måndag 27 september 2004

Dell Inspiron 700m Review (pics, specifikationer)

Dell Inspiron 700m Review (pics, specifikationer)
av abaxter - 2004/09/27

Den Dell Inspiron 700m sitter på gränsen att vara en ultraportabel (vanligen bestäms som en bärbar dator som väger 3 till 4 kg) anteckningsbok och en tunn-och-ljus stil anteckningsbok (definierat som en bärbar dator som väger 4 till 6 kg). Med en underbar 12,1 "widescreen, £ 4,1 av vikt och 1,5 inches tjocklek denna bärbara dator är verkligen liten och mycket rörliga, men ändå tillräckligt stor för att mycket användbar med tanke på widescreen-tittande och anständigt, men inte fullständig, tangentbord har. Låt oss gå vidare med en fullständig översyn av goda och dåliga av denna Inspiron 700m laptop.


Vänster sida av Dell Inspiron 700m ( se större bild )

Specifikationer:

Översynen Enheten Inspiron 700m har följande specifikationer:

  • Intel Pentium M 725 (Dothan 1.6GHz Pentium M-processor)
  • 512 MB RAM
  • 12,1 "WXGA Widesceen
  • Intel PRO / Wireless 2200 (802.11 b / g) intern trådlös
  • 40GB Ultra ATA-hårddisk, 4200 RPM
  • 32 Wh 4-cells litiumjonbatteri
  • Windows XP Home Service Pack 1
  • 24x Combo DVD / CD-RW-enhet
  • 1-års garanti

Priset för allt detta kom till $ 1,446.70 efter en kupongkod tillämpades för 10% rabatt. Jag beställde den bärbara datorn 2004/08/14 strax efter det meddelades av Dell och det tog nästan 3 veckor att komma fram med den mottagande datum är 2004/09/07. Vanligtvis en bärbar dator från Dell skickar snabbare, men när det är en ny version kan du förvänta dig en längre tid vid leverans.

Vy framifrån av Dell Inspiron 700m ( se större bild )

Design

Den Inspiron 700m är till skillnad från alla andra Inspiron i det utseende och design. Först och främst 700m lock är en mycket blek silver och nästan vit i färgen. Det finns några vita beslag på denna bärbara dator så det har ett rent utseende och har låna lite från styling av Apples PowerBook . Kvaliteten på höljet och övergripande finish på 700 är inte lika bra som en Apple PowerBook , men inspirationen var absolut lånat från den linjen av bärbara datorer.

Sammantaget Jag gillar utformningen av 700m , det påminner mig faktiskt en hel del av Sony VAIO TR-serien, utom slags pumpas upp lite så att det är större (den Sony TR har en 10,6 "skärm och väger 3,1 £). Det har nog stil att vända några huvuden, men det är ingalunda högt i sin design som Acer Ferrari bärbara är. En vän till mig kallade 700m "söt". Jag antar att jag skulle hålla med om det, så om du letar efter en bärbar dator som skriker "komma ur min väg" eller om du vill presentera en attityd, sedan inte ser här.

Bygga

Jag skiljer bygget från design eftersom det är fullt möjligt för utformningen av en bärbar dator att se bra, men bygga känna lite billiga. Utbyggnaden av 700 är inte billigt på något sätt, det känns ganska robust och även ser lite robust från sidan. Dock denna bärbara dator inte gjorda för att kastas runt. Höljet är av plast och ger intryck av att om det sjunkit från 3ft. eller mer kan det finnas några skador registreras. Jag försökte inte detta, jag lämnar det till en oavsiktlig droppe för att fastställa denna uppskattning jag gör. Där bygger känns lite billig men är med pekplatta och knappar mus. Musknapparna är helt enkelt clunky och göra en massa oväsen. På min 700m vänster musknapp trycker på mycket längre än den rätta.

Den goda nyheten är att tangentbordet inte har någon flex, det är robust, och resten av den bärbara bygga känns solid också. Locket gångjärn känns solid och är fortfarande lätt att öppna, är CD-facket inte alltför vinglig och det finns inte knappar eller portar som ser ut som de är tiggeri att falla av eller orsaka problem efter några månaders användning.

Ingångar och portar och layout

Låt oss ta en rundtur i vad som är på vardera sidan av den här anteckningsboken:

Front-sidan av Inspiron 700m och en titt på dess layout ( se större bild )

Vänster sida av Inspiron 700m och en titt på dess layout ( se större bild )

Höger sida av Inspiron 700m och en titt på dess layout ( se större bild )

Bottom-sidan av Inspiron 700m och en titt på dess layout ( se större bild )

Som ni kan se, är en riklig antal portar som för en sådan liten anteckningsbok. En modulär optisk enhet är en stor bonus, gör det enkelt att uppgradera dina 700 till en DVD-brännare om du vill. S-Video ut, VGA ut och, FireWire och SD-kortläsare är alla trevliga extrafunktioner för att få den här laptop också. Inte sätta några portar på baksidan ser till att alla portar är lätt åtkomliga.

vänster sida av Inspiron 700m ( se större bild )

höger sida av Inspiron 700m ( se större bild )

Skärm

Skärmen är där 700m lyser. Och jag menar glans, eftersom detta är den ljusaste blankaste bärbara skärmen jag har stött på. Jag har använt Sony VAIO TR5 med det XBRITE teknik och HP zt3000 med det BrightView-skärm, men Dell Inspiron 700m är bara något ljusare och bättre än dessa. Titta på DVD eller visa bilder är en behandling, eftersom färgerna är levande och underbara och kontrasten häpnadsväckande. Skärmens ljusstyrka är verkligen häpnadsväckande och den vinkel som du kan visa skärmen från är stor. Den widescreen är extra bra för DVD-tittande och även om upplösningen är ganska hög och du kan inte passa ett ton på skärmen, ger widescreen du se två fönster samtidigt med relativ komfort.

Se reflekterande kvaliteter skärmen? Ja, det är min reflektion tar en bild ( se stor bild )

Det finns en nackdel med skärmen men för att uppnå större färgkontrast Dell har använt en skärm som är mycket reflekterande karaktär. Det innebär att du får en spegeleffekt från skärmen så att du måste träna ögonen inte fokusera på det oundvikliga reflektion som kommer att inträffa. Jag har inget problem bara fokusera på innehållet på skärmen och ignorera reflektioner. Men för vissa här reflekterande kvalitet på skärmen kommer att bli så irriterande att du föredrar att ha en regelbunden skärm som är svagare och icke-reflekterande karaktär.

Processor och prestanda

Då Intel 725 Pentium M som följde med Inspiron 700m jag har är så lysande som den behöver vara. Vid användning av Office-program, gör bildredigering och surfa på nätet jag inte ens komma nära att sätta en belastning på maskinen. Den 700m saktade aldrig ner en gång. Nedan följer några prestandatester som CNet.com sprang på 700m:

BAPCO MobileMark 2002 Performance Rating, Längre Barer innebär snabbare prestanda

Som ni kan se, utjämnad Inspiron 700m väl och överträffade sina konkurrenter när det gäller snabbhet.

Jag sprang också ett program som heter Super Pi ( http://pw1.netcom.com/ ~ hjsmith / Pi / Super_Pi.html ) som tillåter dig att beräkna Pi ut till 2 miljoner siffror. Det tog 2 minuter och 10 sekunder att utföra denna uppgift. Jag fick samma 2 minuter och 10 sekunder märke om 700m var inkopplad eller körs på batterier. Som jämförelse kan man se nedan hur andra bärbara datorer utförs med detta program och kolla tråden i vårt forum där andra har skrivit sina bärbara hastigheter: http://www.notebookreview.com/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2657

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Dell Inspiron 700m (1.6GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Fujitsu P5020 (1,0 GHz Pentium M) 3m 50s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Du kan se en gång Inspiron 700m processorn är lysande nog att outspeed andra mobila bärbara datorer med Pentium M 725-processor som har den senaste Intel chipset kallas "Dothan".

Om du vill spela spel på 700m så kommer du att bli bra med de flesta vanliga 2D-spel om du har 512 MB RAM eller mer, men 3D-motor spel som UT2004 och Doom 3 kommer inte att köras bra om alls på denna bärbara dator. För att köra avancerade spel du behöver en dedikerad grafikprocessor (vanligen kallat GPU för Graphics Processing Unit) som har sin egen dedikerat minne (vanligen kallat VRAM för video-RAM). Hursomhelst är 700 m med sin lilla 12,1 "XGA-skärm och icke-dedikerad grafik lösning bara inte en rekommenderad anteckningsbok för att spela spel.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbord och pekplatta över vyn ( se större bild )

Jag är så bortskämda av min IBM ThinkPad T40 tangentbord som någon annan laptop tangentbord jag använder bara känns sämre. Men för att vara rättvis, måste man betänker det faktum att Dell skulle kritan nycklarna till 700m i en mycket mindre yta än IBM gjorde för T40, så uppoffringar i användbarhet förväntas för att spara på utrymme. Inspiron 700m tangentbordet är cirka 90% av full storlek tangentbord, så var beredd att omskola fingrarna på hur långt de måste resa för att träffa en nyckel. Jag hittade inlärningskurvan högst för nycklar måste jag nå ner till. Trycka på "." Nyckeln var en ständig utmaning. Även efter veckors användning jag hålla saknas att nyckeln varje gång jag går till tryck för att avsluta en mening. Sammantaget tangentbordet kan beskrivas som trånga och inte revolutionär, är IBM X40 i samma storlek som 700 m men lyckas ge en mycket bättre och mycket mer användbart tangentbord. De 700m nycklar är lyhörda och den övergripande tangentbordet känslan är fast - det finns ingen böjning, så det är totalt sett en genomsnittlig tangentbord.

Pekplattan är okej. Det är inte så illa som vissa Sony VAIO bärbara datorer jag har använt i vilken pekplattan betett sig nästan slumpmässigt. Men det är svårt att få bra kontroll med hjälp av styrplattan för att göra sådana saker som att bläddra rullningslister. Om jag försöker bläddra en sida bara lite med pekplattan alltid visar sig att rulla mer än jag vill.

Musknapparna under styrplattan är helt enkelt clunky. De gör en massa oväsen när du klickar och bara känna billigt. Vänster musknapp på min Inspiron 700m av någon anledning trycker mycket längre än knappen till höger. Knapparna fungerar bra naturligtvis, de bara känner inte så trevligt. Kanske är du inte så kräsen som jag är och det kommer inte bry dig om.

Ljud & Ljud

Inspiron 700m har två högtalare som faktiskt är inbyggda i skärmen och projektets ljud framåt mot användaren. Ljudkortet ger stereoljud, som du förväntar dig med tanke på att det finns två högtalare! Men som nästan alltid nackdel med bärbara högtalare är ljudet ganska tinny och om du skruva upp volymen en hel det börjar låta illa. Sätt i hörlurar till den främre porten att få bättre ljud och få lite bas, eftersom de inbyggda högtalarna ger nästan ingen bas.

Värme och fläkt

Jag är glad att kunna rapportera att Inspiron 700m är både tyst och svalt. Du kommer inte att ha papper blåst bort av ditt skrivbord som en gigantisk storlek fläkt sparkar in för att blåsa ut varmluft när du använder 700m. Snarare är viska Inspiron 700m tyst och du kommer inte att höra något bullriga fan.

Inspiron 700m är också coolt drift och genererar inte alltför mycket värme. Det är bekvämt att använda i knät, kommer du att bränna dig själv eller känna sig obekväm. Det enda som gör det lätt pinsamt att ha denna anteckningsbok i knät är gummifötterna på undersidan, tenderar de att fastna i benen och låt inte den bärbara datorn vila platt på benen. Men åtminstone det faktum att bärbara datorn inte blir för varmt betyder att det inte kommer att orsaka några obehag för, umm, skrev område skall vi säga. Det faktum värme är inte en fråga är en kudos till utformningen av denna bärbara dator och Pentium M-processor, ofta gånger jag hitta med mindre bärbara datorer att värmen bygger upp en hel eftersom alla komponenter krossade tillsammans och det är svårt för värmen att uttömma ut. Detta är sant med Sony VAIO TR5 jag senast används är Inspiron 700m mycket kallare än det.

Batterilivslängd

Detta är den del av den översyn där jag hänger mitt huvud i besvikelse. Allt var ganska bra fram till denna punkt, men det finns ingen katten kring het gröt, batteritid är under mediokra för en bärbar dator som påstår sig vara en "resande". Res med detta på en flygtur som varar mer än 2 timmar och du kommer att kalla det en massa ord, men inte en "resande" när batteriet dör vid exakt 2 timmars användning. Ja, 2 timmars användning vad jag fick i min erfarenhet med den medföljande 4-cells batteri. Detta är oacceptabelt för en bärbar dator som är utformad för att tas och användas enkelt för resor. Du bokstavligen tvingas att köpa en förlängd livslängd batteri eller bära ett extra batteri. Så mycket för att resa lätt och utan bulk. Kolla in detta citat om 700 m från Dells webbplats:

Väger på 4,1 pounds och 1,5 "tunn, är den eleganta InspironTM 700m på" gå någonstans "bärbara perfekt för studenter och frekventa resenärer. Fullfjädrad med två spindel enhet konstruktion, en snabb Intel Pentium M-processor och en 12,1" bred Kristallklar LCD-skärm erbjuder Inspiron 700m en komplett mobil, datorlösning.

Tja, gå någonstans så länge det inte är mer än 2 timmar och bort från en elektrisk kontakt utlopp. Den förlängda livslängden 8-cells batteri är en $ 130 tillägg alternativ som bör förlänga batteritiden till över 4 timmar. Det kommer att sticka ut från baksidan av Inspiron 700m ganska lite men och lägga vikt. Plus att jag tror $ 130 är friendly för ett batteri - Jag garanterar Dell får dessa för runt $ 30 / $ 40 från en taiwanesisk leverantör så markeringen är ganska stor. Oh ja, det är hur dessa dataföretag gör det pengar.

OS och programvara

Jag valde Windows XP Home som operativsystem för Inspiron 700m. Jag var inte kommer att använda den för kod utveckling eller som en webbserver så det är allt jag behövde. Tyvärr XP Home fick jag inte hade den senaste Service Pack installerat. Alla Inspiron 700m maskiner som nu fartyg kommer att ha detta men. Den medföljande programvaran är standard rättvist, får du återställningsskivor så det är trevligt. Här är en lista över medföljande programvaran:

• Image Restore skivor
• Dell Resource CD med säkerhetskopia av program
• CyberLink PowerDVD v5.1 avkodning programvara för DVD
• Norton Internet Security 2004, 90-dagars provversion
• Dell Jukebox drivs av Music Match
• AOL 9,0 (Yuck)
• Word Perfect produktivitet Pack 12
• Microsoft Encyclopedia 2004
• Dell Media Experience version 2,1
• Dell Photo Album
• Jasc Software Paint Shop Trial Edition

Du vill köpa Office XP om du inte redan har en kopia, Word Perfect Suite bara inte klippa det jämfört med MS Office. Om du föraktar alla medföljande PR applikationer som AOL 9,0 och Norton AntiVirus som kommer installeras som standard på 700m och du är en avancerad användare kanske du vill formatera hårddisken och installera om operativsystemet (inte använder återställnings-CD , som kommer bara installera om alla sopor applikationer som AOL och andra testversionen använder Windows XP Home CD som medföljer 700m). Om ordet "Format" och "hårddisk" sätta ihop skrämmer dig, ska du inte ägna uppmärksamhet åt vad jag just sagt.

Optisk enhet

Goda nyheter är den optiska enheten modulära på 700m, som är det sätt med de flesta Inspiron bärbara datorer. Detta innebär att om du först köpa 700m med bara en vanlig DVD-enhet och vill uppgradera till en DVD-brännare kan du bara köpa en DVD-brännare som särskilt gjorts för 700 m från Dells webbplats och sedan slå ut med DVD-enheten i där. Det är enkelt att dra ut den optiska enheten och ersätta den, kan du göra även detta medan notebook-datorn är påslagen. Jag önskar Sony skulle lära sig att göra detta med sina bärbara datorer, har varje VAIO Jag har använt en fast enhet vilket innebär att om du vill uppgradera den optiska enheten senare så är det bara synd, kan du inte. Bra jobb Dell hålla dessa modulära enheter kommer.

Slutsats

Jag har inga problem som stödde 700m som en bra bärbar dator. Jag gillar verkligen sitt utseende och jag verkligen, verkligen gillar skärmen. Det är prissatt mycket konkurrenskraftigt om du använder kuponger (kassan http://www.notebookreview.com/dellCoupon.asp för de senaste Dell kuponger som finns) och dra nytta av marknadsföring erbjudanden för 700m kan fås med en trevlig konfiguration för $ 1400 . Om du är på en budget och behöver bara en grundläggande konfiguration så är det ännu billigare. Denna notebook är bra för studenter som vill kunna ta sig runt lätt och bära en anteckningsbok under armen. Om du ville ta denna bärbara dator till klassen för att göra anteckningar så är det tillräckligt liten för att du ska se över skärmen och uppmärksamma professor och se styrelse / bilder som presenteras för föreläsning. Denna notebook är också en bra storlek för företagare som behöver resa eller bara vill en små anteckningsbok som lätt kan transporteras mellan arbete och hem. De 700m ryms lätt i ett arbete väska eller ens under armen för att bära det korta sträckor. Igen, varnas att om din föreläsning eller affärsmöte är över 2 timmar och du vill ta anteckningar eller göra en presentation med 700 sedan föra en nätadapter. Batteritiden är dålig med den medföljande 4-cells batteri, det ska dö på dig omkring 2 timmar om du har skärmen inställd på full ljusstyrka.

Om din avsikt är att ha denna bärbara dator sitter på ett skrivbord hela tiden, då du ska köpa fel. Detta är inte en stationär dator stil anteckningsbok. Titta på Inspiron 9100 eller Inspiron 8600 för en sådan sak, får du en mer kraftfull maskin för ett liknande pris med dessa bärbara datorer. De 8600 och 9100 är naturligtvis mindre rörliga.

Saker som kan förbättras på 700m inkluderar tangentbord och pekplatta. De är typ av clunky. Dessutom finns det inga genvägar knappar för sådana saker som volym eller DVD-uppspelning, är det så standard på bärbara datorer i dag att det är förvånande att inte se dem. Du är tvungen att använda "Fn" i kombination med en annan tangent på tangentbordet för att utföra sådana genvägar. Boo.

SD-kortläsare är en fin touch för att överföra filer från din digitalkamera eller handdator. Om du har en digital videobandspelare FireWire-porten gör det möjligt snabb överföring av filer från en sådan anordning. VGA och S-video ut är också välkomna portar, övergripande hamnen layout och alternativ för 700m är bra för en mindre storlek anteckningsbok.

Fördelar

  • Gorgeous 12,1 "tums widescreen som har fantastiska färgkontrast och ljusstyrka
  • Utmärkt processorprestanda för en bärbar dator, Pentium M 725 och 735 optioner är både snabba
  • Snygg design och rent utseende, nästan som PowerBook

Nackdelar

  • 2 timmars batteritid (och ibland mindre) för en "resande", c'mon det är hemskt!
  • Clunky musknapparna och so-so pekplatta
  • Plasthölje inte absorberar mycket av en droppe

Pris och tillgänglighet

Tillgänglig från Dell.com förstås!



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar