tisdag 24 juni 2008

Dell Studio 17 Recension

Dell Studio 17 Recension
av Jerry Jackson - 2008/06/24

av Jerry Jackson

Förra året Dell insåg slutligen att konsumenterna inte vill ha en annan namnlösa, ansiktslösa svart och grå bärbar dator som försvinner i mängden. Dagens mobila generationen vill bärbara datorer som är så unik och snygg som möjligt. Resultatet blev otroligt attraktiv och otroligt populära 13,3 " XPS M1330 och 15,4 " Dell XPS M1530 . Ta saker ett steg längre, meddelade Dell mycket anpassningsbart Studio 15 och Studio 17 bärbara datorer.


Är 17-tums Dell Studio 17 som imponerande och unik som Dell vill att du ska tro? Fortsätt att läsa och du hittar ut.

Vår förproduktion Dell Studio 17 bärbara dator är utrustad med följande specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo T9300 (2.5GHz) processor
  • Windows Vista Home Premium SP1
  • 17-tums WUXGA glänsande skärm (1920 x 1200)
  • 3GB RAM-minne - 2 DIMM (DDR2-667)
  • 320GB 5400rpm hårddisk
  • 256MB (GDDR2) ATI Mobility Radeon HD 3650-grafik
  • Webbkamera och fingeravtrycksläsare
  • Bakgrundsbelyst tangentbord
  • Slot Load DVD + /-RW med dubbla lager DVD + R skriva kapacitet
  • Dell Wireless 1510N
  • 9-cells batteri (85WHr)
  • Mått: 1,18 "till 1,69" x 15,46 "x 11,36" (H x B x D)
  • Vikt: £ 7,87
  • Övrigt: "Dell Dock" programvara, 30-dagars säkerhet rättegång, 3GB Dell DataSafe, Dell Support Center
  • Bas Pris: $ 999
  • Pris som konfigurerad: $ 1599 (E-värde Kod: 1-DNDPVA1)


(Se stor bild)

Bygg och Design

För ett antal år frasen "Dude, du får en Dell" från gamla Dell tv-reklam var synonymt med tunga, tjocka och hård bärbara datorer som erbjuds stort värde men där kort på stil. Faktum är att flera konkurrerande bärbara tillverkare utvecklat snygga bärbara datorer under de senaste fem åren som lockade konsumenterna huvudsakligen på grund av deras mer "personlig" utseende. Den nya Studio linje från Dell är det senaste exemplet på hur Dell har äntligen lärt sig att paketet betyder nästan lika mycket som innehållet i lådan.

Första gången du tittar på Studio 17 är det som om Dell lagt några inches till XPS M1530, klipp ut borstad aluminium delar och erbjöd några fler sätt att anpassa utseendet. Slutresultatet är en imponerande ser stationär dator. Jag använder termen "stationär dator" eftersom de flesta människor på marknaden för en 17-tums bärbar dator inte planerar att dra sin bärbara dator överallt och använda det under vanlig flygbolag resor.

Vad Studio 17 saknar i rörlighet det mer än gör upp för i fast design och konstruktion. Som nämnts ovan tar Studio 17 flera designelement från de senaste XPS bärbara: den kilformade profil, släpp gångjärn, slot-optisk enhet, och beröringskänsliga media knappar är alla kännetecken av XPS M1330 och M1530. Som sagt, det finns mer till Studio 17 än bara design element från XPS linjen.


(Se stor bild)

Studio 17 är tillgänglig i ditt val av sju färger: Plum Purple, Tangerine Orange, Flamingo Pink, Midnight Blue, Ruby Red, Spring Green eller standard Jet Black. Vår före produktionsenhet kom med "Midnight Blue" lack och det ser helt felfri. Den matta färgen har en nästan gummiliknande konsistens som liknar den färg som används på fjolårets Inspiron bärbara datorer och, naturligtvis, XPS bärbara datorer. Dell tog också anpassningsalternativ ett steg vidare genom att erbjuda en extra hög glans "Grafitgrå" färg som kommer i ditt val av svart, blå, rosa eller röd kant trim runt displayen ryggen och sidorna.


(Se stor bild)

En annan trevlig touch är att använda en tryckt design på handledsstödet området (även på skärmen locket om du väljer den höga glansen grafitgrå färgalternativ). Designen ser ut som en närbild av en topografisk karta och är ytterligare ett sätt att Studio bärbara datorer sticker ut från resten av Dell lineupen.

När det gäller övergripande chassi konstruktion Studio 17 är ganska fast och lider praktiskt taget inga flex eller gnisslar när pressas och vridas mellan händerna. Jag rekommenderar inte gungade Studio 17 tvärs över rummet, men det bör överleva en droppe från skrivbordet utan betydande skada.


(Se stor bild)

Det en designelement jag inte 100 procent kär är den nedersta panelen. I stället för att ha den typiska RAM-luckan hårda pärmar enhet och huvudpanelen på undersidan av den bärbara datorn, använder Studio 17 en enda massiv panel som ger tillgång till alla bärbara på en gång. Även om detta är till hjälp för dem som vill göra flera ändringar eller service sin bärbara dator, utsätta hela botten av den bärbara datorn är lite skrämmande för människor som bara vill uppgradera sin RAM.

Här är en sammanfattning av video för dig som hatar att läsa recensioner:


Skärm

Lägga till långa lista av anpassningsbara alternativ på den här anteckningsboken, erbjuder Dell Studio 17 med en WXGA + (1440 x 900) glänsande skärm, en WUXGA (1920 x 1200) glänsande skärm eller en WXGA + LED (1440 x 900) glänsande skärm. Vår granskning enhet kom med WUXGA (1920 x 1200) glänsande skärm och det ser underbart. Jag är säker på att det skulle vara ännu mer imponerande när det paras ihop med tillvalet Blu-ray-enhet för 1080p HD-filmer.

Skärmen på vår förproduktion enhet är vacker rakt på. Det fanns vissa mindre ojämn bakgrundsbelysning i det övre högra hörnet på vår granskning enhet, men detta är en förproduktion bärbara datorn och högupplösta paneler display som används i Dells bärbara datorer brukar tenderar att vara bättre än de lägre upplösning erbjudanden. De horisontella visningsvinklar på vår granskning enhet är stora. Övre vertikala betraktningsvinklar är bra, men färgerna började att vända vid lägre vinklar när skärmen lutas bakåt.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

En ytterligare punkt att notera att något faller i kategorin av skärmen är den nya "Dell Dock" program medföljer alla Studio bärbara datorer. Dell Dock är en unik visuellt gränssnitt som liknar Dock i Apples Mac OS X eller Stardock objekt Dock ansökan. Den främsta fördelen med denna ansökan är att det hjälper dig att hålla ditt skrivbord fria från skräp och gör använder Vista lite mer användarvänlig. Kudos till Dell för att lägga detta till skrivbordet gränssnittet på Studio 17.


(Se stor bild)

Tangentbord, pekplatta och media Kontroller

Tangentbordet på Studio 17 är en av de bättre tangentbord jag använt på en 17-tums bärbar dator. Tangentbordet är fast med endast en mindre bit av flex upptäcks nära "K"-knappen. Alla nycklar har utmärkt resa och kudde. Studio 17 är egentligen ganska ett nöje att skriva på och den särskilda knappsatsen är något som jag personligen älskar att se på större bärbara datorer. Den enda klagomål som jag har för tangentbordet är att om naglarna är något länge de kan fastna under tangenterna, bör detta inte vara ett problem för de flesta män ändå. Som du kan se nedan, har tangentbordet också en trevlig bakgrundsbelysningen när du skriver i mörker.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Pekplattan fungerar tillräckligt bra, men det är verkar lite på den lilla sidan med tanke på storleken på den bärbara datorn. Musknapparna har utmärkt resa och kudde, men jag tycker de gjorde lite för mycket av en "klickande" ljud när man trycker. Den goda nyheten med pekplattan är att det är lyhörd, har ägnat bläddra områden och den glansiga texturerade känslan är extremt bra.


(Se stor bild)

En serie beröringskänsliga media knappar med vita LED bakgrundsbelysning sitter ovanför tangentbordet liknar knapparna på M1330 och M1530. En trevlig funktion om media knapparna är att lysdioderna endast lysa för en bråkdel av en sekund efter att pressas, så de kommer inte distrahera dig genom att hålla tänd hela tiden.


(Se stor bild)

Dell har även en Media Center-fjärrkontroll som passar perfekt in i ExpressCard-kortplatsen på sidan av den bärbara datorn. Detta är ett bra tillbehör för presentationer eller om du vill styra en DVD från andra sidan rummet.

Hamnar och funktioner

Hamnen val av Studio 17 är tämligen bra för en bärbar dator av denna storlek. Här är en snabb genomgång av vad du får:


Fram: IR-port (se stor bild).


Bakre: Inga portar (se stor bild).


Vänster:. WiFi på / av, säkerhetslås, WiFi catcher / locator, VGA, HDMI, två USB, Ethernet, USB-port, Firewire, ExpressCard-kortplats, 8-i-1-minneskortläsare (se stor bild)


Höger: Två huvud telefonjack, mikrofoningång, slot-optisk enhet, två USB, eluttaget, strömbrytaren (se stor bild).

Den inbyggda HDMI är en mycket trevlig sak att ha för dem som vill digital videoutgång. Som sagt, jag är lite sorgligt att se några klackar / inlägg Skruv för VGA-kabeln. Även bristen på inlägg gör VGA-anslutning ser "renare" är det inte bekvämt för människor som regelbundet lämnar sin bärbara dator ansluten till en extern bildskärm. Jag skulle inte bli störd av detta om Studio 17 innehöll en dedikerade porten dockningsstation såsom de som används på latitud bärbara datorer, men eftersom det finns ingen särskild dockningsstation anslutning härtill måste finnas ett sätt att säkerställa en VGA-kabel.

Med FireWire är fem USB-portar (inklusive en med hög effekt USB-enheter), en mediekortläsare, två hörlursuttag, mikrofoningång, ExpressCard-kortplats och Ethernet-port du väl rustad portar klokt.

Några av våra redaktionen är stora fans av slot-loading-enheter och medan jag tror att dessa enheter ser fantastiska, jag är inte helt såld på tekniken. Spårladdningssystem enheter gillar inte små DVD-eller CD-skivor som de du ibland får med drivrutiner eller med posten. En annan fråga är att slot-loading-enheter tenderar att vara lite mer bullriga än traditionella fack-typ enheter. Medan enheten i Studio 17 är den tystaste slot-matad enhet jag sett (eller hört) det gör fortfarande mer buller än en tyst fack-lastning-enhet.

Högtalare

Talaren kvalitet var mycket bra jämfört med de flesta bärbara datorer, men bara "acceptabel" jämfört med vissa 17-tums media bärbara datorer med inbyggda subwoofers. Om du inte är en audiofil så kommer du förmodligen hitta de inbyggda högtalarna är mer än tillräcklig. Men, om du vill djup, tillfredsställande bas du behöver dedikerade högtalare eller en stor par hörlurar.



(Se stor bild)

Högtalarna för Studio 17 är placerade högst upp på tangentbordet ovanför media knapparna. Det finns inte mycket att skriva hem om högtalarna får de högt nog med minimal distorsion, men ljudet har inte de imponerande dalar du får från dedikerade subwoofers.

Prestanda och Benchmarks

I slutet av dagen de viktigaste delarna av en bärbar dator är de inre komponenterna som gör allt arbete. Vår granskning enhet kom utrustade med Intel Core 2 Duo T9300-processen (2.5GHz) som erbjuder utmärkta prestanda i fråga om siffertuggande och videokodning. Det 3 GB RAM-minne är tillräckligt för tillfredsställa Vista och ändå ge tillräckligt med RAM för de flesta behov. Den 320 Toshiba hårddisk (HDD) i vår granskning enhet är en 5400rpm enhet med bra prestanda men det är värt att nämna att du kan utrusta Studio 17 med en andra hårddisk för extra lagring och prestanda.

ATI Radeon HD 3650 dedikerat grafikkort ger tillräckligt med ström för genomsnittlig spel eller 3D-grafik arbete, men det skulle ha varit trevligt om Dell erbjöd ytterligare dedikerade grafikalternativ. De syntetiska riktmärken som anges nedan kommer att ge dig en uppfattning om hur detta system fungerar jämfört med andra system på marknaden.

WPrime 32M jämförelse resultat

WPrime är ett riktmärke som liknar Super Pi i att den tvingar processorn att göra intensiva matematiska beräkningar, men skillnaden är denna ansökan är flertrådade och representerar dual core -processorer bättre. Lägre nummer indikerar bättre prestanda.

Notebook Tid
Dell Studio 17 (2,5 GHz Intel Core 2 Duo T9300, Windows Vista SP1)
31.574s
Asus M70S (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, Windows Vista)
31.132s
Toshiba Satellite L355D (2,0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-60, Windows Vista) 39.732s
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, Windows Vista) 30.359s
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, Windows Vista) 31.108s
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Windows Vista) 42.085s
Lenovo ThinkPad T60 (Intel Core 2 Duo processor T7400@2.16GHz, Windows XP) 41.40s
HP dv6000z (AMD Turion 64 X2 TL-60@2.00GHz, Windows Vista) 38.913s
Sager 9260 (Intel Core 2 Duo processor E6700@2.66GHz, Windows XP) 33.718s
Dell Precision M70 (Intel Pentium-M 780@2.26GHz, Windows XP) 78.992s



PCMark05 jämförelse resultat:

PCMark05 representerar hela systemets prestanda för en bärbar dator. Högre siffror indikerar bättre prestanda.

Notebook PCMark05 Score
Dell Studio 17 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, ATI Mobility Radeon HD 3650) 5.982 PCMarks
Asus M70S (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, ATI Mobility Radeon HD 3650)
6.135 PCMarks
Toshiba Satellite L355D (2,0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-60, ATI Radeon X1250) 3.305 PCMarks
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, NVIDIA Go 8800M GTS)
7.749 PCMarks
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, NVIDIA Go 8600M GT) 5.865 PCMarks
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA Go 8600M GT)
5.261 PCMarks
Dell Inspiron 1720 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8600M GT) 5.377 PCMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.925 PCMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.377 PCMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks



3DMark06 jämförelse resultat:

3DMark06 är den totala grafikprestanda i en anteckningsbok. Högre siffror indikerar bättre prestanda.

Notebook 3DMark06 Score
Dell Studio 17 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, ATI Mobility Radeon HD 3650)
2.974 3DMarks
Asus M70S (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, ATI Mobility Radeon HD 3650)
3.799 3DMarks
Toshiba Satellite L355D (2,0 GHz AMD Turion 64 X2 TL-60, ATI Radeon X1250) 301 3DMarks
Gateway P-171XL FX (2,8 GHz Intel Core 2 Duo X7900, NVIDIA Go 8800M GTS)
8.801 3DMarks
Toshiba Qosmio G45 (2.50GHz Intel Core 2 Duo T9300, NVIDIA Go 8600M GT) 3.775 3DMarks
Toshiba Qosmio G45 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA Go 8600M GT)
2.934 3DMarks
Dell Inspiron 1720 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8600M GT) 2.930 3DMarks
Dell Inspiron 1420 (2,2 GHz Intel Core 2 Duo T7500, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.329 3DMarks
Sony VAIO FZ (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 532 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks
Sony VAIO SZ -110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 794 3DMarks

HDTune resultat:


(Se stor bild)

Värme och buller

The Studio 17 gör en rimlig jobb att hålla värmen under kontroll. Systemet fläkt och kylflänsar i Studio 17 gör ett bra jobb att hantera värme när systemet är under belastning ... som vi upptäckte när vi körde flera riktmärken rygg mot rygg. Fläkten förflyttar en betydande mängd av varm luft men buller är tämligen låg och är inte märkbar över bakgrundsbrus det mesta. Medan Studio 17 kommer att värma upp när du är stressad, det blir aldrig för varmt att använda som en "laptop".


(Se stor bild)

(Se stor bild)


Som tidigare nämnts, var buller inte mycket av ett problem med Studio 17. Facket-optisk enhet gjort vissa ljud när du sätter i eller mata ut en skiva, men det var den tystaste slot-matad enhet som vi fått i vårt kontor.

Hårddisken var också tyst och det verkar som om Dell har gjort ett bra jobb att hitta sätt att minimera bullret från hårddisken.

Batterilivslängd

Den 9-cells litiumjonbatteri ger utmärkt batteritid för Studio 17. Med Vista strömhantering körs i "högpresterande"-läge, ljusstyrka inställd på max och trådlöst på levererade 9-cells batteri mer än 2 timmars batteritid. Med energisparfunktioner inställningar på "energisparläge" med trådlös av och skärmens ljusstyrka inställd på 50 procent den 9-cells batteri kan leverera mer än 2 timmar och 39 minuter i livet.

Även dessa siffror kanske inte lika imponerande som vad du får på mindre bärbara datorer, är detta egentligen ganska bra för en 17-tums stationär dator bärbar dator.

Slutsats

Allt sagt och gjort, är Dell Studio 17 den mest imponerande 17-tums konsument bärbar dator vi sett hittills i år. Den byggkvalitet, olika anpassningsbara alternativ, utbyggbarhet, stil och pris gör detta till ett utmärkt val om du är i marknaden för en 17-tums bärbar dator. Ändå skulle vi ha velat se fler grafikkort alternativ än bara den integrerade Intel X3100 och dedikerade ATI Radeon HD 3650.

Medan frågor som brist på VGA inlägg Kabelförskruvning, dedikerad dockningsstation kontakt, eller brist på en enkel RAM-luckan kan förhindra att vissa köpare från att köpa den här anteckningsboken, det finns mycket att tycka om den här bärbara datorn. The Studio 17 har praktiskt taget alla cool funktion du vill i en 17-tums bärbar dator ... med undantag av en inbyggd TV-tuner.

Bottom line, kommer du att bli svårt att hitta en bättre 17-tums bärbar dator i samma prisklass när detta skrivs.


Fördelar

  • Vacker design
  • Fast urval av tillgängliga konfigurationer
  • Rimlig batteritid
  • Trevlig Tangentbord, pekplatta och media knappar
  • Stor komponentlayout
  • Dell Dock är en trevlig funktion
  • Bra värde för priset

Nackdelar

  • Inga klackar / inlägg Skruv för VGA-kabel och ingen Dockningsstationskontakt
  • Allt-i-ett luckan på undersidan av den bärbara datorn är antingen bra eller frustrerande
  • Inget alternativ för bättre grafik än ATI Radeon HD 3650 vid denna tidpunkt



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar