söndag 30 november 2008

Lenovo ThinkPad X200s Recension

Lenovo ThinkPad X200s Recension
av Andrew - 2008/11/30

av Andrew Baxter

Den 12,1-tums skärm Lenovo ThinkPad X200s ultraportabel bärbar dator är en lättare och något mindre kraftfull version av ThinkPad X200 . De tre stora fördelar som X200s erbjuder över X200 är en lättare vikt, LED högre upplösning bakgrundsbelyst skärm och bättre batteritid. Ju bättre batteritid kommer som en följd av att använda en lägre spänning processor i X200s, så lämnar dig med en mindre kraftfull processor. Om du är en användare som värdesätter batteritid och lägre vikt över prestanda då X200s kan passa dina behov bättre än X200 - så länge du kan motivera den extra $ 500 prislapp för dessa behov.


Översikt

ThinkPad X200s är en 12 "skärm ultraportabel verksamhet laptop som ersätter X61s föregångare, X200s är den lättaste bärbara datorn erbjuds i ThinkPad-serien. Med den minsta 4-cellsbatteri installerat X200s väger en otroligt ljus £ 2,47. Tänk på Faktum är att många av de 7 till 10-tums skärm storlek netbooks väger in på £ 2,5 i dessa dagar och här har vi en 12,1 "skärm slitstarkt laptop med samma vikt (tillsammans med en lista av överlägsna egenskaper över netbooks) och du kan börjar förstå vad det innebär att ha en fint utformad produkt och varför "du får vad du betalar för."

De X200s delar alla samma robusta funktioner som finns i den större storlek T400-serien, till exempel en magnesium störtbåge och spill bevis tangentbord och mycket mer. Det har också bekvämligheten av ett tangentbord i full storlek som passar storleken på större ThinkPad T400 (14,1 ") / T500 (15,4") serie.

Eftersom X200s är avsedd att vara en bärbar dator för väg krigare den använder en Intel Core 2 Duo-låg spänning (LV) processor för att ge bättre batteritid. Medan en LV-processor innebär sämre prestanda jämfört med de vanliga spänning Core 2 Duo-processorer som används i en X200, för de flesta normala uppgifter du inte kommer att märka en avmattning på grund av den lägre klockfrekvens.

De X200s erbjuder också en uppsjö av trådlösa alternativ och SSD lagring att vädja till de typer företagsanvändare som oroar hur de kommer att ansluta till Internet och hur deras uppgifter kommer att skyddas.

Specifikationerna för de X200s som omdömet är följande:

  • Processor: Intel Core 2 Duo SL9400 1,86 GHz (6MB L2-cache, 1066MHz FSB)
  • Chipset: Intel GS45
  • Minne: 2GB DDR3 1067MHz (1x 2048MB) (kan hantera upp till 4 GB DDR3-minne @ 800/1067MHz)
  • Hårddisk: 7200RPM 160GB Hitachi Travelstar (HTS722016K9SA00) SATA
  • Skärm: 12,1 "widescreen 1440x900 LCD, 250 nits i ljusstyrka
  • Ingen inbyggd optisk enhet (behöver X200 UltraBase för denna möjlighet)
  • GPU: Intel X4500 integrerad grafik
  • Nätverk / Trådlöst: Intel Wi-Fi-Link 5300 (802.11 a / b / g / n) 1Gb Ethernet-kort, Bluetooth, Wireless USB, WiMax (tillval), 56 kbps modem (tillval).
  • Ingångar: 95 tangenter med tre knappar Touchpoint
  • Knappar: Ström, ThinkVantage, volym upp och ned, tyst, och WiFi / Bluetooth On / Off Switch.
  • Slots: ExpressCard/54, SD-kortläsare (5-i-1-kortläsare tillval, inte installerat)
  • Batteri: Nio Cell Cylindrisk (4-cells, 6-cells och 9-cells alternativ)
  • Vikt:
    • 4-cells batteri ~ £ 2,6
    • 6-cells batteri ~ £ 3,0
    • 9-cells batteri ~ £ 3,3
  • Operativsystem: Windows Vista Business
  • Extra tillval: web-cam, fingeravtrycksläsare, 56Kbps modem, 5-i-1-kortläsare

Priset på ovanstående konfiguration vid tidpunkten för denna översyn är $ 2.078 USD.

Konkurrerande ultraportabla bärbara datorer

Det är alltid bra att veta vad tävlingen är ute för liknande bärbara datorer, så här är en lista över 12 "business ultrabärbara säljs av andra tillverkare och länkar till recensioner om tillgängligt:

  • Fujitsu P8020 12,1 "ultraportabla - Fujitsu LifeBook P8020 Recension
  • Dell Latitude E4200 12,1 "ultraportabla - Första tankarna efter corporatetraveller
  • HP EliteBook 2530p 12,1 "ultraportabla - HP EliteBook 2530p Recension
  • Toshiba Portege R600 / R500 ultraportabel - Toshiba Portege R500 recension

Konkurrensreglerna och design val bland alla de olika 12,1 "bärbara företagsdatorer är mycket intressanta. Dell valde att erbjuda Latitude E4200 fjäderlätt vikt 2,2 £ SSD bara bärbar dator som kan dekoreras i blått, gick rött eller svart. HP vägen att erbjuda en optisk enhet i deras 12,1 "2530p. Toshiba erbjuder också en optisk enhet i deras 12,1 "R600 laptop. Den ultraportabla kategorin är alltid ganska fascinerande eftersom det är där varje företag gör deras ingenjörer att verkligen förnya sig och släppa loss sin design framgångar. Visst, mer 14" och 15 "bärbara datorer blir såld, men det är 12 till 13 "skärm bärbar kategori som vänder huvuden och får mest uppmärksamhet för design.

Design, Ser och byggkvalitet

Den helt svarta stadgad utseendet på X200s kan kallas antingen ren och professionell eller rent tråkig, beroende på din ta. Vid sista kontrollen bankirer och verkställande direktörens bär fortfarande svarta kostymer att arbeta så varför ska Lenovo ändras när kunderna inte heller. Du kan inte gå fel med svart.

Vid 1,2-inches tjocka X200s är inte super-modell tunn som Dell Latitude E4200 som är mindre än 1-tums tjock, inte heller X200s erbjuds i rött, blått eller rosa som E4200. Inte heller X200s har en slående utseende eller inbyggd optisk enhet som du får med Toshiba Portege R600. När det gäller utseende och ögongodis faktor är ThinkPad X200s den minst intressanta av sina konkurrenter.

Där X200s skiner är det faktum att det har en otroligt lätt startvikt på £ 2,5 och fortfarande känns mer hållbara än någon annan ultraportabel vi har hanterat. När du plockar upp X200s med en 4-cellsbatteri efter att ha sett hur fast det ser ut och känns, kommer du helt enkelt förvånad över vikten. Vid början plocka X200s innan uppstart denna författare trodde att det måste ha varit en urholkad prototyp. Fallet känns robust och tålig så det verkar som om ärendet ensam bör väga 2,5 £. Ett knep Lenovo används för att hålla vikten nere kommer med kolet och glasfiber komposit lock som ger hållbarhet bättre än titan på endast 22% fraktion av titaniums vikt. Materialval såsom magnesium störtbåge som förstärker både notebook-datorns och tangentbord område tillsammans med strategiskt placerade plast förstärkningsplattor bidrar också till den hållbara känslan av X200s.

Den mest märkbara förändringen vi ser mellan X200s och dess ThinkPad X61s föregångare är att displayen är widescreen istället förhållandet 4:3 aspekten skärm ses på X61s. Detta ger en lägre total-system profil rymligare tangentbord och förmåga att lättare visa två fönster sida vid sida.

Mer subtila konstruktionsändringar mellan X61s och X200s inkluderar röda accenter musknappar kommer tillbaka från ThinkPad dagar gamla. De Volymknappar har gått från en silverfärg på X61s till svart på X200. Strömbrytaren ser förändringar som setts på ThinkPad X300, förutom att det inte är bakgrundsbelyst.

Stålet gångjärn som vi är vana att se på ThinkPad-datorer är naturligtvis fortfarande på plats. Gångjärnen håller skärmen ordentligt på plats med någon vingla, även under ojämn plan åkattraktioner. Det finns två spärrarna för att hålla locket ordentligt stängd när du har den i en väska.

Det finns två spill rinner på tangentbordet område som kommer att bära alla vätskespill säkert ur botten av den bärbara datorn. Spilla den morgonen kopp kaffe på din X200s kanske inte katastrofala tack vare den här funktionen.

ThinkPad Active Protection System (APS) för hårddisken är fortfarande en del av mixen. Den årliga politiska strategin är ett program ombord som fungerar med en inbyggd accelerometer för att detektera droppar och slår och ta bort läs-skriv chef för hårddisken för att förhindra skador på data.

För uppgraderingar och reparationer som kan komma upp på vägen, håller X200s användaren i åtanke med lätt att ta bort åtkomst paneler och luckor. De vanligaste uppgradering posterna är HD och RAM nås via paneler på undersidan och sidan av X200s. Andra objekt som tangentbordet, trådlösa kort och reservbatteriet kan nås genom att ta bort en handfull märkta skruvar på undersidan, och lätt hoppat ur. Värt att notera är att även om du inte får WWAN konfigureras vid köp är nödvändiga antennen installeras som standard så allt du skulle behöva göra är att öppna upp X200s och sätta i WWAN-kortet och voila, inbyggd WWAN.

Ingång och-utgång

Den X200s portval har ändrats lite från X61s, placeringar är särskilt lite annorlunda. Borta är den gamla stilen PC-kortplats, är det nu en ExpressCard 54mm kortplats. FireWire-porten på X61s hade tappas utan framträdande på X200s. Du kan välja mellan en SD-kortläsare och ingen inbyggda modemet eller en förbättrad 5-i-1-kortläsare och ett modem.

Hamnen platser beskrivs bäst genom att ta en bild turné:

Vänster sida - eluttaget, värme vent, USB-port, bildskärm-out-port, Gigabit Ethernet, USB-port, ExpressCard 54mm kortplats, trådlös strömbrytare:

Framsidan - SD-kortplats eller frivillig 5-i-1-kortläsare:

Höger sida - USB-port, hörlurar ut, mikrofon, modemporten:

Tangentbord och Touchpoint

Tangentbordet på X-serien ThinkPad har alltid varit en enastående inom ultrabärbara datorer. Nu med extra fastigheter bredd nycklarna som var något krympta på X61s visas i sin fulla prakt här. Tangentbordet på X200s är exakt samma som på T-serien, så det är helt bekväm att skriva på med några justeringar som behövs för mindre tangenter du ofta hitta på ultrabärbara datorer. Känslan av ThinkPad tangentbordet är väl dokumenterat som en av de bästa i branschen. Varje knapp känns individ och den feedback du får från en knapptryckning är mycket tillfredsställande. Tangentbordet är också tyst och kommer inte att klicka eller skramla att irritera andra på ett affärsmöte rum, föreläsningssal eller varhelst du råkar fungera.

Även om det har förekommit en del klagomål om tangentbord flex på T-serien, finns det ingen märkbar flex på X200s under normala skriva tryck. Självklart, om du använder extra kraft på tangentbordet kommer du generera några flex, precis som med alla objekt som har utrymme inuti.

Avsaknaden av en pekplatta kommer förmodligen komma som en chock för vissa användare. För att spara utrymme på X200s utelämnar pekplattan systemet till förmån för bara en pekpunkt / spårpunkt. TrackPoint är ett navigationsspaken i mitten av tangentbordet, och hjälper dig att flytta en markör på skärmen effektivt som du kan hålla fingrarna på tangenterna när du använder den. Vissa användare som är bekanta med en pekplatta kommer att ta tid att anpassa sig till TrackPoint och potentiellt aldrig komma över det faktum att X200s är pekplattan mindre.

Musknapparna strax under mellanslagstangenten är lätta att använda med en fin reseavståndet, bra jämn respons och ingen stelhet eller irriterande klick noisiness.

Skärm

ThinkPad X200s Skärmen är av LED-bakgrundsbelysning sort och har en hög upplösning WXGA + (1440 x 900) visas på. LED bakgrundsbelysning har en tunnare profil än en vanlig CCFL bakgrundsbelyst display, en lägre vikt och är mer strömsnål.

Skärmens ljusstyrka är mycket bra, mätning in på över 200 nits, vilket är bättre än sub 200-nit skärmen ThinkPad X61s hade. Skärmens ljusstyrka kan justeras längs femton nivåer, om rummet är mörkt är det rekommenderat att dämpa skärmen till halv ljusstyrka för att skydda dina elever, det finns ingen sensor för omgivande ljus för att göra det för du vill med några affärer bärbara datorer.

Den 1440 x 900 WXGA +-upplösning är en riktig gåva för dem av oss som längtar att kunna se mer på en skärm. X200 har en maximal upplösning på XGA (1280 x 800) med inget alternativ för en högre upplösning, så X200s erbjuder cirka 20% bättre visning fastigheter. Självklart, om du har dålig syn de mindre text och ikonstorlekar som kommer med den högre upplösningen kan vara ett problem. För de flesta kommer högre res skärmen innebär bättre produktivitet. Som ett exempel på den extra skärmyta WXGA + får du på en 12 "skärm över XGA, kan du se de bästa 9 forumen visas på skärmen för X200s medan endast de bästa 4 forumen visas på XGA ThinkPad X61 skärm med 1024 x 768 upplösning.

Nedan är en skärmdump av NBR forum från en ThinkPad X61 12 "skärm med 1024 x 768 upplösning

Nedan är en skärmdump av NBR forum från X200s 12 "skärm med 1440 x 900 upplösning

De vinklar på X200s skärmen är typiska för en bärbar dator, de horisontella betraktningsvinklar är anständigt, medan vertikalt färger tenderar att vända när du lutar skärmen bort från dig. Med företagsanvändare du ofta hittar en 3M Privacy Filter på plats, särskilt när en person som företag är på väg, så vi bryr inte så mycket om hur bra de betraktningsvinklarna är på en bärbar företag laptop - målet kan faktiskt vara så få människor omkring dig att se skärmen som möjligt.

Högtalare

Mono-högtalare på X200s sitter på framsidan under tangentbordet. Talaren loudness är bra, men eftersom högtalaren är placerad på undersidan av den bärbara datorn, är ljudet riktning inte exakt optimalt. Talaren ljudkvaliteten är ok nog för att lyssna till tal audiobut inte lika stor när det gäller toppar och dalar i samband med musik, men du vill plug-in hörlurar när du lyssnar på musik.

Prestanda

De X200s använder den senaste Intel Core 2 Duo låg spänning processor. Denna speciella översyn enhet är utrustad med Intel SL9400 1.86GHz processor. Medan SL9400 på papper en långsammare processor än Core 2 Duo 2.40GHz processor, det fanns ingen märkbar skillnad i prestanda för det dagliga arbetet en typisk företagsanvändare skulle göra. Det PCMark05 poäng som genereras av X200s var faktiskt något högre än vad som uppnåddes på X200. PCMark05 åtgärder systemets totala prestanda, inte bara processorn, så en snabbare hårddisk och färre processer bakgrund kan ha att hjälpa X200s i detta fall.

PCMark05 benchmark resultat (högre poäng är bättre)

Notebook PCMark05 Score
Lenovo ThinkPad X200s (Intel Core 2 Duo SL9400@1.86GHz, Intel X4500) 4.309 PCMarks
Lenovo ThinkPad X200 (Intel Core 2 Duo P8600@2.40GHz, Intel X4500) 4.298 PCMarks
HP EliteBook 2530p (1,86 GHz Intel Core 2 Duo SL9400, Intel 4500MHD) 5.787 PCMarks
Lenovo IdeaPad U110 (Intel Core 2 Duo L7500@1.60GHz, Intel X3100) 3.445 PCMarks
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@1.20GHz, Intel X3100) 3.467 PCMarks
Apple MacBook Air (1.6GHz Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100)
2.478 PCMarks
Sony VAIO TZ (1.20GHz Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 2.446 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Sony VAIO SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks


3DMark06 är ett riktmärke som mäter grafikprestanda, eller mer exakt mäter den bärbara datorns förmåga att spela 3D dataspel. Den baseras delvis på prestanda, men den enskilt viktigaste faktorn för detta riktmärke är utförandet av de särskilda eller integrerad grafik. I fallet med X200s var den integrerade grafikprestanda inte illa ... men du verkligen inte kommer att spela Crysis på denna maskin:

3DMark06 jämförelse resultat grafikprestanda (högre poäng är bättre):

Notebook 3DMark06 Score
Lenovo ThinkPad X200s (Intel Core 2 Duo SL9400@1.86GHz, Intel X4500) 897 3DMarks
Lenovo ThinkPad X200 (Intel Core 2 Duo P8600@2.40GHz, Intel X4500) 927 3DMarks
HP EliteBook 2530p (1,86 GHz Intel Core 2 Duo SL9400, Intel 4500MHD) 898 3DMarks
Lenovo ThinkPad X300 (Intel Core 2 Duo L7100@2.10 GHz, Intel X3100 502 3DMarks
Apple MacBook Air (Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100) 504 3DMarks
Lenovo IdeaPad U110 (Intel Core 2 Duo L7500@1.60GHz, Intel X3100) 620 3DMarks
HP 2133 Mini-Note (1.6GHz VIA C7-M ULV, VIA Chrome 9) 93 3DMarks
Averatec 2575 (2,2 GHz AMD Turion 64 X2 TL-64, ATI RS690T) 377 3DMarks
Dell Inspiron 1525 (2,0 GHz Intel T7250, Intel X3100)
545 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks

Batterilivslängd

ThinkPad X200s levereras med tre olika batteri alternativ: 4-cell, 6-cells eller 9-cells. Ju större batteriet desto längre batteritid och naturligtvis tyngre vikt. Vi har 9-cells cylindriskt batteri som gör att systemet tyngd att hoppa till ca £ 3,3 i stället för 2,6 £ vikt du får med 4-cellen. Emellertid kan 9-cells vara väl värt bära den extra vikten, särskilt om du är en rörlighet missfoster som hatar att behöva jaga nästa eluttag.

Med skärmen inställd på att 8/15 ljusstyrka, Vista energisparläge inställt på energisparfunktionen, trådlöst på och använda X200s i 4 timmar att skriva denna översyn, surfa på webben, kolla e-post och ladda ner program och resten av tid på tomgång X200s gick in viloläge med 5% batteri kvar på exakt 7 timmar och 30 minuter av användning.

Nätadaptern för X200s är densamma som den som används för X61 och X300, om batteriet för X200s är kompatibel med ingen av dessa X-modeller. Power Manager-gränssnittet i ThinkVantage programvara också har förändrats är UI lite mer vänligt, även om vissa länge ThinkPad-användare kan behöva lista ut hur man hittar information de var vana vid att se på ett annat sätt tidigare, det finns lite en ny inlärningskurva om du kommer.

Värme och buller

ThinkPad ingenjörer har återigen höjt ribban för att minska både värme och buller. De X200s har antagit "uggla-liknande" fläkt design som först sågs i ThinkPad X300. Fläkten är förvånansvärt tyst när den körs och gör sitt jobb bra. Även om du inte bryr dig att uppskatta detaljerna i verkstadsindustrin med fläkt design kommer du att uppskatta det faktum att det finns helt enkelt inga områden med märkbar värme på X200s. Även om du lägger din hand upp till värmen vent området är det svårt att känna något mer än lite varm luft kommer ut. Vi finner ofta med ultrabärbara att värmeutveckling kan vara av vågen och bullriga fläktar normen som formgivare måste klämma alla interna in i ett mindre utrymme. De X200s bevisar detta inte behöver vara fallet om rätt typ av teknik som används. Att minska värmeutveckling är viktig för både din komfort och även se till att systemet inte laga själv och bryta ner under värmestress.

Trådlös

De X200s har ett antal Wi-Fi alternativ: Intel WiFi Link 5100, WiFi Link 5300 och ThinkPad 11b / g trådlöst LAN Mini PCI Express. Den nya Intel WiFi Link 5300 fungerat bra för det mesta, men ibland fann vi att ThinkVantage Connection frös några sekunder medan kortet försökte ansluta till ett nätverk. När du är ansluten saker var bra men och räckvidd och hastighet vad du förväntar dig. Antennen placering överst på X200s skärmen och icke-metall lock hjälp när det gäller att förbättra trådlös räckvidd.

Bluetooth är också ett alternativ med X200s. Det är definitivt en rekommenderad funktion för dem som vill använda en trådlös Bluetooth-mus eller para ihop X200s med en handdator eller smart telefon enhet. Även en del av mixen är nu en inbyggd GPS-alternativ om din välja WWAN.

Utbyggnadsmöjligheter

De X200s har en uppdaterad dockningskontakt och så finns det en ny UltraBase dubbade X200 UltraBase. X200 UltraBase kan du knäppa in i en docka med följande portar: Ultrabay Slim (SATA), fyra USB 2.0-portar, VGA, DisplayPort, mikrofon in, Hörlur ut, stereohögtalare, RJ-45 Ethernet, Kabel-lås, nyckel lås plats, andra batteriladdare. Listpriset för X200 UltraBase är $ 219.

Slutsats

ThinkPad X200s erbjuder några premium-funktioner över X200 som gör det mer önskvärt som en resa bärbar dator, men du måste noga bedöma om $ 500 prispåslag på de X200s över X200 är värt det för dig. Ju högre upplösning skärm och lägre vikt av X200s är definitivt bra att ha, och resultatet är så nära mellan X200 och X200s att det inte ens värt att överväga skillnaden. Batteriets livslängd uppnås med X200s är inte mycket annorlunda än X200 i våra tester får du ca 9 timmar med antingen om du stänger av trådlös radio och dämpa skärmen. I slutet av dagen, både X200 och X200s är bra ultrabärbara datorer, LED högre upplösning skärmen på X200s verkligen ger den kanten och lägre vikt är socker ovanpå.

Baksidan av ThinkPad X200s jämfört med 12,1 "skärm HP 2530p och Toshiba Portege R600 är att det finns ingen optisk enhet inbyggd och ingen styrplatta för dem som föredrar att stil ingången. Har ingen inbyggd DisplayPort, HDMI-eller DVI-port skulle kunna vara en avskräckande för vissa. Allt svart och professionellt utseende har stått sig genom tiderna och ser både ren och professionell, vi gillar det, men uppmaning om en mer modern design, såsom Latitude E4200 erbjudanden kan gunga lite.

Totalt sett är X200s en utmärkt verksamhet ultraportabel på grund av dess hållbarhet, låg vikt, bra batteritid (åtminstone med ett 9-cells batteri) och mer än tillräcklig prestanda när det gäller affärer relaterade program.


Fördelar:

  • Överraskande bra prestanda från en låg spänning processor
  • Går mycket sval och tyst tack vare en unik fläkt konstruktion
  • Nya WXGA + widescreen-skärm och extra bredd innebär mer tangentbord utrymme och passar nog på skärmen för dubbla fönster visning
  • Bra batteritid, nära 9-timmar med konservativ användning på 9-cellsbatteri
  • Mycket robust bärbar dator byggd för att hålla med mag-legering fallet, magnesium intern roll-bur och kol-glasfiber lock skydd

Nackdelar:

  • Ingen inbyggd HD-video utgång som HDMI, DVI eller Display Port
  • Ingen pekplatta tillgänglig, bara pekpunkt
  • Ingen inbyggd optisk enhet
  • Kostar $ 500 mer än X200


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar