måndag 11 oktober 2004

Compaq Presario V2000 Review (pics, specifikationer)

Compaq Presario V2000 Review (pics, specifikationer)
av HoleyDonut - 2004/10/11

av Johnny Hsu

Sedan förvärvet Compaq har Hewlett-Packard inför många utmaningar efter mycket uppmärksammade fusionen 2002. Överraskande, fortsätter HP att driva Compaq varumärket ganska kraftigt, och Presario raden av bärbara datorer fortsätter att behålla sin starka närvaro på konsumentmarknaden Computing marknaden. Vissa kritiker hävdar att HP inte längre känd för sin innovation och uppfinning. Istället verkar HP att vara i stånd att spela catch-up och re-uppfinning. Lyckligtvis är företaget en stor källa till teknik och producerar många kvalitet datorer. Den nya Compaq Presario V2000 är ett bra exempel på en kvalitetsprodukt som vi förväntar oss från HP / Compaq. V2000 riktar sig till användare som vill ha en liten, lätt, effektiv, billig bärbar dator.

HP är ganska sent inriktning detta konsumentsegmentet. Andra främsta datortillverkare har redan kommit in på marknaden med små, bärbara, användbara datorer. Apples iBook bärbara linje är oerhört populär bland studenter och yrkesverksamma. Sony och Dell har också släppt sitt utbud i nischmarknad för lätta bärbara datorer. Nu är HP erbjuder HP DV1000 och Compaq V2000 att sätta upp en kamp med sina konkurrenter.

Compaq V2000 är syskon till HP DV1000. Många funktioner och specifikationer delas mellan båda, och du kanske vill överväga båda modellerna om du är intresserad av en ny anteckningsbok.


Vad jag letade efter

Innan jag går in min recension av V2000, skulle jag vilja framföra vad jag ville i mitt nya anteckningsbok. Jag hoppas att detta kommer att hjälpa dig att förstå de aspekter som jag värde och vilka funktioner jag tyckte var av stor betydelse.

Jag började nyligen höstterminen min forskarskolan programmet. Jag äger redan ett par bärbara datorer, så jag kände att jag bara skulle ta en till klasser och jag kunde undvika besväret med att köpa en ny dator. Tyvärr insåg jag snart att min stora, clunky Dell Inspiron var inte det bästa att slänga in en bok-påse. Det kändes verkligen att jag släpa runt en stor £ 10 tegel utan och jag behövde två påsar, en för mina böcker och en till min dator. Inledningsvis hade jag köpt mina bärbara datorer eftersom jag gillade sitter framför TV: n när du surfar eller föra en dator med på en road trip. Jag hade aldrig behovet av att gå runt med den bärbara datorn när du bär en bunt skolböcker.

Jag började titta runt efter en ny bärbar dator som var mycket ljus, kunde köra operativsystemet Windows, och var inte alltför dyr. De grundläggande uppgifter som jag vill åstadkomma var ordbehandling, vissa grundläggande grafiska uppgifter, och webb-surfning. Spel och tunga siffertuggande var inte högt på min lista över prioriteringar.

Jag var ganska besviken över att upptäcka att den aktuella uppsättningen av små bärbara datorer och Tablet PC var ganska dyra. Jag behövde inte de avancerade grafikkort och super-displayer som erbjuds av Sony eller Dell. Jag snubblat på HP DV1000 - men jag var inte mycket imponerad av det. Jag såg inte ett bra värde efter att ha sett det ursprungliga priset, och de recensioner som jag läst. Innehållet finns om DV1000 gjorde det låter som en bärbar underhållning enhet. Jämfört med V2000, säljer DV1000 för ca $ 100 mer.

När jag undersökte mer, fann jag att det Compaq just hade släppt V2000. Denna laptop verkade perfekt. Vikten var okej - men det var inte det lättaste bärbara ute. Först var jag osäker på storleken. Det verkade att V2000 fortfarande ganska stor - det widescreenskärmen är egentligen inte en utrymmessnål design. Så länge jag kunde kasta V2000 i min bookbag och så länge V2000 kunde köra apps som jag ville köra, skulle den här anteckningsboken passar räkningen. Bäst av allt, var priset mer tilltalande. Med den akademiska prissättning erbjuds via HPShopping, denna bärbara dator med en effektiv uppsättning funktioner kostar ca $ 1200.


Min bärbara dator Specifikationer

Jag känner att jag borde lägga den bärbara datorn specifikationer som jag beställde med min V2000. Jag tror att detta kommer att hjälpa dig att bättre förstå mina tankar om prestanda eller bildkvalitet när jag beskriver dem i min recension.

Processor: Intel (R) Pentium (R) M processor 705 (1,5 GHz)
Display: 14,0 "WXGA BrightView Widescreen (1280x768)
Grafikkort: Intel (R) Extreme Graphics med produktivitet portar
Minne: 512 MB ​​DDR SDRAM (1x512MB)
Hårddisk: 40 GB 4200 RPM hårddisk
CD / DVD-enhet: 8X DVD-enhet
Trådlösa nätverk: Intel (R) PRO / Trådlös 2200 802.11BG WLAN
Operativsystem: Microsoft (R) Windows (R) XP Home Edition
Ytterligare programvara Paket: Microsoft (R) Fungerar / Pengar
Batteri: 6 cells litiumjonbatteri


Det angivna priset på dessa optioner var $ 1,229.00. Detta utesluter all rabatt, studentrabatt, eller skatt. Frakt var fri. Om du är student och du letar efter rabatter, jag är säker att du snart kommer att inse hur den här bärbara datorn gör för ett stort värde.


Laptop Storlek
Denna notebook är 4 inches längre och
2 inches bredare än en college lärobok.
First Impressions

Jag var mycket imponerad av denna bärbara dator när jag först tog den ur lådan och satte igång den. Den bärbara datorn ser bra och har en intressant, men ändå tilltalande, färg mönster. Lamporna och knapparna är alla välplacerade och ger den bärbara datorn en mycket trevlig utseende. Omedelbart kunde jag känna att denna bärbara dator var kraftigare än min Dell Insprion 8500. Storleken på den bärbara datorn var en smula lite större (i alla dimensioner) än jag hade förväntat - men det är inte så stor att det börjar dra ner dig.

Jag var mycket imponerad av skärmen. Displayen är mycket skarpa, och har god sikt. Färger ser mycket trevligt och liten text är lätt att läsa. Det är definitivt inte den bästa skärmen finns, men det är mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. En intressant sak är att skärmen inte dim om du kopplar bort V2000 från nätadaptern. Jag är osäker på hur detta kommer att påverka batteriets livslängd.

Tangentbordet kändes mycket trevligt och erbjuds mycket bra respons när du skriver. Jag tycker det är bra att V2000 har ett fullständigt tangentbord istället för en fraktionerad tangentbord. Pekplattan arbetat mycket, och jag gillade sin plats. När fingrarna är inställda på hem-raden nycklar är pekplattan närmare höger än åt vänster. Detta gör min tumme glida ner till det utan mina händer lämna hem-raden. Detta kommer förmodligen att irritera vänsterhänta användare, eftersom detta innebär att pekplattan är längre bort från vänster.

Jag uppskattar också att denna bärbara dator inte blir för varm under användning. Jag har haft några bärbara datorer som genererade så mycket värme där jag kände mig som mina ben bli bränd. Även när inkopplad - V2000 aldrig värms upp för mycket där det är obekvämt att ha i knät. Dessutom behöver den V2000 inte en högljudd fläkt för att hålla sval. Jag märker knappt kylfläkten sparka in på V2000.

s Senaste blev jag förvånad över de stora påsar med extra dokumentation och resurser som Compaq innehåller med V2000. Jag uppskattar att de fortfarande leverera det ursprungliga operativsystemet, program-CD, och även Windows Security Pack CD i händelse av att ägaren måste formatera eller reparation sin dator. Deras dokumentation är också mycket noggrann.

Ett område där jag blev besviken var färgen på den övre delen av V2000 yttre hölje. De bilder som jag hade sett den här bärbara datorn gjort det verkar som om toppen och botten gjordes av någon blank metall eller ens en blank plast. Men är toppen och botten bara en matt svart plast färg. Naturligtvis är detta hela kosmetika, och lätt att komma över när du öppnar den bärbara datorn.


Komma igång

Liksom alla nya datorer och bärbara datorer, finns det en kort inställningsprocedur du måste gå igenom när du aktiverar din bärbara dator. Compaqs dokumentation säger många, många gånger att du måste ha din bärbara dator kopplad till en telefonlinje om du vill göra installationen på rätt sätt. Jag var ganska irriterad av detta eftersom jag har ingen mark-line i min lägenhet. Lyckligtvis kan du hoppa över alla nödvändiga steg som kräver ett modem. Jag är osäker på vad långsiktigt påverkar detta kan ha eftersom jag inte kan upprepa dessa steg nu när jag har Internet-inställningar korrekt konfigurerade för mitt hemnätverk.

Dessutom tvingar installationsprocessen du också lyssna på några irriterande musik. Du kan inte stänga av V2000 under installationen, så att du fastnar lyssna på det tills du är klar med inställningarna - eller du ansluter några hörlurar för att stoppa musiken från att komma ut huvudhögtalarna.

Trådlös knapp
Om du får trådlös inbyggd, denna knapp
aktiverar den trådlösa funktionen

Efter avslutad installation förfarande - den första uppgiften jag försökte åstadkomma var att inrätta det trådlösa nätverkskortet att komma mitt hemnätverk. Så mycket som jag hatar att erkänna det, jag hindrades några minuter försöker lista ut. Av någon anledning kunde jag inte få Windows XP att upptäcka mitt hemnätverk. Jag tillgrep även till att läsa manualen och instruktioner, men de nämnde inte något användbart om mitt problem. Det visar sig att jag glömde att trycka det trådlösa nätverket knappen på V2000. Jag hade aldrig använt en bärbar dator som hade en tryckknapp för att aktivera eller avaktivera det trådlösa kortet. Jag önskar verkligen Compaq hade märkt knappen - eller åtminstone sätta något i dokumentationen om knappen. I grund och botten, jag kände bara verkligen dum i några minuter. När trådlös sattes på - knappen för trådlöst tar på en fredlig blått sken. Det tog mig 5 sekunder att ansluta till min lokala trådlösa nätverk.

Compaq buntar de obligatoriska "fria" programvara titlar som skräp din nya dators skrivbord. En fri titel som jag är ganska irriterad på är Microsoft Office 2003 demo. Jag förstår att det skulle vara bra att ha tillgång till Microsoft Word på din nya dator, men det gör det mycket tröttande att installera en egen kopia av programvaran. På den ljusa sidan - det verkar som Compaq är mycket säker i V2000 med Office 2003.


Installera Allt

Jag har en väldigt konstig vana när jag får en ny dator. Jag måste formatera om hårddisken och använda de medföljande återställningsskivor för att se om jag kan återställa datorn till ett fungerande skick. I det förflutna har jag haft problem med återvinning poster som inte arbetar rätt. Jag vill veta vad hicka och problem som jag bör förvänta innan jag placerade i en tät position och måste göra en ominstallation.

Till min glädje är installationen otroligt lätt. Windows XP-skivan som levereras guidade mig genom installationen utan problem. Bifogade drivrutiner och program cd var också mycket lätt att använda, installera mitt trådlösa förare och förare Bluetooth tog ca 20 minuter. Senaste arbetade Windows Update-DVD stor. Jag måste berömma Compaq för deras arbete med att tillhandahålla dessa återhämtning och restaurering verktyg.


Hur Notebook Utför

Jag kastade en mängd olika uppgifter på denna bärbara dator för att se hur det skulle hantera under arbetsbelastning som jag förutseende. Kom ihåg, jag använder bara den här bärbara datorn för användning i skolor, ska du inte förvänta mig att prova en utspel tester gillar vad du ser i PC World eller CNET.

  • Spela musik
    Jag sköt upp Winamp och började spela lite musik medan jag gjorde följande tester. Jag är imponerad av de ljud kvaliteter denna bärbara dator. Enligt min mening har denna bärbara dator de bästa högtalarna i någon som jag har ägt. Ljud är högt och skarpa - och det finns inga rassel eller statisk. Om du inte vill störa människor omkring dig, hörlursjacket också bekvämt beläget på framsidan av den bärbara datorn.
  • PDF-dokument
    Det verkar som fler och fler dokument finns nu tillgängliga i Adobe Acrobat (PDF) format. Jag har varit frustrerad på vissa datorer vid läsningen Acrobat-filer. Antingen laddningstider ta evigheter eller bläddra i dokumenten är hackig. Jag hittade en 170 sida PDF-dokument som hade många bilder och vanlig text. Öppning detta dokument inte verkar anstränga systemet mycket. Var också navigering genom dokumentet mycket snabbt.
  • ORDBEHANDLING
    Jag har aldrig stött på något som verkligen beskattas mitt system i Microsoft Word. Däremot kan jag förklara att Word 2003 laddas mycket snabbt på min V2000.
  • Presentationsverktyg
    Jag fick några PowerPoint-presentationer som hade cirka 200 bilder (jag vet inte vem som har att genomlida dessa presentationer). Det var inte några problem med att visa bilder eller göra ändringar.
  • Kalkylblad
    I Excel, var den första uppgiften jag försökte ladda upp en 50MB kalkylblad. Detta kalkylblad hade några marknadsundersökningar och många rader av råa enkätdata. Fylla kalkylbladet tog lite tid (ca 8 sekunder), men svaret var ganska galleriets när filen laddades. Jag hade inga problem att navigera de olika arbetsböcker i mitt kalkylblad. I ett nytt kalkylblad, genererade jag 10.000 slumptal som jag sedan placerade i ett histogram diagram. Återigen, det fanns inga problem och systemet reagerade bara bra för mina kommandon.
  • Kontrollera e-post
    Jag är en av de Packrats som laddar ner och håller sin e-post i månader efter att ha mottagit meddelandet. I vilket syfte, kan jag inte säga - men jag har massor av meddelanden. Fylla på backup meddelanden till Outlook Express var lätt och surfa e-post var stor.
  • Grafik
    Jag har en 4 megapixel kamera - vilket sparar bilder med en upplösning på 2272x1704 (24 bitars färg). Jag vet att detta inte är den mest extrema test som jag kan köra - men jag gick framåt och öppnade 20 bilder (bilden filerna finns på min hårddisk) för att se hur lång tid det skulle ta. Fylla på bilderna var ganska långsamt - jag skulle gissa ungefär 1 sekund för varje bild. Jag tror att med en snabbare hårddisk skulle påskynda det hela.

    Också, ibland, begår jag några mycket brist-lyster ansträngningar att producera bilder för webben eller för vissa presentationer. Jag brukar använda Photoshop för detta. I stället för att göra den obligatoriska "Gaussisk oskärpa" testet, öppnade jag bara upp en av mina stora Photoshop-filer och kände hur det svarade. Denna fil hade ca 25 lager, men själva bilden var endast 640 x 480 Jag slumpmässigt provat några Photoshop verktyg och slumpmässigt tillämpat olika filter och åtgärder tillgångar. För denna nivå av foto / bildredigering, utförde V2000 bra. Jag misstänker att grafiska formgivare som gör high-end arbete kommer att behöva hitta en maskin med bättre prestanda.
  • Spel
    Jag är säker på att frågan om spel förmåga är viktig för många studenter. Var dock medveten om att det V2000 är inte en bra spelautomat. Jag fick en kopia av The Sims (R) och Halflife (R) för att testa ut V2000 är spel förmåga. Både spelen installerade och var spelbar, men resultatet var definitivt dålig. Dock kommer casual gamers att bli glad att veta att de fortfarande kan besöka http://games.yahoo.com eller spela enkla flash-spel utan några problem.

The Screen
Var noga med att observera hur långt tillbaka kan du öppna din
skärmen innan du trycker på kontakten!
Möjliga problem

Ingen produkt är perfekt, så här är min lista över problem hittills.

En sak som förbryllar mig är att jag inte kan lägga den här anteckningsboken "platt". I några bilder jag har sett, det verkar vara en vy där den bärbara datorn är öppen till fullo, och den ligger plant där skärmen och tangentbordet är vända uppåt. Jag kan inte göra det med min bärbara dator. I en omfattning, har jag en känsla av att denna situation är avsiktligt. Anledningen är att power-kontakten sitter på den bakre delen av den bärbara datorn. Det är den enda porten på baksidan av enheten. Om du har den bärbara datorn inkopplad kommer skärmen trycker faktiskt mot denna plugg om du försöker öppna fönstret hela vägen. Jag tror Compaq kan ha ändrat gångjärnet för att förhindra att skärmen från knackar bort (eller bryta) strömkontakten. Jag tror att för att förhindra att användare ringer in med brutna nätadaptrar, Compaq bara förhindrade gångjärnet öppnas där det kommer orsaka någon skada.

Den andra "Gripe" som jag har är dåligt utformade effekt AC / DC-adapter. Det är stort, clunky, och trådarna faller överallt. Compaq erbjuder inte en rem eller en bekväm spole för sladden att linda runt. Detta gör bär laddaren lite svårare än jag skulle ha velat.

Den tredje saken är troligen på att jag är gammalmodig. Jag skulle vilja ha en infraröd (IR) porten på min V2000 bärbar dator. Jag använder fortfarande en Palm Pilot (R) ganska ofta, men budgeten Palm-enheter har inte Bluetooth-stöd. Förmågan att göra en HotSync via IR skulle vara en trevlig funktion.


Intryck efter en veckas användning

Jag har kunnat använda den här anteckningsboken i en vecka nu. Det har fungerat perfekt när jag behövde det, och jag är mycket nöjd med detta köp.

Displayen
V2000 har en levande och tydlig skärm
  • Batterilivslängd
    Batteritiden har varit bättre än jag hade förväntat mig. Jag köpte helt enkelt 6 cellsbatteri (standard batteri). Det varar ca 3,5 timmar och den bärbara datorn presterar mycket bra oavsett om den är ansluten eller inte. Som jag nämnde tidigare, är displayen mycket ljus och levande även om den bärbara datorn inte är ansluten till ett vägguttag. Så även på en bra ljusstyrka verkar batteriet för att utföra ganska bra.

  • Situationsanpassat
    Jag har haft att skriva en rapport om den bärbara datorn redan. För detta ändamål gjorde V2000 stor. Skärmen var lätt att läsa så jag kunde arbeta utan att känna trött. Den bärbara datorn värms inte upp mycket - så det var bekvämt i mitt knä. Dessutom är ingenting kraschar eller beter sig underligt, vilket gör mig mycket glad.

    Jag har anslutit V2000 till en LCD-projektor för att testa om jag kan använda det för presentationer. Det fanns inga problem - och det tog bara några sekunder att få skärminställningarna rätt för den sekundära displayen.

    En funktion som jag verkligen tycker om den här bärbara datorn är "mute"-knappen. Du kan snabbt stänga av alla ljud med en knapptryckning - och knappen förblir tänd så att du vet att datorn är avstängd. Jag har haft min beskärda del av irriterande pop-ups och inbäddade midi-filer startar och det är bra att veta att det är lätt att göra dessa olägenheter mindre störande.

    Jag är mycket nöjd med hur snabbt V2000 in och ut ur "viloläge" energisparläge. Det är mycket trevligt att kunna börja arbeta på den bärbara datorn när du sitter ner. V2000 tar ca 12 sekunder att försätta datorn i viloläge och ca 8 sekunder för att vakna upp ur viloläget.

    Sist kan vissa användare vara tråkigt att finna att denna bärbara dator inte har en kortplats för CompactFlash (CF) media. Det finns en inbyggd 6 i 1 minneskortläsare, men det stöder inte den relativt clunky CF-format. Ägare av stöd typer (Smart Media, Sony MemoryStick, etc.) kommer att vara mycket glada. Vissa leverantörer säljer PCMCIA-adapter kort som gör att du kan koppla in ett CF-kort. Om du verkligen vill koppla ett CF-kort i din V2000, du måste gå ut och köpa detta tillbehör.

  • CompactFlash
    Detta är den 6 i 1 minne läsare,
    men det finns ingen plats för CompactFlash Media
  • Hållbarhet
    Jag kastar bara denna bärbara dator i min väska och dra den till klassen. Hittills har jag inte sett några märken eller ärr, även om böcker och pennor är förmodligen driver upp mot yttre chassit. Dessutom verkar skärmen ganska bra på att motstå fingeravtryck och mat-fläckar. Jag åt några konserverade persikor när du använder V2000, och en del av saften splatter torkas rätt off.

    Jag har beställt en laptop för att skydda denna bärbara dator på vägen, men att hylsan har inte kommit ännu. Generellt verkar V2000 hållbara - även om jag inte kommer att ta reda på om detta påstående är sant förrän efter några månader.

  • Framtida uppgraderingar?
    Denna notebook har inte mycket utrymme för framtida uppgraderingar. Det finns en öppen minnesplats (jag har för närvarande 1 x 512 eller RAM) och vissa användare kan önska en uppgraderad batteri. Det finns ingen flyttbar enhet facket, och det verkar föga incitament för en användare att försöka uppgradera de inre komponenterna. Det finns många möjliga USB-tillbehör och PCMCIA uppgraderingar kort, men ingenting gjorde specifikt för V2000. Den enda tillägg erbjuds av Compaq är HP xb2000 bärbara expansionen bas. Detta $ 300 tillbehör kan du förvandla din bärbara dator till en Media Center.

  • Displayen
    Jag är mycket nöjd med skärmen. Det är mycket ljus med bra kontrast, men skärmen är hårt på ögonen efter långvarig användning. Ibland önskar jag att jag hade mer visning utrymme, men som bara tycks gälla kalkylblad visning.



Garanti och support

Inga verkliga överraskningar här får du en 30 dagars öppet period och ett 1 år delar garanti. Om du vill ha bättre stöd, måste du betala lite extra.

Jag köpte min bärbara dator från HPShopping.com - och deras kundtjänst verkar imponerande. Jag hade en hel del problem att få min beställning rätt, och deras kundtjänst representanter hade ett bra svar och lösning för mig varje gång. För att ge dig en uppfattning om de problem som jag hade - på grund av min gaff att beställa, var det en punkt där jag hade 2 V2000 bärbara datorer i min ägo samtidigt :) Självfallet HPShopping har en vänlig personal personal kundsupport som är fullt kapabel att lösa svåra beställa problem. Dock vara medveten om att deras callcenter hålltid är ganska lång under dagtid. Jag ringde vid lunchtid och hade en 30 minuters väntetid.

Jag har ännu inte har ett problem - så jag är osäker på hur kapabel supportpersonalen är för techinical frågor.


Slutsats

Jag vet att jag kan vara förhastade i min slutsats (trots allt, jag har bara använt den här bärbara datorn för en vecka), men jag tycker att V2000 är en stor bärbar dator. Det har fantastiskt värde, och jag är mycket glad att jag köpte den. Hittills baserat på mina ursprungliga förväntningar, jag har ännu inte stött på något som jag känner att jag måste "leva med" eller "nöja". V2000 hanterar alla mina uppgifter med några frågor, och den bärbara datorn är bra för transporterar runt. Jag har blivit väldigt bekväm med den bärbara datorn, och det har levt upp till allt som det var reklam för. Jag gjorde min hela recension om denna bärbara dator. Detta inkluderade nedladdning och bilder ändra storlek från min kamera, ordbehandling av denna text, och lägga upp de erforderliga filerna till en webbserver.

Jag skulle definitivt rekommendera V2000 till en student eller en professionell som inte kräver ett djur av en bärbar dator. Den lilla storleken och tillräcklig processorkraft gör V2000 ett bra komplement till användare som behöver en dator på språng

Pris och tillgänglighet

Compaq Presario V2000 finns tillgänglig via HPShopping.com webbplatsen .



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar