte konkurrera med din Quad Core-processor laddad skrivbordet. Namnet på spelet med tunna resor bärbara datorer använder en låg spänning processor för att spara energi och minska värmeutveckling. ThinkPad X300 använder en Intel 1.20GHz Core 2 Duo L7100 processorn som är fullt kapabla att köra kontorsprogram och utföra några generella webbrelaterade uppgifter, men kommer inte att tjäna bra för 3D-grafik program eller någon tunga arbetsuppgifter rendering. Intel X3100 kan du spela några lätta spel, kanske Half Life 2 på låga inställningar ( se vår Intel X3100 recension för mer information ), men i allmänhet kommer du vill hålla fast vid e-post, webbsurfning, kontor och fotoredigering uppgifter. Det räcker för de flesta, och säkert tillräckligt för på språng affärsresenärer.

SSD lagring verkligen går en lång väg för att förbättra vissa aspekter av prestanda är alla viktiga starttid bara 27-sekunder från att trycka på strömbrytaren i Windows timglas dissappearing. Det tog bara 32 sekunder att starta upp, har den trådlösa anslutningen aktiverad och ett webbläsarfönster öppet sin hemsida. Det är otrolig hastighet, som jämförelse en ThinkPad X61 vi har i huset tar mer än dubbelt så lång tid att starta upp.

Låt oss ta en titt på några grundläggande riktmärken så att du kan få en uppfattning om hur de X3100 staplar upp.

wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, är denna processor benchmark program multitrådade och kan använda båda processorkärnor samtidigt mäter den tid att köra en viss mängd beräkningar.

wPrime V. 1.5.5 jämförelseresultaten (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@1.20GHz) 98 sekunder
Apple MacBook Air (Intel Core 2 Duo P7500@1.6GHz)
68 sekunder
Asus Eee PC 701 4G (Intel Celeron M ULV @ 900MHz) 200 sekunder
Sony VAIO TZ (Intel Core 2 Duo U7600@1.20GHz) 76 sekunder
Dell XPS M1330 (Intel Core 2 Duo T7250@2.20GHz) 38 sekunder


Du kan se från resultaten i WPrime ThinkPad X300 L7100-processorn är långsammare än MacBook Air och Sony TZ, men det är ganska svårt att faktiskt uppfatta denna skillnad i prestanda med vardagliga program som du skulle använda.

PCMark05 är ett riktmärke som mäter det totala systemets prestanda, så anser processorn, hårddisken, minne och OS som en del av mixen. Eftersom ThinkPad X300 har SSD ombord den mässor faktiskt ganska bra med detta riktmärke:

PCMark05 benchmark resultat (högre poäng är bättre)

Notebook PCMark05 Score
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@1.20GHz, Intel X3100) 3.467 PCMarks
Apple MacBook Air (1.6GHz Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100)
2.478 PCMarks
Sony VAIO NR (1,5 GHz Intel Core 2 Duo T5250, Intel X3100) 3.283 PCMarks
Sony VAIO TZ (1.20GHz Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 2.446 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony VAIO SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks


Det MacBook Air vi ses inte har SSD, vilket skulle förklara varför MacBook Air slog X300 i WPrime med snabbare processor, men förlorade i PCMark05 matchen.

X300 har Intel X3100 integrerad grafik ombord. 3D prestanda du får från X300 är ungefär samma som alla andra ultrportable eller bärbar dator med integrerad X3100 grafik, här är en jämförelse av grafikprestanda poäng som genereras av 3DMark06 att visa detta faktum:

3DMark06 jämförelse resultat (högre poäng meens bättre prestanda):

Notebook 3DMark06 Score
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@1.20GHz, Intel X3100) 475 3DMarks
Apple MacBook Air (1.6GHz Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100)
502 3DMarks
Sony VAIO NR (1,5 GHz Intel Core 2 Duo T5250, Intel X3100) 504 3DMarks
Toshiba Tecra M9 (2.20GHz Core 2 Duo T7500, NVIDIA Quadro NVS 130M 128MB) 1.115 3DMarks
Sony VAIO TZ (1.20GHz Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 122 3DMarks
HP dv2500t (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.055 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks

HDTune mäter lagringsprestanda av en PC, siffrorna från SSD är mest imponerande, säkerligen bättre än din genomsnittliga 5400 RPM hårddisk och detta riktmärke går att visa varför ThinkPad X300 presterar bra i övergripande tester:


Batteri

Lenovo erbjuder valet av antingen en 3-cells eller 6-cells litiumpolymerbatteri som vilar på framsidan av den bärbara datorn. Den 3-cellen är lättare och har ett noterat livslängd på upp till 4,3 timmar, medan 6-cellen är tyngre och har ett noterat livslängd på upp till 6,5 timmar. Du kan också få ett litium-polymer-alternativet bay batteriet om du drar ut DVD-brännare, som lätt görs genom att ta bort bara en skruv och sätt sedan ett reservbatteri i stället.

Vi gjorde ett par batteri tester. I det första testet hade vi följande inställningar:

  • Radioapparater: Wi-Fi, WWAN av
  • Användning: surfa, e, maskinskrivning
  • Skärmens ljusstyrka: 7/15 bar
  • DVD-brännare: På men aldrig använt

Enligt denna verkliga världen stil användningen vi uppnått 3 timmar och 32 minuter batteritid, då var det 3% batteri vänster och X300 gick i ide. Detta är bra batteritid enligt vår mening är halv ljusstyrka mer än tillräckligt för de flesta.

För att försöka uppnå 6,5 life timmars batteritid gick vi med följande inställningar:

  • Radioapparater: ALL OFF
  • Användning: ingen användning, skärm kvar på med något öppen
  • Skärm: 1/15 bar
  • DVD-brännare: av

Med denna helt orealistiskt användning scenario batteriet nådde 3% kvar och gick in viloläge på 6 timmar och 38 minuter. Så det är sant att du kan uppnå ca 6,5 ​​timmars batteritid om allt du vill göra är att stirra på ett svagt upplyst skrivbord och göra ingenting. Vi skulle våga en gissning att 3 till 3,5 timmar är vad de flesta människor kommer att få under verkliga användningsförhållanden dock.

Skärm

Den 13,3 "WXGA + matt (ej glansigt) skärmen på X300 är trevlig och ljus, med sin 300 nit LED-bakgrundsbelyst spec. Skärmen fastigheter du får med WXGA + på 13,3" formfaktor är faktiskt mer än du förväntar dig, Du kan ganska bekvämt passa ett par webbläsare eller fönster kalkylprogram öppna bredvid varandra och jämföra och saker kontrast.

De betraktningsvinklarna är bra, särskilt de horisontella betraktningsvinklar delvis tack vare den ljusa skärmen,. Det är mycket lätt att se saker även om du är nästan helt åt sidan. Nedan kan du se några utgångspunkter för X300 skärmen från olika vinklar:


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Den särskilda skärmen på vår X300 tillverkades av Samsung, det var en liten "kornighet" till skärmen som märks på alla vita bakgrunder. Vi fann också att det fanns några lätta blödning upptill och nedtill på skärmen när dessa områden var svart och ljusstyrkan sattes högt. Tydligen LED-bakgrundsbelysning garanterar inte att det blir några lätta blöda.

Värme och buller

Ett stort problem med en bärbar dator som är extremt tunn är att det kommer att överhettas på grund av alla de komponenter som fullsatta tillsammans. För att bekämpa detta problem Lenovo gick med en Intel Core 2 Duo 1.20GHz anpassade låg spänning processor innebär mindre strömförbrukningen mindre värme. Värm aldrig blev ett problem med X300, var det helt bekväm att använda i knät och handlovsstödet fick aldrig varm.


Temperaturer på handledsstödet och tangentbordet område fortsatt låg (se stor bild)



Temperaturer på undersidan fick endast milt varmt (se stor bild)

Fläkten på baksidan vänster X300 sprang ganska ofta och med en konstant hastighet. Det var inte särskilt högt eller irriterande, med omgivande rum buller var det svårt att höra fläkten alls. Även i en mer tyst rum fläkten är verkligen hörs.

Anslutningar och trådlöst

En av enastående funktioner i ThinkPad X300 är dess utmärkta utbud av anslutningsmöjligheter och trådlösa erbjudanden. Ingår i mixen finns:

  • Wi-Fi-
  • WWAN
  • Wi-Max
  • WLAN
  • UWB
  • BlueTooth

X300 är verkligen steget före här har vi inte ens kunnat testa Wi-Max eller UWB kapacitet som vi inte har något att para ihop. Wi-Max kommer inte att rullas ut i USA förrän senare i år. Wi-Fi prestanda X300 har varit utmärkt med sin Intel 4965AGN kort ombord. Anslutningar är etablerade snabbt och det finns inga problem med anslutning droppar efter tester med olika routrar.

Lägg märke till att det inte finns någon modem ingår, måste du använda en förlängning dongel modem om du vill det. Vi Missa inte denna port byggs in som det har varit år eftersom vi var tvungna att använda ett modem.

Vi har aldrig omdömet en bärbar dator med inbyggd GPS innan och trodde att det var en ganska snygg funktion att ha, men det är nog mer av en "gee vina" sak än något helt praktiskt med en bärbar dator. Detta är äkta GPS som är på jobbet, vilket innebär att GPS-satelliterna roterar runt jorden används för positionering, inte triangulering är med mobilmaster som används. Det finns inga kartapplikationer installerade som ger navigering i kombination med GPS, men du kan köpa programvara som Microsofts Streets och Trips att uppnå detta. Du är bäst att ha någon i passagerarsätet villig att hålla X300 medan den navigerar men skulle det vara riskabelt att bara vila den på en plats bredvid dig. Kom till ett hårt stopp och du kommer att se en $ 3.000 laptop träffade vindrutan.


X300 plockar upp några satelliter samtidigt 30.000 meter upp i luften (se stor bild)

För sparkar vi tog X300 på ett kors land flyg och ställde upp mot fönstret för att se om det kunde få en anslutning med satelliterna. Efter en längre tids satellitsökning det faktiskt plocka upp tre satelliter, men sedan insåg vi att alternativet för att starta Google Maps för att bestämma vår position kastade ett "fel inte går att ansluta" i webbläsaren. Synd Google Earth har inte installerats, vilket skulle ha löst ingen Internet frågan. På en sida notera, vi kan inte vänta tills den dagen trådlöst Internet-anslutningar finns överallt på plan - en tjänst som vi skulle gärna betala för.

Ljud

Vad sägs om detta har X300 faktiskt bra ljud och högtalare som är väl positionerade! För en ultratunn bärbar dator, det är häpnadsväckande. ThinkPad X61 innehåller en ynklig högtalare på undersidan av den bärbara datorn, så det här är något av ett genombrott för ljudkvaliteten på X-serien. ThinkPad X300 utrustade chefer kommer aldrig att tote sina externa högtalare för att titta på DVD-skivor om natten i sina hotellrum igen.

Flygplan Användning

Vi råkade på ett plan resa har ThinkPad X300 tillsammans med ThinkPad X61 och så beslutade att se hur enkelt var var att använda på ett flygplan bricka i turistklass. X61 med mindre fotavtryck visade sig vara lättare att få plats på brickan som du förväntar dig. Toppen av X300 skärmen var precis tillräckligt hög att vi inte kunde passa in lite "vinklar" som skapats av facket är ner.


ThinkPad X300 (närmast) med X61 bredvid den på en utfälld flygplan fack (se stor bild)


Här kan du se X61 passar perfekt i en liten vrå skapas när facket är nere, medan X300 har att sticka ut brickan lite (Visa stor bild)

Planet var en Delta Boeing 757, en annorlunda utformad sits kan ge bättre resultat, men sedan igen det aldrig verkar sätet designers håller bärbara datorer i åtanke när du gör dessa platser.

ThinkLight

Det är en hyllning till Lenovo att även med en tunnare skärm och mindre utrymme att arbeta med, de fortfarande gjort ansträngningar för att sätta ett ljus i den övre delen av skärmen som kan växlas på att belysa tangentbordet. Många människor med ThinkPad vet inte om den här funktionen, men allt du behöver göra är att slå Fn + PgUp och en praktisk nattlampa tänds för att bada tangentbordet i ljuset. Det är inte så cool som Apple tillvägagångssätt bakgrundsbelysning av tangentbordet själv, men det är förmodligen mer strömsnål. Det enda problemet är att när det är mörkt är det svårt att faktiskt hitta Fn + PgUp tangenterna för att slå på ljuset på i första hand, med en sensor för omgivande ljus som justerar skärmens ljusstyrka och vänder på ThinkLight när det blir mörkt skulle ha varit en snygg beröring.

Active Protection System

Många som har ägt ThinkPad vet om Active Protection System (APS). Det är en inbyggd accelerometer och programvara som gör det möjligt ThinkPad att upptäcka om det skakas eller tappas. När en sådan händelse upptäcks ThinkPad lyfter hårddisken skriva och läsa huvudet så att data inte blir förstört i händelse av en kollision. Kul grej, beslöt Lenovo att ta den här funktionen fortfarande genom att både hårdvara och mjukvara ombord för det, men halv poängen med att ha en SSD är att det inte finns någon läs / skriv huvud och det är stötsäker av naturen. Vilket lämnar oss att undra om den årliga politiska strategin är det om det finns andra icke-SSD-enhet alternativ i framtiden för X300.

Miljöhänsyn

X300 är tippad som Lenovo som en av sina mest miljövänliga bärbara datorer någonsin. Den medföljande låga effektbehov processor och SSD är en del av den planen, men förpackningsmaterialet för X300 är också 90% återvunnet och mängden kadmium, bly och kvicksilver som används för att bygga X300 har minimerats. Det är bra att se företag tar initiativ för att minska miljörisker i sina produkter och sätta ord på vad de gör. Många företag och konsumenter väger miljöfaktorer köpbeslut för bilar och vissa elektronik, hoppas vi att folk börjar att betona detta som en del av köp av datorer också. De europeiska regeringarna tvingar företag att följa vissa normer, men i andra delar av världen är det sannolikt att vara upp till marknaden köparna att kräva detta från företagen.

Slutsats

ThinkPad X300 är en premium produkt som är värt priset om du behöver de funktioner den erbjuder. X300 utmärkta bärbarhet, överflöd av trådlösa alternativ, inbyggd optisk enhet, SSD fördel, stor skärm, fantastisk tangentbord, och andra-till-ingen byggkvalitet alla lägga till upp till en bärbar dator som är lätt att rekommendera företagsanvändare som anser en bärbar dator att vara en viktig del av deras framgång med arbetet. Det är verkligen inte den rätta bärbara datorn för alla, 64GB lagringsutrymme under driven processor och högt pris eliminerar omedelbart flesta konsumenter från och med tanke på X300. Vi skulle ha som att ha sett sådana saker som en SD-kortläsare, dockning kapacitet och en ExpressCard eller PC kortplatsen. Du kan inte ha allt men och ThinkPad X300 är mycket mer praktisk än den vackra, men porten utmanade MacBook Air, och så X300 får Redaktörens val rekommendation att vi inte kunde rationalisera ge till MacBook Air. Bravo till Lenovo, och vi hoppas att de driva detta 13,3 "tunn formfaktor mer och hitta sätt att föra prissättningen ner.

Fördelar

  • Enligt 1-tums tjock, den tunnaste ThinkPad någonsin
  • Låg vikt och lätt för att bära runt i en väska
  • Superb byggkvalitet och känsla, tillade Nice design handen
  • Inbyggd optisk enhet för en sådan tunn bärbar dator är en sällsynthet
  • Bra resultat i den normala affärsverksamheten uppgifter, mycket snabb uppstart med SSD
  • Mycket skärm för enkel visning

Nackdelar

  • Inget SD-kortläsare
  • Ingen expansion docka förmåga, USB-baserad portreplikator endast
  • Inget ExpressCard eller PC-kortplats
  • Utropspris på $ 2.500 är utom räckhåll för många människor

ThinkPad X300 videoklipp

ThinkPad X300 översikt

ThinkPad X300 jämfört med ThinkPad T61

ThinkPad X300 Trådlösa alternativ

Starttid Jämförelse av X300 till X61

Port turné



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar