måndag 9 januari 2006

Acer Aspire 3003LCi Review (pics, specifikationer)

Acer Aspire 3003LCi Review (pics, specifikationer)
av shortduderay - 2006/01/09

av Raymond Chang

Översikt och introduktion:

Den Acer Aspire 3003LCi är en 15-tums skärm budget laptop byggd av Acer, det är en del av Aspire 3000-serien. Den 3003LCi väger 6,1 £, som kan anses vara en lätt DTR (Desktop Replacement). De specifikationer för denna modell är:

  • AMD Sempron Mobile 3000 +
  • 512 MB DDR RAM (1 DIMM.)
  • 60 GB 4200 rpm hårddisk
  • 15,0 "XGA-monitor
  • Windows XP Home Edition
  • 802.11G intern WLAN

Skäl för att köpa:

Jag köpte denna laptop för att ersätta min gamla Toshiba laptop, som höll överhettning ständigt. Jag ville ha en bärbar dator för grundläggande uppgifter, och kanske några enstaka spel på det lägsta priset. Jag ville inbyggt trådlöst, åtminstone en 40 GB HD, CD Burner / DVD-ROM-enhet och 256 MB RAM. Några andra bärbara datorer jag tittat på var följande:

  • Dell Inspirion 6000 (Celeron M)
  • Compaq V2000 (Celeron M)
  • Compaq V2000Z (Sempron Mobile)
  • Acer Aspire 3500 Series (Celeron M)

Jag har inte någon erfarenhet av Dells onlins köpprocessen, och jag fick reda på att Celeron M bara är avskalade Pentium M, vilket inte är mycket bra, och det i6000 verkade lite klumpig. V2000 använder också Celeron M, så att även eliminerades. Den V2000Z verkade trevlig, med en lätt konstruktion, men det var lite dyrt med jämförbara funktioner. Acer 3500 såg trevligt, och hade en widescreen, men jag missade på $ 499 marknadsföring, så jag valde Acer Aspire 3003LCi .

Var och hur Inköpt:

Jag tittade på de lokala annonser för de elektroniska butikerna varje vecka, och sedan en vecka, såg jag en hel del på Circuit City. Jag köpte Acer för 5 $ 00 efter post i rabatter (Mirs) vid Circuit City med en fri skrivare, router och trådlös mus efter Mirs. Jag tror att detta är ett exceptionellt värde, eftersom det för så lite pengar, du får en hel del.

Bygga & Design:

Jag är imponerad av Acers "folio" design. Det ser professionell, ren ser och ger den bärbara datorn en känsla av att det är värt mer än det ser ut. Det är böjda linjer att det ser mycket tunnare än det är, även om det är faktiskt inte så tjock i första hand. Fallet känns lite tunn på de områden handledsstöd och skärmen har en liten flex, men den totala byggkvalitet av fallet känns gedigen. Fallet består av plast med en metallisk silver utseende, känns det smidigt vid beröring. Den bärbara datorn väger ca 6 pounds. Det känns lite tungt, men det är relativt lätt jämfört med min gamla £ 8 Toshiba bärbar dator. Skärmen gångjärn känns fast. Det finns vissa porlande av skärmen som uppstår om du trycker in på baksidan av locket. Överlag byggkvalitet är OK, bra för dagligt bruk, men det är inte avsett för att ta överdriven missbruk eller tas ut i vildmarken.

Bilder:

Ovanifrån av Acer 3003 ( se större bild )

Jämfört med en fjärdedel och en AA-batteri ( se större bild )

Programmerbara Quick Launch-knappar ( se större bild )

Inbyggd mikrofon (som är perfekt för Skype etc.) ( se större bild )

Skärm:

Acer kommer med en 15,0 "XGA-skärm. Skärmen har inte den reflekterande typen beläggning, som kan vara bättre för att göra vanliga uppgifter, eftersom jag inte riktigt titta på film på det ändå. Skärmen är ljus nog, men tyvärr , min kom med en död pixel. Det finns inte mycket ljus läckage. När det gäller död pixel går, det fanns inget sätt att få en ersättare LCD eller bärbar dator, men eftersom det är i hörnet, jag leva med det.

Här är några bilder på skärmen:

Visas jämfört med AC-adapter ( se större bild )

Visas från en sida vinkel ( se större bild )

Talare:

Högtalarna är typiska bärbara högtalare: tinny, liten och ingen bas. De kan räcka för normal användning, men om du ska lyssna på en massa musik, skaffa dig några anständiga hörlurar.

Processor och prestanda:

Den bärbara datorn tar ca 49 sekunder från start att höra Windows start jingle. Den bärbara datorn själv känner snabb och lyhörd samtidigt gör vardagliga sysslor såsom att lyssna på musik, surfa på nätet osv på grund av bristen av överdriven bloatware äta på 512 MB RAM-minne. Med 512 MB RAM är verkligen bra, vilket gör att datorn mycket mer lyhörd. Jag kunde spela Age of Empires 3 demo på denna laptop på lägre inställningar i spelet, och det går anständigt.

De bärbara fläktarna körs tyst när man gör grundläggande uppgifter, men när du titta på videor fläkten ibland sparka in och få lite bullriga. Aspire 3003 är inte riktigt lämpad för att användas i knät eftersom fläkten är på nedre högra, vilket området för att känna sig varm efter en stund, så det är bättre att använda den här anteckningsboken på en plan skrivbord eller bord för att möjliggöra ordentlig kylning.

Här är en CPU-Z bild med processorinformation:

Prestanda:

Vi använder Super Pi för att få ett riktmärke för processorhastighet. Super Pi-programmet (Ladda ner: ftp://pi.super-computing.org/windows/super_pi.zip ) tvingar helt enkelt processorn att beräkna Pi till ett utvalt antal siffror noggrannhet. Beräkning 2 miljoner siffror är vår måttstock:

Jämförelse av bärbara datorer som använder Super Pi för att beräkna Pi till 2 miljoner siffror (ansluten):

Notebook Tid
Acer Aspire 3003LCi (1,8 GHz AMD Sempron 3000 +) 2m 7s
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M ) 2m 6s
HP ZE2113 (1,6 GHz, AMD Sempron 2800 +) 2m 20s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Notebook Futuremark 2004 Score
Acer Aspire 3003LCi (1,8 GHz AMD Sempron 3000 +) 2491
HP ZE2113 (1,6 GHz, AMD Sempron 2800 +) 2557

HD Tune Hårddisk benchmark resultat:

Tangentbord och pekplatta:

Tangentbordet är en full-tangentbord, och det är ganska lätt att skriva på. Det finns inte märkbar flex på tangentbordet. Pekplattan är lätt att använda, och om du hämtar de senaste pekplatta drivrutinerna kan du rulla direkt med styrplattan.

Tangentbord och styrplatta ( se större bild )

Acer 3003LCi pekplatta

Ingångs-och utgångsportar:

Denna laptop har 3 USB-portar, 2 på höger och en på framsidan. Den främre USB-porten är praktiskt för USB-enheter osv Tyvärr finns det ingen FireWire-port eller S-Video-port. Här är några bilder som visar de olika hamnarna på varje sida av den bärbara datorn:

Framsidan syn på Acer 3003 ( se större bild )

Sidovy från vänster av Acer 3003 ( se större bild )

Höger sida bild av Acer 3003 ( se större bild )

Acer 3003 LCi Baksida ( se större bild )

Trådlöst:

Den bärbara datorn levereras med en Broadcom 802.11g trådlös adapter. Detta kort har bra mottagning, och fungerar bra. Det finns ingen Bluetooth, även om det finns en knapp för det, men det gör inte någonting alls.

Batteri:

Detta är en av de stora downfalls av den bärbara datorn. Batteriet räcker bara en timme när man gör vanliga uppgifter, på grund av den 4-cells batteri. Acer borde ha åtminstone inkluderade en 6-cells batteri i stället för en 4-cell.

Operativsystem och programvara:

Detta levereras med Windows XP Home, och det finns en brist på bloatware (vilket är bra). Vissa program som ingår program är: NTI CD-Maker, Acer e-manager och Acer Arcade, som är en allt-i-ett underhållning som låter dig titta på film, lyssna på musik och visa bilder i ett praktiskt gränssnitt.

Kundtjänst:

Tyvärr var jag tvungen att använda garantiservice eftersom det fanns en liten spricka på baksidan av LCD-skärmen. När jag kontaktade Acer skickade de en Fed-Ex lastbil nästa dag skickade den bärbara datorn till sin reparationsverkstad i Texas, och sedan kontaktade mig när den bärbara datorn reparerades. Jag fick min laptop tillbaka repareras, efter 2 veckor. Jag var imponerad av deras snabba service, men jag har inte testat deras kundsupport.

Klagomål:

  • Lame batteritid
  • So-So byggkvalitet

Lovorden:

  • Stort värde
  • Snappy prestanda
  • Trevlig design
  • Trevlig garanti avdelningen
  • Bekväm Inbyggd mikrofon

Slutsats:

Jag rekommenderar denna laptop till alla som vill ha en värde laptop som är lysande, lyhörd, och bör inte behöva inledande uppgraderingar efter att du har köpt den. Denna laptop är ett mycket bra val för den som vill ha mycket av värde, utan lacklusterkapacitet. Bra jobb Acer för att göra en sådan utmärkt värde laptop!

Pris och tillgänglighet: Acer Aspire 3003LCi



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar