onsdag 1 augusti 2007

HP 8710w Workstation Recension

HP 8710w Workstation Recension
av Charles P. Jefferies - 2007/08/01

B y Charles P. Jefferies


(Se stor bild)

Den HP 8710w Mobile Workstation är HP: s topp-hyllan stationär dator bärbara för företag. Den är baserad på den nya Intel Santa Rosa Centrino Pro-plattform och har en kraftfull Nvidia Quadro FX 1600m grafikkort.


Vårt test enhet har följande specifikationer:

  • Intel Core 2 Duo T7500 (2.20GHz / 800MHz FSB / 4MB L2-cache)
  • NVIDIA Quadro FX 1600m med 512MB dedikerat minne
  • 4096MB DDR2-667 RAM
  • 80GB 7200rpm SATA-hårddisk
  • 17 "WUXGA (1920x1200) WVA bländskydd matt skärm
  • Windows Vista Business
  • 8X DVD Super Multi-enhet
  • Intel Wireless WiFi Link 4965AGN WLAN
  • Intern Bluetooth

Förkonfigurerade modeller finns från $ 2.499.

Skälen att köpa

HP gör flera 17 "bärbara datorer business class. 8710w vi tittar på idag är avsedd för 3D-rendering uppgifter och extrem prestanda. Det är en idealisk maskin för dem som behöver köra 3D-program renderingsprogram som Autodesks 3ds Max och Maya.

Bygga & Design

Den 8710w är inte en flashig maskin och inte heller bör det vara. Det har rena linjer och ett professionellt business class utseende. Upp Stäng 8710w ser sofistikerad men enkel. Allt på maskinen är där av en anledning. Den 8710w är en av de tunnaste och lättaste 17 "bärbara datorer runt - det börjar vid 8,5 pounds och har ett chassi bara 1,3" tunn.

8710w är konstruerad av tålig plast med ett inre skal av magnesium. På utsidan av locket, vilar handflatan, och området direkt under LCD har en silkeslen men hållbart skiffergrå. Alla andra områden är av tung kornig svart plast. Det är oerhört svårt att få någon del av 8710w att böja - det är en av de mest solida maskinerna jag har stött på. Även chassit är ganska tunn, rör det knappast när vridna. Varje del av den bärbara datorn känns fast förankrad ner. Trycka på ytor denna bärbara dator ger en solid ljud.


(Se stor bild)

. Även om skärmen är ganska stor på 17 "diagonal, det flexar mycket mindre än en vanlig skärm denna storlek Det är svårt att driva på displayen bakifrån - trycka i inte ger några krusningar på skärmen.

Jag är imponerad av att bygga kvalitet 8710w. När jag först lade händerna på maskinen, visste jag genast att det var en hög slut dator från första klass konstruktion. HP har inte skära alla hörn i konstruktionen av denna maskin.

Skärm

Vårt test 8710w har WUXGA (1920 horisontella x 1200 vertikala pixlar) bred betraktningsvinkel bländskydd (matt) skärm. Rätt utanför bat jag konstatera att det är fantastisk. Kontrast är utmärkt och ljusstyrka är mycket hög för en matt skärm - det är ljusare än många WUXGA blanka skärmar jag använt. Text är ren och fräsch och hela skärmen är jämnt upplyst. Den anti-glare ytan är perfekt för ett bredare spektrum av belysning scenarier än blanka skärmar - en glänsande skärm kan ha bländningsproblem i vissa situationer.

De sida till sida betraktningsvinklarna är nästan perfekt och de ovan och nedan vinklar är mycket bra. Färgerna tvätta något vid extrema ovan vinklar och displayen mörknar något vid extrem under vinklar.

Jag har sett och använt en stor variation av bärbara skärmar innan och 8710w framstår som en av de absolut bästa.

Högtalare

Den 8710w har två stereohögtalare belägna under handledsstödet. Jag hade inte förväntat en Business Notebook ha bra högtalare men här gör - de är mycket tydliga och inte har tininess typiska bärbara högtalare. Det finns en anständig mängd bas, mer än jag kan förvänta dig av bärbara högtalare. Det är roligt att lyssna på CD-musik på dem.

Processor och prestanda

Konfigureras med 4GB RAM, en Core 2 Duo T7500, och en kraftfull Nvidia grafikkort är 8710w ganska utövande.

Systemets totala prestanda

PCMark05


(Se stor bild)

Windows Vista Experience Index:


(Se stor bild)

Processorprestanda

Processor Specifikationer


(Se stor bild)

Super Pi

wPrime

Vänligen se Mät din dual / multi kärna hastighet Notebook CPU - Bye Bye till SuperPi tråd i forumet för jämförelser.

Cinebench 9,5

Cinebench är en återgivning riktmärke verktyg baserat på den kraftfulla 3D-program, CINEMA 4D. Dess rendering uppgifter kan betona upp till sexton multiprocessorer på samma dator. Det är en fri benchmarking verktyg, och kan hittas här: http://www.cinebench.com/

CPU Benchmark

  • Rendering (1 CPU): 377 CB-CPU
  • Rendering (x CPU): 674 CB-CPU
  • Multiprocessor Speedup: 1.79x

Grafik Benchmark

  • CINEMA 4D Skuggning Test: 446 CB-GFX
  • OpenGL Software Lighting Test: 1547 CB-GFX
  • OpenGL Hardware Lighting Test: 3809 CB-GFX
  • OpenGL Speedup: 8.53x

SiSandra Aritmetik


(Se stor bild)

SiSandra Multimedia


(Se stor bild)

Hårddiskens prestanda

Vår granskning enhet har en 80GB 7200RPM hårddisk.

HDTune 2,53


(Se stor bild)

Syntetisk spelprestanda

3DMark06


(Se stor bild)

3DMark05


(Se stor bild)

Ingen tvekan, är vår 8710w med top-of-the-line-komponenter en kraftfull maskin. Nvidia QuadroFX 1600m är den snabbaste DirectX 10 arbetsstation klass grafikkort för mobila maskiner. Parat med en snabb Core 2 Duo-processor och 4 GB RAM, är detta en idealisk maskin för grafik arbete.

Värme & Buller

Den 8710w har en fläkt i bakre vänstra hörnet av chassit. Det driver luft genom två ventiler. På tomgång, maskinen inte skapar mycket värme, eftersom fläkten är större än en finns i en vanlig bärbar dator (större så en annan fläkt inte behövs), behöver den bara snurra på en låg varvtal för att adekvat kyla maskinen. Fläkten är stort sett helt tyst medan på tomgång. När maskinen är stressad, fläkten ramper upp till en högre varvtal och det är hörbart. Även med hjälp av maskinen i en tyst kontorsmiljö, var ljudet inte är tillräckligt stor för att höras långt bort.

Den 8710w blir milt varm på ytan. Den vänstra sidan av den bärbara datorn stannar varmare än rätt eftersom det är där alla värme-producerande delarna finns. Medan ytan av den bärbara datorn är varm på de flesta håll är det inte varmt - värmen är mer än uthärdligt. Den 8710w går varmare än jämförbara 17 "maskiner eftersom det är så tunt - med en tjockare chassi, skulle det finnas mer utrymme för värmen att sprida sig till.

Övergripande 8710w gör en hanterbar jobb att hantera värme. Det körs ganska tyst medan maskinen sval.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbord


(Se stor bild)

Det 8710w har en full storlek tangentbord med separata numeriska tangentbordet. Jag hittade tangentbordet sig vara top notch. Medan tangentbordet har flex inte det numeriska tangentbordet gör - det flexar ganska lite när mer än genomsnittligt tryck används. Den viktigaste resa för hela tangentbordet är precis lagom. Tangenterna gör en mjuk, behaglig ljud när man trycker ner. Alla nycklar är mer eller mindre i sina förväntade positioner. Nyckelåtgärd är lätt så det är lätt att skriva snabbt.

Längst upp på tangentbordet finns en rad beröringskänsliga kontroller för att starta program. Jag hittade dem att vara lätt att använda även om volymen spelkontrollen kunde ha varit lite mer känslig.

Inbäddat i den högra handledsstödet är en fingeravtrycksläsare. Det ger en extra mått av säkerhet och gör loggning och ange lösenord så enkelt som en känga av fingret.

Pekplatta

Både en pekplatta och en styrspak båda finns på 8710w. Den genomsnittliga storlek pekplatta är förskjuten till vänster sida av maskinen för att matcha upp med tangentbordet. Den har en slät yta och är lätt att använda. En remsa längs den vänstra sidan av pekplattan är en scroll pad.

Musknapparna är seg och känner seg att trycka ner. Knapparna känns glädjande att trycka ner och de knappt gör någon ljud när deprimerad.

Spåret punkten ligger i mitten av tangentbordet. Den har en Knobby yta så att fingrar inte glider av. Det är lätt att använda. Jag föredrar att ställa in känsligheten upp på grund av den enorma skärmupplösning.

Sammantaget fann jag Tangentbord, pekplatta, och styrspaken är första hastighet. Det numeriska tangentbordet har flex, men det är inte en fråga i min mening eftersom det tar mer än genomsnittet tryck för att bringa flex.

Ingång och utgång portar

Vänster sida


(Se stor bild)

RÄTA


(Se stor bild)

Främre


(Se stor bild)

Tillbaka


(Se stor bild)

Botten


(Se stor bild)

Trådlös

Vår granskning 8710w kom med Intel Wireless WiFi Link 4965AGN. Den stöder förslaget N trådlösa standarden samt de vanliga a, b och g-banden. Jag hade inga problem ansluta och underhålla en anslutning till en rad olika säkra nätverk g band. Jag har inte tillgång till en N-router så jag kunde inte testa dess funktionalitet.

Integrerad Bluetooth 2,0 + EDR ingår också med 8710w. Jag kunde ansluta till och överföra filer fram och tillbaka till min Bluetooth-ThinkPad utan problem.

Batteri

Medan du surfar på Internet med minimal ljusstyrka och "Power Saver"-inställningarna i Windows Vista, lyckades jag få två timmar och 28 minuter i livet ur 8710w. Jag tycker att batteritiden är mer än acceptabelt. Jag förväntade mig inte att få så mycket liv ur en maskin som rymmer en 17 "skärm och kraftfulla grafikkort. Även om jag tror att de som är intresserade av en maskin som denna är alltför berörda med batteritid, är det ändå ett plus för denna maskin.

Operativsystem och programvara

Översynen Enheten kom förinstallerad med Windows Vista Business. Det finns mycket lite förinstallerad programvara för att tala om förutom HP verktyg, som är grundläggande men användbara.


(Se stor bild)

KUNDSUPPORT

HP: s 8710w levereras som standard med en 3-årig delar och arbete garanti med service på plats. Under min tid med 8710w jag inte behövde kontakta kundservice.

Slutsats


Från HP 8710w Mobile Workstation första klass inmatningsenheter och superb bygga kvalitet till underbara display och kraftfulla Nvidia grafikkort kommer 8710w mer än tillfredsställa sin målgrupp. Denna maskin är tydligt utformad för yrkesverksamma inom och ut, och det visar.

Fördelar:

  • Utmärkt byggkvalitet
  • Top notch inmatningsenheter
  • Gorgeous WUXGA WVA skärm
  • Kraftfull Nvidia-grafik
  • Tunn och lätt
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Numeriska tangentbordet flexar något med tryck


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar