fredag 29 februari 2008

Asus F8P recension

Asus F8P recension
av David Rasnake - 2008/02/29

av David Rasnake

Oavsett om du tror att det är ett koncentrat av stil eller helt enkelt dumt, det är svårt att känna sig tveksamma Asus F8P utseende. Använda omotiverade mängder av läder på locket och handledsstödet gör den bärbara datorn en visuell uttalande - även om vilken typ av uttalande det gör är upp till debatt.

Under sin polariserande exteriör, men ser 14-tums F8P att erbjuda stabil utveckling inriktad mot multimedia användare som letar efter en maskin ger kraft och bärbarhet i lika hög grad. Med en 14,1-tums WXGA-skärm, en 2,0 GHz Core2Duo-processor, 2 GB RAM och en MSRP av $ 1.349 som testas, är F8P lämpligt speced och relevant prissatta att konkurrera med andra hög-stil, hög funktion bärbara datorer på marknaden.



Full specifikation för F8P-B1W modell som används för denna översyn är följande:

  • Skärm: 14,1-tums WXGA (1280 x 800)
  • Processor: 2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7250 (800 MHz FSB, 2MB L2-cache)
  • Hårddisk: 160 GB SATA, 5400 RPM
  • Minne: 2GB RAM (DDR2 667 MHz SDRAM, 1GB x 2)
  • Optisk enhet: DVD Super Multi med LightScribe
  • Hamnar och Slots: fem USB 2,0, en IEEE 1394, ett ExpressCard 34, VGA, DVI, S-Video, multi-format (SD / SDHC / MMC / MS) kortläsare, 10/100 Ethernet, modem, mikrofon in, hörlurar ut
  • Trådlöst: Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
  • Grafik: ATI Mobility Radeon HD 2400 (256 MB dedikerat VRAM)
  • Operativsystem: Windows Vista Homes Premium
  • Mått: 13,4 x 9,6 x 1,5 tum (BxDxH)
  • Vikt: 5,8 pounds

Styling och design

Med dess användning av färgat läder beläggningar på handledsstödet och lock, det finns inte att ta miste på F8P för något annat. Asus Bills den bärbara datorns designfilosofi som "mixa och matcha", som resultat, beroende på ditt perspektiv, antingen i en intressant kombination av kontrasterande material eller en stilistisk röra av "Leisure Suit" proportioner.

Vår "Fantastiska vita" (det F8P också kommer i "Galaxy Black" med matchande svart läder) testenheten ser lite feminin för min smak. Med F8P s medföljande mocka bärbar dator, silver väska och läderklädd optisk mus, kommer Asus tillsammans som ett totalt visuell paket perfekt för stilmedvetna studenter, blivande fashionistas eller David Bowie. Som TabletPCReview.com redaktör Tiffany Boggs sade: "Kvinnor kommer att gilla detta ... eller hallickar."


(Se stor bild)

Visserligen kan de medföljande tillbehören vara lite chintzy, men med tanke på att de flesta bärbara datorer i dessa dagar inte omfattar så mycket som en grundläggande väska i inköpspriset, är det svårt att fel Asus för mycket för deras generositet. Den F8P Satin-fodrade låda, men bär ett oförlåtligt likhet med en kista.


(Se stor bild)

Den vita (eller nästan vit, i detta fall: är F8P i plast bättre beskrivas som "pärlemorskimrande") yta och retro-moderna vibe gör en acceptabel Apple imitation på många sätt, men handel Apples varumärke rena linjer för mer glitter och ögongodis . En kromad roterande webbkamera och silver trim hela ger fina accent poäng, och temat förs fram till F8P s matt silver tangentbord. Andra visuellt intressanta inslag inkluderar Asus logotyp infälld i silver på locket och en borstad metall strömbrytare integreras i högra skärm gångjärn som har en klarblå surround ljus på power-on. Väldigt cool.


(Se stor bild)

Sammantaget har F8P ett tillräckligt starkt visuell närvaro för att fungera som en något mer flamboyant PC substitut för de vanliga bärbara val av Apples starkaste nisch - ". Kreatörer" grafiska formgivare och andra Mer om Asus framgång som en grafisk design anteckningsbok senare.

Bygga kvalitet och fysisk specifikationer

Som nämnts är F8P lock och interiör har en glansig benvit finish som matchar färgen på lädret infällningar. Den nedre halvan av den bärbara datorn, men är konstruerat av ett vitare, tjockare matt finish plast. Trots den något udda ser färg stämmer, är F8P s plastskal tjock och fast runt med minimal cheapness.


(Se stor bild)

Skärmen och locket uppvisar lite ljus flex under tryck, det är inte tillräckligt för att orsaka oro för de flesta användare, dock. Den roterande webbkamera intar positionen som normalt innehas av en spärr, men gångjärnen är tjock och hård nog att hålla locket stängt, även när den bärbara datorn hålls upp och ned. Med locket öppet, vill skärmen ibland falla baklänges, och det finns ingen uppenbar metod för att dra åt gångjärnen.


(Se stor bild)

Mätning 1,5 inches tjock på det tjockaste punkt och väger in på 5,8 pounds, har F8P genomsnittliga portabilitet för en 14-tums bärbar dator. Vid användning det känns lite skrymmande - närmare en 15,4-tummare i många dimensioner.

Slutligen under vissa ljus F8P off-vitt läder börjar livet med en bit av en talande blick som jag satsar kommer bara bli värre med tiden. Det garanterar också notera att medan Asus hävdar läder beläggningar som den äkta varan, har materialet belagts och färgats till den grad att det är generellt skilja från konstläder, med en gummiliknande, plasticy känsla.


(Se stor bild)

Skärm

Den F8P bär en 14,1-tums WXGA 1280x800 högglans skärm. Ljusstyrka har 16 steg av anpassning, vilket gör det lätt att finjustera F8P för omgivande ljus.

Färgåtergivning sett rakt på är utmärkt, med massor av vitalitet. Likaså kontrast och ljusstyrka är bättre än genomsnittet. Färg och kontrast förlorar mycket av sin punsch på även små off-axliga betraktningsvinklar dock och färg invertering kommer också snabbare än väntat. Med tanke på F8P pris punkt och målgrupp, bör arbete på detta område vara bättre.

Likaså tycker jag personligen blank yta på Asus skärm vara lite extrem, visar massor av reflektion i starkt omgivande ljus. Dessutom kan viewability frågor göra F8P något tröttsamt för klassrum eller kontor.

Tangentbord och pekplatta

Den F8P tangentbord är acceptabelt fast, uppvisar föga sag eller flex. Knappar på Asus har en extremt platt profil som vissa kan finna udda känsla. Dämpning och dämpning ligger över genomsnittet med en anständig om av central resa, även om nycklarna skulle sannolikt vara mer bekväm om de erbjöd utanför lite mer motstånd. Totalt sett är tangentbordet accepteras om överhuvudtaget.


(Se stor bild)

Det var en mindre glitch med en icke-fungerande vänster klicka på knappen - drivrutiner inte spelar bra tillsammans - som höll vår Asus bundna till sin extern mus för de flesta av översynen. Vid begränsad användning, verkar F8P s pekplatta tillräckligt bred med god känslighet. Pekplatta knapparna har dock en tung press och göra mycket av buller när du klickar. Däremot hade alla andra ytor knappar på F8P en solid känsla och fungerade felfritt.


(Se stor bild)

Hamnar och enheter

Det är trevligt att se en välsorterad portar val på F8P: denna funktion enbart bör vara tilltalande för multimedia användare, särskilt. Den nästan antagna multi-format kortläsare är här, liksom fem USB-portar, en FireWire-port och S-video, VGA och DVI outs. Sammantaget Sports F8P ett utmärkt utbud av anslutningsmöjligheter för en 14-tums bärbar dator.

Lika tilltalande för multimedia användare, kom vår F8P packad med en combo DVD-R/CD-R optisk enhet med LightScribe driveintegrerade möjligheter etikettutskrift. För en komplett multimedia-lösning, kan F8P beställas med en digital TV-mottagare också, om vår testenhet inte kommit så utrustad.

Nedan följer en snabbtur runt F8P:


Höger sida: Två USB 2,0 prots, värme vent,
och strömbrytaren inne gångjärn. (Se stor bild)


Vänster sida: mediekortläsaren optisk enhet
USB, FireWire, mikrofon in, ljud ut,
och ExpressCard-facket. (Se stor bild)


Fram: lysdioder och IR-port
(Se stor bild)


Bak: DC jack, två USB, S-Video,
VGA, DVI, Ethernet och modem.
(Se stor bild)

Ljudprestanda

Ljudprestanda genom ASUS frontmonterade talare var mindre än imponerande. Talarna var starkt i mitten LÅNGBENT som standard, saknar mycket punsch eller volym. Sammantaget verkar ljudsystemet inte ha tillräckligt med kraft för att driva högtalarna till distorsion, som kan eller inte kan vara en bra sak. Som oftast är fallet, var ljudprestanda i hörlurar mycket bättre: Jag har inte hört någon förvrängning eller andra oegentligheter.

Värme och buller

För en mindre högpresterande bärbar dator, förblir N8P förvånansvärt sval. Detta kan hänföras till stor del på Asus s extremt effektiv kylfläkt. Medan laptop yta temps var väl kontrollerad, det finns tillräckligt med varm luft kommer ut ur F8P högra hand ventil för att värma ett litet rum när datorn är under belastning.

Fläktljudet är närvarande men inte påträngande. Ljud från kylsystemet är förenliga, utan hörbar drillar när den bärbara datorn flyttas, vilket tyder på att allt är som det ska vara med F8Ps fans.

Nedan finns bilder med de temperaturer som anges i grader Fahrenheit:


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Batterilivslängd

Den F8P använder en 6-cells, 4800 mAh batteri. Asus ger inte förväntade specifikationer batteritid för den här anteckningsboken, men den största beräknade livslängd med ett fulladdat batteri och "Batteri Extender" energihanteringsinställningar var cirka 2 timmar, 30 minuter.

I konservativa verkliga användning - lätt Internetanvändning, ordbehandling och e-post med Wi-Fi aktiverad och skärmen vid måttliga ljusstyrkenivåer - jag kunde pressa drygt 2 timmar (02:08) ur F8P. Ändra inställningarna energisparfunktioner över till "High Performance" och öppna Photoshop och du kommer ha tur till toppen 75 minuter. Självklart, om du kommer att dra full nytta av Asus makt, skulle du hitta bästa utlopp.

Prestanda och Benchmarks

Den F8P har flera Intel dual-core processorer. Den rimligen hög funktion 2,0 GHz Core2Duo T7250 "Santa Rosa" spec i vårt test enhet är en middle-of-the-road alternativet i F8: s utbud av val (som inkluderar 2.4GHz T7700). Starta i Windows Vista Premium tog 1 minut, 22 sekunder. Nedan finns de vanliga prestandatester:

wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, är fördelen med detta program att det är flertrådade och kan använda båda processorkärnor samtidigt, vilket ger mer exakta benchmarking mätningar än Super Pi. (Lägre nummer innebär bättre prestanda.)

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Asus F8P (Core 2 Duo T7250@2.0GHz)
40.842s
Lenovo IdeaPad Y510 (Core 2 Duo T5450@1.66GHz) 50.184s
HP Pavilion dv6700t (Core 2 Duo T5450@1.66GHz) 50.480s
Dell Inspiron 1525 (Core 2 Duo T7250@2.0GHz)
43.569s
Dell XPS M1530 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz)
37.485s
Portabel En SXS37 (Core 2 Duo T7250@2.0GHz)
41.908s
Sony VAIO NR (Core 2 Duo T5250@1.5GHz) 58.233s
Toshiba Tecra A9 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 38.343s
Toshiba Tecra M9 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 37.299s
HP Compaq 6910p (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz) 40.965s
Sony VAIO TZ (Core 2 Duo U7600@1.20GHz) 76.240s
Zepto 6024W (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz) 42.385s
Lenovo T61 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 37.705s
Alienware M5750 (Core 2 Duo T7600@2.33GHz) 38.327s
Hewlett Packard DV6000z (Turion X2 TL-60@2.0GHz) 38.720s
Samsung Q70 (Core 2 Duo T7300@2.0GHz) 42.218s
Acer Travelmate 8204WLMi (Core Duo T2500@2.0GHz) 42.947s
Samsung X60 plus (Core 2 Duo T7200@2.0GHz) 44.922s
Zepto Znote 6224W (Core 2 Duo T7300@2.0GHz) 45.788s

3DMark06 jämförelse resultat grafikprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook 3DMark06 Score
Asus F8P (2,0 GHz Intel T7250, ATI Mobility Radeon HD 2400 256MB)
1.511 3DMarks
Lenovo IdeaPad Y510 (1,66 GHz Intel T5450, Intel X3100) 543 3DMarks
HP Pavilion dv6700t (1.66GHz Intel T5450, Nvidia 8400M GS 256MB) 1.556 3DMarks
Dell Inspiron 1525 (2,0 GHz Intel T7250, Intel X3100)
545 3DMarks
Sony VAIO NR (1,5 GHz Intel Core 2 Duo T5250, Intel X3100)
504 3DMarks
Dell XPS M1530 (2.20GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 256MB) 4.332 3DMarks
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 2.905 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Samsung Q70 (2,0 GHz Core 2 Duo T7300 och nVidia 8400M G GPU) 1.069 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 GHz Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 1.831 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks


PCMark05 mäter total anteckningsbok prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook PCMark05 Score
Asus F8P (2,0 GHz Intel T7250, ATI Mobility Radeon HD 2400 256MB)
4.409 PCMarks
Lenovo IdeaPad Y510 (1,66 GHz Intel T5450, Intel X3100) 3.749 PCMarks
HP Pavilion dv6700t (1.66GHz Intel T5450, Nvidia 8400M GS 256MB) 3.386 PCMarks
Dell Inspiron 1525 (2,0 GHz Intel T7250, Intel X3100) 4.149 PCMarks
Dell XPS M1530 (2.20GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 256MB) 5.412 PCMarks
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 4.616 PCMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591 PCMarks
Sony VAIO NR (1,5 GHz Intel Core 2 Duo T5250, Intel X3100) 3.283 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony VAIO SZ -110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks


HDTune resultat:


(Se stor bild)

Multimedia och Foto redigeringsmöjligheter

Som fotograf, förlitar jag starkt på en bärbar dator för mobila multimedia stöd och fotoredigering. Medan Mac är ofta det bästa sättet på detta område gjorde F8P unika design och anständigt specifikationer ark (fem USB-portar, FireWire, DVI-utgång, 2GB RAM, 2.0GHz Core2Duo) det ser ut som en potentiell MacBook ersättning för användare som vill arbeta i PC-miljö.

Med tanke på dess ökänt trög grafik hantering, jag bekymrad vårt test enhetens Vista, men den faktiska foto och videoredigering prestanda har varit bättre än väntat. Installera Adobe Photoshop CS2 (min bästa årgång) och de nödvändiga färgverktyg kalibrering var en smidig process, och på mindre än 10 minuter var jag uppe, kalibreras, och redo att arbeta.

Vid första uppstart, tog F8P 8 sekunder att ladda Photoshop - inte den blixtsnabba en hög effekt stationära dator, men mycket snabb för allmänt bruk. Laddar 60MB, 16-bitars TIFF i Photoshop var nästan ögonblicklig, klocka in på 1,7 sekunder. Sammantaget arbetar i Photoshop gav inga obehagliga överraskningar, med de normala processorintensiva verksamheten (inklusive lutning behandling) vilket ger ingen stoppa eller hang-ups. Även den vanligtvis laggar Adobe Image Browser som utförs fint.

Kommer från grafik skärmar eller större bärbara datorer verkar F8P s 14,1-tums LCD en liten touch för foto arbete. Något överdrivet skärm glans kan vara ett problem i detalj intensivt arbete, men skärmen är ljusa, lätt för ögonen enligt genomsnittlig omgivande ljus och färg exakt efter kalibrering. Jag kunde sömlöst övergång fram och tillbaka från mitt skrivbord till Asus för arbete på löpande fotoprojekt med nästan identisk bild mättnad, kontrast och färg på båda skärmarna.

Flera processer, gruppbearbetning och videoredigering (med Adobe Premiere) producerade mycket små nedgångar ibland. Likaså uppvisade F8P s 5400 RPM köra lite fördröjning filåtkomst ibland jämfört med en 7200 RPM stationär enhet, men i allmänhet finns det mer än tillräckligt med kraft här för normal fotoredigering / bearbetning uppgifter. Koppla upp en högupplöst skärm, anslut en ritplatta och F8P gör en fin kombination stationär dator / mobil redigering maskin.



Slutsats

Det finns lite debatt som för den genomsnittlige användaren, är Asus F8P en hyfsat kraftfull enhet. Även för användare som behöver högre än genomsnittet datorkraft, håller den sin egen. Vad mer tvetydig är F8P styling val: maskinens utseende är definitivt älska-det-eller-hata-den. Till min ögon åtminstone, har alla svarta versionen en mer raffinerad, mindre besynnerliga känsla, med sin mer dämpad utseende potentiellt ha större överklagande.

Stilistiska överväganden åt sidan, slår F8P en bra balans mellan prestanda och bärbarhet, vilket ger nog av både för att göra detta till en livskraftig enda dator lösning för många användare. Batteriets livslängd kan bli bättre och hög skärm glans är en irritation, men utöver dessa frågor F8P är en polerad, fast totala paketet. Slutligen, om du är bekväm med hur det ser ut, är F8P en dator som visar sig vara bekvämt för hur de flesta av oss använder våra bärbara datorer.

Fördelar

  • Bättre än genomsnittet processor och minne
  • God byggkvalitet runt
  • Skärmen är skarp nog för grafiskt arbete
  • Allt som läder

Nackdelar

  • Tangentbord, pekplatta knappar känna sig obekväma
  • Screen glans kommer att irritera en del
  • Chunky plast, konstigt parade färger
  • Allt som läder



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar