tisdag 17 januari 2006

Apple MacBook Pro Förhandsgranska och ett värde proposition för att köpa det

Apple MacBook Pro Förhandsgranska och ett värde proposition för att köpa det
av lewdvig - 2006/01/17

av Perry Longinotti, Alberta Kanada

Inledning

Apples tillkännagivande av Intel-baserade MacBook Pro vid förra veckans Macworld Expo överraskade många förståsigpåare. Populär visdom (om du kan kalla det så) på Apple rykte platser var att billigare iBook linjen skulle vara den första att dra nytta av plattformen skift. Nu när katten är ur påsen, kan vi börja spekulera om hur den nya bärbara Apple-dator kommer stapla upp. För trovärdiga webbplatser som gillar att betyg Base produkt baserad på empiriska data, kommer det snart att vara möjligt att direkt jämföra prestanda mellan Apple och Windows datorer på en hårdvara nivå - äpplen med äpplen om du kommer.

Redan har det förekommit några försök till att göra jämförelsen. Enligt min mening de som jag har läst var enorm över-förenklade. Som användare som omfattar båda plattformarna, jag hoppas att vi kan hålla diskussionen målet.

En LG LM70 PC bärbara granskas av denna författare tillsammans med hans Apple PowerBook - bevis positivt med dubbla plattformar upplevelse! ( större bild )

Medan NotebookReview väntar för sjöfarten hårdvara, trodde vi att vi skulle göra en jämförelse mellan MacBook och liknande Windows bärbara datorer för att få en känsla för värdet förslag. Detta är mer av en intellektuell övning just nu, men det kan hjälpa några människor bestämma om de vill vara en MacBook tidigt inför.

PowerBook var ett starkt varumärke, så det är lite förvånande att Apple skulle överge det. Övergången från "Kraft" till "Mac" kan ses över hela linjen som Apple arbetar hårdare för att differentiera sina produkter från de av Dell, HP, Lenovo, Toshiba och andra. Even Äpplen kan köra Windows (så snart som Vista fartyg) men bara Äpplen kan köra MacOS så det gör att understryka denna skillnad i namngivningskonventioner.

. Jag är inte en produktchef på Apple, men jag ska försöka formulera sin målgrupp för MacBook Det förefaller inte som Apple skiftar fokus, de riktar tydligt här anteckningsboken på samma folkmassan PowerBook var avsedd för: mobil proffs.

Enkelt jämföra MacBook till det billigaste Core Duo bärbara datorn på marknaden är en grov förenkling. Vi har varit och kommer att fortsätta att vara, föremål för grova försök att jämföra Apple till Windows bärbara datorer. Tänk på dagordningen för författare och bakgrunden. Mig jag precis som svala växel och jag bryr mig inte vem som gör det -? Jag kommer att låta mitt arbete tala för sig själv (inbegripet varor kritiserar Apple kvalitet). Varken Apple eller Microsoft har även betalat mig några pengar och jag är inte lojal mot antingen en.

Konstruktion

MacBook ser ut som om det kommer att följa i fotspåren av 15 "PowerBook - och få människor kommer att hävda att datorn är inte en premiumprodukt.

Varför spendera mer pengar Tja, jag försöker inte sälja dig en, och jag vill verkligen inte att spendera mycket text på frågan: Vissa lektioner måste lära sig den hårda vägen för alla som reser mycket eller som är beroende av. på sin bärbara dator för att tjäna sitt uppehälle, är skillnaden mellan en startmotor anteckningsbok och en premie arbetshäst uppenbar.

Apple MacBook Pro

Apple MacBook Pro ( se större bild )

Hållbarhet är avgörande och det sträcker sig utöver att tillhandahålla bara en stark ram. Hållbarhet omfattar val av komponenter. Genvägar på några av de stödjande hårdvara som går in i en dator skulle kunna vara godtagbar på nybörjar datorer, men det kan vara mycket kostsamt på ett företag maskin. Föreställ vara på väg, bort från stöd och gå miste om en tid känslig möjlighet på grund av maskinvaruproblem - allt för att du väljer att spara ett par hundra dollar

Denna hållbarhet kan inte komma med en vikt straff. Billiga bärbara datorer är oftast gjorda av sämre material. Du behöver mycket mer av dessa material för att skapa en produkt som varar minst ett år (eller tills garantin upphör) och detta gör dem tunga.

En slitstark lätt dator är inte billigt att montera så det uppenbarligen är inte billigt att sälja. Om hållbarhet och portabilitet frågan till dig än du förmodligen beredd att betala lite mer för det. Om dessa egenskaper betyder ingenting för dig som är bra - du har massor av val och ingen av dem kommer att vara en Apple.

Apple MacBook Pro ( se större bild )

Apple lärt sig mycket av sexig men tunn och knarrig Titanium PowerBook (jag säger detta som någon som har ägt två). Under de senaste åren har Apple har börjat använda sig av fasta material och MacBook Pro ser ut som det kommer att använda samma tjock aluminium skal som gjorde den slutliga PowerBook så lagom fast. Om du någonsin har tagit en isär, vet du att Apples bärbara datorer har ett exoskelett-liknande skal medan de flesta Windows-datorer förlita sig på en intern skelett eller chassi. Jag gillar verkligen Apples strategi.

MacBook Pro Maskinvaruöversikt

Så låt mig damma av min gamla produktchef hatt och få vad som verkligen retar mig om MacBook (och alla bärbara datorer för den delen): hårdvaran och innovationer.

Processor och kretsuppsättning

Intels nya processor är kärnan av MacBook (pun intended). Ur en rent teknisk synvinkel är MacBook Intel Core Duo processor en riktigt spännande ny produkt. Det tar Intels bästa produkten (Pentium M) och bokstavligen förbättrar det med en faktor två. Core Duo använder två Pentium M CPU-kärnor vardera med sina egna 1 MB cache. Detta sker genom att krympa allt ner till en 65 nanometer dö processen.

På en klocka för klocka grundval Core Duo jämför mycket väl med AMD Athlon64/Turion. Det är en bra sak eftersom även de snabbaste Pentium 4-processorer var dåliga substitut för mid-range Athlon64-processorer samtidigt som den förbrukar betydligt mer makt och skapa mycket mer värme.

Intel (och i förlängningen PC CPU bransch som de leder) skiftar fokus från råa hastighet till en mer komplex hastighet per watt-förhållande. Med andra ord, är det viktigare nu för att få ut det mesta möjliga hastighet med minsta kraft som används och värme. Räkna med att se mindre betoning på GHz till förmån för systemets totala prestanda.

Att hitta en Windows anteckningsbok som matchar MacBook Pro kommer att vara ganska lätt, även om Apple inte använder Intels processor namnkonvention. Val kommer att vara 1,67 eller 1,83 GHz beroende på spec nivå. Snabbare Duos finns men min misstanke är att Apple valt att hålla sina nya bärbara datorer som sval och tyst som möjligt och gick över 2,0 GHz Duo för den anledningen.

Apple har valt att utrusta MacBook Pro med nästa generation av BIOS som kallas Extensible Firmware Interface (EFI) och detta kan göra det svårt att få nuvarande generationen Windows XP körs på Apples hårdvara på grund av hur ny är det. Microsofts Vista-operativsystem kommer ut under nästa år och det stöder EFI. Snart kommer du att kunna starta upp din MacBook mellan MacOS och Vista. Det finns redan en del spekulationer om att XP kan fungera på den nya Macar. Det kommer att vara enkelt att testa så snart MacBook fartyg, men även om det inte officiellt är jag säker på att hacka samfundet kommer att komma upp med något.

Chipset som används i MacBook Pro inte avslöjas, men de allmänna specifikationerna för den bärbara datorn tyder starkt på att Apple använder Intels nya 945PM (Napa) plattform / chipset med diskret video. Alla kännetecken finns: 667 MHz front side bus, Serial ATA lagring gränssnitt och PCI Express för video.

Förra årets Centrino funktioner finns också. WiFi (antingen 802.11b / g eller 802.11a/b/g), USB 2,0 och ExpressCard34 är alla standard funktioner i Intels paketet. MacBook Bluetooth och Firewire är troligen drivs av flis från leverantörer än Intel (förmodligen samma leverantörer som tidigare). Trots de olika underbyggnad jag förväntar mig att Apples Airport Express och Bluetooth fungerar på MacBook Pro precis som de gjorde på PowerBook linjen. Även om det förmodligen finns (som en del av Intels 3945-nätverk chip), jag har inte sett någon officiell omnämnande av 802.11a på Apples spec ark.

Minne (RAM)

Apple fortsätter sin politik att erbjuda mindre RAM-minne i deras standard spec än jämförbara datorer. Med 512 MB 667 MHz DDR2 MacBook Pro har hälften så mycket RAM-minne som en typisk Windows-anteckningsbok. Jag har märkt att RAM är snabbare men - titta på olika bärbara konfigurationer från andra leverantörer jag såg 533 MHz DDR2. För att kunna utnyttja bilda denna nya typ av minne är det viktigt att ha det fungerar så snabbt som möjligt. Vissa smaker av DDR2 (såsom 400 och 533 MHz-versioner populära på värdesystem) är faktiskt långsammare än första generationens DDR.

För DIY upp-klassare som vill lägga till sina egna minne, tänk på att Intels plattform har dual-channel minne. Apple lämnar dig med en tom RAM-kortplatsen på MacBook Pro. När du uppgraderar ditt RAM-minne och fylla både slots (och du bör på standardmodellen) En ytterligare fördel är den ökade minnesbandbredd med dubbla kanaler.

Grafik-och Video

ATIs Radeon Mobility X1600 hanterar videoverket. Detta är en intressant del som riktar sig till den tunna och lätta bärbara segmentet. Jag har inte sett det på många Windows bärbara datorer ännu. Jag förväntar mig att det kommer att ersätta den X700 i ATIs rörlighet lineup med något bättre prestanda (10-20%) och några nya funktioner. Detta kommer att innebära att det erbjuder mycket bra prestanda för människor ovilliga att använda en stationär dator bärbar dator. När jämförelser görs mellan bärbara datorer är det ofta den video komponent som blir över-såg.

Ungefär 2x prestandan hos ett Radeon Mobility 9600, 9700, X600 eller NVIDIA GeForce FX 5600 och 5700 för X1600 är en snabb video chip. Det handlar om 4x gånger så snabbt som en Radeon 9000, 9100, 9200-serien eller GeForce FX 5200 eller 6200-serien. Det är verkligen inte rättvist att jämföra MacBook Pro till en Windows-dator med ovanstående komponenter eller lägre. Återigen, om tillfällig spel med de visuella detaljerna vände upp relativt höga inte tilltalar dig så har du förmodligen inte behöver denna funktion.

På tal om spel, förmågan att dual boot och införandet av ATI X1600 innebär att MacBook Pro kommer att bli en bra bärbar dator för att spela spel - och det inkluderar alla Windows-spel. Spela en omgång Civilization 4 eller Guild Wars på upplösning och maximal visuell inställningar på en bärbar dator är ganska coolt. Hur det kommer att jämföra till PC bärbara datorer med samma eller liknande videoundersystemet beror på klockfrekvenser som Apple angetts för Graphics Processing Unit och RAM.

Den andra möjliga (och mer troligt) används för den här bärbara datorn är videouppspelning och kodning. MacBook s X1600 grafikkort stödjer ATI: s Avivo-teknik. Förutom att påskynda High Definition (HD) video avkodning för smidigare uppspelning, Avivo också accelererar kodning eller trans-kodning av videoinnehåll. Denna funktion har nyligen rullas ut i den senaste ATI-drivrutinen för Windows och förhoppningsvis blir det ett rederi funktionen på MacBook Pro. Som mer och mer innehåll finns i HD-format införandet av chip kommer att bli fullt uppskattat.

Du kan ansluta en extern bildskärm med MacBook DVI-port och DVI-till-VGA-adapter, men du kan inte ansluta den till en TV, eftersom S-Video-port har utelämnats. Kanske Apple kommer att släppa en DVI till komponentvideo-adapter (eller ens HDMI ).

Hard Drive & Förvaring

Lagring är ganska enkelt på MacBook. Du får en "Superdrive" DVD-brännare och en Serial ATA (SATA) hårddisk. De största enheterna finns idag är 120 GB och 100 GB blir standard. Apple har valt enheter vid 5400 rpm som standard och 7200 rpm finns som tillval.

Ljud

Intels plattform ingår HD-ljud (Azalia) och det återstår att se hur Apple kommer att genomföra detta. Optisk in / ut på MacBook tyder på att Apples Core Audio äntligen kommer att ha några anständiga hårdvara för att avge till. Jag är verkligen nyfiken på att se om det finns ett Realtek, CMI eller ADI codec chip i MacBook.

Batteri och ström

Batteritid mätningar för MacBook Pro kommer att bli mycket intressant. Apple pressas verkligen allt de kunde från sin tidigare arkitektur och de visade en riktigt bra förståelse för hur du får ut mesta batteritiden från den. På Intel-plattformen de har mycket mindre erfarenhet. Visst, är hårdvaran densamma som vad du hittar i Windows anteckningsbok, och allt annat lika Apple borde ha liknande batteri nedgångna gånger. Men många av de avancerade funktionerna energisparlägen av Intels plattform genomförs i drivrutinen. Detta inkluderar Hastighet Steg för CPU strypning, men också Intels trådlösa drivrutiner och ATI Power Play-funktion.

Den andra kraften relaterade objekt som jag är intresserad av är vad MacBook Pro makt tegel kommer att se ut. Apple har gjort några riktigt elegant strömadaptrar tidigare. De har varit små och lätt att förvara. Jag hoppas verkligen att de fortsätter det som det gör reser med en bärbar dator mycket lättare. Vid 85 Watt, förväntar jag MacBook nya makt tegel vara större än den tidigare PowerBook s 65 Watt enhet.

Innovationer

Ett vanligt sätt att människor förstöra deras bärbara datorer är att snubbla över sladden och tegel. Detta resulterar oftast i en av två saker (om du har tur): nätkontakten på datorn snaps eller är skadad, eller den bärbara datorn tumbles och obeskrivliga saker hända på skärmen eller höljet. Överraskande ingen har försökt att lösa detta problem - kanske de föredrar att sälja dig en ny maskin.

Apple har tagit fram en lösning som kallas MagSafe. Detta är en magnetisk kraft bifogad för att bryta en anslutning om sladden resor dig. Innan några allvarliga skador resultaten från dessa gemensamma olyckor sladden kommer att bryta sin anslutning till den bärbara datorn. Om det fungerar, kommer detta att vara en annan trevlig innovation från Apple.

Den andra trevlig funktion, som inte har kopierats av Windows bärbara beslutsfattare så mycket som det borde ha, är det motljus tangentbordet. På mörka flygningar eller låga ljusförhållanden det gör navigera tangentbordet mycket enklare. Detta gynnar verkligen en "jakt och picka" maskinskriverska som jag.

Programvara

Ett annat område som får förbises när människor jämför Apple-datorer till Windows-datorer är programvaran som medföljer. Det kan vara så att eftersom video och foto applikationer paketerade med Windows är så dålig att det är svårt för människor som inte har provat dem veta hur bra Apples applikationer är. De är "fri" trots allt.

Jo faktiskt de är inte gratis, men de ingår i nya Mac. Från och med iLife 06, ger Apple sina kunder med en svit av konsument video, foto, ljud och DVD-programvara som är så bra (och mestadels bättre) än något du kan köpa för att köra på Windows. iLife består av iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand och iWeb. De första tre är jämförbara med Adobes konsument svit av Photoshop och Premiere Elements. Du måste verkligen räkna detta i ekvationen. Vi kanske spelar in Apples fördel en bit genom att göra detta.

Apples Mac Operativsystem är en annan joker. När det gäller funktioner, är det närmare outgivna Microsoft Vista OS. Det finns flera kvantifierbara fördelar för Windows XP särskilt gäller säkerheten, men detta är ett gammalt argument och en som jag inte vill ta. Vad berör oss här är vilken version av Windows för att jämföra det till.

Införandet av Apples Front Row och den matchande fjärrkontroll, är förbryllande. Betyder detta att vi måste jämföra MacBook till Windows datorer som använder Windows Media Center Edition (MCE)? Jag tror inte det. Apple har inte utarbetat något närmar MCE utmärkta integration tv funktion för Front Row ännu. Dessutom saknar MacBook en TV-utgång. Fjärrkontrollen skulle göra en cool enhet för styrning PowerPoint eller Keynote-presentationer. Tills Apple ett klargörande Front Row ut lite mer jag vet inte vad man ska göra av det och dess matchande fjärrkontroll. Jag tror buntning iWork 06 kan ha varit ett bättre val.

Jämförelse av Apple MacBook Pro till PC Core Duo Bärbara datorer

Vi gick ut till webbplatser flera tillverkare som har meddelat bärbara datorer Core Duo. Vi kollade en hel platser men många hade inte prissättning eller fullständig specifikation anges ännu. Det ser ut som vi kan förvänta oss att se sjöfarten produkten först sak i februari.

Gateway, Dell och Acer har detaljerade specifikationer, konfiguratorer och prissättning för Core Duo bärbara datorer som vi urvalet från dessa leverantörer. HP, Lenovo och Sony har modeller som anges, men vi kunde inte konfigurera och prissätta av system för att matcha de nedan. Toshiba och Fujitsu har inte några Core Duo-enheter anges på deras webbplatser ännu.

Specs jämförelse mellan Apple MacBook Pro Core Duo PC Bärbara datorer (fet = bäst):

Hårdvara

MacBook Pro

MacBook Pro

MacBook Pro

Gateway S-7510Nb

Dell Inspriron 9400

Acer 8204 WLMi

Pris

$ 1,999.00

$ 2,499.00

$ 1,744.00

$ 1,999.00

$ 2,299.00

CPU

Intel Core Duo

Intel Core Duo

Intel Core Duo

Intel Core Duo

Intel Core Duo

CPU Hastighet

1,67 GHz

1,83 GHz

1,67 GHz

1,83 GHz

2,0 GHz

RAM

1x 512

1 x 1024

1x 512

2x 512

2 x 1024

RAM-hastighet

667 MHz

667 MHz

533 MHz

667 MHz

667 Mhz

HDD

80 GB

100 GB

80 GB

80 GB

120 GB

HDD hastighet

5400 RPM

5400 RPM

5400 RPM

5400 RPM

5400 RPM

Video

ATI X1600

ATI X1600

ATI X1400SE

NVIDIA GeForce Go 7800

ATI X1600

Video-RAM

128 MB

256 MB

128 MB

256 MB

256 MB (512 med Hyper Mem)

Video Out

DVI / VGA

DVI / VGA

VGA / SVID

DVI / VGA / SVID

Skärm

15,4 "1440 * 900

15,4 "1440 * 900

15,4 "1400 * 1050

17 "1440 * 900

15,4 "1600 * 1050

Nätverk

Gigabit Ethernet

Gigabit Ethernet

Gigabit Ethernet

Gigabit Ethernet

Gigabit Ethernet

Bluetooth

Ja (2,0)

Ja (2,0)

Ja (1,1)

Ja (2,0)

Ja (2,0)

WiFi

802.11G

802.11G

802.11a / g

802.11a / g

802.11a / g

Modem

49

49

56k ingår

56k ingår

56k ingår

Optisk enhet

(DVD-RW / CD-RW)

(DVD-RW / CD-RW)

(DVD-RW / CD-RW)

(DVD-RW / CD-RW)

(DVD-RW / CD-RW)

Kortläsare

NA

NA

6 i 1

5 i 1

Firewire

400

400

400

NA

400

Vikt

5.6 pounds

5.6 pounds

6.3 pounds

7.9 pounds

6.6 pounds

Batteri

60 watt timme

60 watt timme

6 cell

6-cells, 54 watt timme

9-cells batteri

Innovationer

MagSafe, Back Lit tangentbord, iSight, Remote, aluminium

MagSafe, Back Lit tangentbord, iSight, Remote, aluminium

QuickCharge, OrbiCam, Bluetooth VoIP telefon, kolfiber lock

Programvara

Operativsystem

MacOS 10,4

MacOS 10,4

XP Pro

XP Pro

XP Pro

Applikationer

iLife 06

iLife 06

Adobe Elements 4/2 ($ 149)

Adobe Elements 4/2 ($ 149)

Adobe Elements 4/2 ($ 149)

Antivirus

NA

NA

MacAffee 15 månader (79 $)

MacAffee 15 månader (79 $)

MacAffee 15 månader (79 $)

Totalt

$ 2,048.00

$ 2,548.00

$ 1,972.00

$ 2,496.00

$ 2,527.00

Priserna per Jan 14, 2006

Gateway S-7510-modellen var mycket nära till den grundläggande MacBook Pro spec, men utelämnandet av en stark bildskärmskort var en besvikelse. Vissa människor kanske menar att Gateway X1400SE är tillräckligt bra, men ta en titt på alla bärbara forum och se hur många människor vänder sig till videosystem över klockning och hackade drivrutiner att pressa ut bara lite mer prestanda från sina datorer. Någon standard storlek anteckningsbok på $ 1500 eller mer bör ha ett Radeon X700 eller Nvidia GeForce Go 6600 på minimum. Det X1400SE med 4 pixel shaders och 2 vertex shaders är endast ca 30% lika kraftfull som den X1600 (12 pixel / 5 vertex). För den lilla skillnaden i pris mellan de två, är MacBook Pro (grundläggande spec) ett bättre val än Gateway när du faktor detta en funktion ensam.

Dells Core Duo erbjudande är Inspiron 9400-serien. Tyvärr fanns det ingen Latitude finns med här processorn. Latitude linje vänder sig till professionella användare och jämför bättre med Apple Pro bärbara datorer primära inom portabilitet. Den Dell kommer med en stor skärm och en mycket snabbare videosystem i NVIDIA GeForce Go 7800. Det 9400 är ett helt annat djur, men fundera över hur du kommer att använda din bärbara dator. För en student eller LAN-party spelare Dell gör ett mycket vettigt. För en mobil professionell i 9400 är lite stor och tung.

Att hitta en perfekt match för MacBook Pro så snart efter Core Duo lansering var nästan omöjligt, men vi gjorde något nära: Acer TravelMate 8204 WLMi. Acer försöker förnya sig ur att vara en handelsvara verksamhet maskin leverantör. Och medan de fortfarande säljer mycket prisvärda bärbara datorer, tror jag att produkter som deras Ferrari linje och TravelMate 8204 att Acer ska lyckas. High-end TravelMates har funnits ett tag, och förra årets 8100-serien var mycket attraktiv. Det förpackade tillsammans Intels bästa komponenterna till en kompromisslös artist. Det ser ut som den nya 8200-serien kommer att öka saker upp ett pinnhål.

På papperet slår Acers TravelMate 8204WLMi Apples bäst på funktioner med en fantastisk lista med specifikationer (dubbla RAM, 20% större hårddisk) och matchar MacBook Pro innovationer. Ett bra exempel på innovation är införandet av en VoIP Bluetooth-telefon som glider in i 8204 är PCMCIA-kortplatsen. Prissättningen som jag hittade för Acer ($ 2419 CDN på Digital Spyder Inc.) uttrycker det direkt i MacBook Pro prisklass (factoring i kostnaden för en viss programvara för att balansera saker ut). Jag är ganska säker på att 8204 kommer att skapa en hel del surr när den finns i butikerna.

Slutsats

På papperet Apple har skapat en konkurrenskraftig produkt i MacBook. Nu när dessa Intel-baserade system är kända och deras specifikationer avslöjas Jag tror att du kan se att begreppet Apple har dyra system är inte sant. Du kan argumentera med inslag av deras värde proposition som den medföljande programvaran, men för många människor dessa aspekter är mycket Dvärgbrytare. Jag håller en Mac runt bara för att ha iLife och jag anser att $ 70 Apple avgifter för den senaste versionen av fristående programvara för att vara ett bra värde (särskilt med tanke på $ 150 prislapp på Photoshop / Premiere Elements).

Apple möjligen med undantag av RAM, erbjuder ett komplett specifikation. Om du tar en ordentlig titt på både Gateway och Dell erbjudanden du kan ha svårt att välja någon av dem över MacBook Pro. Gateway och Dell både konkurrera med pris, det finns inte en enda sak som inte är ett lågt pris som gör dessa maskiner speciell. Jag tror att Dell är särskilt medveten om detta, och jag hoppas att se dem spendera mer i forskning och utveckling under 2006 och skapa några intressanta produkter.

Jag bör också nämna att Mac fartyget nästan helt fri från trial-ware och spy-ware. Nyligen Jag har granskat en del Gateway och HP produkter som belastades med en ton av svälla-ware och ingen Windows XP installeras diskar i rutan för att hjälpa mig att göra en ren installation. Ha detta i åtanke.

Lyckligtvis kan vi också se att det finns företag som kommer att driva Apple hårt på high-end och inte bara på priset. Acer, särskilt ser ut som om de är villiga att hertig ut på grundval av innovation och smart design. Jag hoppas att fler tillverkare valde denna slagfält. Jag visste inte mycket om Acer TravelMate 8204 innan du skriver den här artikeln, men jag är nu mycket intresserad av den och kommer att leta efter en när de skickas.

När nästa generations iBook kommer ut, kommer vi att ta en titt på hur de jämför med Windows ingångsnivå bärbara datorer, men samma slutsats kommer troligen att följa. Du får vad du betalar för med Apple. Om du inte behöver allt som Apple inkluderar i sina produkter finns det massor av avskalad system där ute slåss om din uppmärksamhet. Apple inte deltar i loppet till noll och jag applåderar dem för det.

Andra recensioner av denna författare:

  • LG LM70 Review (pics, specifikationer)
  • Acer Ferrari 4005 WLMi Review (pics, specifikationer)
  • On Location: Voodo PC Profile och Tour (bilder)
  • Fujitsu LifeBook N3510 Recension (pics, specifikationer)
  • Toshiba Portege M300 Recension (pics, specifikationer)
  • Toshiba Libretto U100 Recension (pics, specifikationer)
  • Begagnade Bärbara datorer - Varför köpa dem och hur att köpa dem
  • Toshiba Portege M200 Recension (bilder, specs) och Tablet PC Överblick
  • Bärbar En MX Notebook Review (pics, specifikationer)
  • Toshiba Portege R100 Recension (pics, specifikationer)


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar