onsdag 22 augusti 2007

HP Compaq 2510p Recension

HP Compaq 2510p Recension
av Andrew - 2007/08/22

Den HP Compaq 2510p är en 12,1 "skärm ultraportabel bärbar utformad för affärsmän som ofta är på språng. Compaq 2510p ersätter den äldre nc2400 ultraportabel erbjudande från HP. den 2510p förbättrar på nc2400 genom att erbjuda en pekplatta, LED-bakgrundsbelyst skärm, den Intel Santa Rosa-plattform och en fräsch ny design utseende.



(Se stor bild)

Översikt

Om ni minns tillbaka till slutet av maj 2007 när HP släppt hela sin nya lineupen Business Notebook, upptäckte vi de nya namnen för bärbara företagsdatorer ha följande klassificering baserad på antal gruppering:

  • Ultralätt (2000)
  • Balanserad Mobility (6000)
  • High Performance (8000).

Medan bokstavsbeteckningar i slutet av ett modellnummer anger följande:

  • S = Standard
  • b = affärer
  • p = professionella
  • w = arbetsstation

Så genom denna formel 2510p klassificeras som en ultralätt professionell nivå anteckningsbok. Den "professionella" innebörd betyder att du får en något starkare bygga än en konsument bärbar dator, fler säkerhetsfunktioner, mindre bloatware, bättre teknisk support och en finish som är mer lämpligt för en företagsmiljö.

Compaq 2510p startar till ett pris på cirka $ 1.549 från HP.com Business Store och kan konfigureras på olika sätt, trots att en ultraportabel du något begränsad i processorn val - du kan välja mellan Intel U7500 eller U7600 Ultra Low Voltage processorn. Integrerad grafik är det enda valet du har och hårddisken är en slowish 1,8 "4200rpm sort, så det finns ingen väg till en super duper prestanda-system. Ryktet säger SSD kan visa upp som ett alternativ någon gång för denna maskin men .

Föreställningen är inte riktigt vad du letar efter i en ultraportabel dock. Det är verktyget faktor och hur kan det är för på språng arbete som frågor med en sådan maskin. Den integrerade optiska enheten, låg vikt, bra skärm, bra tangentbord och övergripande god design kommer att fungera därför tjäna som ett fokus i denna översyn.

HP 2510p specifikationer Betygsatt som:

  • Intel Core 2 Duo U7600 1.20GHz Ultra Low Voltage-processor
  • Chipset: Mobile Intel GM965
  • Minne: 2GB DDR2 SDRAM, en användartillgänglig kortplats
  • Hårddisk: 1,8-in PATA 100GB 4200rpm
  • Grafik: Intel GMA X3100
  • Trådlös: Intel 802.11a/b/g/n, Bluetooth (inbyggt WWAN är ett alternativ genom Verizon eller AT & T i USA)
  • Kommunikation: Intel Gigabit-nätverksanslutning
  • Expansionsplatser: 1 Typ I / II PC-kortplats, Secure Digital plats
  • Portar: 2 USB 2.0-portar, VGA, ingång för stereomikrofon, stereo hörlurar / linje ut, FireWire, eluttaget, RJ-11 modelm, RJ-45 Ethernet, dockningsanslutning för HP 2400/2500 ultralätt dockningsstation
  • Ingång: Stor ekyboard, dubbla pekdon
  • Mått: (HxBxD) 0,97-i X 11,11 cm x 8,38 i
  • Vikt: från 3,2 £
  • Effekt: 9-cells (83 Wh), 6-cells (55 Wh) eller 3-cells (28 Wh)
  • Garanti: 3-års begränsad, 1-år på batteri

Design


(Se stor bild)

HP Compaq 2510p ser ut som en mini-me version av den större 6510b (14 ") och 8510p (15") bärbara företagsdatorer. HP använder samma design över sin linje av bärbara företagsdatorer, vilket är en bra sak, de har standardiserat på ett professionellt men ändå eleganta blå-silver metallic lock med svart klädsel på insidan som ska tilltala vem som helst. De främre hörn är svagt rundade för att ge en fin slät utseende och för att undvika skarpa kanter från peta dig.

De LED-lampor på framsidan höger sida av 2510p hjälp att ge det en extra elegant utseende, och ovanför tangentbordet finns lätta-up beröringskänsliga kontrollerna som ser mer elegant och futuristisk än en vanlig gammal tryckknapp. Den mjukt integrerade pekplattan ger en fin rent utseende också. Tangentbordet och skärmen bezel är en matt svart färg, ger detta en fin look samt att se smuts och fingeravtryck inte dyker upp.

Bygga

Den totala byggkvalitet av HP 2510p är mycket bra. En spärr för att hålla skärmen ned när stuvade, jag gillar verkligen gummi grep spärren öppnare eftersom det är lätt att känna och hitta utan att titta ner på den bärbara datorn och enkel att använda. Det finns ingen mixtra för att öppna skärmen.

Locket för den bärbara datorn är konstruerad av en fast mag-legering material och kommer att bestå av gupp på vägen. När baksidan av locket trycks på någon skärm krusningar visas, vilket indikerar att skyddet är helt tillräckliga. Samma mag legering material används på handlovsstödet område som ser till detta område är robust och inte sjunka under tyngden av dina händer. Tangentbordet är också fast med absolut ingen mushiness eller sjunka till den.


Den 2510p har en integrerad optisk enhet, ganska ovanligt för ultrabärbara (se stor bild)

Hårddisken är chock monterade för skydd, men det finns inga fancy accelerometer som ThinkPad har som lyfter hårddisken huvudet i händelse av en droppe. Hela botten av den bärbara datorn är så robust som locket med lite flex till det, så ditt skydd bör det finnas goda. Totalt 2510p är en mycket välbyggd och solid känsla lite laptop.


En titt på undersidan av den bärbara datorn (se stor bild)

Researtiklar - Vikt och batteritid

När du använder Compaq 2510p hade jag möjlighet att ta det på vissa resor, vilket är vad en ultraportabel är utformad för att göra. Den 2510p användes på en 4-timmars tågresa mellan Boston och New York och på ett plan resa jag tog mellan Cincinnati och New York. Även om min vanliga 14-tums skärm bärbar dator väger ganska lätt £ 5, det var så trevligt att ha en bärbar dator som hade en vikt på drygt £ 3, skulle jag säga knappt det var i min ryggsäck som väger mindre än vissa läroböcker. Den verkliga mirakel med 2510p är att den har en inbyggd optisk enhet - något jag verkligen föredrar att ha att en majoritet av ultrabärbara utelämna. Jag vägde 2510p med hjälp av en skala och nedan är värdena för olika vikt konfigurationer:

HP 2510p konfiguration Vikt
Med 3-cells batteri £ 3,22
Med 6-cells batteri £ 3,56
Med 3-cells batteri och nätadapter + sladd £ 4,06
Med 6-cells batteri och nätadapter + sladd £ 4,40


Du kan konfigurera 2510p med integrerad Verizon eller AT & T bredband. Jag kan intyga att på tåget kan du faktiskt hålla kontakten 90% av tiden om du reser på östkusten i USA åtminstone. Pretty cool! Det får mig att vev ut del arbete kunde jag inte ha gjort utan att vara ansluten.

När jag inte gjorde arbetet hade jag en DVD från Netflix att jag hade just fått och ville titta på, och med den integrerade optiska enheten (DVD + / - RW) gjorde så lätt. Ja, jag vet att du kan konvertera media och lägga den på din hårddisk för visning, men när tiden är en premie så är det mycket mindre jobbigt att bara ha en skiva du kan pop in till själva maskinen.


Ovan är en bild av 2510p med 6-cells batteri, kan du se den skjuter ut från baksidan (se stor bild)

Jag hade två olika batterier för 2510p, en liten 3-cells batteri och en större storlek 6-cells som sticker ut på baksidan av den bärbara datorn. Den större batteri ger mer liv på bekostnad av extra vikt. Jag är villig att bära lite tyngre för extra batteritid, det är alltid trevligt att ha båda typerna av batterier så att du kan välja din "vapen val" beroende på situationen. Använda 3-cells batteri med wi-fi på och skärmens ljusstyrka på halva fick jag 3 timmar och 10 minuter av användning. Med 6-cells batteri med wi-fi på och skärmens ljusstyrka på halva fick jag 6 timmar och 20 minuter av användning. Extrapolera resultaten och du kan förvänta dig hög kapacitet 9-cells batteri för att ge dig om 9 timmars batteritid. Helt fantastiskt.

Ingång och-utgång

Compaq 2510p har allt du verkligen behöver och förväntar sig att hitta i en ultraportabel. Nedan är en bild rundtur i vad du får på varje sida.

Framsida:

På framsidan har du helt enkelt en spärr för att öppna skärmen upp. LED indikatorlampor kan ses på den vänstra sidan.


(Se stor bild)

Vänster sida:

På vänster sida av datorn ligger en effekt uttag, modemport och USB-port. Du ser även den optiska enheten, en DVD SuperMulti i detta fall. Mycket trevligt att ha i en ultraportabel.


(Se stor bild)

Höger sida:

På höger sida av datorn är en PC-kortplats, SD-kortläsare, FireWire-port, hörlursuttag, mikrofoningång, USB-port, övervaka utgång och därefter en expansion dockningskontakt.


(Se stor bild)

Tillbaka:

På baksidan av den bärbara datorn har vi bara Ethernet-port och en Kensingtonlås.


(Se stor bild)

Om att valet av hamnar är inte tillräckligt för dig när du är på språng, så HP erbjuder en dockningsstation så att du har fler alternativ när vid skrivbordet. Dockningsstationen har två extra USB-portar, ljud ut, mus kontakt, parallellport, DVI, modem jack, Ethernet-uttag, övervaka ut, seriell port, tangentbord kontakt, audio-in jack, kompositvideo port och S-video-kontakten.

Värme och buller

Compaq 2510p är mestadels tyst när det gäller fläktljud, faktiskt under min tid med 2510p jag aldrig märkte fans rev upp till full hastighet utom vid uppstart upp. Intel ULV-processor hjälper verkligen när det gäller att hålla de totala systemets temperatur ganska låga och fläkten mestadels onödiga. Hårddisken blev faktiskt ut att vara högre än fansen, när det är jobbar hårt du kan höra det att klicka bort. Det var en mild elektrisk surr som kunde höras släpper från maskinen, men bara om du lägger ner huvudet bredvid den och verkligen lyssnade sådant buller.

Det finns vissa värmeutveckling som sker på systemet i den mån du kan känna en temperaturskillnad mellan vissa områden. Särskilt rätten handledsstödet fick ganska lite varmare än den vänstra, men inte till den grad att det var obehagligt. Nedan finns bilder av temperaturer (i grader Fahrenheit) mätt i varje område av den bärbara datorn:


Den temperatue på höger handledsstödet var varmare än den vänstra (se stor bild)

Undersidan av den bärbara datorn på baksidan höger fick också ganska varmt efter att systemet hade varit på en tid.


(Se stor bild)

Temperaturerna du ser schematiskt ovan är alla ganska normalt och inget som kommer att känna sig mer än bara lite varm när mot huden.

Processor och prestanda

Med HP 2510p använder en Intel ULV processor och integrerad grafik, är detta viktigt eftersom på grund av den snäva utrymmet inuti en ultraportabel det är svårt att avleda värme, så en lägre driven processor och grafik chipset hjälper verkligen till att hålla värmen nere. Nackdelen är naturligtvis att du inte kommer att få bryta hastighet nacken prestanda du kan klämma in större bärbara datorer. För den typiska näringsidkare en 1.20GHz Intel U7600 processor kommer att vara bara bra för e-post, webbsurfning, Office-program och vad CRM-program ditt företag kan använda. Jag använde personligen 2510p för att skriva denna översyn, lite ljus webbutveckling med Visual Studio, massor av surfning och köra benchmark program. Systemet var alltid lyhörda och i allmänhet fria från eftersläpning.

Super Pi

SuperPi är ett verktyg för att mäta relativ CPU-prestanda, tvingar processorn att beräkna Pi till 2-miljoner siffrorna i precision i vårt fall. Som du kan se U7600 inuti 2510p är inte den snabbaste, men det slår äldre Pentium M-system.

Notebook Tid
HP Compaq 2510p (1,2 GHz Core 2 Duo U7600) 1m 49s
ThinkPad X61s (1.6GHz Core 2 Duo L7500) 1m 08S
ThinkPad X61 (2,0 GHz Core 2 Duo T7300) 1m 01s
MacBook Pro (2,4 GHz Core 2 Duo T7700) 53s
HP 6515b (1.6GHz Turion64 X2 TL-52) 2m 05s
ThinkPad T42 (1,8 GHz Pentium M 745) 1m 58s
Sony TX850p (1,2 GHz Core Solo U1400) 1m 22s
Dell Latitude D420 (1,2 GHz Core Duo U2500) 1m 57s
PortableOne UX (2,0 GHz Core 2 Duo T7200) 1m 04s
HP dv5000z (2,0 GHz Sempron 3300 +) 2m 02S
ThinkPad R60 (1.66GHz Core Duo T2300e) 1m 26s
Lenovo C100 (1,5 GHz Celeron M) 2m 19s
VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M 740) 1m 45s

PCMark05

PCMark05 är ett benchmarking program som mäter systemets totala prestanda. Compaq 2510p utförs i linje med andra ultrabärbara datorer, men naturligtvis blev ont om poäng från bärbara datorer som har en regelbundet driven processor.

Notebook PCMark05 Score
HP Compaq 2510p (1.20GHz Intel U7600, Intel X3100) 2.339 PCMarks
Sony VAIO TZ90HS (1.2GHz Core 2 Duo ULV U7600) 2.517 PCMarks
Fujitsu LifeBook P7230 (Core Solo processor U1400, 1.20GHz, Integrerad grafik) 1.152 PCMarks
ThinkPad R60 (1,66 GHz Core Duo, Intel 950) 2.975 PCMarks
Fujitsu A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo, Intel 950) 2.994 PCMarks
MacBook Pro (2,4 GHz Core 2 Duo, Nvidia 8600M) 5.536 PCMarks
Sony VAIO TX850p (1,2 GHz Core Solo) 1.428 PCMarks
ThinkPad T61 (2,0 GHz Core 2 Duo, Intel X3100) 4.084 PCMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo, ATI X1700) 4.555 PCMarks
Asus G1J (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, Nvidia 7700) 3.427 PCMarks
HP dv2500t (1,83 GHz Core 2 Duo, T7300 Intel X3100) 3.376 PCMarks

3DMark05

3DMark05 mäter 3D-grafikprestanda i en anteckningsbok, uppenbarligen 2510p inte är inriktad på att användas för spel och den låga betyget reflekterar det. Windows Vista sprang fortfarande okej med integrerad grafik men.

Notebook 3D Mark 05 Resultat
HP Compaq 2510p (1.20GHz Intel U7600, Intel X3100) 564 3DMarks
Toshiba Satellite U305 (1,8 GHz Intel Core 2 Duo T7100, Intel X3100) 876 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 3.116 3DMarks
HP Compaq 6510b (2.20GHz Intel Core 2 Duo T7500, Intel X3100) 916 3DMarks
HP Compaq 6515b (1.6GHz AMD Turion 64 X2 TL-52, ATI X1270) 871 3DMarks
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400) 1.791 3D Marks
Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60, ATI X1600 256MB) 7.078 3D Marks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks


Den 4200rpm hårddisk är lite av en prestation flaskhals för HP 2510p. Det är samma typ av enhet som används i iPod-enheter, så det är långt ifrån högpresterande. Förhoppningsvis HP erbjuder en SSD alternativ snart.


(Se stor bild)

Skärm

Den 12,1 "widescreen-skärm på 2510p är vad HP kallar" IllumiLite ". Detta är faktiskt bara en marknadsföring term för en LED-bakgrundsbelyst skärm. Vad du än kallar det, finns det några tydliga fördelar med att ha en sådan skärm. Bakgrundsbelysningen tenderar att vara mycket jämn eftersom det inte finns några bakgrundsbelysning källor fokuserade längst upp eller längst ner på skärmen, är bakgrundsbelysningen källan jämnt fördelad över. LCD-panelen också tenderar att vara lättare, att hålla vikten nere. Slutligen är LED-tekniken mer batteri vänlig, och det är alltid en bra sak när det kommer till bärbara datorer.


(Se stor bild)

Den 12,1 "skärm erbjuds med en WXGA-upplösning, och det är naturligtvis matt utan att blank yta så många konsumenter bärbara datorer har. Med WXGA (1280 x 800) på en 12,1" skärm kan du bekvämt visa ett fönster i taget. Försöka passa två fönster sida vid sida är för mycket av en crunch.

En cool funktion är ljussensorn på 2510p som detekterar mängden ljus i ett rum och justerar skärmens ljusstyrka därefter. Om du är i mörkret på skärmen går ner lite eftersom du inte behöver en så stark bakgrundsbelysning, i ett ljust miljö bakgrundsbelysningen justeras upp så att skärmen inte övermannades av yttre ljus.

Totalt skärmens ljusstyrka var ganska bra för 2510p. Jag hade faktiskt chansen att spela med två olika 2510p bärbara datorer, var en förproduktion och den andra kom utanför den ordinarie produktionslinjen. Konstigt före produktionsenheten skärmen var ganska lite ljusare och hade mer exakta färger än produktionsmodellen. Produktionen Modellen skärmen var tillräckligt ljust, förmodligen i 200-nits olika ljusstyrka. De betraktningsvinklar var acceptabla, är den enda större klagomål jag har färg på produktionen modellen var något off ha en rosa nyans till det, så en del callibration är nödvändigt.

Ljud

Högtalaren på 2510p är på undersidan av den bärbara datorn och förutsägbart dåligt. Volymen blir inte högt alls, men det är förmodligen okej eftersom du inte skulle vilja prova och rocka loss till ett dovt och tinny högtalare. Systemljud produceras utan problem, men om ditt mål är att lyssna på musik eller en DVD så är det bara få en anständig par hörlurar till plugin och problemet är löst.

Tangentbord och pekplatta


(Se stor bild)

Tangentbordet på 2510p är mycket bekväm att använda. Trots detta är en ultraportabel, får du fortfarande ett fullskaligt tangentbord och du kommer inte vara fast med trånga fingrar. Tangentbordet är mycket fast, det finns ingen sjunker till den någonstans. Den enda stora utmaningen är den lilla storleken av de bästa nycklarna raden funktion, de är hälften så stor som resten av knapparna och kan vara svårt att slå exakt om du har feta fingrar.

Pekplattan smälter in fint med det övergripande utseendet på den bärbara datorn, det är faktiskt en del av höljet. På höger sida är en scroll område. Det är lätt att stänga av styrplattan med en tryckkänslig knappen längst upp på tangentbordet området. Pekplattan är lätt att använda och lyhörda.

Styrpinnen medföljer 2510p är en funktion jag älskar att ha på en bärbar dator eftersom det är min bästa markör navigation metod. Men med hjälp av styrpinnen på 2510p var problematiskt. Varje gång jag använde käpp för att flytta markören och sedan används den vänstra musknappen i samband med käpp, som när du ändrar storlek fönster skulle vänster musklick registrera oförutsägbart - ibland öppna flera fönster, ibland fryser systemet tillfälligt, eller ibland fungerar okej. HP skickade ett par 2510p enheter och båda betedde på samma sätt. Jag försökte uppdatera drivrutiner och ändra olika inställningar i den medföljande Synaptics drivrutin för att bli av med detta problem, men det fortsatte. Förhoppningsvis vi bara fick två gånger otur när det gäller den här frågan, jag är säker HP itu med problemet om det inte visar sig vara något mer omfattande, de är ganska bra på att lyssna på synpunkter från användarna och uppdatera drivrutinerna vid behov.

Knappen styr


(Se stor bild)

HP gick vägen för att använda beröringskänsliga knappar styr istället för vanliga tryckknappar. Detta är något som de började göra sina bärbara datorer konsument linje ett tag sedan. Jag kan inte säga att jag är en stor beundrare av denna. Även om det ger ett rent utseende, det gör det lite svårare att styra volymen. Det finns fem Snabbstart beröringskänsliga knappar för att inaktivera pekplatta, Dämpning av volymen, sätta på / stänga av trådlös, lanserar en chef presentation programvara och lansera en HP programverktyg - helt enkelt röra dessa knappar, dvs lätt nog och det finns aldrig några problem att registrera röra. Den tryckkänslig volymkontroll som kräver att du fingret uppåt eller nedåt för att styra volymen var lite finnicky men och inte så lyhörda som en god gammaldags knapp. Toshiba lade en volym ratten på sin affärsområde Portege R500, medan det är ganska gamla skolan när det gäller design, det fungerar säkert och är 100% intuitiv.

Konkurrens

Det är alltid intressant att fundera över vad konkurrensen är för en viss klass av bärbara datorer. När det gäller ultraportabla bärbara företagsdatorer HP 2510p konkurrerar med följande modeller från andra tillverkare:

  • Dell Latitude D430
  • Lenovo ThinkPad X61s
  • Toshiba Portege R500
  • Sony VAIO TZ

Toshiba R500 och Sony TZ båda erbjuder LED-bakgrundsbelyst display och en integrerad optisk enhet på ca £ 3 av vikt, så jag känner att de är förmodligen den mest likartade och direkta konkurrenter till 2510p. Jag skulle ta 2510p över R500 på grund av den bättre byggkvalitet, bättre skärm och trevligare tangentbord. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att använda VAIO TZ att göra någon bedömning där.

Slutsats


Den HP Compaq 2510p är definitivt en stark alternativ i ultraportabla kategorin. Det förbättrar den tidigare Compaq nc2400 genom att erbjuda en inbyggd optisk enhet samtidigt hålla vikten ungefär samma. Det 2510p har en gedigen bygga och professionellt utseende. Även om det kanske inte så flashigt som den konkurrerande Toshiba R500 eller Sony VAIO TZ när det gäller design, jag tror affärsmän kanske föredrar vad jag anser bättre användbarhet, mer hållbar bygg-och mognare säkerhet och programpaket HP 2510p ger. Den bärbara datorn är inte perfekt, styrpinnen frågan och genomsnittlig ljusstyrka som inte lever upp till "Illumi-Lite" fakturering som skulle leda dig att förvänta sig en flammande ljus display dissapointing. Jag skulle älska att se SSD erbjuds för att öka prestanda över standard 1,8 "hårddisk också. Utanför att HP 2510p är nära att bli en hem-körning för alla funktioner den erbjuder i en så liten förpackning, skulle jag säkert gärna ha det som en permanent resesällskap!

Fördelar

  • Integrerad optisk enhet i ett paket drygt £ 3
  • Kvalitet bygga, kommer att kunna ta stryk av typiska affärsresor
  • Mycket bra batteritid
  • Bra tangentbord, bekväm att använda trots litet system storlek
  • Professionell och elegant utseende
  • Erbjuder alla typer av trådlösa inklusive inbyggd WWAN kan en företagsanvändare vilja

Nackdelar

  • Problem med att använda styrpinnen i samband med ett musklick
  • Dålig högtalare
  • Långsam hårddisk prestanda
  • Rätt handledsstödet blir varm



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar