tisdag 21 augusti 2007

Toshiba Satellite P205 recension

Toshiba Satellite P205 recension
av Greg Ross - 2007/08/21

av Greg Ross

Den Toshiba P200/P205 bärbara datorn är den senaste 17 "erbjudande från Toshiba som kan utrustas med en mängd olika alternativ till bra priser. Så kom in och läs våra tankar och översyn av P205!

Recension Modell Specifikation

De P205 kan beställas i flera konfigurationer. Vi fick P205-S6347, som har följande specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo T5450-processor (Santa Rosa, 1.66GHz, 2MB cache, 667 MHz FSB)
  • Microsoft Genuine Windows Vista Home Premium
  • 17 "TruBrite LCD med WXGA +-upplösning (1440x900)
  • Integrerad 1,3 MP webbkamera
  • Intel X3100 integrerat grafikkort med upp till 256 MB delat minne
  • 2GB DDR2-667MHz RAM (2x1 konfiguration)
  • Toshiba 200GB 4200rpm SATA 1,5 hårddisk
  • Integrerad HD-DVD-enhet med DVD + /-RW, DVD-RAM, och CD-RW Support
  • Modem, 10/100 Ethernet och Intel 4965AGN (802.11a/b/g/n) WiFi
  • 5-i-1 mediekortläsare (Stöder SD, MS, MS Pro, MMC och xD-kort)
  • Fingeravtrycksläsare
  • 6-Cell 4000mAh litiumjonbatteri och 90W Extern nätadapter
  • 1-års garanti

Denna modell finns på Toshibas webbplats för $ 1,449.99 före leverans och skatter. Prissättning för Santa Rosa-baserade P200/P205 börjar på $ 949 och den Merom versionen på $ 799.

Bygg och Design

Strukturellt består det yttre av den bärbara datorn helt i plast. Den nedre halvan av ärendet är byggd av en solid svart plast som är mycket stark och ger liten eller ingen flex oavsett hur mycket jag tortyr den bärbara datorn eller bära runt. På den övre halvan är en blank, mörkt blå plast som fungerar mest som ett fingeravtryck magnet, men är inte riktigt lika stark som jag kan få panelen att böja i lite tryck. Däremot skyddar den övre panelen fortfarande LCD-skärmen och som jag aldrig skulle kunna ge några ringar eller på annat sätt påverka LCD-skärmen.


(Se stor bild)

En trevlig överraskning väntar den som öppnar den här anteckningsboken eftersom en jätte gångjärn för skärmen är mycket stark. Även om denna laptop väger över £ 8, om du öppnar upp det utan att hålla en hand på basen den bärbara kommer upp lite med skärmen först! Gångjärnet själv är en stor, lång gångjärn som sträcker sig över större delen av den kant av den bärbara datorn som är mycket lik den som ses på Apples bärbara datorer. Som en följd av både utformning och styrkan av gångjärnet, gungar skärmen knappt.

Det inre av den bärbara datorn är byggd av medium vikt plast som känns ungefär lika stark som plasten visas på LCD rygg. Under allmän användning och skriva, kan man också notera tangentbordet handledsstödet är flex ... särskilt när du trycker mot ytan. Plasten inte böjer inte alltför långt i men mindre flex skulle uppskattas. Det händer bara på och omedelbart runt handledsstödet. De områden ovanför och vid sidan av tangentbordet inte böja inte som handlovsstödet, och tangentbordet i sig är lika stark och fast. Sammantaget är den bärbara datorn robust nog för allmän och multimedia användning.


(Se stor bild)

Silhuset själv, som är gjord av plast som tidigare nämnts, gör ett mycket bra jobb att skydda skärmen. Även om plasten gör flex, jag kunde producera aldrig några krusningar på skärmen när du trycker på mot ryggen. Skärmen bostad själv nästan alltid vägrar att vrida. När man trycker hårt mot endast en sida av skärmen, startar gångjärnet rör sig bakåt snarare än skärmen vridning. Men när du håller båda sidor av den bärbara datorn och vridning, måste jag använda en generös mängd kraft för att få höljet att böja. Återigen visar skärmen aldrig några tecken på ångest när du gör detta!

Den optiska enheten, finns på höger sida av datorn, passar väl in i fallet, men när du öppnar det upp facket har lite ge så jag kan flytta drivlinan runt lite. Enligt min erfarenhet alla bärbara enhet fack röra sig lite ... men det här ett rör bara lite längre än jag är van vid. Under normal drift och användning det var aldrig ett problem för mig så jag skulle inte oroa sig för det.

Kosmetiskt, på utsidan är svart och mörkblå ... men i all verklighet Onyx Blå bara ser ut som svart ändå. Tangentbordet däck är oftast silver med svart på toppen där media och knappar drift och högtalare bor

Den nedre delen av den bärbara datorn och inredning av skärmen bezel har en matt finish, men de svarta plast områden på tangentbordet däck och övre delen av LCD är blanka fingeravtryck magneter. Den främre kanten av tangentbordet däck, där statuslamporna finns, är också liknande glansig. Ingenting talar verkligen om utseendet av den bärbara datorn, men det verkligen inte ser dåligt. Det ser bara genomsnittliga. Men den enda riktiga klagomål jag har om utformningen av bärbara datorer som finns alldeles för många ljusa blå lysdioder. De är tänkta att se ut stilistiskt futuristisk, men Toshiba verkligen över-gjorde det med dem!

Den bärbara datorn i sig är ganska lätt för en 17 "bärbar dator (vid £ 8,8), men är ganska skrymmande med en 1,8" tjocklek. Yttermått are15.7 "x 11,3" x 1,8 ", men vid första anblicken ser bara ut som en tjock 15,4" laptop. Jag faktiskt dubbla kontrolleras modellnumret och storlek när jag fick den bärbara datorn som jag trodde en 15,4 "bärbar dator av misstag sändes till mig!

Skärm och högtalare

Normalt har jag inte mycket att säga om högtalare kvalitet men jag blev positivt överraskad av dessa högtalare. Medan du spelar musik och DVD-skivor, de var tydliga och skarpa på alla volymnivåer även om jag kände att systemet var lite saknas i basen. Det fanns ingen distorsion i ljudet, och de inte låter burkigt helst. Toshiba gjort ett bra val i att använda Harman / Kardon högtalare. Inga externa högtalare behövs!

Skärmen är stor och mycket ljus. Gör att jag önskar min personliga bärbara skärmen var så bra som detta! Den har en något under genomsnittet upplösning för en 17 "skärm (1440 x 900) som är perfekt för HDTV visning i 720p men är för låg för 1080i eller 1080p. Med tanke på bärbara datorn levereras med en integrerad HD-DVD-enhet med en HD-DVD spelare, skulle jag vilja se en verklig (som i högre upplösning) HD-skärm i denna modell! högre skärmupplösning alternativ finns på P200, som är den anpassad version av den här anteckningsboken.


Front och center (se stor bild)

När du tittar på skärmen huvud, färgerna är levande och vacker. Även vid den lägsta ljusstyrkan är skärmen ganska ljus. När du får på ca 50% ljusstyrka på skärmen definitivt skulle vara tillräckliga för nästan alla miljöer och vid full ljusstyrka du nästan inga problem tittar på skärmen utanför på en ljus och solig dag.


Vänster horisontell vy. (Se stor bild)


Rätt horisontell vy. (Se stor bild)

Horisontell betraktningsvinkel är ganska bra även upp till ca 70-80 grader från centrum, vilket är ganska bra. Efter det mörka blir ganska förvrängda och konstiga tittar men ljusa färger är fortfarande okej. Även tittar på skärmen så långt bort till vänster eller höger som möjligt ljusa färger verkar alltid bra - men mörka är det inte.


Utsikten från ovan. (Se stor bild)


Utsikten från nedan. (Se stor bild)

Som vanligt för bärbara datorer, de vertikala visningsvinklar för denna skärm är fruktansvärda. Även så lite som 10 grader över mitten, färgerna tvätta alla ut. Vid 30 grader, du verkligen inte kan se bilden alls. När du tittar underifrån centrum, är skärmen i princip värdelös som det blir mycket mörkare omedelbart. Återigen vill jag betona att alla bärbara skärmar är verkligen dåligt i denna aspekt av designen så det finns inget negativt att säga specifikt om P205.

Processor och prestanda

De P205 har en budget Santa Rosa-processor som klockor i på 1.66GHz, med endast 2 MB L2-cache och en 667MHz FSB. Andra förkonfigurerade och anpassningsbara modeller har alternativ för högre slutet processorer, men att välja T5450 håller batteriet upp och värmen och kan förvånansvärt hävda sig när det gäller prestanda. Santa Rosa-plattformen är en uppdatering för Core 2 Duo-lineupen, och har stöd för Intel Robson minne (inte ett alternativ för denna laptop) och andra nästa generations funktioner som utkast-N Wi-Fi, EFI stöd och integreras DX10 kapabel grafikprocessorer.

Innan du kör några riktmärken har en lång skrubbning av hårddisken utförs för att bli av med alla bloatware. Dessutom har den bärbara datorn placeras i "Performance" power profil och ansluten till nätadaptern.

Vid 1,66 GHz med en lägre FSB än de flesta Santa Rosa processorer, skulle en tror att detta chip lamslagen. Däremot hantera T5450 till klockan i en PCMark05 poäng 3400 som handlar om i nivå med den föregående generationen 1.66GHz Intel Core Duo-processor. Det råder ingen tvekan om att Vista inte hog del av processorkraft medan testning. Dessutom med flera Toshiba "verktyg" som körs i bakgrunden är jag säker på processorn kunde ha gjorde lite högre hade jag optimerat systemet lite längre.


3400 PCMarks är ganska bra. (Se stor bild)

Vad jag bör notera här är dock att processorn är definitivt mer kapabla än jag trodde det skulle vara. Även med den resurs hogging Vista och en långsam hårddisk, håller T5450 systemet ganska kvick och lyhörd. Jag har aldrig haft någon klagar med avseende på den totala prestandan av den bärbara datorn, och det kommer att tjäna alla utom de mest strömkrävande användare väl.

Dessutom använder vi SuperPi att ge oss en ungefärlig uppfattning om hur kraftfull varje enskild kärna är i moderna processorer. Det är en något enkelt riktmärke som tvingar processorn att beräkna ett visst antal siffror i PI och när hitta 2M siffrorna PI T5450 gör en ganska bra jobb klocka in på 1 minut och 17 sekunder.


Detta är också liknande genomsnittet. (Se stor bild)

Hårddisken är en annan budget del för P205, eftersom det är en mycket långsam 4200rpm enhet med en 200GB lagringskapacitet. Jag förstår önskan att använda långsammare och tystare delar i bärbara datorer, men 4200rpm diskar är gammal och bör avskaffas från alla utom de mest ultraportabel bärbara datorer. För allmän multimedia bruk jag inte riktigt se en föreställning problem, men jag har inte överföra stora filer eller titta stora filmer från enheten under min tid med den bärbara datorn. Ingen tvekan 2GB RAM bidrar till att lindra smärtan av att ha en sådan långsam disk, men till priset punkt för denna specifika bärbar dator skulle jag ha förväntat en snabbare enhet.


Här 4200rpm enheten visar verkligen sin brist på fart. (Se stor bild)

Tillgång tider är definitivt för lång, men återigen hårddisken långsamhet var inte så illa som jag skulle ha förväntat. Den högre densitet av skivan på 200 GB hjälpte definitivt prestanda men du inte använda 4200rpm diskar längre! Ha i åtanke dock att snabbare hårddiskar och även dubbla konfigurationer enhet finns tillgängliga online. Till exempel, om den anpassade beställning P200 i 160GB @ 5400RPM enhet är mindre än 200 GB @ 4200rpm enhet så ett bättre val skulle förmodligen vara att offra 40GB, spara $ 50 och få bättre prestanda utan att köra högre eller varmare.

Intel X3100 är den senaste generationen av integrerade grafikkort som erbjuds av Intel. Den IGP gör ett bra jobb när man spelar filmer, titta på musik, eller gör andra kontors-och multimedia uppgifter. Men det är inte en gamer är kort på något sätt. Ett spel på minst 3 år bör göra okej på denna maskin, men allt nyare och du kommer förmodligen har problem. På den ljusa sidan, Vista-spel som kommer med den bärbara datorn (schack, Solitaire, etc) är definitivt tillräckligt lyhörda. Som en sista anmärkning, gjorde det X3100 851 i 3DMark05, men det finns alternativ för ett ATI HD 2400 eller 2600 på anpassningsbara modeller. Tänk på att snabbare grafikprocessorer kommer att köra varmare och högre och dränera mer batteritid men som delvis skulle förstöra några av styrkorna i denna laptop.


Nå, vad du förväntar dig! Det är en Intel IGP! (Se stor bild)

Windows Experience Index är den minst favorit av mina riktmärken, men jag har det för att vara rättvis. Det är inte en branschstandard benchmarking svit, men det ger dig en uppfattning om hur väl din bärbara dator fungerar. Wei för P205 klockade i 3,5 med grafikkortet som den begränsande faktorn.


(Se stor bild)

Värme och buller

En sak den här bärbara datorn har kommer för det är att under allmän användning den bärbara datorn är mycket, mycket tyst. Du kan bara höra en något djupt brummande ljud som är knappt märkbar utanför en två meters räckvidd från den bärbara datorn.

När du gör någon form av processor, hårddisk eller IGP intensiva arbete den bärbara fläkten gör rev upp en del ... men det är fortfarande ganska tyst! Alla belopp av musik eller bakgrundsljud kommer att vara tillräckligt för att dränka den bärbara datorn även när den starkast - om man kan kalla det högt alls.

Den bärbara datorn stannar anmärkningsvärt sval, delvis tack vare den långsamma hårddisken, budget processor och integrerad grafik kort. Fläkten avgaser långsamma och inte mycket varmt alls, oavsett vilken typ av benchmarking jag gjorde. Den nedre delen av den bärbara datorn fick lite varm i mitt knä, men inte uncomfortably varma alls.

Vid mätning temperaturer, använde jag Kontroll Notebook Hårdvara för att få hårddisken och temperaturen processor. GPU temps kunde inte erhållas, eftersom det är en Intel IGP. Men temperaturavläsningar gjordes cirka 10 minuter efter starten av någon värme-test. Dessutom verkar Vista hata ner klocka processorn så även på batteri temperaturen var ungefär samma som de allmänna användning temps på "Performance Profile."


(Se stor bild)

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet och touchpad må så bra som de ser ut. Tangentbordet i sig tog lite tid att vänja sig eftersom jag inte har använt en 17 "notebook på ett tag, men jag var definitivt imponerad tangentbordet kvalitet för en bärbar dator i denna prisklass. Travel avståndet var lagom på några millimeter, och tangenterna inte känner mosig eller bouncy alls. De var fast men flexibel vid beröring för en mycket hög kvalitet känsla. Min enda klagomål om tangentbordet när du har skrivit hela recension om denna bärbara dator är att jag bara inte exakt kan slå mellanslag och nycklarna gjort en allt-så-något högt klickande ljud när jag skrev. Utrymmet nyckeln bara inte tillräckligt bred eller tangentbordet inte registrerar när jag slog den. Men, jag tycker om att använda detta tangentbord och efter lite gång jag är säker på att mina reservationer om mellanslagstangenten och klickar skulle övervinnas.


(Se stor bild)

Musmattan var också ett nöje att använda med sin glänsande men inte fiffig känsla. Det var lyhörd nog för mina behov vid standardinställningarna i drivrutinen för pekplattan, och med lite justeringar på känsligheten skalan bara om någon ska vara nöjda med pekplattan. Musknapparna var en något annorlunda historia men eftersom de kändes lite otymplig och lät högt.

In-och utgång, trådlöst och batteri

Den P205 har ett stort antal hamnar längs den bärbara datorn, så låt oss ta en rundtur!


(Se stor bild)

På framsidan av den bärbara datorn ser vi WiFi omkopplaren (utmärkt placerad och byggt switch), Audio-In Jack Hörlurar ljudutgång, volymkontroll hjul, 5-i-1 Media Card Reader och statusindikatorer ljus.


(Se stor bild)

Till höger är en massiv bank av 4 USB-portar, Modem (RJ-45), HD-DVD-enhet och säkerhetslås.


(Se stor bild)

Det är ingenting annat än den extra stora gångjärn på baksidan av den bärbara datorn.


(Se stor bild)

Här är nätadaptern portar, VGA-ut, kylfläns vent, 10/100 Ethernet, 2 USB-portar, S-video ut, ExpressCard/54-plats och en FireWire 400-port.


(Se stor bild)

Slutligen, på botten ser vi två fläktar, en subwoofer, batteriet, och flera vikar tillgång.

Det enda riktigt udda sak att rapportera här är att placeringen av USB-portarna är snarare en smärta. Samtidigt med 6 USB-portar är mycket trevligt, sätta 4 av dem framför den optiska enheten var ett dåligt val. Ansluta en massa saker kommer bara lämna dig med för många sladdar blockerar DVD-facket.

Intel 4965a/b/g/n WiFi-kort fungerade utan problem och under min tid med den bärbara datorn fanns det inga problem med att ansluta till något nätverk.

Batteritiden på P205 var dock inte en glad historia. Med full ljusstyrka, WiFi, en "Energisparläge" power profil och minimal aktivitet som att skriva denna översyn och surfa NBR, den bärbara datorn klockade in på 1 timme och 45 minuter innan det tvingade sig in i viloläge vid 10% av den återstående batteritid. Genom dessa siffror kan man rimligen förvänta den bärbara datorn för att uppnå ca 2 timmar körning enligt normala arbetsvillkoren. Man kan förlänga livslängden på 2:30 eller 2:45 genom att tona ner ljusstyrkan på skärmen och vrida WiFi av, men det faktum är att trots energibesparing T5450, 4200rpm enhet och X3100 IGP batteritiden är verkligen dålig. Naturligtvis är det vad som händer när du använder en liten 6-Cell 4000mAh batteri! Men ett större batteri är tillgängligt för ett pris.

Operativsystem och programvara

Den P205 är utrustad med den senaste Microsoft Windows operativsystem Vista Home Premium. Detta är den idealiska versionen av det nya operativsystemet för hemmakontor och multimedia användare.

De P205 kom fylld till toppen med olika rättegång paket och bloatware skit, som kan förväntas i en konsument laptop. Allt som allt, det tog mig en hel omstarter och över en och en halv timme att rensa Vista ut från alla bloatware som ingår McAfee Trial Edition, MS Office 60-dagars testversion, Napster, WildTangent (spionprogram) spel, etc, etc . Efter rengöring av datorn var det verkligen mycket snabbare. Jag undrar varför Toshiba (och andra företag) tror att de kan spara pengar genom att inkludera alla dessa skit som vissa konsumenter kommer bara att tänka den bärbara datorn är för långsam med design (snarare än genom mjukvara) och returnera den. Allvarligt, få med spelet och låta alternativ för att få en Vista-installation utan alla crapware som konsumenterna har efterfrågat år!

Under min tid med den bärbara datorn även den nedre delen av specifikationer som en mycket trevlig upplevelse med Vista. Aero var galleriets som skulle kunna vara, och ingenting (annat än spel) verkar bromsa denna dator ... utan tvekan delvis tack vare de 2 GB RAM medföljer den bärbara datorn som döljer hur långsamt 4200rpm enheten kan vara.

Slutsats

Toshiba P205 är definitivt en trevlig anteckningsbok med många fiffiga funktioner och inget extra skit att konsumenterna inte vill ha (utom för bloatware). Alternativ för den bärbara datorn är nästan oändliga och möjliggöra något mellan budgeten erbjudanden hela vägen upp till en spelare bärbar dator, och de flesta av uppgraderingsalternativ är rättvist prissatta.

Den byggkvalitet är lite över genomsnittet för en bärbar dator i denna prisklass, men jag skulle rekommendera att starkare material användas i tangentbordet däck i nästa uppdatering modellen att tjäna en utmärkt rating från mig. Skärmen är stor och ljus, och bör vara utmärkt för alla multimedia användning. HD kapacitet kan fås för billigt i denna laptop, med all hårdvara som behövs inbyggd i att avkoda och spela upp videor (rekommenderar en 2,0 GHz T7300-processor men). Tangentbordet och högtalare var en välkommen överraskning när det gäller kvalitet, och hårddisken och processorn var lyhörd nog även om de är låg slut och låga delar hastighet. Batteritiden med 9-cell bör vara tillräcklig, men undvik den 6-Cell som jag verkligen inte gillar batteritiden det erbjuds. Den bärbara datorn går förvånansvärt sval och tyst, utan tvekan tack vare T5450 och X3100 IGP.

Sammantaget lämnar P205 definitivt ett positivt intryck med mig som det finns några bra konfiguration val och utmärkt prestanda som kan hittas till ett lågt pris.

Fördelar

  • Brett utbud av konfigurationsalternativ inklusive HD-DVD, dubbla hårddiskar, iGPS och kraftfull grafikprocessorer.
  • Överraskande stark exteriör bygga för detta pris punkt och mycket lätt konstruktion för denna koloss.
  • Riktigt stark skärm gångjärn.
  • Mycket trevlig tangentbord och utmärkta högtalare.
  • HD och multimedia medföljer (Media Center och HD-DVD-spelare).
  • Vackra skärm.
  • Körs sval och tyst.

Nackdelar

  • Waaaay för mycket bloatware. Du kommer att vilja formatera och installera om Vista.
  • Bara lite flex handlovsstödet.
  • Alltför många blå lysdioder.
  • Genomsnitt under genomsnittet betraktningsvinklar.
  • 4200rpm Drive (konfiguration till beställning har snabbare alternativ dock).
  • 6-cells batteri ska undvikas om du inte reser med den bärbara datorn.


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar